Päivän politiikka -

Herb Powell kirjoitti:

Yllättävää, ettei kukaan ole kommentoinut Puolan rajan tilannetta. Mielellään sitä kuulisi fiksujen ihmisten spekulaatioita. Pukkaako WW3:a vai hiipuuko tuosta hiljalleen?

Onneksi Suomi on täällä pohjolassa turvassa... eiku frown

Aivan varmasti hiipuu, Putinilta yksi soitto Lukashenkalle, niin turvapaikanhakijoita ei ole rajalla enää yhtään. Kysymys on enemmänkin, että kauanko Putin&co haluaa länsimaille v-ttuilla.

Näytä koko viesti
Afganistan -
Tinggeli kirjoitti:

 

Mellon kirjoitti:

Mediassa ja myös somessa tuntuu olevan vaarallista kritisoida tiettyjä tahoja. Trumpia ja persuja voi lyödä kuin vierasta sikaa, kokoomukselle voi vähintään vittuilla, mutta auta armias kun kritisoit Bidenia tai Sanna Marinia. Samantien nousee sovinisti tai rasistikortti esiin.

 

Olet väärällä palstalla ajamassa asiaasi. Tämä on sijoituspalsta. Luulin hetken, että teillä olisi voinut ollut jotain oikeaakin asiaa, mutta ei.

Turha jatkaa näistä asiosta, kun mielipteittenne kunnollisia perusteluja teiltä ei saa millään vaikka kuinka koittaa niitä saada.

 

Myönnetään että meni pienen provosoinnin puolelle ja pahoittelut siitä. 
 

Itse asia toisaalta on totta, mutta tämä lienee väärä palsta käydä sitä läpi.

Näytä koko viesti
Afganistan -
Crusader kirjoitti:

Aloittaa evakuointi aikaisemmin, pitää huolta liittolaisista, tuhota kaikki kalusto, kuunnella mitä asiantuntijat sanoivat, lopettaa valehteleminen ja edustaa presidentin arvolle sopivalla tavalla, miinoittaa presidentin palatsi, käyttää Bagramin lentokenttää, suojella omia sotilaita paremmin, ei taipua Talebanin edessä uhkavaatimuksiin, tuossa nyt on jokunen mitä olisi voinut tehdä paremmin. 

 

 

Laitetaan asia toisinpäin, mikä teidän mielestänne meni hyvin koko tuossa vetäytymisessä kun hehkutatte sitä niin kovin? Mitä mieltä olette Bidenin esiintymisistä? Onko hän teidän mielestä oikea johtaja mikä johtaa kriisejen aikana? Pyydän asiallista keskustelua, jos et pysty siihen niin älä edes vastaa.

 

Mediassa ja myös somessa tuntuu olevan vaarallista kritisoida tiettyjä tahoja. Trumpia ja persuja voi lyödä kuin vierasta sikaa, kokoomukselle voi vähintään vittuilla, mutta auta armias kun kritisoit Bidenia tai Sanna Marinia. Samantien nousee sovinisti tai rasistikortti esiin. 
 

Bidenin esiintyminen muutama viikko sitten oli täysi katastrofi. Ylimielinen ja täysin väärässä suunnilleen kaikesta mitä sanoi. Joko tietämätön tilanteesta tai valehteli tietoisesti. Tiedä sitten kumpi on vaarallisempi asia. Samanlaisesta esiintymisestä olisi edellinen presidentti lynkattu suomalaisessa mediassa, nyt hyvä kun asiaa nostettiin edes julkisuuteen monissa lehdissä.

 

Paikanpäällä en tietenkään ole ollut, mutta vetäytyminen itsessään oli ulkopuolisen silmin niin hyvin hoidettu, kun kusi sukassa voitiin hoitaa. Tästä kiitosta pitäisi varmaan antaa enemmänkin paikanpäällä olleille sotilaille ja muille jotka käytännössä asian hoitivat. Tällä tietenkin tarkoitan ihmisten evakuointia. Kaluston tuhoamiset ynnämuut olisi pitänyt ajat sitten tehdä, joten sen suhteen oltiin auttamatta myöhässä.

Näytä koko viesti
Afganistan -

En nyt tiedä onko se kölin alta vetoa, jos maallikko olisi nähnyt asian kilometrin päästä. Vähän sama, onko se kölin alta vetoa jos maallikko näkee syyn miksi Ruotsin ampumistapaukset ovat räjähtäneet käsiin viime vuosina, mutta vihreä poliitikko ihmettelee syytä. 
 

Ehkä voisimme antaa heidän touhuta tuolla mitä touhuavat, valtaosa tuosta maasta (ja lähialueet mukaanlukien) ei jaa länsimaisia arvoja, ja voisimme sitä kunniottaa. Samalla toki heidän arvojaan ei tarvitse tänne tuoda.

Näytä koko viesti
Harvia -

Harvia on siitä hauska tapaus, että kerrankin olen sijoittanut firmaan jonka toimintaa ymmärrän. Ja vielä menestyksekkäästi. Monesti on rahoja tullut laitettua yhtiöihin joita ei voi sanoa ymmärtävänsä, joskus hyvällä ja joskus huonolla menestyksellä.

Harvian kohdalla voi sanoa että sen verran himosaunoja olen, että puhtaasti siitä syystä ostin osakkeita.

Näytä koko viesti
Laatuyhtiöt -
mskomu kirjoitti:

 

Tästä hommastahan tekee vielä huvittavamman se, että siinä, missä TSMC on maailman ainot toimittaja, niin sillä itsellään on tasan yksi toimittaja litografian lasereihin ja vissiin tuolla lasertoimittajallakin on vain yksi toimittaja. Eli mikä tahansa noista kolmesta ottaa isosti hittiä, niin siihen pysähtyy koko maailman chippituotanto :D No ei nyt sentään ihan, koska kylläpä nuo nykyiset laitteet jonkin vuoden pelittävät, vaikka uusia ei enää saisi.

 

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mikä tämä yksi litografian laserin toimittaja on?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Hesari on mennyt liikaa vihervassari-linjalle, mutta Visiosta on jäänyt käteen muutakin kuin ahdistusta. Tämäkin oli hyvä artikkeli.

Näytä koko viesti
Citycon -

Kämppien rakentaminen kauppakeskusten yhteyteen ei ole mikään uusi keksintö. Osa seuraamistani jenkki-REIT tekee samaa. Monissa analyyseissa verrataan kuinka monta ihmistä asuu kauppakeskusten lähettyvillä esim 10-20 mailin säteellä. Helpoin tapa nostaa tuota lukua on rakentaa asuntoja mahdollisimman lähelle kauppakeskusta. Jos kämpistä tekee vähänkään hienompia, niin houkuttelee myös ostovoimaista populaa suoraan ostoskeskukseen. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -

Hyvää pohdintaa Päivän byrokraatilta. Vaikea olla eri mieltä oikeastaan mistään. 
https://paivanbyrokraatti.com/2021/02/28/elpymisrahasto/?fbclid=IwAR3aToOJUBpMcRFwBk6EFru3gSHgRKFP3uF3ueht0p4Q60G1AapRGNXP0-4

Näytä koko viesti
Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa -
Sijoitustieto kirjoitti:

"En keskity tässä kirjoituksessa sijoitussuunittelun tai allokaatioprosessin teknisiin perusteisiin, vaan pyrin tuomaan esille prosessin käytännön haasteita ja sijoittajien käyttäytymiseen liittyviä vinoumia." -R.W.https://t.co/ZYoSP9sdpw #sijoittaminen

— Sijoitustieto (@Sijoitustieto) February 26, 2021

 

Toivottavasti ei ole tyhmä kysymys, mutta lasketko itse REIT-yhtiöt osakesijoituksiksi vai kiinteistösijoituksiksi? 

Itselläni ei ole salkussa korkopapereita, mutta lasken sijoitusasuntoni ja REIT-yhtiöt kuitenkin samaan ryhmään kiinteistösijoituksiksi, vaikka REITit pörssissä treidaavatkin.

Näytä koko viesti