Ne jyrää meitin

Aki Pyysing - vanhat |
Jaa Twiittaa

Pokeriyhdistyksen aktivoiminen saattoi olla väärä peliliike – tai ainakin sen tavoitteiden julkistaminen. Vastapuoli on käynyt mediahyökkäykseen, ja meillä on niukasti joukkoja ja panssarintorjunta-aseita.

Voimme länkyttää pokerifoorumeilla, mutta Jouni Laiho saa Yle:n pääuutislähetykseen haluamansa. Valtamedia ei tarkista faktoja, kun virkamiestä jututetaan.

En tavallisesti usko salaliittoteorioihin. CIA ei järjestänyt World Trade Centeriin törmänneitä lentokoneita, eikä Wille Rydman ole myyrä pokerinpelaajien keskuudessa. Mutta kun uutisissa kerrotaan Kolikkopelit.comin olleen aktiivinen Suomen markkinoilla kuukausi myöhemmin kuin minun postilaatikkooni tuli suoramarkkinointikirje, uskoni viranomaisten Pokeritiedon seuraamiseen vahvistuu.

Oletan kyseessä olevan tykistövalmistelun tulevaa hyökkäystä vastaan. Suunnitelmaamme on luettu sisäministeriössä, ja siellä on painettu aina käytössä olevaa medianappulaa. Valitettavasti Suomen Pokerinpelaajat ry:n tiedotteet eivät läpäise valtamediakynnystä, kun taas Laiho pääsee pönöttämään aina halutessaan.

Sisäministeriössä on ollut valmiina paperit nettipelaamisen kieltämiseen ulkomaille jo useita vuosia. Siellä oltiin varmoja hankkeen läpimenosta jo viisi vuotta sitten. Hanke tyssäsi Ilkka Oksalaan, joka veti arpajaislain poliittista ohjaustyöryhmää. Häntä eivät virkamiehet vieneet. Valitettavasti mies on nykyisin Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Vastapuolella on varmasti huomattu aktivoitumisemme, ja siellä ollaan huolissaan. Menevätkö nämä jampat oikeasti kertomaan totuuden asioista päättäville tahoille? Ei kai laiskat pokerinpelaajat sellaista oikeasti tee? Entäpä jos joku oikeasti kuuntelee fakta-argumentteja? Ei suurta hätää. Pannaan Ylelle juttu, joka on täynnä laittomuuksia ja moraalista rappiota.

Pientä varovaisuutta oli sentään havaittavissa. ”Tämä on ainakin moraalisesti väärin” oli jo myönnytys sen puolesta, että pelaaminen muissa kuin monopolipeleissä ei ole nykyisen lain mukaan laitonta. Rahanpesua ja prostituutiota ei tällä kertaa mainittu.

Virkamiehen unelma on asioista tietämätön ministeri. Voi esittää mitä tahansa, kunhan perustelee sujuvasti suomen kielellä. Sitten voi ottaa onnistuneen lakihankkeen maljan Veikkauksen Lapin majalla.

Löisin tässä vaiheessa tasarahavedon kieltolain tulemisen puolesta. Ylen pääuutisia katsovat kaikki poliitikot, Pokeritietoa lukevat asianharrastajat ja muutama vastapuolen edustaja. Poliitikoilla on oikeastikin tärkeämpiä asioita, eikä tämä voi kiinnostaa kovin paljon yhtäkään ministeriä.

Itse pyrin välttämään valehtelemista, koska on kovin raskasta muistaa, mitä satuja ja tarinoita on kertonut kenellekin. Jouni Laiho pyrkii muuttamaan lain siten, että hänen valheensa muuttuisivat nykyisen lain mukaiseksi.

Tämä oli hyvä veto, koska ennakkoasetelma tuleviin tapaamisiin on paljon hankalampi. Vastustajaansa on hyvä kunnioittaa ja antaa respektiä hyvälle linelle. Toisaalta uskon lapsenuskoisesti siihen, että totuus voittaa lopulta.

Uskoani on vahvistanut monelta taholta kuulemani lobbausraportit. Useat pokerinpelaajat ovat oikeasti lähestyneet kansanedustajiaan ja saaneet palautettakin. Kieltolain kannattajia ei ole juuri ilmoittautunut.

Hupaisaa on, että aktiiviset lobbaajat ovat olleet enimmäkseen harrastepelaajia. Pokeriammattilaiset ovat nähdäkseni keskittyneet enimmäkseen 3-bet rangejen optimoimiseen. Meillä luulisi olevan eniten pelissä.

Pokeriammattilaiseen seuraavan kerran törmätessäni aion todellakin kysyä, mitä sinä olet tehnyt? Olen tosin jo huomannut, että olen ei-toivottua seuraa pokerin harrastepiireissä. Selkeästi mukavampaa on ottaa vähän kuppia ja kikatella huonoille vihuille kuin pohdiskella ”asioita joihin ei voi vaikuttaa”. Tähän asiaan voi vaikuttaa ihan totuuden kertomalla. Laiskat pokerinpelaajat on todellinen myytti, mutta jos nyt vaikka yhteen e-mailiin repeäisi?

Tätä sotaa ei ole vielä hävitty. Länsimaisen demokratian perusperiaatteiden mukaan voisin kuvitella, että jopa pokerinpelaajilla on oikeus pelata siellä missä huvittaa. Länsimaisen demokratian periaatteet jakavat nähdäkseni valtaosa poliitikoista ja jopa kansasta. He eivät vain tiedä, että myös pokerinpelaajien asiassa on samasta asiasta kysymys.

Luutnantti Koskelan sanoin: ”Paikoillanne. Ei ne mitään jyrää. Siellä on miinoitus.”

Sisältöpoiminta:

Helsingin pörssin tuloskalenteri

Kolumnit

OmaSp:n pitäisi vaihtaa hallituksensakin

Aki Pyysing
23.6.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Talenom Seurantalistalle: Tilittää voittoja, vaan ei kassavirtaa

Almanakka
21.6.2024
east Lue lisää
Haastattelut

Karo grillasi Aki Pyysingiä: Satasen seteleitä viidelläkympillä?

Sijoitustieto
20.6.2024
east Lue lisää