Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 25.3.2020 08.35

Onhan tämä korona hoito ollut kokonaisuudessaan täysi ja totaalinen farssi Suomessa. Senä THL:n, että hallituksen toimesta.
 

Uskon ettei lehdistössä vielä edes ole annettu kritiikkiä niin paljon, kuin aihetta olisi, syynä ehkä se, että pelätään mitä hallituksen neidit tekisivät kovemman paineen alla. Vaikuttaa sellaselta porukalta joka jäätyy paineen alla. 

 

THL:stä ei löydy mitään positiivisempaa sanottavaa myöskään. Onko yksikään ennustus tai kommentti ollut lähelläkään osua nappiin? Ihan esimerkkinä, vielä pari viikkoa sitten Italian lockdownia pidettiin ylimitoituksena. 
 

Itse tulin ulkomailta töistä takaisin Suomeen alle kaksi viikkoa sitten. Minkään sortin ohjeistusta ei ollut karanteeneista, mitään screenausta ei ollut maahantulijoille. Oikeastaan jos en lukisi lehtiä, olisin voinut luulla että mitään tavallisesta poikkeavaa ei olisikaan.

Näytä koko viesti
Euribor-korkojen nousun hyödyntäminen & "luova suojautuminen" - 23.3.2020 08.21

Aihe kiinnostaa itseänikin, kun lähes 7-numeroinen luku lainaa: on lainaa sijoitusasuntoon, omaan kotiini, ja vielä vähän velkavipua salkussakin.

 

Eikö FED juuri laskenut ohjauskorkoa jenkeissä? Miksi EKP ei seuraisi perässä? Onko korkojen lähtö laukalle aidosti uhka?

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 8.2.2020 10.26

Oma Ålandsbanken-positio on hävettävän pieni, mutta kauniisti +40%. Näkeekö arvon yhteisö että pahin aliarvostus on sulanut? Pientä lisäystä ajattelin omaan positioon tehdä.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 6.1.2020 04.25

Tuollapäin maailmaa on sodittu läpi ihmiskunnan historian. Yksi lennokki-isku on vain pisara siinä meressä. Hetkellisesti tammiralli voi suditella, mutta itse uskon, että tämäkin on unohdettu ennenkuin kalenterissa lukee helmikuu.

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - 29.3.2019 04.51

Kyllä tämä tapaus huomioitiin mm. SDP:n Marin vaati elinkautista näille tekijöille.

https://twitter.com/MarinSanna/status/1110873979202535425

Näytä koko viesti
Miksi REIT:t laskevat - 19.3.2019 08.15

Vanquard Real Estate ETF myös lähellä 52vko huippuja. Ollaan toki vielä alempana kuin esim 2016. Mutta yleistä laskua ei tällä hetkellä ole muutaman kk aikavälillä havaittavissa.

Näytä koko viesti
Technopolis - 23.8.2018 07.06

petteri kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Mie en oikeasti tiiä, saako tämän konseptin kannattavaksi. Sen ymmärrän, että pääomaa se ei juuri sido. TP viestitti, että tässä tulee aluksi pataan. Mutta tuleeko koskaan reppureilta rahaa tarpeeksi?

Kyllähän lyhyen ajan toimistoissa on kyllä selkeästi iso markkina olemassa.

Tarve seuraavan tyyppinen: Meitä on neljä henkeä Helsingissä ensi viikolla keskiviikosta perjantaihin. Missä tekisimme töitä?

Nyt on vähän hankalaa löytää toimisto- tai työtilaa sopivilla palveluilla. Jos haluat majoitusta Booking.com tai Airbnb auttaa, mutta toimistoille ja kokoustiloille ei löydy vastaavaa palvelua.

Toki miten tämä markkina täyttyy on vähän auki, mutta kyllähän se jollain aikataululla täyttyy.

Siitä onko Technopolis riittävän ennakkoluuloton toimija ratkaisemaan tämän haasteen en ole vielä ihan vakuuttunut.

Toki ensin pitää olla tarjontaa kasassa, mutta nopeasti pitäisi saada lisätilat franchising-tyyppisesti ja toisaalta palvelun pitäisi olla helposti kaikkien käytettävissä kännykkä-appeilla ja webissä. Volyymia tarvitaan paljon, jotta yhteiskäytöllä voidaan tehdä rahaa.

Toki tuossa markkinassa on jo startuppeja, mutta mikään palvelu ei ole oikein lyönyt läpi. 

Kysymys kuuluu että onko näitä esimerkkisi neljän hengen porukoita oikeasti niin paljoa? Millaiset työntekijät tai porukat tulevat toiseen kaupunkiin tekemään sellaista työtä muutamaksi päiväksi mihin pitää tila vuokrata? Luulisin että konferenssitilat, hotellien kokoushuoneet, itse hotellihuoneet ja kahvilat on valtaosalle riittävät työtilat lyhyille visiiteille. Toki näihin Technopoliksen tiloihin joku eksyy, mutta missä vaiheessa sillä tehdään rahaa?

Näytä koko viesti