Olet täällä

Artikkelit

SP 500, OMXH ja Orion Investtechin kuukausikatsauksessa

Investtech ja Sijoitustieto julkaisevat suomeksi kuukausittaisen teknisen analyysin katsauksen Investtechin tuottamana. Katsaus sisältää Investtechin teknisen katsauksen S&P 500 indeksiin, OMX Helsinkiin ja kuukauden osakkeeseen Helsingin pörssistä.

Katsauksen tuottaa Investtechin CEO, Espen Grønstad
Suomennos: Sijoitustieto.fi
Tuore Espen Grønstadin WebTV+ Suomi 01.03 -katsaus katsottavissa tästä linkistä.

S&P500 Indeksi

S&P500 kehittyi negatiivisesti maanantaina, tippuen 0.81 prosenttia pistelukemaan 1932. Helmikuu oli tasapaksu, indeksi laski 0.41%.

S&P500 ei tällä hetkellä osoita mitään selkeää trendiä. Indeksi on päässyt tavoitetasolle 1916 murtauduttuaan suorakulmiomuodostelmasta. Indeksi on nousussa, mutta muodostelma indikoi laskua. Indeksillä on tukitaso 1867 pisteessä ja vastustustaso 2000 pisteessä. Indeksi on kokonaisuudessaan teknisesti hieman negatiivinen keskipitkällä aikavälillä.


 

OMX Helsinki

OMXH kehittyi tasaisesti maanantaina ja päätyi 7925 pisteeseen, helmikuu kokonaisuudessaan oli huono, indeksi laski 5.0%.

OMXH -indeksi osoittaa heikkoa kehitystä laskevassa trendikanavassa. Myöhempi negatiivinen kehitys on odotettavissa ja vastustustaso löytyy trendikanavan katosta. Indeksi testaa vastustustasoa 8000 pisteessä joka antaa indeksille negatiivista painetta mutta murtautuessaan 8000 pisteen rajan, olisi se positiivinen signaali. Indeksi on kokonaisuudessaan teknisesti negatiivinen keskipitkällä aikavälillä.


 

Orion Corporation

Orion on murtautunut laskukanavan katon läpi. Tämä signaloi hitaampaa laskutahtia aluksi, tai myöhempää positiivisen kehityksen alkua. Osake on antanut positiivisen signaalin tuplapohjamuodostelmasta murtautuen vastustustason läpi 31,51 eurossa. Tämä signaloi myöhempää nousua ainakin 33.05 euroon. Osake on murtautunut läpi vastuksesta 31.80 euron kohdalla, tämäkin ennustaa jatkuvaa nousua. Mikäli osake lähtee laskemaan, vastustustaso löytyy 31.80 euron kohdalta, jota voi käyttää stop loss -tasona lyhyen aikavälin positioissa. Osake on kokonaisuudessaan teknisesti positiivinen keskipitkällä aikavälillä.

Investtechin tarjouspaketteihin pääset tästä linkistä!

Jarkko "Random Walker" Aho: Mikä on sijoitussalkun sopiva osakepaino?
Liity Sijoitustiedon jäseneksi