Kaupallinen yhteistyö

Kvarn X tarjoaa laajan valikoiman kryptoja ammattimaiseen treidaamiseen

Jaa Twiittaa

Tuoreimpana, varteenotettavana vaihtoehtona kryptotreidaukseen Kvarn Capital on tuonut markkinoille Kvarn X-kaupankäyntialustan. Sen kryptovalikoima on Pohjoismaiden laajin, sisältäen sekä kryptotokeneita että -valuuttoja. Alusta tarjoaa ammattitason likviditeetin ja kaupankäynti onnistuu kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Treidauksen lisäksi tarjoaa instituutiotason säilytyspalvelut kryptovaroille ja kaikki tämä tapahtuu Suomen Finanssivalvonnan alaisuudessa.

Puitteet turvalliselle kryptotreidaamiselle Kvarn X-alustalla ovat kunnossa, joten otetaan sen pidemmittä puheitta silmäys itse kaupankäyntialustaan.

Kaupankäynti ja oheispalvelut Kvarn X-sovelluksessa

Kvarn X-sovelluksen aloitussivu tarjoaa kattavan silmäyksen salkkuun. 
Se listaa parhaiten ja kehnoimmin tuottaneet kryptotokenit ja havainnollistaa portfolion kehityksen eri aikaperiodeilla. Omaisuusluokka näyttää 100% kryptovaroja, sillä alusta ei ainakaan toistaiseksi tarjoa kaupankäyntiä muilla omaisuusluokilla. Lisäksi sivulta löytyy uutisvirta.

Kaupankäynti-välilehdeltä löytyvät kaikki kohteena olevat 28 kryptotokenia ja -valuuttaa. Kaikki kryptot, mukaanlukien USD-stablecoinit, noteerataan ja treidataan euroissa.

Bitcoinin (BTC) ja etherin (ETH) lisäksi alusta tarjoaa vakiintuneiden kryptoprojektien tokeneita kuten Solana (SOL), Polygon (MATIC), Cardano (ADA) ja monta muuta.  DeFi-tokeneista löytyvät mm. suomalainen Aave (AAVE) ja Chainlink (LINK). Valikoimassa on myös Suomen laajin valikoima stablecoineja, kuten USDC, Tether (USDT) ja Dai (DAI).

Klikattuani Ethereum-tokenia avautuu näkymä, josta löytää hintatietojen lisäksi peruskuvaajan. Kuvaaja skaalautuu viikosta vuosiin, mutta varsinainen treidaajan graafi löytyy osto- ja myyntinappien takaa.

Kvarn X-alusta tarjoaa Coingeckon hintafeedin ja Tradingview:n softan ammattimaiseen treidaamiseen. Tradingview on kryptotreidereiden ahkerasti käyttämä työkalu edistyneeseen tekniseen analyysiin.

Graafin kynttilät skaalautuvat minuutista 12 kuukauteen, joten alusta sopii niin aloittelijalle kuin aktiivisempaa kaupankäyntiä harrastavalle treidaajalle millä tahansa treidaus- tai sijoitushorisontilla.

Yli sadan teknisten analyysin indikaattorin joukosta kukin treidaaja voi valita omaan treidaustyyliinsä sopivat indikaattorit.

Kvarn X-alustalla kaupankäynti on helppoa ja läpinäkyvää. Syötettyäni kaupankäyntimäärän kryptotokeneissa näen selkeästi eritellyt kaupankäyntikulut ja yksikköhinnan, jolla kauppa toteutuu. Hinta päivittyy jatkuvasti ja kauppaa käydään vain markkinahintaan, rajatoimeksiannot eivät toistaiseksi ole mahdollisia mutta nämä ovat aukeamassa palveluun lähiviikkojen aikana.

Kryptomarkkinat ovat auki 24/7, joten kauppaa voi käydä vuoden jokaisena hetkenä.

Päätin laittaa bitcoinini lihoiksi ja kaupan toteuduttua Kvarn X vahvistaa kauppahinnan kuluineen. Kaupankäyntikulu on minimissään 1 euro ja hinnoittelutasot löytyvät alta.

Kryptosalkun holdaukset ja likvidi euromäärä löytyvät Omistukset-välilehdeltä. Myytyäni bitcoinia päätin ostaa etheriä ja avatessani tilin Kvarn siirsi tililleni automaattisesti yhden Stellar-tokenin kiitoksena asiakkuudesta.

Kvarnin kaupankäyntisovellus on kokonaisuudessaan erittäin selkeä ja helppokäyttöinen. Tapahtumista löytyvät kaikki kryptosiirrot ja toteutuneet kaupat kronologisesti listattuna. Kvarniin ei välttämättä tarvitse siirtää euroja pankkitililtäni, sillä krypto-omistuksia voi siirtää muista lompakoista kätevästi Kvarnin alustalle.

Euromääräinen pankkisiirto Kvarniin toteutetaan käyttäjän profiilista vaivattomasti. Mikäli treidaaja haluaa siirtää jo olemassaolevia kryptotokeneita toisesta kryptolompakosta Kvarniin, voi osoitteen siirtoa varten kopioida Siirrot-välilehdeltä.

Kvarn luo kullekin tokenille oman osoitteen ja treidaajan vastuulla on huolehtia siitä, että valittu osoite on oikea. Mikäli tokenit siirtää väärään osoitteeseen, ei niitä saa takaisin. Tämä koskee yleisesti kaikkia kryptotransaktioita palveluntarjoajasta riippumatta, johtuen lohkoketjussa toteutettujen transaktioiden peruuttamattomuudesta.

Verotusta varten Kvarn laatii tarvittavat raportit automaattisesti omalla välilehdellään. Yhtiö tarjoaa myös lukuisia räätälöityjä raportteja asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Kvarn X-alusta on selkeä, läpinäkyvä ja helppo käyttää. Se tarjoaa ensiluokkaiset työkalut tekniseen analyysiin yhteistyössä Tradingview:n kanssa, mutta rajatoimeksiantojen puutteen takia kaikkein aktiivisimmille treidereille ei alusta välttämättä sovi. Joskin tässä kohtaa on hyvä nostaa esille, että rajatoimeksiannot ovat tulossa palveluun lähiviikkojen aikana.

Laaja ja tarkkaan valittu kryptovalikoima tarjoaa treidaajille mahdollisuuden sijoittaa muihin kryptotokeneihin kuin pelkästään bitcoiniin ja ethereumiin. Mikä tahansa kryptotoken tai -valuutta voi mennä hetkenä minä hyvänsä nolliin, mutta Kvarn on valinnut listallensa kryptomaailmassa vakiintuneita tokeneita.

Lisänostona voisi mainita Kvarn X -mobiilisovelluksen, jonka Kvarn on lanseeraamassa joulukuun aikana.

Avaa Kvarn X-tili tästä linkistä.

Lue tarkemmin Kvarnin missiosta ja taustoista Sijoitustiedon aiemmasta artikkelista.

Katso uusimmat #Teerenpelit -jaksot ja tilaa Sijoitustiedon YouTube-kanava
Artikkelit
Osavuosikatsauskalenteri Q4/2023
Artikkelit
Almanakka - Seurantalistapäivitys: Marimekko
Syöksylaskija tyynenä