Kryptovaluutat sijoituskohteina -
kgb kirjoitti:

Kuka vielä muistaa onecoinin ja Ruja Ignatovan?

Tai Kari Wahlroosin. Youtubessa on vieläkin näytillä video hakusanoilla ”Kari Wahlroos in Tampere 180616”. Jos haluaa nähdä, miten karismaattinen huijari villitsee kokonaisen audiotorillisen väkeä, niin tässä se on. Saman tyypin tulo lavalle Riikassa kaikkine hehkutuksineen on myös näkemisen arvoinen ”Kari Wahlroos in OneCoin Riga 241116”.

Jos siis aikaa katsomiseen on. Ei todellakaan sijoitussuositus.

 

Näytä koko viesti
Valoe -

Vakava varoitus kaikille Valoesta kiinnostuneille.

Yhtiön rahoitusasema on täysin kuralla. Myyntiä ei juuri ole ja oma pääoma on menetetty jo vuosia sitten. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana yhtiön päätoimialana on ollut uusien osakkeiden printtaus ja uudet osakkeet myydään kuolonkierrerahoittajien välityksellä hyväuskoisille sijoittajille. Myyntiä avittamaan Valoen johto julkaisee  säännöllisin väliajoin lupaavan kuuloisia tiedotteita, joissa kerrotaan uusista investointihankkeista tai saaduista tilauksista. Mikään ei ole realisoitunut ja tuskin tästäkään tulee yhtään mitään.

Valoe sopii korkeitaan spekulanteille lyhytaikaista treidausta ajatellen. Pitempiaikaiset sijoittajat ovat menettäneet rahansa. Oman arvioni mukaan tulevat menettämään jatkossakin.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Lainaus artikkelista " Ymmärrä myös, kuinka rahoja käsitellään yhtiössä. Hankalaa on, mikäli hoitovastikkeilla kuitataan lainoja. Ei pelkästään siksi, että se antaa epäselvän kuvan yhtiön rahoitustilanteesta, vaan myös siksi, että mikäli kaikilla asunnoilla ei ole lainaa, lyhentävät toiset osakkaat toisten lainoja."

 

Tilanne, jossa hoitovastikkeella lyhennetään yhtiölainaa, on täysin mahdollinen. Silloin laina on taloyhtiön nimissä ja kaikilla asunnoilla on laskennallisesti yhä suuri ”lainaosuus” neliöiden suhteessa. Näissä tapauksissa kyse on yleensä suhteellisen pienistä korjausmenoista tai jostain muusta vähäisestä rahoitustarpeesta, joka on käytännöllisempää rahoittaa taloyhtiön ottamalla lainalla tai luottolimiitillä, jottei tarvitsisi ryhtyä hallinnollisesti raskaaseen asuntokohtaiseen lainajyvitykseen ja siitä seuraavaan rahoitusvastikelaskentaan.

Asuntokohtaiset taloyhtiölainat lyhennetään AINA rahoitusvastikkeella. Kuvailemasi tilanne, jossa asuntokohtaisia lainoja lyhennettäisiin hoitovastikkeella, on yksinkertaisesti mahdoton. Ainakin niin kauan kun taloyhtiössä noudatetaan Asunto-osakeyhtiölakia.

Näytä koko viesti
Pankista saa rahaa – ellei ole yritys tai maahanmuuttaja -

Tuttua tarinaa. Omistan asunnon vuonna 1927 rakennetusta Helsingin kantakaupungissa sijaitsevasta täystiilitalosta, johon tuli putkiremontti. Taloyhtiölainan marginaali oli 0,9 ja ajattelin muuttaa sen pienemmällä marginaalilla olevaksi henkilökohtaiseksi asuntolainaksi ja laitoin hakemuksen Hypolle. Lainan määrä olisi ollut 25 % asunnon markkinahinnasta JA samoin neljäsosa silloisesta osakesalkusta. Yhtiööni tuli vähäisessä määrin konsulttituloja, käteiskassa oli 2/3 ajatellusta lainamäärästä ja muutoin olin täysin velaton 30 vuoden moitteettomalla luottohistorialla. Ajattelin asian olevan läpihuutojuttu, mutta toisin kävi.

Painuin paikan päälle kyselemään ja sain kuulla olevani riskiasiakas, jolle ei missään tapauksessa voitaisi lainaa myöntää. Vetosin vakuuksiini ja myönsivätkin niiden riittävän, mutta periaatteena on että asiakkaan pitää pystyä lyhentämään lainaa ilman omaisuuden myyntiä, mikä koskee myös likvidejä pörssiosakkeita. Kerroin heille että normaalistikin salkku kiertää, mutta se ei heille käynyt. Pitäisi olla töissä ja saada säännöllistä kuukausipalkkaa. Selvisi edelleen, että kuka tahansa asiansa tärvellyt luottokierteessä oleva tyhjätasku saa lainaa, mikäli hänellä on myöntöhetkellä vakituinen työpaikka ja pystyy laskelmilla osoittamaan tulojensa riittävän lainalyhennyksiin. Työnantajan tai toimialan laadulla ei kuulemma ole mitään väliä.

Tarjosivat kupin kahvia sentään.

Annoin asian olla. En lähde nöyristelemään kenenkään pankkivirkailijan eteen ja onhan taloyhtiölainalla etunsa. Myöhemmin kuulin, että käytäntö perustuu finanssikriisin jälkeen tulleeseen pankkisääntelyyn, jossa vain kassavirralla on merkitystä. Vakituiset palkkatulot katsotaan riskittömäksi kassavirraksi. Osinko- ja yrittäjätulotkin hyväksytään, mutta vain tuplakertoimella. Jos edes riittää, riippuu tapauskohtaisesta harkinnasta.

Tänään lainan määrä on alle viidesosa asunnon markkinahinnasta JA alle kymmenesosa osakesalkun arvosta enkä ole koko aikana kokenut minkäänlaisia likviditeettiongelmia. Ja vakituista työpaikkaa ei edelleenkään ole.

 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli -

Tiedoksi että ohjelma on nyt Areenassa katsottavissa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Plug Power suuntaa $ 300M arvoisen annin instituutioille hintaan $10,25. Anti on tarkoitus päättyä jo perjantaina, joten arvattavasti suurin osa annista on myyty jo etukäteen. Rahat käytetään kasvuinvestointeihin.

Lisäsin Plugia 10 % salkusta hintaan 10,26 -10,27 heti kaupankäynnin avattua.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -
hawkofarroyo kirjoitti:

Tein kaivamista ja kirjoitin Polygienen Toimari Ulrikalle. Tässä hänen vastaukset tuotannon skaallautumiseen,näkymiin ja kännykän kuoriin.

My sumption is that for chemical parts you are using subcontractors? Right.
With this it is possible to scale production up and down regarding demand.
In my estimates from production to delivery with flexibility is always bottle neck and hurdle.

UB: That is correct, we have an organization with 26 people, located globally in the world. We also work with a network of 20 agents 10 distributors around the world. Our business model is scalable since, as you say we are sub-contracting the production of the additives. We have very close, long term relationships with our suppliers. We never keep a large stock and we have no bottlenecks or risks in a production plant.

Otherthing that I have on my heart is mobilephone cases.
Have you already partnership with Targus, Otterbox, etc?
Since phone is most common handheld device also good surface for bacteria.
Maybe keyboards and Mouse can be under same categoria.
Probably you are already working with such.

UB: We are mainly focusing on textiles, that is our core. But we have a history of hard surfaces as well and can managed that with a partnership with another party. If the customer want to treat something with anti-microbial finishing and demands Polygiene brand, we can serve them. There are many opportunities to seek in these segments that you describe. The demand is very high within the textile area at the moment and we have are hands full!

Kiitos tiedosta. Nyt vasta huomasin tämän. Samaa mitä itse oletin, mutten viitsinyt alkaa kaivamaan.

Toinen aalto tulossa, mikä tietää hyvää liiketoiminnalle. Ainoa positiivinen asia koko Covid-19 pandemiassa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Lisättiin, ei tänään mutta torstain dipistä osaketta Plug Power (ticker PLUG) hintaan 8,56 USD. Vetyosakkeista on Kauppalehdessä ja Inderesissä sen verran juttua, ettei siitä sen enempää.

Lisättiin viime viikolla myös Tukholmasta osaketta Polygiene hintaan 21,40 SEK. Polygiene on alun perin Perstorpin spinn-off, joka listautui FN-listalle jokunen vuosi sitten. Perusideana on käsitellä etupäässä tekstiilejä tavalla, jossa hopeakloridi on avainasemassa. Hopean ominaisuus tappaa bakteereja ja viruksia on ennestään tunnettu, mutta käsittelymenetelmä on patentoitu. Asiaa on markkinoitu tapana eliminoida tekstiilien, kuten urheiluvaatteiden, hajuja siten vähentää tekstiilien pesutarvetta.

Toiminta on mennyt jotenkuten eteenpäin ja edellinen toimari vielä sekoitti firman ja omat rahat toisiinsa, jonka takia hänelle tuli lähtö pari vuotta sitten.

Korona muutti tilanteen. Yhtiössä ymmärrettiin tarttua tilaisuuteen ja huhtikuun lopussa Polygiene lanseerasi uuden tuotemerkin ViralOff. joka lupaa eliminoida tekstiilistä 99 % koronaviruksista kahdessa tunnissa. Menetelmä ei aiheuta allergiaa ja kestää pesua ainakin 30 kertaa menettämättä tehoaan.

Kiinnostu räjähti kasvuun. Liikevaihto kasvoi Q2:lla 37 % mutta liiketulos jäi vielä hieman tappiolle. Uusia sopimuksia on solmittu kiivaasti, mutta tilauskannasta ei osata sanoa paljoa, sillä se riippuu valmistajien myöhemmin päättämistä tuotantomääristä. Loppukesästä saataneen parempaa tietoa.

Toimitusjohtaja Ulrike Björk on erittäin optimistinen ja puhuu koko tekstiiliteollisuuden pelisääntöjen muuttumisesta. Ulrike, kuten muukin johto, on hankkinut yhtiön osakkeita. Avanzan foorumilla luonnehditaan Polygieneä lupaavimmaksi Tukholman pörssin osakkeeksi. Saa nähdä.

Kysymysmerkkinä on on tuotantokapasiteetin riittävyys, mutta kukaan ei ole vihjaissutkaan mistään rajoituksista. Yhtiö on Tukholmassakin hyvin huonosti tunnettu ja vasta perjantaina kotikaupungin Malmön paikallinen Sydsvenskan julkaisi jutun ” Malmöbolaget hade den virusdödande lösningen på hyllan”. Vain tilaajille, joten ei linkkiä. Sen sijaan Intian ammattilaisille tarkoitetussa Textile Magazinessa yhtiö on päässyt kanteen ja lehti on luettavissa  https://bit.ly/2CmjAU9 joten eiköhän tällä tapaa jatkettaessa asia valkene vähitellen myös suurelle yleisölle.

Näytä koko viesti
Vapaa sana-blogi -
Slice kirjoitti:

Tulli, Tilastointi

Tavaraviennin arvo laski 30,9 prosenttia toukokuussa

Tähän pitäisi liittää tavaraviennin laskun syyt.

Talouselämä tietää: ”Sekä viennin että tuonnin laskuun vaikuttivat eniten kuljetusvälineiden sekä öljyn ja öljytuotteiden kaupan huomattava lasku. Kuljetusvälineiden vienti laski ennakkotietojen mukaan lähes 70 prosenttia ja öljytuotteiden viennin arvo 52 prosenttia edellisen vuoden toukokuusta.

Myös muiden tärkeimpien toimialojen vientiin kirjattiin isoja pudotuksia. Metsäteollisuuden tuotteiden vienti väheni yli neljänneksen, koneiden ja laitteiden yli viidenneksen. Kuparin ja nikkelin viennin arvo puolestaan kasvoi.”

Öljytuotteiden (=Neste) laskun syy voi hyvin olla koronatilanteen seurausta, joka voi olla väliaikaista. Sen sijaan kuljetusvälineet taitavat olla Meyerin telakan tai Uudenkaupungin kokoonpanotehtaan tuotoksia. Yhteistä näille on sijaintimaakunnan lisäksi riippuvuus saksalaisesta omistajasta/päämiehestä, joilla ei ole minkäänlaisia tunnontuskia siirtää tarpeen vaatiessa tuotanto jonnekin muualle.

Kaiken kaikkiaan olen kanssasi samaa mieltä Suomen talouden (ja myös koulutustason ja kulttuurin) vähittäisestä rapautumisesta. Tulevaisuus varsinkin keskiluokan kohdalla on synkkä.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Mielenkiinnosta katsoin, missä valtioissa yksityishenkilöiden myyntivoittoja ei veroteta ja sain kokoon alla olevan listan. Välttämättä kaikki eivät ole niitä houkuttelevimpia asuinpaikkoja.

Bahrain

Barbados

Belgium

Bermuda

Bolivia

Cayman Islands

Congo, Democratic Republic of the

Gibraltar

Greenland

Guernsey

Hong Kong SAR

Isle of Man

Ivory Coast

Jamaica

Jersey

Kuwait

Lao PDR

Macau SAR

Mauritius

Namibia

Netherlands

Oman

Qatar

Saint Lucia

Saudi Arabia

Singapore

Swaziland

Trinidad and Tobago

Turks and Caicos Islands

Uganda

United Arab Emirates

Zambia

 

Lähde: https://taxsummaries.pwc.com/quick-charts/capital-gains-tax-cgt-rates

Näytä koko viesti