Kaupallinen yhteistyö

Microsoft panostaa voimakkaasti tekoälyyn

Johannes Ankelo |
Jaa Twiittaa

Mainos: Vontobel

Windows-käyttöjärjestelmistä tuttu Microsoft on muiden teknologiajättien tapaan valjastamassa tekoälyä käyttöönsä.

Microsoftin osake on viimevuotisen keskuspankkien koronnostosarjan aiheuttaman dipin jälkeen tuottanut erinomaisesti osakkeen hinnan tuplaantuessa. Kirjoitushetkellä Microsoftin osake treidaa kaikkien aikojen huippulukemissa, noin 456 dollarissa.

Lähde: Investing.com. Hinta USA:n dollareissa. Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Microsoft tekee tuottonsa myymällä tietokoneita, pilvipalvelusysteemeitä ja -palveluja, ohjelmistoja ja muita tuotteita kuluttajille ja yrityksille. Yhtiön Intelligent Cloud-pilvipalvelusegmentti on suurin tuoton lähde ja samalla yhtiön nopeimmin kasvava segmentti.

Artikkelin kirjoitushetkellä Microsoft on maailman suurin yhtiö 3,34 biljoonan dollarin markkina-arvolla. Suurimman yhtiön titteli vaihtelee lähes päivästä toiseen rakettimaisesta nousseen Nvidian osakkeen ja Applen kanssa. Wedbush Securitiesin mukaan kilpailu ensimmäisestä 4 biljoonan dollarin yhtiöstä käydään Microsoftin, Nvidian ja Applen välillä.

Wall Street Journalin artikkelin mukaan Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella panostaa yhtiön tulevaisuuden voimakkaasti tekoälyn potentiaalin varaan.

Microsoftin uusi AI-pomon, Mustafa Suleymanin, tavoitteena on varmistaa, ettei Microsoftia aliarvioida AI-markkinoilla. WSJ:n artikkelin mukaan Suleyman on ollut vaikuttunut Microsoftin skaalaan ja toimintasäteeseen liityttyä yhtiön työvoimaan maaliskuussa.

Suleyman kertoo Microsoftin rakentavan yksiä maailman parhaimmista AI-malleista yhteistyössä OpenAI:n kanssa, rakentaen OpenAI:n mallien ja infrastruktuurin päälle, hienosäätäen aiempaa tuotetta. “Tekoälyn tulee muistaa sinusta kaiken, kaikki asiayhteytesi, kaikki henkilökohtaiset tietosi, kaiken mitä olet sanonut ja olla tukenasi läpi elämän. Tähän olemme keskittymässä”, Suleyman kertoo suunnitelmistaan.

Microsoft Copilot, yhtiön AI-kumppani asiakkaille, on ollut verraten suosittu käyttäjien keskuudessa.

Business Insider toisaalta raportoi, että yksi suurimmista Microsoftin asiakkaiden valituksista on, ettei Copilot suoriudu tehtävistään yhtä hyvin kuin OpenAI:n ChatGPT. Microsoft vastasi palautteeseen sanomalla, etteivät asiakkaat käytä uusia työkaluja oikealla tavalla ja yhtiö aikoo tuottaa yhteistyössä kumppaninsa kanssa videoita, joiden avulla käyttäjät voivat antaa AI:lle parempia komentoja.

Tigress Financialin analyytikko Ivan Feinseith nosti Microsoftin tavoitehinnan 475 dollarissa 550 taalaan yhtiön tekoälysuunnitelmien perusteella. Marketwatchin 56 analyytikkoa antavat Microsoftille keskimääräisen tavoitehinnan 489 dollaria “osta”-suosituksella.

Treidaaja voi ottaa position Microsoftin osakkeen hintaliikkeisiin Vontobelin viputuotteilla Suomessa toimivien välittäjien kautta.

Vontobelin BULL MSFT X2 V1-sertifikaatti tarjoaa viputuotteen tuoton tavoitteluun Microsoftin osakkeen nousevaan kurssiin. Sertifikaatin vipu on kaksinkertainen, mikä vastaa viputuotteen kahden prosentin tuottoa osakkeen hinnan noustessa päivänsisäisesti prosentilla. Jos osakkeen hinta vastoin odotuksia laskee prosentilla, aiheutuu viputuotteelle kahden prosentin tappio.

Vontobelin viputuotteilla voi tavoitella tuottoa myös Microsoftin osakkeen laskevaan hintaan. BEAR MSFT X3V3-sertifikaatti tarjoaa kolminkertaisen vivun osakkeen hintaliikkeisiin. Mikäli osakkeen hinta laskee prosentilla, tuottaa viputuote kolme prosenttia voittoa. Sertifikaatin arvo puolestaan laskee kolmella prosentilla, mikäli Microsoftin osakkeen hinta nousee prosentilla.

Vontobelin sijoitustuotteilla voi käydä kauppaa Helsingin pörssin aukioloaikoina. Viputuotteita treidatessa tappioriski kasvaa. Koko sijoitetun pääoman menettäminen on mahdollista. Kohde-etuutena oleva Microsoftin osake noteerataan USA:n dollareissa, joten viputuotteen tuotto riippuu myös EUR/USD-valuuttaparin hintamuutoksista. Sijoittajat kantavat Vontobelin luottoriskin sijoittaessaan Vontobelin tuotteisiin.

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Mainos:

Jarkko Aho & Nina Nordlund: Ylituottoa osakepoiminnalla - Toimiva prosessi käyttöösi

Kolumnit

Nurminen Logistics vuotaa

Aki Pyysing
14.7.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Admicom Q2/24 Seurantalista: Pelättyä parempi heikossa markkinassa

Almanakka
10.7.2024
east Lue lisää
Kaupallinen yhteistyö

Tekoälybuumi tukee myös maakaasun hintaa

Johannes Ankelo
8.7.2024
east Lue lisää