Olet täällä

Kyyn matka vaurauteen

20.3.2021, 00:05
#1
+5
Liittynyt:
11.11.2020, 21:16
Viestejä:
2

Hei Sijoitustiedon väki!

Patoutunut tarve kirjoittaa ajatuksiani jonnekkin ohitti nyt parin perjantaikaljan jälkeen tietyn pisteen, joten laitetaas tälläinen blogi tulille. Periaatteessa tää blogi voisi olla jollain muullakin foorumilla tai blogiurlin tms takana, mutta tuntuu siltä, että talous/säästäminen/sijoittaminen on niitä aiheita, joista blogin sisältö kuitenkin suurimmaksi osaksi koostuu ja näiden asioiden ympärille omat kelat on usein liitettävissä. Sijoitustieto on hyvä foorumi, jota tulee itsekin nykyään lueskeltua päivittäin, joten lienee passeli alusta ja kohderyhmä omallekin ajatuksen virralle.

Kärkeen vähän inffoa blogin kirjoittajasta. Omalla elämänpolulla mennään kolmen ja neljänkympin puolessa välissä joten vaurastua pitäisi. Ei ole tavoitteena päästä ”eläkkeelle 5-kymppisenä” tai saada kerättyä ”summa X tietyssä ajassa”. Tavoitteena on puuhastella mahdollisimman suuri osa elämästä itselle mielenkiintoisten asioiden parissa ja koittaa samalla pikkuhiljaa vaurastua. Keskittyä elämään ja läheisiin ihmisiin. Mutta samalla vaurastua.

En ole pörssiguru ja omaisuuskin vielä alle 100 000 e. Osake/rahastosalkku huitelee jossain 60 tonnissa ja snadi slaissi on kämppää maksettuna. Tällä hetkellä huonopalkkaisessa epämielenkiintoisessa työssä ylikoulutettuna. Elintaso kuitenkin semmoinen, että säästöaste vuonna 2020 oli luokkaa vartti nettotuloista. Toki helpottaa, kun sattuneesta syystä 2020 jäivät ulkomaan reissut yms kokonaan tekemättä. Tavoitteeni liittyen itselle mielenkiintoisten asioiden parissa puuhasteluun ei tällä hetkellä täyty, ja urakriiseily saattaakin olla tämän blogin yksi teemoista tulevaisuudessa. En kulje kuin raiteita pitkin kohti selvää päämäärää vaan enemmänkin kompassi hukassa viidakossa vain machete työvälineenäni. Täytyy kyllä sanoa, että suurimman osan ajan elämästäni olen puuhastellut itselle mielenkiintoisten asioiden parissa. Muutama vuosi kylläkin meni hukkaan varallisuuden kasvattamisen näkökulmasta.Tästäkin on varastossa tarinoita. Nyt ollaan jonkinlaisessa välitilassa matkalla kohti sumun peitossa olevaa tulevaisuutta.

Sijoitusstrategiana lähinnä martinpaasina osakemarkkinoille kustannustehokkaasti rahastojen kautta ajallisesti hajauttaen. Osakesäästötilin avasin viime vuonna ja sinne ensimmäisiä suoria osakeostoja (Nordea, Sampo, Wärtsilä, Tesla, Fortum, Neste).  En usko, että markkinat ovat tehokkaat, mutta toisaalta en myöskään kuvittele omilla osakepoiminnoillani ylituottoa tekeväni. Lähinnä talouselämän seurannan mielenkiintoa buustatakseni on kiva omistaa myös suoraan yrityksiä eikä vain tylsää indeksiä. Megatrendi-ETF:iä on kanssa muutamaa, sähköautoteknologiaan sijoittavaan rahastoon menee nyt Nordnetin kuukausisäästöohjelmalla pieni jatkuva panostus. Citycon tämän foorumin gurujen peesissä kiinnostaisi, mutta atm likvidit heikot ja vivun käyttö pelottaa.  

3
+1
0
-1
3
0