Olet täällä

Paniikkihuoneen etsijät - Mistä turvaa laskumarkkinassa?

1
2675
9.12.2018, 20:56
#1
+1352
Liittynyt:
9.6.2014, 17:41
Viestejä:
1383

Aki Pyysing 9.12.2018: Paniikkihuoneen etsijät 

"Osakemarkkinoiden epäsäännöllisen säännöllisistä kuopista maksetaan hyvin. Enkä kirjoita nyt shorttaavista tai edes treidaavista spekulanteista. Kun markkina tulee alas, lähes kaikki osakespekulantitkin ottavat pataan.   

Puhun osakkeiden omistajista. Osakkeet tuottavat pitkällä aikavälillä paremmin kuin muut omaisuuslajit, koska niihin sijoittavilla tulee vastaan liki väistämättä negatiivisen kokonaistuoton vuosia. Osa ei kestä tätä osakesijoittamiseen väistämättä kuuluvaa turbulenssia ollenkaan, eikä uskalla koskeakaan osakkeisiin. Jos pelkää varjoaan, ei kannatakaan valossa juuri kulkea.

Loppuvuodesta on taas nähty isoja liikkeitä osakkeissa, ja enimmäkseen alaspäin. Tämä on ollut sinänsä perusteltua, koska yrityksille ja niiden tuloksille on näkyvissä paljon sekä globaaleja että kotimaisia uhkia. Sekä taloudelliset indikaattorit että pörssikurssit osoittavat enimmäkseen kaakkoon tai ainakin entistä vähemmän koilliseen.

Ihan kohta analyytikot alkavat päivittää sekä osakkeiden tavoitehintojaan että yritysten tulosennusteitaan alaspäin. Kaikki sivistyneet ihmiset tietävät, että tärkein keskimääräiseen tavoitehintaan vaikuttava asia on pörssikurssi. Taloudellinen kehitys taas vaikuttaa yritysten tuloksiin viiveellä. Miksi tulosennusteetkin tuntuvat tulevan alas viiveellä on mysteeri, joka en ole koskaan ainakaan täydellisesti saanut selvitettyä.

Monet sijoittajat etsivät tällaisina aikoina paniikkihuonetta, missä saisivat olla rahojensa kanssa myrskyltä turvassa. Ongelmana paniikkihuoneissa on, että niiden rakentaminen maksaa, eikä koskaan oikein voi olla varma, milloin uskaltaa tulla ulos. Michael Myers saattaa hyvin vielä odotella ulkona."

0
+1
0
-1
0
0
9.12.2018, 22:15
+1376
Liittynyt:
26.6.2014, 13:39
Viestejä:
1260

Minusta nyt ollaan matkalla laskumarkkinaan.

Pataan on jo vähän tullut, kellä ei olisi, mutta lähitulevaisuuteen en paljon luota. Osakepaino on silti liian iso. Muka hyviä lappuja, jotka ei paljon laske tai muuta paskaa.

No katsellaan, hyviä treidipaikkoja taitaa ainakin olla tarjolla. Tässä volaliteetissa ehkä jopa minun tapainen kehno ja hidas treideri voi ehkä tehdä rahaa. Ilmeisesti melkein kaikki ihmiset ovat jo saaneet treidausfirmoista potkut, yritetään sitten jallittaa algorytmejä ja laumasieluja. 

0
+1
0
-1
0
0