Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 18.12.2019 10.50
Lehtopöllö kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:
Lehtopöllö kirjoitti:

No kerros kuinka paljon tuosta äänitteestä on sijoittamisesta, pokerista ja veikkauksesta? En jaksa tunnin pätkää kuunnella, jos siinä on lähinnä pokeritarinoita tai veikkauksen haukkumista. Jos keskittyy sijoittamiseen, niin voin kuunnella työmatkalla. 

Enpäs kerro, kun sitä varten pitäisi itse kuunnella koko tunti. Lisäksi mie en saa yhtään mitään, vaikka joku sen suostuisikin kuuntelemaan. Tai siis saan sen saman, kuin podcastiin menemisestäkincool.

Jos antaisin väärän arvion, ja sitten joku päätyisi sen perusteella kuuntelemaan, murenisin vastuun alla. Rahapelipolitiikkasanomani supistuminen "veikkauksen haukkumiseksi" on jo aika raskas taakka kantaa.

Jopas meni nopeasti oudoksi. 

"Enpäs kerro, kun sitä varten pitäisi itse kuunnella koko tunti." <-> olit podcastissa haastateltavana, mutta et tiedä puhuttiinko siellä sijoittamisesta vai pokerista vai mistä? 

Täällä mainostit jonkin minulle täysin tuntemattoman tekijän tunnin pituista podcastia, josta ei löydy mitään sisällysluetteloa ja ainut nosto haastateltavalta on yksittäinen kommentti veikkauksesta. Arvostan Akin ja muiden tekemää työtä veikkauksen monopoliaseman horjuttamiseksi ja haittojen minimoimiseksi, mutta en jaksa kuunnella podcasteja aiheesta. 

No jos podcastin sisällön kysymisestä saa runsaasti alapeukkuja ja haastateltavalta vittuilua, niin taidan jättää aiheen väliin. 

Et siis näe omassa viestissäsi mitään ongelmallista tai ylimielistä? Spoilerina: Akille on varmaan aika se ja sama kuunteletko SINÄ sen podcastin, vaikka itse itseäsi pitäisitkin kovin tärkeänä kohderyhmänä.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 9.12.2019 02.52

Luultavasti ei mitään ylläolevista vaan OST jatkaa kulkuansa sellaisena kuin se nyt on.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 6.11.2019 03.03

Ilman lukuja vedonlyönti puolesta puhuminen aika teoreettista. Löysin vedonlyöntipuolen 3 sivulta: Karamba, Mr. Play ja Betregal. Käytössä on SBTech alusta, joka sopimuksesta riippuen syö isomman tai pienemmän osan tuotoista, ja mitään kilpailuvalttia ei täten ole esimerkiksi kertoimissa.

SBTech alusta nimittäin löytyy vaikkapa jokaiselta Cherryn sivustolta (mukaan lukien Co-Gaming sivut) ja Bethardin sivuilta, jotka huomattavasti tunnetumpia ja käyttäjäystävällisempiä.

Myös Veikkaukselle tuo SBTech oli jollain aikataululla tulossa.

Suhtaudun aika epäileväisesti ajatukseen, että vedonlyönti puoli toisi merkittävästi lisää liikevaihtoa - voin helposti toki olla väärässä.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 5.11.2019 04.51
-Koga- kirjoitti:

-ensi vuodelta voi odottaa kasvua vedonlyönnin puolelta isompien urheilutapahtumien johdosta

Kuinka monella Aspiren sivustolla edes on vedonlyönti? Ja vedonlyönti on ostettu SBTech:ltä, joka löytyy ties kuinka monelta paremmalta tarjoajalta - Aspiren käyttökokemuksia tässä ketjussa jaettu aikaisemmin.

Onko vedonlyönnin lukuja jossain erikseen? Q3 rapsassa jauhettiin 2018 World Cupista, mutta suoria lukuja sieltä en bongannut, ja viime kesänä Aspiren tarjonta vedonlyöntiin oli nykyistä heikompi.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 1.11.2019 03.06

Gustafssonin avaukseen liittyen:

Taannoin keskustelin tästä maltalaisten kansanedustajien kanssa ja ennustivat Maltan vievän Suomen EU-oikeuteen, jos Suomi estää suomalaisia käyttämästä toisen EU-maan sähköisiä pelipalveluita. Tehneet saman jo Italialle.

— Jyrki J.J. Kasvi (@jyrkikasvi) November 1, 2019

 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 16.9.2019 01.54
Peltinen kirjoitti:
Alangolla kirjoitti:
Kun nyt itseäni jonkin sortin liberaalina pidän, vähän vaikea sanoa, pitäisikö pelikoneet ottaa pois kaupoista. Aika samanlainen kysymys kuin brenkun kanssa. Jos 5% on ongelmia, täytyykö kaikkien saatavuutta rajoittaa? Sen sijaan. Ajattelen niin, että täysi-ikäisillä kai oikeus halutessaan pelata, jos haluavat. Kunhan V tarjoaa tarpeeksi oikeaa informaatiota pelipäätöksen tueksi. Ensimmäisenä lätkäisisin automaatteihin isot kyltit, tyyliin: Kolikkopelejä pelaamalla häviät enemmän pelatessasi AINA. Mitä enemmän pelaat, sitä varmemmin ja enemmän häviät. Älä yritä voittaa hävittyjä rahoja takaisin. tai Pelaamalla 2 tuntia viikossa häviät 100€ viikossa, onko sinulla varaa siihen, veisitkö ennemmin perheen lomareissulle. -tyyliin.

Tähän mietiskelyyn auttaa muutama visiitti ulkomailla. Suomi on näiden pelikoneiden suhteen täysin ainutlaatuinen maa koko maailmassa.Kaikkialla muualla niiden sijoittelu on tarkasti valvottua ja säädeltyä ja Suomen kaltaista "kasino joka ainoassa kaupassa ja kioskissa" ratkaisua et löydä mistään muualta. Tähän nykyiseen tilanteeseen on päädytty nimenomaan siksi, kun ajatellaan rahojen menevän vaan hyvään tarkoitukseen ja pelaaminen on vähän niinkuin hyväntekeväisyyttä. Täällä hedelmäpelien keskellä kasvaneille tämä omalaatuinen tilanne on vaan "ihan normaalia"

Ongelma itsessään ei ole etteikö aikuinen sais halutessaan pelata, mutta kun nuo koneet eivät kohdista houkutustaan pelkästään täysi-ikäisiin ja sen lisäksi normalisoivat -ev pelaamisen osana normaalia arkea. Väittäisin että lähes jokainen suomalainen on saanut ensikosketuksen uhkapeleihin peliautomaateista - joko itse pelaten tai vanhempien vieressä sitä menoa tuijottaen.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.8.2019 02.53
Paahtopaisti kirjoitti:

Itse olen myös huolestunut Argentiinan pörssiromahduksesta. En sen takia että se oli sinänsä merkittävä tapahtuma vaan koska sellaisen ei pitäisi tapahtua. Tai pitäisi kerran kerran triljoonasta. Tätä kuoruttaa vielä triggeri eli populistin valinta. Miten poliittisen riskin hinnoittelu oli näin pielessä? Voiko se siis olla pielessä myös jossain muualla? Se pelottaa.

Argentiina on ollut enemmän tai vähemmän sekaisin jo useamman vuosikymmenen. Inflaatio on ollut jo pitkään niin järjettömällä tasolla, että paikalliset vaihtavat pesonsa muihin valuutoihin heti kun siihen pystyvät. Kyseistä operaatiota oli tietenkin valtio vielä rajoittamassa joitakin vuosia sitten (sait siis vaihdettua vain tietyn %-osuuden palkastasi per kk) ja kadulla vaihtaessa euroista/taaloista sai 40-50% paremman kurssin kuin virallisesti - oli muuten halpaa syödä pihviä.

Kirchnerhän on henkilönä about yhtä huikea kuin Trump, ehkä jopa vielä kovempi paskanjauhaja. Viimeksi vallassa ollessaan suurin poliittinen kysymys oli, yllätys yllätys, Falklandien palauttaminen osaksi Argentiinaa...

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 14.8.2019 09.53
juice kirjoitti:

Nyt käynnissä oleva Veikkausgate on opettavainen monesta syystä, joista yhdestä ei ole vielä paljon puhuttu.

 

Julkinen keskustelu laajeni nopeasti kyseenalaisesta mainonnasta monopolin oikeutukseen. At first sight hyppy ei ole looginen. Eikö keskustelu pitäisi vain olla mainonnan rajoittamisesta/lopettamisesta, ja ehkä automaateista kaupoissa? Eiväthän nämä sinänsä monopolin oikeutukseen vaikuta.

Itse asiassa ne juurikin vaikuttuvat. Veikkauksen monopolin ainoa oikeutus EU-tasolla on pelihaittojen vähentäminen, jota se ei tee / tekee muodon vuoksi.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.6.2019 11.26
Jeans kirjoitti:

"The guys have known what they've wanted to do for a long, long time. They've had a plan in their mind. I've been on the record saying I'd take five more seasons. But they've had a plan that they wanted to do and this made sense to them. They made this decision a long time ago and they're doing it exactly how they planned to do it. "

Eihän tuossa haastattelussa sanota mitään sellaista, joka vahvistaisi, että vanha työmaa tuntui nähdyltä ja oli kiire uusiin projekteihin. Toki on mahdollista, että tekijät valehtelevat ja teoriasi on oikeassa, mutta yhtä mahdollista (ja mielestäni todennäköisempää) on, että ajattelivat vaan tällä tavalla tekevänsä sarjasta mahdollisimman hyvän, eikä välttämättä ollut edes mitään GoTn jälkeisiä suunnitelmia tiedossa silloin vielä.

Vikan GoT tuotantokauden jälkeen huoli nousi kyllä siitä, ryssiikö nää äijät tulevan Star Warsin.

Ei sitä missään suoraa ole sanottu eikä sopimusta varmaan ole oikeasti tehty niin aikaisin, että sillä olisi ollut vaikutusta siinä mielessä. Tosin sen seuraavan SW projektin pitäisi olla ulkona 2022, joten eipä GoT olisi voinut pidempään jatkuakaan.

Jos ajatellaan että he todella tekivät parhaansa, niin pelottaa entistä enemmän SW fanien puolesta. Siihen uuteen projektiin kun ei tainnut olla kunnon pohjamateriaaliakaan. GRRM:n kirjojen materiaalin loputtua sarjan taso rupesi heikkenemään ja kulminoitui rumasti tähän vikaan kauteen.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.6.2019 12.31
Jeans kirjoitti:

 

wunderbra kirjoitti:

HBO kai oli valmis maksamaan suht mitä vain täyspitkästä kaudesta mutta tekijäkaksikko halusi lyhyen kauden. Nyt sitten lähtevät tekemään Tähtien Sotaa. Insentiivit ristissä, kun toiset ovat saaneet sankarimaineen ja pääsyn oikeastaan mihin vain projekteihin. Helposti alkaa vanha työmaa tuntua nähdyltä.

 

Oliko tälle jotain lähdettä? Oon samantyylistä spekulaatiota lukenut mutta vaikea uskoa, että tämän takia sarjan tekijät haluaisivat riskeerata pilaavansa 8 vuotta kestäneen elämäntyönsä ja kaikkien aikojen kovimman sarjan.

Tuo on vahvistettu HBO:n toimesta kyllä, D&D eivät halunneet enempää jaksoja. HBO olisi ollut valmis jatkamaan sarjaa vielä vaikka useamman kauden. Haastattelu: https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/game-thrones-sequel-is-not-an-option-hbo-series-finale-1212749

Seuraavaksi tuo kaksikko rupeaa raiskaamaan Star Wars universumia ja ilmeisesti siinä suurin syy kiirehtimiselle.

Viimeiset kaksi kautta olivat käsikirjoituksiltaan niin kaameata kuraa, että mahtaa Star Wars faneja hirvittää.

Näytä koko viesti