Kaupallinen yhteistyö, Kumppaniblogit

Mihin sijoittaa vuonna 2022? Neljä syytä valita vaihtoehtoiset sijoitukset

Estateguru |
Jaa Twiittaa

Vaihtoehtoisten sijoitusten maailman tarjoamat mahdollisuudet eivät ole monelle sijoittajalle koskaan paljastuneet.

Pitkään nämä mahdollisuudet ovat olleet vain suurten instituutiosijoittajien, mukaan lukien pääoma- ja eläkerahastot, ulottuvilla, ja riskipääoman maailma on ollut täysin suljettu tavallisilta sijoittajilta.

Teknologiavetoisten sijoitusmahdollisuuksien lisääntyminen, viimeisintä finanssikriisiä seurannut yleinen epäluottamus perinteisiä rahoitusmarkkinoita kohtaan ja globaali pyrkimys löytää erilaisia tapoja tuottaa voittoa samalla kun rahoitusta ja sijoittamista demokratisoidaan merkitsevät kaikki sitä, että vuosi 2022 on kaikille kannattavien sijoitusten tekemisestä kiinnostuneille hyvä aika harkita vakavasti vaihtoehtoisia sijoituksia.

Mitä vaihtoehtoiset sijoitukset ovat?

Ennen kuin käymme läpi näiden ei niin perinteisten sijoitusten etuja, on tärkeää ymmärtää, miten sijoitukset luokitellaan. Perinteisesti sijoitukset on ryhmitelty niiden riski- ja tuotto-ominaisuuksien mukaan eri omaisuusluokkiin. Näillä ominaisuusluokilla on myös tapana reagoida lähes yhtenäisellä tavalla markkinoiden tapahtumiin ja paineisiin.

Pohjimmiltaan vaihtoehtoinen sijoitus on jotain, joka käyttäytyy täysin eri tavalla kuin perinteiset joukkovelkakirjat, osakkeet tai valuutat.

Vaikka olemassa on lukuisia pienempiä vaihtoehtoja ja niche-mahdollisuuksia, tarkastelemme tässä artikkelissa tärkeimpiä vaihtoehtoja, jotka ovat yleensä hedgerahastot, yksityinen pääoma, riskipääoma, REIT-kiinteistörahastot, trustit, esineet (kolikot, viini, postimerkit) ja vertaislainasijoitukset (P2P).

Pitkään vaihtoehtoiset sijoitukset olivat lähes yksinomaan erittäin varakkaiden sijoittajien saavutettavissa. Tämä johtui siitä, että moniin näistä mahdollisuuksista liittyy korkea vähimmäissijoitusmäärä ja kallis kulurakenne verrattuna sijoitus- ja pörssirahastoihin (ETF), joihin pääsee yleisesti käsiksi perinteisten rahoituslaitosten kautta. Esimerkkinä voidaan mainita, että harvinaisten kolikoiden kauppaa pidetään vaihtoehtoisena sijoituksena, mutta siihen liittyvä markkinoille pääsyn este on korkea. Tähän omaisuusluokkaan sijoittaminen edellyttää erikoisosaamista ja melko paksua lompakkoa. Lisäksi sen likviditeetti on suhteellisen alhainen, koska harvinaisten kolikoiden myyminen on Googlen tai Applen osakkeiden myymiseen verrattuna paljon erikoistuneempaa ja markkinariippuvaisempaa.

Hyvä uutinen innokkaille sijoittajille on se, että sijoittamisen demokratisoituminen on vaikuttanut myös vaihtoehtoisiin sijoituksiin, joten sinun ei enää tarvitse olla miljonääri tehdäksesi epäperinteisiä sijoituksia. Jos pelaat korttisi oikein, saatat kylläkin tulla sellaiseksi nopeammin kuin uskotkaan.

Tässä neljä syytä, miksi sinun tulisi katsoa perinteisten omaisuusluokkien ulkopuolelle laittaaksesi rahasi kasvamaan.

1) Vaihtoehtoiset sijoitukset auttavat hajauttamaan portfoliotasi

On lähes mahdotonta yliarvioida hajauttamisen merkitystä sijoittamisessa. 2000-luvun lopun finanssikriisin aikana media oli täynnä tarinoita ihmisistä, jotka näkivät koko elämänsä säästöjen, eläkerahastojen ja sijoitusportfolioiden pyyhkiytyvän pois kuin yhdellä iskulla. He olivat lähes poikkeuksetta uskoneet talouselämänsä vain yhdelle laitokselle ja maksoivat siitä erittäin korkean hinnan. Tämä opetti meille sen, että perinteiset sijoitukset eivät tarjoa riittävää hajautusta.

Vaihtoehtoisten sijoituskohteiden hyödyntäminen ja sijoittaminen useisiin eri tavoin suuriin taloustapahtumiin reagoiviin sektoreihin on elintärkeää. Osakemarkkinoiden romahdus voi pyyhkiä pois osakkeet ja joukkovelkakirjat, mutta sillä on yleensä vain vähän pitkäaikaisia vaikutuksia etenkin vakiintuneilla alueilla sijaitsevien kiinteistöjen arvoon. Tämä tietysti edellyttäen, että et ota velkaa sijoittaaksesi tähän omaisuuteen.

Varmistamalla, että portfoliosi sisältää erilaisia, keskinäiseltä korrelaatioltaan heikkoja omaisuusluokkia parannat huomattavasti mahdollisuuksiasi pitää portfoliosi kannattavana, kun tilanne sijoitusmarkkinoilla alkaa heiketä.

Päinvastoin kuin pankit ja valtavirran sijoituspalveluyritykset uskovat, perinteiset omaisuuserät ovat kaikista epävakaimpia laajamittaisen finanssikriisin aikana.

2) Maantieteellinen ja omaisuusluokallinen joustavuus

Vaihtoehtoiset sijoitukset tarjoavat sinulle pääsyn parhaisiin ja houkuttelevimpiin sijoitusmahdollisuuksiin kaikkialla maailmassa omasta sijainnistasi riippumatta. Hyödyntämällä vaihtoehtoisia sijoitusmahdollisuuksia voit tutkia nopeasti kasvavia markkinoita missä tahansa ne sijaitsevatkaan, olipa kyseessä sitten naapurimaa tai vastakkainen puoli maapalloa.

Tämä kyky hyödyntää mahdollisuuksia kaikkialla, missä niitä syntyy, on nyt avoin kaikille sijoittajille mukavasti omasta kodistaan käsin. P2P-verkostojen ja joukkorahoituspalveluiden avulla voit sijoittaa virolaiseen teknologia-startup-yritykseen, liettualaiseen kiinteistökehittäjään, kenialaisten maanviljelijöiden kollektiiviin ja eteläafrikkalaiseen turvallisuusliiketoimintaan yhdessä päivässä ja olohuoneestasi poistumatta.

Tällainen monimuotoisuus liittyy yllä olevaan kohtaan, koska se auttaa lisäämään portfoliosi turvallisuutta ja suojaa alueellisia rahoituskriisejä vastaan, joista esimerkkinä toimii se, jonka todistimme hiljattain tapahtuvan Kreikassa.

3) Lisää kontrolliasi

Sijoittaessasi kuukausittaisen rahasumman sijoitusrahastoon luotat taloudellisen tulevaisuutesi rahastonhoitajien ja rahoituslaitoksen käsiin. Rahasi ovat pieni osa suurta kokonaisuutta, ja olet siten pieni kala suuressa lammessa.

Et pelkästään ole vain numero, vaan sinulta myös veloitetaan maksuja ja sakkoja mahdollisesta ennenaikaisesta poistumisesta, ja saatat jopa joutua odottamaan pitkiä aikoja päästäksesi käsiksi omiin rahoihisi. Lisäksi on tietysti olemassa vaara koko rahaston kaatumisesta, joka on toteutunut usein aiemminkin syistä, jotka vaihtelevat johdon epäpätevyydestä huonoon päätöksentekoon.

Katsoessamme P2P-sijoitusmarkkinoita huomaamme, että ainakin hyvämaineisimpien organisaatioiden keskuudessa yleinen trendi on luopua kaikista sijoittajien suorittamista maksuista. Se tosiasia, että nämä markkinat ovat vahvasti teknologiavetoisia, tarkoittaa myös sitä, että voit olla mukana päätöksenteossa haluamassasi määrin, etkä enää tarvitse rahoituksen tutkintoa tullaksesi menestyväksi sijoittajaksi. Käyttäjäystävällisten sijoitusmahdollisuuksien ja helpon markkinoille pääsyn uusi aikakausi tarkoittaa sitä, että voit helposti hallita omaa taloudellista tulevaisuuttasi.

4) Paremmat tuotot

Olemme säästäneet parhaan viimeiseksi.

Vaihtoehtoiset sijoitukset ovat yleensä perinteisiä sijoituksia kannattavampia ja voivat ansaita sijoittajalle parempaa tuottoa lyhyemmällä ajanjaksolla.

Yleisestä pankkeja korkeammasta riskinottohalukkuudesta, alhaisemmista toimintakustannuksista ja älykkäämmistä teknologian käyttötavoista johtuen monet näistä mahdollisuuksista päihittävät suorituksellaan perinteiset vastineensa melko huomattavasti.

Valitsemalla viisaasti ja varmistamalla, että sijoitat rahasi luotettavaan ja turvalliseen alustaan, voit tulla palkituksi seikkailunhalustasi ja vaihtoehtoisista valinnoistasi.

Jos haluat oppia lisää vaihtoehtoisten sijoitusten maailmasta, käy rohkeasti osoitteessa https://estateguru.co ja voit aloittaa sijoittamisen vain 50 eurolla.

Yhteistyökumppaniksi:

Näkyvyys Sijoitustiedossa, ota yhteyttä!

Kolumnit

Kaikki väki nukkuu

Aki Pyysing
26.5.2024
east Lue lisää

Käytännön vinkkejä sijoitusasunnon ostamiseen

Miika Vuorensola
26.5.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Joko asuntojen hintojen pohjat on nähty?

Juha Europaeus
24.5.2024
east Lue lisää