308
forum
|

Slice

+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Johan tässä on tovi vierähtänyt miettiessä aloittamista. Olen jokseenkin vakuuttunut siitä, että lähes päivittäinen kirjoittaminen on erittäin hyväksi. Sekä hyväksi kokemien asioiden, että juuri nyt ajatuksissa olevien. Niin tai näin, tästä se alkaa!

Sain juuri luettua Nallen uuden kirjan Kuinkas tässä näin kävi – Miksi maallamme ei ollut malttia vaurastua (Otava 2019),
Luultavasti moni täällä sen lukeekin tai on lukenut, ja suosittelen sitä lämpimästi lopuillekin. Kirjassa Nalle toteaa, että julkaisu siirtyi vuonna 2016 koska talous alkoikin piristyä.
Julkaisua ei pitäisi heppoisten ulkoisten perusteiden takia lykätä, vaan informatiiviset paperit pitäisi saada luettavaksi aina mahdollisimman pian. Jos on asiassaan oikeassa, niin tässä tapauksessa pieni eri suuntaan kehittyvä talous ei saisi olla hidasteena.

Sijoitustiedon ulkopuolella, suomalaisten keskuudessa luulen, että kirja ja Nalle unohdetaan taas kokonaan hyvin pian ja päästään takaisin Antti Rinteen arkeen ja tuttuun uuvuttavaan rumbaan.

Eri kirjojen lisäksi muuten parhaimpia tietolähteitä tai medioita ovat mielestäni Sijoitustieto, Financial Times, Wall Street Journal, Reuters, CNBC ja ulkomaalaiset twiittaajat.

Jonkin verran sitä huomaa, että sijoitetaan suht reippaalla vivulla ja pienellä perehtymisellä. Yritän toimia juuri toisinpäin, eli minimaalisella vivulla ja maksimaalisella ymmärryksellä.
Olen huomannut, että näitä kahta ei ole ilman kolmatta: kärsivällisyyttä. Jokainen osaa olla 5 minuuttia kärsivällinen, mutta yritäppä katsoa messevää käteiskassaa vuosi tekemättä siirron siirtoa. Ihan vuotta en ole sentään katsellut, mutta kuitenkin. Voin kertoa, että se on erittäin haastavaa. Monet 'aktivoituneet' osto tai myynti-signaalit pitää päästää lävitse ja tietenkin sitä joutuu seuranneeksi kuinka taas missasi helpohkon paikan kun osake nousee/laskee reippaasti.

Satsaan toistaseksi kaupankäynnin sijaan lähinnä ymmärryken lisäämiseen, maltin lisäämiseen ja etenkin kommunikoinnin parantamiseen.

Draftina oli enemmänkin tekstiä, mutta juuri nyt on kiva saada tämä avattua. Maailmalla tapahtuu: Yhdysvallat ovat saaneet Isis-liikkeen johtajan hengiltä ja Pukki pelaa vierailevaa ManUa vastaan. Itsellenihän minä tätä kirjoitan, mutta jos joku tätä lukemaan eksyy ja laittaa kommenttia, niin en todellakaan pistä pahakseni ja vastaan mielelläni.

0
0
30.10.2019 - 22:38 #28742

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Viisas raha ei ole enää yhtä viisasta kuin ennen. 

Luin muuten Jensin blogista, että lisäämällä vivuttomaan portfolioon voi hyvinkin shortteja lisäämällä lisätä vipua ja olla 110% sijoitettuna. Ja shorteilla hedgata markkinariskiä. Yksi kommentoi, ettei shorttaus kategorisesti kannata ollenkaan. Puurot ja vellit.

Miksiköhän lentoyhtiöt käyttävät öljyfutuureja? Pyörällä ajaessa kypärän käyttö ja meteoriitti taivaalta niskaan?

Lakimies Powelliin liittyen: Otan viel jossain vaiheessa yhen oluen. Mutta se on sit viimeinen ja pysyn sen jälkeen raittiina.

"Piireissä, joissa pyörin se on lähes kaikkien mielestä idioottimainen ratkaisu. Brexitiä taisi suurimmaksi osaksi äänestää vähemmän koulutetut ja Lontoon ulkopuolella asuvat". Jensille terveisiä: UK on aikanaan ollut yksi mahtavista ja tulee tekemään paluun ylempään kastiin jossa ovat Kanada, USA, Norja, Sveitsi, Singapore. Alankomaat seuraa toivottavasti perässä. Noh, Jensille suotakoon oikeus tarkistaa tuo kommentti. 

Roomalaisten ei tarvitse odottaa uutta Tottia, sillä heillä on Zaniolo. Saivat punakortin. Serie A on parhaimmillaan ihanaa. 

0
0
31.10.2019 - 04:35 #28747

dhisback

Liittynyt:
31.10.2019
Viestejä:
2

Millä osa-alueella Britit tekevät erityisesti paluun takaisiin kohti entisiä suuruuksia?

0
0
31.10.2019 - 09:06 #28749

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Heidän pitäisi ottaa takaisin täysi mandaatti itselleen tehdä tai olla tekemättä omia sopimuksia. Ottaa kohtalo omiin käsiin. Heillä on täysi kyky, puitteet ja tahtoa siihen. Nyt he ovat joukon jatkona porukassa ja kasvavat tai kuihtuvat osittain riippuen miten tuo porukka menestyy.

Shorttaamisen kalliudesta, vaivalloisuudesta ja riskipitoisuudest; ei mikään ihme, että assettien hinnat ampuvat yli kun eivät altistu kunnolla gravitaatiolle. 

0
0
21.11.2019 - 21:37 #29220

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Maailma on kaunis ja hyvä elää sille jolla on aikaa ja tilaa unelmille.

Uuden luominen vaatii tilaa, aikaa ja paneutumista. Innovointi vaatii myös kokeiluja ja kokeillessa täytyy takapuolen kestää merivettä. Pienellä kokeilulla on rajallisen pieni tappion mahdollisuus, mutta kunnolla onnistuessaan se voi kasvaa reilustikin.

Kun on puskurit kunnossa, tavoitteet kirkkaat ja kokeilut kokeiltu, on aika vaihtaa isompaa vaihdetta silmään ja nauttia.

Pitäis muistaa kirjoittaa useammin ja lukea enemmän uudentyyppistä kirjallisuutta. 

0
0
23.11.2019 - 11:35 #29245

Riku

+3
Liittynyt:
29.6.2014
Viestejä:
26

Olisi hyvä laittaa lainausmerkkeihin kun lainaa tekstiä muualta.

0
0
23.11.2019 - 15:19 #29248

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Kiitoksia Riku, arvostan. En saa laitettua lainausta alkup. viestiin. Olen vaikuttunut Irwinin sanomisista ja filosofiasta.

Slice kirjoitti:

Maailma on kaunis ja hyvä elää sille jolla on aikaa ja tilaa unelmille.

Edellinen on lainattu Irwin Goodmanilta.

USAssa 5 miljoonaa lasta on e-savukkeiden ja makujen takia nikotiinikoukussa ja maa hallintoineen miettii ratkaisua. E-savukkeella lapsen on mahdollista imasta niin suuri mangon makuinen annos nikotiinia.. koukutus on usein lopputulos. Minusta kaikkien kannattaa olla erossa nikotiinista, kofeiinista, alkoholista, sokerista ja hiilareista.

Jensille kiitos Jim Chanosin haastattelusta. Kannattaa pelata puhtaat jauhot pussissa ja nauttia kunnon kavereiden seurasta. Ja sijoittaa asiallisiin yrityksiin. Fraudien shorttaaminen on todella vaikeaa ja miehen oma Tesla-shortti taisi palaa kiinni(?). Koitan olla kokonaan erossa fraudeista, en aio shortata. Menisi vaan aikaa ja kiinnittyisi rahaa joka on pois varmemmilta asialliailta sijoituksilta. Teoriassa voin shortata, mutta sen tulis olla 'Munger-tyyliin' satavarma kirjanpitorikoksen shortti tai vastaava.

Mou on taas puikoissa ja kansa saa sirkusta. Minusta Levy on tehnyt tosi kovaa tulosta etenkin jos vertaa Ed Woodwardiin. Mutta Levy ja Mou ovat melko varmasti jossain vaiheessa riidoissa. Spursilla on kova joukkue ja Mou saattaa tuosta saada jotain aikaseks.

0
0
30.11.2019 - 23:35 #29406

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

USA:ssa keskustellaan maan asemasta maailmanpoliisina ja siitä, onko heidän järkevää lähettää omia sotilaita vaaraan jotta he voivat vaihtaa jonkun diktaattorin tai juntan pois vallasta. Vallanvaihtoprojekti maksaa rahaa, henkiä ja vie muutenkin aikaa ja resursseja. Kun hallitsija on vihdoin saatu pois vallasta, niin kukaan ei välttämättä tiedä mitä sen jälkeen tulee tapahtumaan. Tilanne on usein hyvinkin arvaamaton ja kaoottinen. Sotimisiin lähtemistä puolustellaan sillä, että diktatuurin alaisuudessa eläviä ihmisiä on syytä auttaa. 

Vallanvaihdoksen lopputuloksena saattaa olla maan totaalinen romahdus. Silloin maa vaipuu kaaokseen ja ne joilla oli diktatuurin alla hyvä olla, joutuvat samaan liemeen kuin muutkin. Ja koko kansa joutuu kaikkinensa pahimpaan mahdolliseen tilanteeseen, kun maa romahtaa. Esimerkiksi Libyaa kritisoitiin aikanaan Gaddafi sitä ja Gaddafi tätä. Gaddafin kuoltua Libya on romahtanut totaalisesti. Orjia huutokaupataan ja videot on ladattu youtubeen. 

No entäpäs sitten jos sattuu asumaan maassa, jota hallitsee jonkinasteinen juntta? Kannattaako kansalaisen kiikuttaa se yhden äänen lappu sinne uurnaan usean vuoden välein ja ristiä kädet toivoen että asiat paranisi?

Sijoitustiedossa on muuten upeita kirjoittajia. Erik, Mikko, Aki, Ville, Jeans, Juha, Random Walker, jne. jne. Pahoittelut etten tule maininneeksi läheskään kaikkia. Jotain hämmentävän upeaa tässä on ja uskallan veikata, että kuin puskista on tulossa vielä lisää uusia jäseniä.

Kiitokset Erikille Klarmanin Margin of Safetyn vinkkaamisesta. Sormeni alkoivat syyhyämään uuden osakeoston perään, mutta sen syyhyn sai onneksi tukahdettua ja rauhan maahan lukemalla reilusti alan kirjallisuutta. Viilipyttynä pysyminen ei ole helppoa, mutta sitäkin tarpeellisempaa.

Olen hieman sitä mieltä että rahasäkin kanssa ei kannata odotella romahduksia, vaan sijoittaa kelvollisiin yrityksiin silloin kun se on järkevää. Kelpo yritys on hyvä romahduksen alehinnoillakin. Jos taitava sijoittaja saa isommin rahaa kiinni yrityksiin romahduksista, niin kyse taitaa olla tuurin sijaan enemmänkin syliin tipahtanut perinto tai muu syystä tai toisesta tilille tullut suurempi summa kreivin aikaan.

Hakusessa olisi hyvä tapa vertailla eri osakkeita keskenään. Yahoo finance ei oikein sovellu, kaupankäyntisivu ei näytä tarpeeksi ja yrityksen sivujen kahlaaminen on vähän tuskaista.

0
0
23.12.2019 - 16:56 #29789

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Helsingin keskustan Stocka on kyllä viimeinen sivistyksen linnakkeemme, jota soisi puolustettavan. Ja jos se ei onnistu, niin sama se on sitten amazonoida koko päivittäistavarakauppa ja oikeastaan kaikki muukin ja ottaa askel maailman eturiviin näissä teknologioiden käyttöönotoissa ja kehittämisissä. Mutta tosiaan kävin tänään Stockalla. Ylimmässä kerroksessa on mukava käydä kahvilla, syödä hyvää ruokaa buffassa tai listalta tai ottaa lasilliset. Toisin kuin Aki yleensä, niin tällä kertaa löysin tarvittavat vaatteet ja lahjukset. Pidän mahdollisena, että valikoimat ovat parantuneet viimeajoista. Myyjät olivat erittäin avuliaita ja valmiita auttamaan.

0
0
8.1.2020 - 22:10 #30071

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Teslasta

Onko ihan vastaavia selkeän tuntuisia yliampuvia arvostuksia ollut aiemmin? Mielenkiinnolla katson tämän (short case) sivusta arvostuksen, tuloksen, kassavirran ja rahoituksen osalta jos jotain uutta tietämystä vaikka tarttuisikin. Tesla kasvaa kannattamattomasti kopioimalleen uudelle alueelle aina mahdollisimman nopeasti, ja kun kasvun tie alkaa nousta pystyyn niin pyritään kasvamaan uuteen suuntaan. Osittainen päätyminen nimenomaan Kiinaan ei voi olla täysin sattumaa, vaan sinne se sopii kuin nyrkki silmään. Myös Kiina tarvitsee kaiken mahdollisen pöhinän jotta paperitiikeri pysyy pystyssä. Vastaavia yliarvostuksia on WeWork ja mahdollisesti Netflix.

0
0
9.1.2020 - 12:18 #30084

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540
Slice kirjoitti:

Helsingin keskustan Stocka on kyllä viimeinen sivistyksen linnakkeemme, jota soisi puolustettavan. 

Agree

Slice kirjoitti:

Toisin kuin Aki yleensä, niin tällä kertaa löysin tarvittavat vaatteet ja lahjukset. Pidän mahdollisena, että valikoimat ovat parantuneet viimeajoista. Myyjät olivat erittäin avuliaita ja valmiita auttamaan.

Aki löysi tarvitsemansa kaikki vaatteet vuosikymmeniä Stockalta etsimällä käsiinsä jonkun vähintään nykyisenikäisensä naisoletetun, jolta sai vartissa seuraavan vuoden vaatetarpeen tyydytettyä.

Nykyisin myyjät ovat ystävällisiä (ja paljon nuorempia) kyllä, mutta myyvät vain omaa merkkiään. Bossilta saa joskus tsägällä kaiken, viimeksi ei ollut puuvillapooloja ensimmäistäkään.

0
0
7.2.2020 - 19:23 #31181

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Terveiseni

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-367-061-7

Selvitys luonnollisten henkilöiden maastapoistumisverosta : Suomessa asumisaikana kertyneen omaisuuden realisoitumattoman arvonnousun verotus

Matinen, Matti (2020-02-03)

Haluan tässä jakaa terveiseni Suomen hallitukselle, eritoten pääministeri Sanna Marinille, valtiovarainministerille, Maria Ohisalolle, Li Anderssonille, Anna-Maja Henrikssonille, Tytti Tuppuraiselle, Timo Harakalle, Aino-Kaisa Pekoselle, poispotkitulle Rinteen Antille ja muille sosialisteille, vihervasemmistolaisille:
  
            Vaikka kuinka koitatte niin ette te kii saa !!!

Monilla suomalaisilla on jo hajautettuna varallisuutta ulkomaille. Olen jo varmuuden vuoksi näin tehnyt vuosia sitten. Kehoitan kaikkia muitakin harkitsemaan kansainvälistä uraa ja varallisuuden hajautusta ulkomaille. Suomea sosialisoidaan ja sen voi ihan avoimesti tunnustaa.

Jos saan joskus päättää, niin Suomen Presidentiksi valitaan Björn "Nalle" Wahlroos, pääministeriksi Antti Häkkänen ja valtiovarainministeriksi Elina Lepomäki. Suomi liittyy samantien Natoon, erotetaan EUsta ja eurosta, valuutaksi otetaan Ruotsin kruunu. Samalta seisomalta siirrytään kilpailukykyiseen ja nykyistä kannustavampaan tasaverojärjestelmään sekä perustilijärjestelmään.

Muuta

Jos on salkussa jokin osake isosti plussalla (+20%), on sitä psykologisesti helppo lisätä. Lisäyksien jälkeen kyseisen osakkeen sarake näyttaa edelleen nimittäin voittoa (joskin suhteellisesti vähemmän). Samalla on helppoa haksahtaa ajattelemaan, että arvonnousun siivellä yritys olisi parantunut, joten arvostus on suhteellisesti sama kuin ostaessasi osaketta alunperin.

 

-Maailma on tehty meitä varten-

0
0
27.2.2020 - 09:15 #32503

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Likvidoin lähes kaikki osakkeet tovi sitten ATH hintoihin ja vuoden alusta sai tuoton 10 %. En oo yleensä kaikkein pelokkaimmasta päästä, mutta näen kuitenkin yläpään kireänä ja alapään ammottavan auki sisältäen paljon epävarmuutta. Ihan mukava olla hetki käteisessä ja nyt on varaa mistä valita. Kurssilaskuissa en oikein tykkää myydä yhtä laskeviin ja ostaa toista vielä enemmän laskeviin. Se olisi liian vaativaa.

0
0
25.6.2020 - 10:38 #42418

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

No ihan metikköön ei edellinen arvio mennyt. Lähes kaikki muu on kuitenkin mennyt, osakkeet mukaanlukien ja ollaan taas reilusti pakkasella.

Serie A on ylivoimaisesti paras urheilusarja tällä hetkellä.

Atalanta nousi Laziota vastaan 0-2 takaa-ajosta voittoon asti ilman päävalmentajavelhoaan. Ilta oli kuitenkin Edin Dzekon, joka tykitti Roman tappioasemasta 2-1 voittoon. Kerrassaan upea ja jännittävä sarja, koska scudettojahti on auki ja samoin UCL-paikat. 

0
0
28.6.2020 - 23:01 #42695

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Tavoitteena on aloittaa pienimuotoinen yritystoiminta parin vuoden sisään. Suomalaisilla on erinomaista osaamista, luottamusta ja työmoraalia. Palikoita ja edellytyksiä sinäänsä löytyy.

Noh, sitten Realin pelin kimppuun. Katsotaan mitä Hazard ja Ramos saavat aikaan. Bartomeun Barca on niin sekaisin että mestaruus olisi nyt otettavissa.

0
0
3.7.2020 - 14:20 #43072

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

https://youtu.be/fEwDx8YJndU

Kannattanee aloittaa kirjoittaminen aina iloisista tai edistyneistä asioista ja päättää juttu sitten huonoihin tai negatiivisiin Suomen hallituksen aikaansaannoksiin. Aftonbladet ja muut roskalehdet tykkäävät mässäillä etusivullaan henkirikoksilla, onnettomuuksilla, murhilla ja taudeilla. Jonkin sortin taidokkaasti kirjoitetulle medialle voisi olla tilausta, jossa pinnalla olisi ne iloisemmat asiat ja jutut olisi kuitenkin kirjoitettu selkeästi ja juttujen taso olisi edes auttavasti sinnepäin.

Joskus sitä mietti että suomalainen tai Suomi ei tule koskaan saavuttamaan F1 maailmanmestaruutta, Stanley Cupia, Champions liigan voittoa, Euroviisuvoittoa, Jääkiekon MM-kultaa, Jalkapallon arvokisapaikkaa, Taloustieteen Nobelia, Nobelin rauhabpalkintoa..

Niin vain tik tik tik noitakin ihmeitä on tapahtunut. Kummallinen maa. Nato-jäsenyyttä ei kuitenkaan vielä tullut. 

Natossahan on 30 jäsenmaata ja niiden perustajat ovat tietenkin koko maapallon kerma ja ihailun kohteet. Lisäisin mukaan vielä Singaporen, Australian, Uuden-Seelannin ja Japanin, mutta maantieteellisistä syistä johtuen taitavat olla Naton ulkopuolella.

Perustajavaltiot ovat tietenkin Alankomaat, Belgia, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Norja, Kanada, Luxemburg, Portugali, Ranska, Tanska ja Yhdysvallat.

Loput myöhemmin liittyneet maat: Greece and Turkey (1952), Germany (1955), Spain (1982), the Czech Republic, Hungary and Poland (1999), Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Romania, Slovakia and Slovenia (2004), Albania and Croatia (2009), Montenegro (2017) and North Macedonia (2020).

Suomi tulee liittymään Natoon vuonna 20XX tai ei koskaan. Eikä Suomi nykyisellään ole edes oikein salonkikelpoinen. Suomessa on menossa taas suomettumisen vaihe, tai mikä lieneekään. Ilokseni olen saanut kuulla Jeansin ja Dharman muutosta Iso-Britanniaan. Suomestahan on aina muutettu Ruotsiin, Isoon-Britanniaan, Yhdysvaltoihin ja ties minne. Suosittelen kaikkia, etenkin sijoitustietolaisia muuttamaan liukkaasti varoineen ulkomaille. Sijoitusyhtiö Viroon saattaa olla sopiva apu myös joillekin, ja toivottavasti siihen saadaan pian selkeät ohjeet tänne saataville. Voin ehkä jossain vaiheessa tarjota apua ulkomaille muuttaville.

Suomessahan kokonaisveroase oli luokkaa 55%+.  Onko se nyt 55% vai 78% on minusta käytännön sama. Rakennettiinko se moskeija Helsinkiin vai ei, käytännön sama myös. Kun kohtalo ei ole omissa käsissä ja kiinnostus, tahto, on mennnyt, niin loppua odottelee. 

Hong Kongissa "kaksi systeemiä, yksi maa" taisi tulla tiensä päähän. Jatkossa on yksi systeemi ja yksi maa, joten pulinat pois. Jos ei sieltä ymmärtänyt muuttaa rahoineen vieläkään, niin kai sitä paikkansa ansaitsee kesäleiriltä Manner-Kiinasta? Joskus historiassa kai on ollut lentäviä kaloja tai mitä lie sekoituksia, mutta kyllä ne interseksuaalisessa kontekstissa, vai miten se Kallion lukion koulutyö vai peräti Suomen hallituksen juttu menikään oli.. no oli miten oli kalat kaloina ja linnut lintuina.. yli ajan kyllä jyvät erottuu akanoista vaikka hetken aikaa voidaan uskotella muuta.

0
0
5.7.2020 - 20:55 #43248

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

https://www.lapinkansa.fi/hallitus-haluaa-purkaa-ulkoistettujen-sotepalvelui/2669417

Sopimusten purkamisesta kesken kaiken on epäilty aiheutuvan maakunnille jättisakkoja.

– Sopimussakkoa tästä ei maakunnalle tule, jos sopimus tai sen osa tulisi lain nojalla mitättömäksi, sanoo lain valmistelussa mukana ollut STM:n osastopäällikkö Kari Hakari.

 

Sijoitustiedon oikeusoppineet ottakoon kantaa mitä tästä seuraisi. No eipä tässä mitään uutta toisaalta ole. En ole huomannut että ketään edes kiinnostaa.

0
0
6.7.2020 - 14:28 #43292

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

https://youtu.be/CXHnGRmbloU

Hermusen haastateltavana yksi idoleitani, vaikka vähän liian nuori taidan ollakin. Hermusen haastattelu Selänteestä oli myös loistava.

Huippujournalismi on kyllä kadonnut Suomesta, mutta nautitaan nyt näistä aarteista ja otetaan mitä irti saadaan.

Kekellä oli näppinsä pelissä omassa mestaruudessa, JJ Lehdon, Häkkisen ja Nicon menestyksessä. 

https://images.app.goo.gl/3vUyQPQ1sPyF9CvS9

0
0
7.7.2020 - 10:31 #43365

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Hiljaista on kuin huopatossitehtaalla markkinoilla. Taitaa iso mutta tyhmä raha olla edelleen lomalla mökeillään internetin ulottumattomissa, joten osakkeet ei liiku lievästä kalliista hinnasta mihinkään.

Hesan pörssistä on lähtenyt suotuisampiin omistusympäristöihin Cramo, Technopolis, Pöyry, Okmetic, DNA, Kotipizza, Ramirent ja niin edelleen. Trendi on selvä. Amer Sports lipsahti kiinalaisille, mutta muutoin voi pitää hyvinkin onnistuneena suorituksena. Suomi-preemion kasvaessa houkutus siirtää HQ:n printterit ja kahvimasiinat toisaalle kasvaa kummasti.

0
0
11.7.2020 - 17:27 #43687

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Urheiluauto vai urheiluvaimo? Aloittaisin autosta. Ei rupsahda yhtä herkästi ja palvelee kiltisti joka kerta. 

-

Suomessa on reippaita ja fiksunoloisia tohtoreita asunnottomina. Nukkuvat yönsä puun alla.

 

Tulli, Tilastointi

Tavaraviennin arvo laski 30,9 prosenttia toukokuussa

Tuonnin arvo väheni 26,3 prosenttia

Suomen tavaraviennin arvo oli Tullin ennakkotilaston mukaan 4,0 miljardia euroa toukokuussa. Viennin arvo oli 30,9 prosenttia pienempi kuin viime vuoden toukokuussa. Tuonti laski 26,3 prosenttia vertailukuukaudesta ja oli arvoltaan 4,3 miljardia euroa. Tammi-toukokuussa yhteenlaskettu viennin arvo väheni 17,9 prosenttia ja tuonnin arvo 12,7 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.  

Kauppatase oli toukokuussa 280 miljoonaa euroa alijäämäinen. Tammi-toukokuussa alijäämää kertyi 1,5 miljardia euroa. Viime vuoden toukokuussa kauppatase oli 15 miljoonaa euroa alijäämäinen ja tammi-toukokuun yhteenlaskettu vaje oli tuolloin 65 miljoonaa euroa.

-

Ministereinä on vielä Li Andersson, Krista Kiuru, Sanna Marin, Ohisalo. Kulmuni ehti jo erota ja Haavistoa syytetään rikoksesta. Ei mene kauhean hyvin Suomella nyt eikä mene jatkossakaan. Capitano-miehet Rosberg, Selänne, Wahlroos, Häkkinen, Litmanen asuvat kaikki ulkomailla. Kauheaa hinkua takaisin ei taida olla.

-

IS:

Ylivoimaisesti suurin osa siirtosuomalaisista on valinnut uudeksi asuinmaakseen Ruotsin. Suuri joukko suomalaissyntyisiä löytyy myös Yhdysvalloista ja Kanadasta sekä Britanniasta.

Kaiketi noin miljoona suomalaista asuu jo ulkomailla ja virtaus vie ulospäin.

-

Rahoitetut tutkimukset Suomessa:

https://thl.fi/fi/web/sukupuolten-tasa-arvo/tietolahteita/tutkimus-ja-k…

-

Ennustan, että nurin saattaapi mennä lähivuosina Martela, Ovaro, SRV ja nimimerkki PP.

-

Hakaniemi, Veikkaus, SDP jatkanee voittokulkuaan.

0
0
11.7.2020 - 18:46 #43695

Funkystock

+45
Liittynyt:
15.4.2020
Viestejä:
15
Slice kirjoitti:

Tulli, Tilastointi

Tavaraviennin arvo laski 30,9 prosenttia toukokuussa

Tähän pitäisi liittää tavaraviennin laskun syyt.

Talouselämä tietää: ”Sekä viennin että tuonnin laskuun vaikuttivat eniten kuljetusvälineiden sekä öljyn ja öljytuotteiden kaupan huomattava lasku. Kuljetusvälineiden vienti laski ennakkotietojen mukaan lähes 70 prosenttia ja öljytuotteiden viennin arvo 52 prosenttia edellisen vuoden toukokuusta.

Myös muiden tärkeimpien toimialojen vientiin kirjattiin isoja pudotuksia. Metsäteollisuuden tuotteiden vienti väheni yli neljänneksen, koneiden ja laitteiden yli viidenneksen. Kuparin ja nikkelin viennin arvo puolestaan kasvoi.”

Öljytuotteiden (=Neste) laskun syy voi hyvin olla koronatilanteen seurausta, joka voi olla väliaikaista. Sen sijaan kuljetusvälineet taitavat olla Meyerin telakan tai Uudenkaupungin kokoonpanotehtaan tuotoksia. Yhteistä näille on sijaintimaakunnan lisäksi riippuvuus saksalaisesta omistajasta/päämiehestä, joilla ei ole minkäänlaisia tunnontuskia siirtää tarpeen vaatiessa tuotanto jonnekin muualle.

Kaiken kaikkiaan olen kanssasi samaa mieltä Suomen talouden (ja myös koulutustason ja kulttuurin) vähittäisestä rapautumisesta. Tulevaisuus varsinkin keskiluokan kohdalla on synkkä.

0
0
11.7.2020 - 22:09 #43700

Perassic Park

+307
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
162

-''Jos haluat jotain vähemmän, verota sitä enemmän.''

No nyt ei tunnuta kaivattavan ainakaan listaamattomia yrityksiä, kun suuri yleinen innostus vallitsee niiden verotuksen edelleen tuntuvasti kiristämiselle.

Kun Suomen kilpailukyvystä puhutaan, pitäisi puhua (myös ja etenkin) sellaisesta katsontakannasta jotka Suomeen investoivat. Jos edellämainittu sattuu olemaan suomalainen, hänet nähdään lähinnä verotuksen kohteena. Sellainen on kiteytetysti suomalainen henki.

 

Veroja kun pitää kerätä sieltä missä on veronmaksukykyä. -Eli jos on varaa sijoittaa, on varaa maksaa enemmän veroja!!

Eikös juu.

Näin menee logiikka ja vielä toki aina lisäten, -Oikeudenmukaisuuden vuoksi!

Tuossa alla keväinen SAK:n ekonomisti Ilkka Kaukorannan perustelu SAK:n nihkeään suhtautumiseen Osakesäästötileille.

Arvopaperilehden jutusta lainattu. (klassikkoainesta)!

Millä muilla tavoin kannustaisit suomalaisia ­pitkäjänteiseen säästämiseen ja sijoittamiseen?

”Lakisääteinen eläkejärjestelmä tukee erinomaisesti suomalaisten säästämistä. Lisäksi se karttuu automaattisesti, ilman että kansalaisen tarvitsee erikseen säästää.”

0
0
12.8.2020 - 13:41 #45992

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Good bye my love. Aleksanterinkadun loputkin liikkeet voisivat harkita lapum laittamista luukulle.

"Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Otto Meren alulle panemassa valtuustoaloitteessa vaaditaan, että loputkin Helsingin kantakaupungin ilmaiset pitkäaikaiset (ns. 24h) sekä kokonaan aikarajoittamattomat pysäköintipaikat muutetaan maksullisiksi

https://www.is.fi/autot/art-2000006599370.html

Oliko nut eilen kun tuli Finnwatchilta hyviä perusteluja ja kohdemaita. Singapore, Luxembourg, Sveitsi, Portugali ainakin mainittiin. Ja ehdottivat tietenkin lisäveroja. Sanna Marin on uhkaillut aiemmin kansalaisuuden poistolla veropakolaisia. Tekisi mieli ojentaa oma Passi Sannalle, niin ei tarvitse tulla hakemaan. Mitään suomalaista ei oĺe enää jäljellä, ja näkymät tiedämmekin.  Kyllä lisäisin listaan UK:n vaikka taitaa olla korkean verorasitteen maa. Yhdysvalloista mukaan Florida ja Texas ainakin.

Kokoomus on Suomen paskin käärmeöljypuolue. Nää Orpot ja Meret on kaikki samasta puusta. Ryydmanista, Stubbista, Kataisista hyi helvetti puhumattakaan. Se entisaikojen koti, uskonto, isänmaa -henki on ikuisesti tapettu. RIP.

0
0
12.8.2020 - 22:32 #46024

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858
Slice kirjoitti:

Se entisaikojen koti, uskonto, isänmaa -henki on ikuisesti tapettu. 

Tuommoiset paketoinnit on muutenkin huonoja; koti on toki kiva. Uskonto alunalkaen erittäin kyseenalainen. "Isämmaalle" on nyt ihan oma joukkionsa joka tekee myyräntyötä isolla kädellä.

0
0
20.10.2020 - 16:08 #55553

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Jatkukoon täällä. Edellinen blogi katosi kuin emailit bittiavaruuteen. Ilman selityksiä, ilman vastuunkantoa, tietenkin.

Pelikausi alkaa olla päätöksessään. Tässä hyvä juttu kuuraan liittyen: https://www.gogolf.fi/t%C3%A4st%C3%A4-syyst%C3%A4-kuuran-peitt%C3%A4m%C…

We are the chosen ones

https://youtu.be/nLqVhNNPA7k

Pulkkanen Italiassa tulee olemaan hienoa kun chipit kulkeekin jo:

https://golfpiste.com/kilpagolf/svingia-takaisin-raiteelleen-tyostanyt-…

 

0
0
21.10.2020 - 11:10 #55623

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Pari viinilasia alle ja tunteilua.

Your heart is not open, so I must go
The spell has been broken, I loved you so
Freedom comes when you learn to let go
Creation comes when you learn to say no

You were my lesson I had to learn
I was your fortress you had to burn
Pain is a warning that something's wrong
I pray to God that it won't be long
Do ya wanna go higher?

There's nothing left to try
There's no place left to hide
There's no greater power
Than the power of goodbye

Your heart is not open, so I must go
The spell has been broken, I loved you so
You were my lesson I had to learn
I was your fortress

There's nothing left to lose
There's no more heart to bruise
There's no greater power
Than the power of goodbye

Learn to say goodbye
I yearn to say goodbye

There's nothing left to try
There's no more places to hide
There's no greater power
Than the power of goodbye

There's nothing left to lose
There's no more heart to bruise
There's no greater power
Than the power of goodbye

Ironista kyllä, laulu on Madonnan.

https://youtu.be/TbaHVlxO87c

Omassa blogissaan saa luonnollisesti tunteilla ja pohdiskella myös sijoittamiseen liittymättömiä asioita. Asetimme kuitenkin blogin tilaan jossa se ei näy etusivulla. Mikäli sisältö keskittyy jatkossa enemmän sivuston aihepiiriin, tullaan näkyvyys palauttamaan. -yp

0
0
6.11.2020 - 19:20 #58642

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

The game was rigged. And the good guys lost.

Pink Floydia, PGA touria, European touria, sikaria ja olutta on. Onni on laiha peppu.

Yanks. Enpä ole rapakon takana käynyt ja tuskin tulen koskaan käymäänkään näillä näkymin.

Jos jollain on vapauteen liittyvää sanottavaa, niin täällä voi antaa palaa. 

0
0
6.11.2020 - 19:34 #58645

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Olen suomenkielisen vapauden viimeinen majakka. Muita ei ainakaan tule mieleeni. Kuin uhanalainen laji. No, kaikki kuolee aikanaan jossei ole jatkajia. Jatkamisesta puheenollen; menen jatkamaan juomista ja tunnelmointia jazz-baariin.

0
0
6.11.2020 - 21:11 #58663

Slice

OP
+245
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Jazz-baarissa slaavinaisen kanssa elämä voittaa ja aina viihtyy.

0
0
6.11.2020 - 22:27 #58678

Splinter_Cell

-40
Liittynyt:
12.4.2020
Viestejä:
113
Slice kirjoitti:

The game was rigged. And the good guys lost.

Pink Floydia, PGA touria, European touria, sikaria ja olutta on. Onni on laiha peppu.

Yanks. Enpä ole rapakon takana käynyt ja tuskin tulen koskaan käymäänkään näillä näkymin.

Jos jollain on vapauteen liittyvää sanottavaa, niin täällä voi antaa palaa. 

Game was rigged, and the good guys knew it. The best is yet to come.

Kannattaa käydä, mutta ei tosiaankaan Losissa tai Nykissä. Suosittelen esim. Coloradon vuoristoseutuja, koska niistä on omaa kokemusta. Lentää Denveriin ja siitä vuokra-autolla kalliovuorille seikkailemaan. Kaikilla paikallisilla on Dodge Ramit ja haulikko apparin penkin takana niillä main. Rakennusmiehet painaa hommia farkut jalassa ja flanellipaidat päällä. Ei ne hirsihuvilat valmistu huomioliivi päällä yhtään sen nopeammin, mutta näyttää lähinnä idiootilta.

USA:n vierailua enemmän suosittelen kuitenkin Venäjää. Olen käynyt toistakymmentä kertaa yhteensä. Enimmäkseen reilu viikon reissuja syrjäseuduille, ja joku hassu kolmen yön kaupunkiloma Pietariin. Sen jälkeen konkretisoituu ns. fake news maksimina. About mikään, mitä Venäjästä kerrotaan ja demonisoidaan Suomen mediassa ei osu sinne päinkään, kun käy itse rajan takana suorittamassa kenttätutkimusta.

 

0
0