Olet täällä

Artikkelit
Kaupallinen yhteistyö

Kryptovaluuttojen lainamarkkinat kehittyvät nopeasti

Viimeaikaiset tapahtumat markkinoilta

Viimeisimmät isot uutiset markkinoilta ovat liittyneet pörssiyhtiö MicroStrategyn merkittäviin bitcoin-ostoihin, sekä Paypaliin liittyviin uutisiin. MicroStrategy on kahdessa erässä ostanut taseeseensa yhteensä yli 420 miljoonan dollarin edestä Bitcoineja, suojautuakseen dollarimääräiseltä inflaatiolta. Yhtiö myös uskoo Bitcoinin fundamentteihin sekä sen toimivuuteen mm. arvonsäilyttäjänä. MicroStrategy on myös julkaissut päätöksenteon tukena käytetyn materiaalinsa kaikille julkisesti.

Toinen aivan hetkittäin julkistettu iso uutinen on Paypalin mukaantulo kryptovaluuttamarkkinoille. Paypal on virallisesti julkistanut kryptovaluuttojen ostamisen, myymisen ja säilyttämisen olevan jatkossa mahdollista Paypal-alustalla. Uudet ominaisuudet tulevat käyttöön viimeistään 2021 vuoden alussa. Paypalilla on arvioiden mukaan yli 286 miljoonaa aktiivista käyttäjää. 

Kryptovaluutat tarjoavat vaihtoehtoisia ansaintamuotoja

Kryptovaluuttoihin liittyvät lainamarkkinat ovat kasvaneet nopealla vauhdilla viimeisten vuosien aikana, mikä on mahdollistanut kilpailukykyisen koron saamisen kryptovaluutoille. Useissa perinteisissä omaisuusluokissa korko- ja tuottotasot ovat tällä hetkellä erittäin matalia, mikä on saanut sijoittajat etsimään tuottavia kohteita muista vaihtoehtoisista omaisuusluokista kuten kryptovaluutoista. Fiat-rahan valtava määrällinen lisääntyminen todennäköisesti aiheuttaa lisää inflaatiota, kun taas osakemarkkinoiden historiallisesti korkeat arvostustasot aiheuttavat sijoittajille päänvaivaa. Sijoittajan onkin siis usein valittava inflatorisen rahan säilyttämisen ja korkean arvostustason osakemarkkinan väliltä.

Kryptovaluuttamarkkinat tarjoavat kolmannen vaihtoehdon likvidien omaisuusluokkien saralla. Kryptovaluuttamarkkinoiden kaupankäyntivolyymit ovat piristyneet tänä vuonna ja kysyntää lainaukselle on kasvavassa määrin, mikä näkyy kohonneissa markkinakoroissa. Myös DEFI -markkinan kasvu on aktivoinut lainauskysyntää erityisesti Ethereum-valuutassa.

Coinmotionin asiakkaat voivat ansaita korkoa kryptovaluuttasijoituksilleen

Kiitos asiakkaidemme, Coinmotionin korkotileillä olevat asiakasvarat ovat kasvaneet merkittävästi viimeisen puolen vuoden aikana. Olemme parantaneet palvelusivustoamme ja UKK-osiossamme olevaa informaatiota liittyen korkotileihin ja niiden toimintaan vastataksemme entistä paremmin kysymyksiin liittyen korkosijoittamiseen kryptovaluutoilla. Coinmotionin asiakkailla on jatkuvasti käytössään sivustomme kautta mahdollisuus lainata joustavasti kryptovaluuttojaan markkinoille, ansaiten päiväkohtaista korkoa.

Elokuussa 2020 lanseerasimme lisäksi yksityispankin asiakkaille Premium-korkotilin, jossa on 10.000 euron minimisijoitus. Premium korkotilissä asiakkaamme hyötyivät kiinteästä korosta Coinmotion -palvelussa olevan vaihtuvakorkoisen koron sijaan. Pilottiin ensimmäisessä vaiheessa allokoidut varat ovat olleet tuotteen lanseeraamisesta lähtien sijoitettuna kiinteällä 3,75% vuotuisella korolla. Saimme pilotista positiivista palautetta, minkä myötä olemme laajentamassa pilotin kakkosvaiheeseen.

Premium korkotilin pilottivaiheen kakkososassa on mahdollista ansaita korkoja niin Bitcoin- kuin Ethereum-valuutoilla. Korkotilien osalta teemme yhteistyötä säännellyn suomalaisen toimijan, kryptovaluuttalainaamiseen erikoistuneen Tesseract Group Oy:n kanssa. Asiakkaiden hyötyessä sekä kryptovaluutan potentiaalisesta arvonnoususta, että korkoansainnasta, kyseessä on kaksiportainen hyöty asiakkaalle.

Premium korkotilin toisen pilottivaiheen ilmoittautuminen on käynnissä

Laajennamme tällä kertaa talletusmahdollisuutta Bitcoin-valuutan lisäksi myös Ethereum -valuuttaan. Korot heilahtelevat kryptovaluuttamarkkinoilla melko paljon jopa päivittäin, eikä markkinoilla ole montaa toimijaa, joka tarjoaisi kiinteän koron sijoitusmahdollisuutta. 

Premium-korkotilin tarkoituksena on tarjota kiinteäkorkoinen talletuskorko vaihtuvakorkoisen palvelun rinnalle. Kiinteän korkoprosentin avulla korkosi lainattujen kryptovaluuttojen osalta on sama koko juoksuajalta.

Premium-korkotilin ehdot nyt toteutettavassa pilotissa:

Ilmoittautumisaika: 7.10-29.10.2020
Sopimusjakso: 3.11.2020-3.5.2021
Sopimuksen kesto: 6 kuukautta
Ei talletus- hoito tai nostokuluja.

Korkotasot: Bitcoin 3,75% p.a / Ether 3,75% p.a
minimitalletus 1.0 BTC / 30.0 ETH

Lisätietoja korkosijoittamisen riskeistä ja korkopalvelun toteutuksesta saat Coinmotionin usein kysytyt kysymykset -sivulta sekä korkotilipalvelun esittelysivulta. Kiinteän koron Premium korkotiliin osallistumisesta kiinnostuneille on saatavilla myös erityinen selvitys korkotilipilotin yksityiskohdista ja riskeistä.

Premium-korkotilistä saat lisätietoja parhaiten ottamalla yhteyttä Coinmotion yksityispankkiin alta löytyvien yhteystietojen avulla.

privatebanking@coinmotion.com

Sami Kriikkula                                                                              

Head of Private Banking

Coinmotion Oy

https://www.linkedin.com/in/samikriikkula/

 

Kirjoitus ei ole sijoitussuositus, eikä sitä sellaiseksi tule tulkita. Sijoittajan tulisi aina perehtyä aiheeseen omatoimisesti, ennen päätöstentekoa. Kaikki sijoitustoiminta pitää sisällään riskejä, joita sijoittajan tulee arvioida. Kryptovaluutat luokitellaan suuririskiseksi sijoituskohteeksi.

Säästä fiksummin ja helpommin bitcoiniin, litecoiniin, ethereumiin, rippleen ja stellariin. Liity yli 100 000 asiakkaan joukkoon
Liity Sijoitustiedon jäseneksi