Kaupallinen yhteistyö, Kumppaniblogit

Kiinteä omaisuus tuo turvaa

T2H Group |
Jaa Twiittaa

Vuokrat tulevat ennen pitkää nousemaan, toteaa rakennusyhtiö T2H:n myyntipäällikkö Tuomas Majuri.

Asuntomarkkinoilla on paljon epävarmuutta: energia kallistuu, rakentaminen kallistuu ja korot nousevat. Miten tämä näkyy asunnonostajien käyttäytymisessä?

Asunnot hinnoitellaan markkinan mukaan.

Asunnon ostoa harkitaan tänä päivänä ehkä hieman pidempään, mutta kohteidemme hyvät rahoitusehdot (70% yhtiölaina ja pitkät lyhennysvapaat) tarjoavat turvallisen vaihtoehdon pitkäksi aikaa tässä tilanteessa.

Asiakkaat ovat myös enemmän kiinnostuneita yhtiöiden energiatehokkuudesta ja lämmitysmuodosta.

Sijoittajat tekevät päätöksiä usein laskimen perusteella. Vieläkö asunnot tarjoavat riittävää tuottoa suhteessa muihin omaisuuslajeihin?

Kiinteä omaisuus, eli asunnot ovat tässä markkinassa turvallinen sijoituskohde (vuokratuotto sekä arvonnousupotentiaali). Ihmisten asumisen tarve kasvukeskuksissa kasvaa tilanteesta riippumatta.

Vuokra-asuntojen tarve korostuu tässä markkinassa, kun osa ihmisistä miettii oman asunnon hankintaa pidempään. Tämän takia myös vuokrat nousevat.

Asunnot tarjoavat edelleen hyvän tuoton verrattuna muihin sijoitusmuotoihin. Lisäksi lyhennysvapaat vuodet tarjoavat alkuun loistavaa tuottoa.

Miten kiihtynyt inflaatio muuttaa rakennusliikkeen kannattavuuslaskelmaa? Nostatteko hintoja kompensoimaan kasvaneita kustannuksia? 

Asunnot hinnoitellaan aina markkinan mukaan. Tarkoituksemme on myydä asunnot aina nopeasti ja ennen kohteen valmistumista. Meillä T2H:ssa tarkoituksemme on olla sijoittajalle aina järkevin vaihtoehto.

Miten terveellä pohjalla asuntorakentaminen Suomessa on: rakennetaanko asuntoja niille alueille, jonne ihmiset haluavat muuttaa vai joutuvatko he muuttamaan sinne, missä asuntoja on tarjolla?

Meidän filosofiamme on rakentaa asuntoja nimenomaan ihmisten tarpeisiin. Rakennamme asuntoja ainoastaan alueille, joissa on kysyntää ja tarvetta. Asuntomme sijaitsevat kasvukeskuksissa hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden vieressä.

Mitkä kaupungit ovat T2H:n kannalta kiinnostavimpia? Minne haluatte rakentaa lähivuosina?

T2H rakentaa Helsingin seudulla ja Pirkanmaalla. Lähiaikoina laajennamme toimintaa myös Varsinais-Suomen alueelle.

Mikä on mikrosijainnin merkitys? Minkälaisiin kohteisiin kohdistuu eniten kysyntää?

Mikrosijainnin merkitys korostuu kaikissa kohteissamme, sillä hyvät kulkuyhteydet ja palvelut ovat isossa roolissa asukkaan näkökulmasta. Asuntojemme loistavien ominaisuuksien lisäksi sijainnin merkitys on erittäin tärkeä.

Miten uskot asuntomarkkinan kehittyvän tulevaisuudessa ja mikä on neuvosi asuntosijoittajalle, joka nyt miettii, että uskaltaako ostaa vai ei?

Kohonneet kulut tulevat lähiaikoina näkymään myös vuokrien nousuna. Uskon asuntojen olevan edelleen yksi parhaimmista sijoitusmuodoista, jotka tarjoavat jatkossa myös hyvдn vuokratuoton. Kiinteä omaisuus on aina turvallinen vaihtoehto,  joka tarjoaa kasvukeskuksissa pitkällä aikavälillä aina hyvää arvonnousua.

Yhteistyökumppaniksi:

Näkyvyys Sijoitustiedossa, ota yhteyttä!

Kolumnit

Kaikki väki nukkuu

Aki Pyysing
26.5.2024
east Lue lisää

Käytännön vinkkejä sijoitusasunnon ostamiseen

Miika Vuorensola
26.5.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Joko asuntojen hintojen pohjat on nähty?

Juha Europaeus
24.5.2024
east Lue lisää