Haastattelussa Henri Elo: Tuoton arvoitus ratkeaa

+1667
Liittynyt:
9.6.2014 - 17:41
Viestejä:
Viestejä: 1230

Henri Elo työskenteli pitkään Balance Consultingin pääanalyytikkona. Tunnetuksi talouspersoonaksi hän tuli viimeistään sijoituskirjoillaan 'Löydä helmet, vältä kuplat' sekä 'Tuoton arvoitus ratkeaa'. Kahdentoista Balance Consulting -analyytikkovuoden jälkeen Elo päätti ryhtyä yrittäjäksi ja perusti mm. vaimonsa Sari Särkijärven kanssa startup-perheyrityksen.

Sijoitustieto kysyi Elolta hänen yrittäjyydestä sekä sijoitusurasta. Haastattelun lopussa Elo listaa kolme sijoitusvinkkiä vuodelle 2016.

Lue haastattelu tästä

7.1.2016 - 12:43
#6524
+10938
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6321

Kaikki maailman fundamenttisijoittajat yhteen liittykää! Vaikea ollaa tykkäämättä haastiksesta, jossa laskentaekonomi kertoo hyvin samanlaisesta sijoitusstrategiasta kuin omani. Miulla toki vähän vauhdikkaampi, mutta perusidea sama.

10.1.2016 - 12:13
#6560
+96
Liittynyt:
28.1.2015 - 01:15
Viestejä:
Viestejä: 366

Kiitoksia mielenkiintoisesta haastattelusta!

Voisitko ystävällisesti hieman avata Panostajaa sijoituskohteena vaikka ihan muutamalla ranskalaisella viivalla? Olisi kiva tutustua osakkeeseen tarkemmin. Erityisesti kiinnostaisi kuulla mitkä Panostajan omistamista yhtiöistä omaa mielestäsi isoimman kasvupotentiaalin.

15.1.2016 - 15:16
#6622
+3
Liittynyt:
8.1.2016 - 13:33
Viestejä:
Viestejä: 2

Kiitos viestistä ja palautteista kaikille.

Olen seurannut Panostajaa vuosia ja tunnen myös yhtiön johdon tulosjulkistusten pohjalta. Pidän johtoa hyvänä, rehtinä ja myös virheistä oppineena, viitaten Panostajan epäonniseen konepaja Takoman sijoitukseen muutama vuosi sitten.

Panostajassa sijoitan tavallaan Panostajan enemmistöomistamiin pk-yrityksiin. Pari niistä toimii erittäin kannattavasti ja tekee hyvää tulosta (Grano, KotiSun), varsinkin jälkimmäinen myös kasvaa. Muut ovat pääosin kohtuullista tulosta tekeviä, elinvoimaisia pk-yrityksiä, jotka pyrkivät kehittymään ja kasvamaan, esimerkkinä Mersun, BMW:n ja Volvon varaosia maahantuova ja myyvä KL-Varaosat, joka on avannut viime vuosina uudet myymälät Turun seudulle ja Vantaalle.

Panostajan sijoitusidea(ni) perustuu yhtäältä siihen, että tytäryhtiöt kasvavat, kehittyvät ja tekevät tulosta, jota Panostaja voi jakaa osinkona. Toisaalta Panostaja voi sijoitusyhtiönä myydä tytäryhtiöitä, kun ne ovat kehittyneet riittävästi, ja saada näin myyntivoittoa. Viime tilikaudella Panostaja myi lukkotalosta yhä enemmän softataloksi muuttuneen ja yritysostojen kautta kasvaneen Flexim Securityn lukkojätti Assa Abloylle. Siksi panostaja maksanee 5 senttiä (ennen veroja) osinkoa nyt helmikuussa.

Panostajan markkina-arvo ei ole kovin suuri; osakemäärä on 51,4 milj. kpl ilman omia osakkeita. Mutta pitää huomioida myös konsernin korolliset velat (vrt. "asunnon velaton hinta"). Noin 1 euronkaan kurssilla Panostaja ei ole mielestäni ylihintainen, kunhan tytäryhtiöt pärjäävät omissa bisneksissään. Tässäkin sijoituksessa korostuu pohjimmaisena liiketoimintanäkökulma. Lisää Panostajasta joulukuun blogissani: http://blog.kauppalehti.fi/80-plus-paivassa-osakesijoittajaksi/panostaj…

Yhtiön kotisivuilta löytyy mm. tulosjulkistusten esitysmateriaalit.