Olet täällä

Pikavippi sijoituskohteena

Käyttäjän Kuluerä kuva
Liittynyt: 31.8.2016, 15:36
Viestejä: 1

Luin Taloussanomista artikkelia pikavippiyritysten takomista voitoista ja tuli mieleeni, mitä oman yrityksen perustaminen oikeasti vaatisi?

"Yli 60:n liikevoittoprosenttiin ylsi myös turkulainen Tact Finance, jonka tuotteita ovat muun muassa Limiitti.fi ja Laina.com. Yhtiö teki 22 miljoonan euron liikevoitolla 13,5 miljoonan euron voitot. Vielä vuonna 2013 Tact Financen liikevoittoprosentti oli "vain" 43. Vivus-, Onnen- ja Flexiluotto-tuotteiden takaa löytyvä 4finance teki sekin lähes 9 miljoonan voitot vuonna 2015. Liikevoittoprosentti tosin putosi edellisestä vuodesta muutamalla prosenttiyksiköllä 36:een, koska voitot eivät kasvaneet yhtä paljon kuin liikevaihto."

Ilmeisesti luotonantajarekisteriin pitää liittyä, mutta tarvitaanko muuta? Asiakkaaksi pyrkivien luottotietot pitäsi varmaan päästä tarkastamaan jollain automatiolla. Vakavasti puhuen tuskin olen omaa yritystä perustamassa, joten yhtenä vaihtoehtoina voisi olla vertaislainojen rahoittajaksi ryhtyminen. Onko kellään kokemusta tästä? Sijoitukset pitäisi saada varmasti hajautettua isolle määrälle lainaajia. 

Käyttäjän joipoi1972 kuva
Liittynyt: 26.3.2017, 19:01
Viestejä: 1

Pikavipeillä tekee kyllä rahaa, mutta ne varmaan kohta kielletään uuden lakiesityksen muodossa. Kulutusluotot nousevat näin varmaankin räjähdysmäisesti.

Itse teen jo näillä vähän rahaa, mutta olen kohdistnut nyt katseeni Espanjan neitseellisille pikavippimarkkinoille :)

Käyttäjän hannes kuva
Liittynyt: 17.8.2017, 11:55
Viestejä: 1

Yksi tapa sijoittaa pikavippeihin on merkitä yrityksen osakkeita. Ainakin Netford Capitalin osinkoa.fi lupaa 7 % tuotot.

Käyttäjän Riemukuikka kuva
Liittynyt: 9.4.2019, 16:18
Viestejä: 1

Vähän ehkä off-topic, mutta mitenköhä tuo uusi lakiuudistus muuttaa noiden firmojen osakkeiden arvoa. Eduskuntahan päätti jo tuosta pikavipin korkolain muutoksesta ja pikavipin korkokatto tulee muuttumaan ensi syksystä lähtien. Ilmeisesti se tulee jollain tavalla vaikuttamaan tarjolla oleviin kuluttujaluottoihin ja niiden saatavuuteen. Yritetään parantaa sitä, että varmistetaan tehokkaammin, että lainanottajalla on oikeasti takaisinmaksukykyä lainan maksamiseen.

Mainos: Aurejärvi Varainhoito
"Jos etsit luotettavaa varainhoitajaa... Olemme käytettävissä."
Lue lisää