Olet täällä

Artikkelit

Käppyröiden kertomaa: Nousupainetta havaittavissa?

S&P500-indeksin on taas rangensa alareunassa vahvalla tuella. Heikko likviditeetti, lyhyt gamma ja markkinoiden korkea pelkotaso kaikki korostavat markkinoiden liikkeitä entisestään.

Nasdaq-futuurit ovat korkeimmillaan sitten Metan osarin uusimman pohjakosketuksen jäljiltä. Nasdaqin volatiliteetti trendaa ylöspäin.

Nasdaqin pudotus huipuistaan ei ole vielä läheskään finanssikriisin tasolla, mutta lähestyy pandemiapaniikin laskutasoa.

Osakkeiden suuret ostajat, eli yhtiöt itse, ovat alkuviikon pörssilaskun aikana olleet hiljaisella periodilla eivätkä ole voineet ostaa omia osakkeitaan takaisin. Periodin päättyminen tuo ostopainetta mukanaan.

Bondimarkkinoiden 4 kuukauden tuotto on heikoin sitten vuoden 1977.

Bondi- ja osakevolatiliteetin erotus säilyy erittäin suurena. VIX on ollut nousussa, muttei juurikaan ole saanut kurottua eroa kasaan.

VIX on backwardation-tilanteessa, jossa lyhyen aikavälin vola on korkeampaa kuin pitkän aikavälin. Markkinat siis ostavat lyhyen aikavälin suojaa.

Sekä instituutiot että yksityiset sijoittajat ovat edelleen erittäin longina.

Osa yhtiöistä pettää aina odotukset, mutta yleisesti markkinaa tutkittaessa tulosodotuksia ruuvataan tasaisesti ylöspäin. Q1 2022 odotuksia on nostettu 2,1 prosenttia ja 2022 EPS-odotukset ovat nousseet 0,3 prosenttia. Vuodelle 2023 odotukset ovat sitäkin korkeampia.

Aasiassa odotukset eivät ole yhtä ruusuisia.

Eniten vastatuulta on Kiinalla ja Hong Kongilla, Australian ja Taiwanin odotuksia nostettiin eniten.

Härkien määrä markkinoilla on alimmillaan aikoihin.

Karhuja on liikkeellä eniten sitten vuoden 2009.

Historiallisesti näin suuret erot karhujen ja härkien välillä ovat johtaneet lähes poikkeuksetta voimakkaisiin ralleihin osakkeissa.

Yuanin viimeaikaiset liikkeet ovat vuoden 2015 devalvaatiota vastaavia.

Jeni jatkaa romahtamistaan. Jeni on taalaa vastaan noin 130 tasolla, mikä vastaa 13 prosentin arvonalentumista maaliskuun alusta lähtien. Jenin volatiliteetti on vahva momentumin takia tuplaantunut helmikuusta.

Vaikka FED printtaa, on dollari vain vahvistunut.

Öljyn ja vahvan dollarin erotus on tällä hetkellä valtava. (Dollarigraafi käänteisenä)

Bitcoin tuotto loppuvuoden 2021 jälkeen on ollut heikkoa. Heikon dollarin takia Bitcoinia ostaneet ovat saaneet näpeilleen. (Dollarigraafi käänteisenä)

Bitcoin on viime kuukaudet treidannut käsi kädessä Nasdaq100-indeksin kanssa.

Jotkut puhuvat Bitcoinista inflaatiosuojana, tämä ei kuitenkaan ole viimeaikoina pitänyt paikkaansa.

 

Keskustele markkinoiden tilanteesta Sijoitustiedon foorumilla.

Sijoita kryptovaluuttoihin turvallisesti ja luotettavasti
Liity Sijoitustiedon jäseneksi