Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 18.10.2020 12.11

PikkuPro kirjoitti:

 

Bobo36 kirjoitti:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006672461.html

Oliko herra Pyysingille ensimmäinen kerta The Times -lehdessä?

(alkuperäinen artikkeli maksumuurin takana)

 

Nonni, Sijoitustieto meni just maailmankartalle. Näin helppoa se on ja Any publicity is good publicity? ;D

(itse case on musta myrsky vesilasissa mutta hupaisaa tämä 2020 media....hiukan vaikea ajatella, että Aspire-analyyseillä tai edes Tesla-spekuloinneille ST olisi ylittänyt The Timesin uutiskynnystä...).

Akin päivä Trumpina. Ehkä tuon vassarimedian ja saman porukan hallussa olevan somen (those who scream the loudest) sairauden tajuaa vasta, kun joutuu itse osalliseksi tuohon konemaiseen vääristelyyn ja tahalliseen vastakkainasetteluun, joilla mielipidevaikuttamista nykyään harjoitetaan 24/7/365?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 18.10.2020 12.00

Tämä keissi on varmasti ironisinta ikinä, mitä itselle on tullut vastaan. Kannattaa Bidenia USA:n presidentiksi ja päätyy itse tämän textbook demaritaktiikan uhriksi.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 27.8.2020 12.26

Oman sijoitusuran about hulluin, mutta samalla tuottoisin pure gamble treidi. Aloitin kullan ostamisen longiksi isolla vivulla johdannaisen kautta eilen. Tänään sitten katsoin lapun erittäin nopeaa sulamista, mutta jotenkin täysin turtuneena, viime aikojen trendin alaviivaan luottavana ja 1900$ tasoa eräänlaisena mental barrierina pitävänä jatkoin survomista. "Menkööt jos menee, upside on liian iso missattavaksi, ja Buffet ja supertuulipuvut tulee kohta ja pelastaa." Lapun knockout oli @1880$ ja vipu oli siinä kohtaa 65X, kun tein viimeiset ostot. Ihan total tiltissä siis tuossa vaiheessa, jos pokeritermejä saa lainata tässä kohtaa. No sieltähän se sitten kimposi ihan huolella, eli tyhmyydellä ja jääräpäisyydellä tuli suurella todennäköisyydellä tämän vuoden isoin tili.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 26.8.2020 11.54

Rogue kirjoitti:

Tää JR:n suht passiivinen peesailustrategia on sama, mitä itse olen päätynyt pitämään jollain triviaalihkolla tavalla järkevänä jos ei halua pysytellä indeksisijoittajana. Mulle ei oo ikinä auennut Akin näkemys, jonka mukaan about kenen tahansa logiikan alkeiskurssilta selvinneen kannattaisi perehtyä yhtiöihin ja harrastaa itsenäistä osakepoimintaa. Jos Aki & co on käyttäneet vuosikymmeniä aiheen opiskeluun ja jakaa tiedot toimeksiannoistaan täällä ilmaiseksi (eivätkä omilla ostoillaan juuri heiluta markkinahintoja), miksi ihmeessä kuvittelisin että saisin kohtuullisella vaivannäöllä mitään edgeä suhteessa Akin & co peesailuun? Luultavasti useimmille vaikea saada edgeä edes indeksiin, joten varmaan vielä vaikeampaa saada edgeä alan ammattilaiseen joka väittää biittaavansa indeksin. 

Ehkä kuulun siihen porukkaan joiden Akinkaan mielestä ei kannata osakepoimintaa harrastaa, koska en sen kannattavuutta ymmärrä smiley

Aki varmasti tarttuu tähän myös, mutta itse näen asian niin, että on kivaa ja todella palkitsevaa tehdä itse. Meni syteen tai saveen. Jotkut jopa nauttii siitä prosessista, ja osaa syleillä sitä vitutusta silloin kun hommat menee huolella vihkoon. Sieltä kun sitten nousee, niin fiilis on kuin Rockylla siinä portaiden huipulla tasanteella, ja eye of the tiger soi korvissa. Indeksisijoittaminen on ihan helvetin tylsää, eikä palkitse millään muotoa, jos omaa tee-se-itse henkeä ja tietää läpäisevänsä nuo mainitut logiikan perusteet. Eli totta meisselissä se Akin ja monen muun vastaavan veivaajan näkemys on tuo, koska siitä he itse saavat kiksejä, ja siten kokevat sen palkitsevaksi tavaksi sijoittaa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 14.8.2020 10.33

Turmiolan Tommi kirjoitti:

 

HanTsiip kirjoitti:

Rikostutkintahan (Durham) asiasta on vielä kesken, joten turha sinun minulta on penätä todisteita.

 

Eikös tämä ollutkaan vedepitävästi todistettu asia? Vakaa Nero jaksaa rummuttaa aiheesta jatkuvasti. Ei kai hän voisi turvautua perättömien huhujen levittämiseen? Eihän?

Ensimmäinen (monista):

https://www.breitbart.com/news/ex-fbi-lawyer-to-plead-guilty-in-durhams-...

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.8.2020 06.43

Artsipappa kirjoitti:

 

eke kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Miksi oletat Bidenin olevan sätkynukke? Vedä foliohattu oikein syvälle ja kerrohan.

Ja vaikka olisi, niin mitä sitten? Mikä tahansa on parempi kun Trump :/

 

Ei kai kukaan oikeasti usko että Bush, Obama tekivät ja mahdollisesti Biden tulee tekemään päätökset itsenäisesti?

Sinua ei ehkä hetkauta, että poliitikot ovat lahjottavissa ja käytännön kumileimasimia, mutta itseä nyppiin kun peli on rigged.

 

 

Tuskin kukaan uskoo että presidentti tekee päätökset yksin, eikä pidäkään tehdä. Tajuatko kuinka paljon asioita presidentin läpi menee? Siksi hänellä on valtava hallinto ja asiantuntijoita auttamassa. Presidentin pitääkin toimia jossain määrin kumileimasimena. Presidentin yksi tärkeimmistä taidoista on haalia kasaan pätevä hallinto johon voi luottaa. Tähän Trump ei todellakaan ole pystynyt.

Se että kuuntelee asiantuntijoita ei tee kenestäkään automaattisesti sätkynukkea. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 8.8.2020 12.33

Tein hyvä pikatilin shorttaamalla Brentin piikin laskun keskellä, ja lähes heti perään otin isohkon longin @44.45. Kuitenkin juuri ennen meidän markkinan sulkeutumista (treidaan noita tuulipukujen johdannaisia) aloin epäröidä, joten otin hedgeksi lähes vastaavan shortin. Maanantaina sitten irroitan jomman kumman riippuen siitä, että mihin musta kulta lähtee suuntaamaan.

Näytä koko viesti
Mistä lähteä liikkeelle kun ei tajua - 5.8.2020 04.37

Sienimies kirjoitti:

Henkilökohtaisesti uskon, että jos ihmiset sijoittaisivat edes vähän enemmän Suomi olisi vauraampi maa eikä ihmisten tarvitsisi elää aina kädestä suuhun. Kansalaiset olisivat myös ehkä vähän riippumattomampia, seuraisivat tarkemmin yhteiskunnallisia asioita ja olisivat vaikeampia hallita.

Tämä. Ja vielä perintövero pois, niin oltaisiin kuin ruotsalaiset, paitsi heteroita. Mutta yhtä varakkaita.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 4.8.2020 10.57

Shorttasin Brentiä @44.45$ ja poistuin hiessä @44.56$. Marginaalinen tappio prosentuaalisesti, vaan ei rahallisesti.

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 31.7.2020 01.29

Merta kirjoitti:

Mitenkä on kun jenkkien bkt laskee n. 33% niin "hei ei se ole paha! Analyytikot odotti 35%".

"Analyytikot odotti pahempaa" on tärkeämpää kuin talouden lähes totaalinen romahdus, suurin koskaan historiassa mitattu. Näitä ihme silmänkääntötemppuja tulee nyt joka tuutista, että "vienti laski vain 2x% kun joku odotti 3x%" tai koko tuloskausi yhtä juhlaa kun "ylitti madonluvun odotukset" niin saa aploodit yleisöltä. Kauanko tätä voi sitten kestää ilman että tajutaan, että arvostukset saattaa olla himppasen korkeita ja ostovoima heikentynyt jne?

Ei millään pahalla, mutta äijä on vähintään pari kuukautta jäljessä nykymaailmaa. Markkina hinnoittelee nykyään jotain neo-liberaalia pumpuliskenaariota, missä kukaan ei häviä. Ikinä. Eikä vähiten koska Fedin QE, negatiiviset korot tästä ikuisuuteen ja meidän persaukisten verorahat luigeille. Trend is your friend. Mulla kesti aika pitkään päästä tosta yli, koska oli liikaa käteistä. Onneksi opettelin treidaamaan öljyä. Arvostus on edes suurinpiirtein sidoksissa kysyntään, ja liikettä on riittänyt. Esim. viimeksi tänään.

Näytä koko viesti