Olet täällä

Mintos

Käyttäjän Sinappikaasu kuva
Liittynyt: 27.6.2014, 10:48
Viestejä: 46

Onko kokemuksia Mintos-palvelusta? Ilmeisen suuri ja luotettava toimija ainakin. Onko käyttöliittymä toimiva?

Käyttäjän Zoltan8D kuva
Liittynyt: 25.12.2015, 00:41
Viestejä: 1

Puolen vuoden ajalta about itellä kokemuksia palvelusta ja oon ollut tyytyväinen kyllä. Tuo käyttöliittymä omasta mielestä ainakin paljon parempi kuin esim Fast Investillä mikä toinen vertaislaina-alusta mitä oon nyt käyttänyt. Mintos lisää jatkuvasti toimijoita mukaan alustaansa ja ottivat myös Trustlyn käyttöön oisko kuukausi sitten about, ennen vaan suora vanhan ajan pankkisiirto oli talletusvaihtoehtona. Rahaliikenne molempiin suuntiin on toiminut hyvin, ennen ensimmäistä nostoa piti dokumentit (kuvat ajokortista) lähettää sinne. Lainoja löytyy paljon, koska toimijoita listalla useita, mutta lainojen korot ehkä vähän tulleet alaspäin tässä puolen vuoden aikana.

Käyttäjän amoult kuva
Liittynyt: 16.2.2018, 14:19
Viestejä: 17

Pitää muistaa, että Mintoshan siellä ei noita lainoja sijoittajille tarjolle vaan heidän alusta vaan tuo eri lainantarjoajien lainoja tarjolle sijoittajille. Eli pyrkisin nimenomaan arvioimaan kunkin lainantarjoajan laatua, koska näiden lainojen 'buyback' -takuu on tasan yhtä hyvä kun lainantarjoajan maksukyky.

Tämä riskihän on jo kertaalleen Mintoksen palvelussa toteutunut, kun alustalla toimivista lainantarjoajista Eurocent ei pystynyt sijoittajille velvoitteitaan hoitamaan ja Mintos ei tietenkään ole tästä vastuussa koska lainasopimukset syntyvät sijoittajan ja lainantarjoajan välillä.

https://www.mintos.com/en/loan-originators/  Täällä on nähtävissä Mintoksen itse määrittelmä "Mintos Ratings" joka antaa osviittaa eri lainantarjoajan riskiprofiilista.

Täällä taas ulkopuolisen toimesta reitattu lainantarjoajia: http://explorep2p.com/mintos-lender-ratings/

 

Yksi vaihtoehto on jyvittää lainat kaikkien mahdollisten toimijoiden lainoihin jolloin yhden lainanantajan nurin meno ei olisi iso asia. Itse olen tinkinyt tuottovaatimuksesta ja ottanut konservatiivisemman lähestymistavan ja sijoitan sellaisten lainantarjoajien lainoihin jotka ovat voitollisia, riittävän isoja ja joilla on useamman vuoden trackrecord.

Käyttäjän Sinappikaasu kuva
Liittynyt: 27.6.2014, 10:48
Viestejä: 46
amoult kirjoitti:

Itse olen tinkinyt tuottovaatimuksesta ja ottanut konservatiivisemman lähestymistavan ja sijoitan sellaisten lainantarjoajien lainoihin jotka ovat voitollisia, riittävän isoja ja joilla on useamman vuoden trackrecord.

 

Mitä lainantarjoajia käytät?

Käyttäjän amoult kuva
Liittynyt: 16.2.2018, 14:19
Viestejä: 17

Autoinvestissä mulla on tällä hetkellä:
AASA (A-)
Banknote (A-)
Creamfinance (B)
Creditstar (B)
IFN Extra Finance (B)
ID Finance (B+,B-)
Iutecredit (B+)
Mozipogroup (B-)
Vizia (A-)
Mogo (A,B)

+ muutama manuaalisesti poimittu lyhytaikainen laina heikommilta lainantarjoajilta.
En ole kyllä perannut mitä uusia tulokkaita tänä syksynä on palveluun tullut.

Käyttäjän amoult kuva
Liittynyt: 16.2.2018, 14:19
Viestejä: 17

Vielä yksi juttu minkä unohdin mainita. Secondary marketista ei mun mielestä kannata ostaa mitään lainoja preemiolla. Sopimusteknisesti lainantarjoajilla on oikeus ostaa koska tahansa lainat takaisin, jolloin tästä tulisi kuokkaan jos on maksanut 'hyvästä' lainasta extraa.

Useilla lainantarjoajilla on myös muita rahoituskanavia kuin Mintos. Eli lainantarjoaja on hakenut platformin kautta rahoitusta lainoilleen ja saavat jostain halvempaa rahoitusta ja ostavat sijoittajilta lainat takaisin.

Tämäkin on jo toteutunut alustalla usemman kerran. 

Esimerkkinä Mogo, yksi isoimmista Mintoksen lainantarjoajista, sai viime perjantaina 25meur yrityslainan 9,5% korolla täyteen merkatuksi. Alustan kautta saadusta rahasta ovat joutuneet maksamaan 13 - 15% joten ei tarvitse olla mikään talousguru arvatakseen mihin he nämä yrityslainan rahat käyttävät.

Käyttäjän Longrun kuva
Liittynyt: 16.10.2018, 21:32
Viestejä: 32

Osaako joku sanoa, onko Mintos parempi vaihtoehto kuin vaikka Fellow Finance? Tai onko tuotoissa / riskeissä eroja? Itse aloitin vähän aikaa sitten lainaamisen Fellow Financessa parin vuoden turhan odottelun jälkeen. Kivempi ja jotenkin luotettavampaa imo käyttää suomalaisen yrityksen palvelua.

Käyttäjän amoult kuva
Liittynyt: 16.2.2018, 14:19
Viestejä: 17

FF ja Mintos vertailu on aika hankalaa. FF tarjoaa suoraan kuluttajien ja yritysten lainoja rahoitettavaksi, kun taas Mintos on markkinapaikka jossa eri yritykset (n.~55 kpl) tarjoavat eri tyyppisiä lainoja rahoitettavaksi. Eri lainantarjoajilla Mintoksella on hyvin erilainen riski/tuotto-profiili.

FF on pörssiyritys joten siinä mielessä tiedonsaanti siitä on helpompaa. Yksityisesti omistettu Mintos on perinteisesti julkaissut taloudelliset luvut kerran vuodessa. Molemmat on ihan pikkukioskeja, mutta kasvavia ja kannattavia.

FF liikevaihto 2017 oli n. 4meur ja tulos 1meur, Mintos 2017 liikevaihto 2 meur ja tulos 200keur.

FF:llä on lainariskiä koska omistavat itse osan lainakannasta tytäryrityksen (Lainaamo) kautta. Mintos taas ainoastaan tuo tarjolle eri lainantarjoajien lainoja ja kerää välistä maksuja.

FF:llä lainasopimus muodustuu suoraan sijoittajan ja lainanhakijan välillä. Mintoksessa taas sijoittajan ja lainantarjoajan välillä.

FF:llä myöhässä olevat lainat ostetaan automaattisesti takaisin esim. 70% jäljellä olevan lainapääoman hinnalla (suomalaiset kulutusluotot, puolalaisille lainoille 30%).

Useimmat Mintoksen lainantarjoajat tarjoavat 'buyback' takuun jossa default lainoista saa 100% pääomasta ja kertyneet korot takaisin ..homma toimii hyvin mikäli lainantarjoajan maksukyky kestää. 

FF hoitaa raportoinnin suoraan verottajalle, Mintokselta joutuu itse ilmoittamaan. Molemmilta alustoilta saa myös sijoittaa lainihin joissa on valuutariskiä.

Lähtökohtaisesti suosittelen vertaislainausta vain pienellä osuudella sijoitusvarallisuudesta.

Käyttäjän Longrun kuva
Liittynyt: 16.10.2018, 21:32
Viestejä: 32

Kiitos vastauksesta, taitaa tuo FF riittää itselle.

Käyttäjän kahuuts kuva
Liittynyt: 7.11.2017, 14:16
Viestejä: 7
amoult kirjoitti:

FF:llä lainasopimus muodustuu suoraan sijoittajan ja lainanhakijan välillä. Mintoksessa taas sijoittajan ja lainantarjoajan välillä.

Tuo riippuu lainantyypistä, Mintoksesta löytyy aikalailla 50-50 molempia.

Kokemusta on Mintosista n. 6kk ajalta ja toiminut erittäin näppärästi, raha kiertää ja tuottoa kertyy tasaisesti. Riskit saa aika mataliksi hajauttamalla hyvin parhaisiin firmoihin.

Käyttäjän Sinappikaasu kuva
Liittynyt: 27.6.2014, 10:48
Viestejä: 46

Muuttui näköjään Trustlyn kautta tallettaminen maksulliseksi.

Mainos: Nordnet Traders’ Club -videosarja
Parhaat ideat ja työkalut aktiiviseen kaupankäyntiin
Katso