Kyllä maailmassa rahaa riittää ja lisää painetaan kovalla vauhdilla

5
forum
|

Heikin Ashi

+2389
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
835

Kaikkeen kivaan ja kauniiseen ja varsinkin semmoiseen, josta lystin maksava tavallinen veronmaksaja ja sijoittelija ei ymmärrä hölkäsen pöläystä.  Onneksi Suomen Akatemia ymmärtää, mihin tutkimusrahat kannattaa nyt ohjata.  Alla pari viime aikaista poimintaa. Voimme olla huoletta ja vain onnitella saajia.

 

Koska Suomen Akatemian haut on nyt menossa, niin Itse ajattelin hakea 500.000 euroa tärkeään tutkimukseen: "Veronmaksajien poliittiseen läsnäoloon perustuva toimijuus suhteessa esineellistäviin politiikatoimiin  ja yhteiskunnallisiin käsityksiin huomioon ottaen liikkuvuuden poetiikka savonmurteisessa kirjallisuudessa".

0
0
2.9.2021 - 10:28 #74510

hömelö

+44
Liittynyt:
12.6.2016
Viestejä:
78

Olen sanaton. Sarvettomien sarvipöllöjen tutkiminen taitaakin olla ihan kurantti aihe.

0
0
2.9.2021 - 12:28 #74513

Juha X

+470
Liittynyt:
28.12.2020
Viestejä:
182

Minervan pöllö on tiemmä kuollut sukupuuttoon Luxemburgissa. (Opin tämän knoppitiedon Hauturin blogin innoittamana; maa oli myös vuoteen 2003 asti ainoa yliopistoton EU:n jäsen).

Pari pöllöä on näemmä kuitenkin löytänyt Suomessa vihreälle oksalle. Norsunluutornista kelpaa nyt huhuilla seuraavat neljä vuotta 497 044 euron edestä.

Tutkimus koskee pakolaisten ja turvanpaikanhakijoiden kehollisia kohtaamisia maahanmuuttoregiimin ja vastaanottavan yhteiskunnan kanssa...

Teoreettinen perusta rakentuu filosofisesta antropologiasta, jossa kehollisuus ymmärretään sekä elettynä että objektiivisena olemassa olemisen muotona. Tarkastelemme myös kehollisuuden mahdollisuuksia toimia rajapintana yhteiskunnallisessa vuoropuhelussa. Tutkimuksessa tuotettu tieto lisää ymmärrystä turvapaikka- ja pakolaispolitiikan dynamiikoista.

Kehottomat kohtaamiset olisivatkin vaikeampi tutkimusaihe. Astraalitaso ei kaikille aukea. Suorastaan päätöntä menoa maahanmuuttopolitiikassa näkee puusilmälläkin, mutta poliisi on tavannut kutsua noita ”kehollisia kohtaamisia maahanmuuttoregiimin ja vastaanottavan yhteiskunnan kanssa” yksinkertaisesti raiskauksiksi.

Filosofisessa antropologiassa ”kehollisuus ymmärretään sekä elettynä että objektiivisena olemassa olemisen muotona”. Ruumiillisuus taas viittaa vainajan tomumajaan. Vainajia puolestaan syntyy, kun kulttuurien kohdatessa yhteiskunnallisessa vuoropuhelussa kehollisuuden rajapinta rikkoutuu: ruumista löytyy reikiä. Dynamiikoilla kehokin katoaa taivaan tuuliin. Tieto lisää tuskaa.

Onkohan tuo hakemus itsessään empiirinen tutkimus siitä, miten humanistis-yhteiskuntaopillisilla verbaaliviritelmillä hämätään jopa Suomen Akatemiaa? Tai sitten tekoälyohjelmalle on syötetty kaikki hylätyt hakemukset, joista se on oppinut tuottamaan alan tutkimusapurahahakemuksia puppusanageneraattorillaan.

Hallitus esitti 40 miljoonan leikkausta tutkimusrahoihin. Leikkuri ei näköjään osunut nollatutkimuksiin.

0
0
2.9.2021 - 20:49 #74542

aliisan_avaimet

+513
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
521

Kovin erilaiseen valoon laittaa esim. päivän kaupusteluaviisissa olleet valitukset tieteen leikkauksista ;)

0
0
2.9.2021 - 21:47 #74545

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Ja noita vastaavan tasoisia hankkeita on Suomen Akatemia tukenut miljoonilla. Alla melkein 3 miljoonan edestä lisää Heikin Ashi nimimerkin esille tuomien lisäksi.

 

 

0
0
2.9.2021 - 21:40 #74546

Tekijä

+82
Liittynyt:
8.7.2021
Viestejä:
64
aliisan_avaimet kirjoitti:

Kovin erilaiseen valoon laittaa esim. päivän kaupusteluaviisissa olleet valitukset tieteen leikkauksista ;)

Legitiimillä tutkimuksella, jolla luodaan pohjaa maan tulevalle menestykselle, vaikkapa lääketieteen perustutkimuksen ja kliinisen tutkimusken alalla, on pitkäaikainen hätä, koska sitä on hivutettu hivuttamalla jo vuosituhannen vaihteesta. Hallitus söi juuri lupauksensa. Orpo tekopyhästi moittii nykyhallitusta, ottaen huomioon että Kataisen ja Stubbin hallitukset leikkasivat enemmän. 

Mutta tämän ketjun varsinaisen aiheen kannalta on äärimmäisen tärkeä ymmärtää, että Suomen Akatemia ei ole samalainen etevimpien tutkijoiden organsiaatio kuin tiedeakatemiat yleensä, vaan valtion virasto nimityskäytäntöineen. Sitä ei juuri muisteta, että meilläkin oli oikea tiedeakatemia, vuoteen 1970 asti. Silloin Kekkonen lakkauti "vanhan akatemian" ja perusti tämän nykyisen, joka on akatemia vain nimessä ja oikeammin valtion tieteen keskustoimikunta, jotta "sille myönnetyt varat olisi voitu myöntää tarkoituksenmukaisemmin tieteellisen tutkimuksen ja luovan työn edistämiseksi."

Ei pidä liikaa ihmetellä Suomen Akatemian nimellä kulkevan valtiota likellä olevan ja sen epäsuorassa ohjauksessa olevan viraston rahoituspäätöksiä.

Eikä niistä missään tapauksessa tule vetää suoria johtopäätöksiä akateemisen tieteen rahoituksen jakamisesta sen paremmin riittävyyden kuin sisällönkään osalta yleisemmin ottaen.

0
0