Olet täällä

Laatuyhtiöt - 27.3.2021 09.14

mskomu kirjoitti:

 

Tästä hommastahan tekee vielä huvittavamman se, että siinä, missä TSMC on maailman ainot toimittaja, niin sillä itsellään on tasan yksi toimittaja litografian lasereihin ja vissiin tuolla lasertoimittajallakin on vain yksi toimittaja. Eli mikä tahansa noista kolmesta ottaa isosti hittiä, niin siihen pysähtyy koko maailman chippituotanto :D No ei nyt sentään ihan, koska kylläpä nuo nykyiset laitteet jonkin vuoden pelittävät, vaikka uusia ei enää saisi.

 

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mikä tämä yksi litografian laserin toimittaja on?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.3.2021 08.19

Hesari on mennyt liikaa vihervassari-linjalle, mutta Visiosta on jäänyt käteen muutakin kuin ahdistusta. Tämäkin oli hyvä artikkeli.

Näytä koko viesti
Citycon - 23.3.2021 07.45

Kämppien rakentaminen kauppakeskusten yhteyteen ei ole mikään uusi keksintö. Osa seuraamistani jenkki-REIT tekee samaa. Monissa analyyseissa verrataan kuinka monta ihmistä asuu kauppakeskusten lähettyvillä esim 10-20 mailin säteellä. Helpoin tapa nostaa tuota lukua on rakentaa asuntoja mahdollisimman lähelle kauppakeskusta. Jos kämpistä tekee vähänkään hienompia, niin houkuttelee myös ostovoimaista populaa suoraan ostoskeskukseen. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 28.2.2021 01.36

Hyvää pohdintaa Päivän byrokraatilta. Vaikea olla eri mieltä oikeastaan mistään. 
https://paivanbyrokraatti.com/2021/02/28/elpymisrahasto/?fbclid=IwAR3aToOJUBpMcRFwBk6EFru3gSHgRKFP3uF3ueht0p4Q60G1AapRGNXP0-4

Näytä koko viesti
Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa - 26.2.2021 05.38

Sijoitustieto kirjoitti:

"En keskity tässä kirjoituksessa sijoitussuunittelun tai allokaatioprosessin teknisiin perusteisiin, vaan pyrin tuomaan esille prosessin käytännön haasteita ja sijoittajien käyttäytymiseen liittyviä vinoumia." -R.W.https://t.co/ZYoSP9sdpw #sijoittaminen

— Sijoitustieto (@Sijoitustieto) February 26, 2021

 

Toivottavasti ei ole tyhmä kysymys, mutta lasketko itse REIT-yhtiöt osakesijoituksiksi vai kiinteistösijoituksiksi? 

Itselläni ei ole salkussa korkopapereita, mutta lasken sijoitusasuntoni ja REIT-yhtiöt kuitenkin samaan ryhmään kiinteistösijoituksiksi, vaikka REITit pörssissä treidaavatkin.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 23.2.2021 05.47

Pienet siivut Qt ja Reveniota ostettu tänään dipeistä. Vieläkään ei taida yksikään Revenion ostoerä olla tappiolla, ensimmäiset yli +1000%. Aina kannattanut dipeistä ostaa - tähän mennessä ainakin.

Näytä koko viesti
Parhaat set for life vinkit nuorelle jannulle - 17.2.2021 12.05

Omassa työelämässäni olen siinä onnellisessa asemassa, että tekemäni työn laatu määrää palkkani tason. Se pistää minut aidosti kehittämään itseäni. En tiedä kuinka suoraan sinun alalla työpanos näkyy palkassa, mutta yleisesti ottaen Suomessa en näe tarpeeksi sitä että ihan aidosti kehitetään itseään ja tavoitellaan parempaa työtulosta, palkkaa ja parempaa versiota itsestään. Aina on mahdollista tehdä asiat paremmin, ja sitä henkistä kovuutta voi kehittää. Tällä en tarkoita että joka päivä olisi vedettävä niska limassa, koska pidemmän päälle se on perseestä. Silloin kun tehdään hommia niin tehdään ne 110%.
 

Ja sitten taloudellisesti lapset ovat rahan musta aukko, mutta itselleni omat lapseni ovat jokaisen pennin väärti. Mikään ei voita sitä rakkauden tunnetta kun näkee omat lapset.

 

Sijoitusvinkkejä tuskin tarvitsee sen enempää antaa, jos olet tämän palstan löytänyt niin olet jo oikealla tiellä.

 

Sellainen lisä vielä, että älä lankea ostamaan kalliita asioita heti kun tilillä on vähän painetta. Itse asuin pitkään halvassa kämpässä ja sijoitin kaiken mahdollisen, en omistanut autoa, enkä kalliita vaatteita vaikka kaikkeen olisi ollut varaa. Sitä kun jaksoi useita vuosia, niin sijoitukset ovat tuottaneet sen verran hyvin, että omakotitalon ja hienon auton ostaminen ei kirpaissut yhtään.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 24.1.2021 10.07

Vaikka Fixit ei taida olla kovin realistinen ratkaisu tällä hetkellä, niin olen muuttunut yhä enemmän EU-skeptiseksi. Tämän päivän hesarin artikkelissa hyvää pohdintaa EKP:sta ja siitä millainen riski on olla pankkiunionissa jos paska osuu tuulettimeen.

https://www.hs.fi/talous/art-2000007759562.html

 

Mitään helppoa ratkaisua ei minullakaan ole tiedossa, mutta voisi olla hyvä että suomalaiset kansanedustajat ja mepit alkaisivat enemmän ajatella suomalaisten etua, eikä solidaarisuutta ja maailmanparannusta.

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 15.1.2021 04.02

Oma salkku 72k€. Tähtinä Revenio ja Harvia, Sampo laahaa pakkasella. UPM ja Ålandsbanken snadisti vihreän puolella.

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 2.1.2021 01.06

Arvostus nousi tämän päätöksen myötä. Omilla aivoilla ajattelu näköjään toimii Ahvenanmaalla. Mulla on täysi luotto yhtiön hallitukseen. Onneksi ei tullut myytyä omia osakkeita pois!

 

Onkohan Fivalla mitään mahdollisuuksia näpäyttää sormille kuitatakseen tämän jossain vaiheessa? Mitkään sakot tai sanktiot ei tässä juuri nyt tule kyseeseen, kun suositus ei ole sitova. Toivotaan että Fivassa tätä ei nähdä minään arvovalta kysymyksenä.

Näytä koko viesti