#IR-kanava, Kaupallinen yhteistyö

Relais Group Oyj:n First North -listautumisanti on keskeytetty 11.10.2019 klo 21.20 - listautumisanti ylimerkittiin

Relais Group |
Jaa Twiittaa

Mainos

Relais Group Oyj lyhyesti

Relais Group on ajoneuvojen sähkövaruste- ja varaosaliiketoimintaa Pohjoismaissa ja Baltiassa aktiivisesti kehittävä maahantuoja ja tekninen tukkuliike. Relais luo lisäarvoa asiakkailleen tarjoamalla ajoneuvojen sähkövarusteet, varaosat ja asiantuntijapalvelut luotettavasti, tehokkaasti ja oikea-aikaisesti ajoneuvojen elinkaaren eri vaiheisiin.

Relais toimii asiakkaidensa luotettuna kumppanina ajoneuvovalmistajista riippumattomilla jälkimarkkinoilla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa. Voimakkaasti kasvuhakuisena yhtiönä Relais haluaa olla toimialansa edelläkävijä ajoneuvojen elinkaaren kehittämisessä Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Toukokuussa 2019 Relais toteutti strategisesti tärkeän yhdistymisen ruotsalaisten AB Reservdelarin (”ABR”) ja Huzells i Karlstad AB:n (”Huzells”) kanssa. ABR on henkilöajoneuvojen varaosien valtakunnallinen tukkuliike ja Huzells on raskaiden hyötyajoneuvojen varaosien ja varusteiden valtakunnallinen tukkuliike. Järjestelyn yhteydessä myyjistä tuli Relaisin merkittäviä osakkeenomistajia jälleensijoituksella.

Relais lukuina

Relaisilla on yli 150 000 erilaista varastonimikettä ja se myy tuotteitaan yli 7 000 yritysasiakkaalleen. Relaisilla oli 30.6.2019 noin 260 työntekijää yhteensä viidessä maassa. Yhtiön vuoden 2018 raportoitu liikevaihto oli 72,5 miljoonaa euroa, EBITA 8,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 5,7 miljoonaa euroa. ABR/Huzells Yrityskaupan ja siihen liittyvän uudelleenrahoituksen vaikutuksia havainnollistava vuoden 2018 pro forma -liikevaihto oli 119,3 miljoonaa euroa, pro forma -vertailukelpoinen EBITA 16,9 miljoonaa euroa ja pro forma -vertailukelpoinen liikevoitto 9,0 miljoonaa euroa.

Relaisin vahvuudet

 • Keskittyminen kriittisten erikoisosien laajaan valikoimaan: Relais tarjoaa asiakkailleen laajan, yli 150 000 varastonimikkeen valikoiman sekä johtavia kansainvälisiä brändejä että vahvoja omia erikoisbrändejä ajoneuvojen elinkaaren tehostamiseksi
 • Omien modernien digitaalisten työkalujen hyödyntäminen: Relais käyttää työkaluinaan itse kehittämiään digitaalisia tuoteluetteloita, jotka ovat Yhtiön asiakkaiden jatkuvasti käyttämiä ja jotka parantavat Yhtiön sisäisten prosessien tehokkuutta
 • Defensiivisiä piirteitä omaavat markkina-ajurit luovat mahdollisuuden vakaalle taloudelliselle kehitykselle: Ajoneuvojen määrä ja niillä ajetut ajokilometrit ovat kasvaneet vakaasti viime vuosina. Teknologinen kehitys on lisäksi johtanut sähköosien osuuden lisääntymiseen ja niiden monimutkaistumiseen
 • Keskittyminen ajoneuvojen elinkaaren arvokkaaseen osaan eli jälkimarkkinaan: Relais keskittyy ajoneuvojen jälkimarkkinaan, joka on luonut houkuttelevia arvonluontimahdollisuuksia yli suhdanteiden
 • Operatiivinen tehokkuus: Relais on keskittynyt maahantuontiin ja tukkukauppaan valtakunnallisella tasolla, mikä mahdollistaa tehokkaan toiminnan
 • Osoitettu kyky tuottaa vahvaa ja kannattavaa kasvua
 • Pätevä ja kokenut johto ja henkilöstö

Relaisin taloudelliset tavoitteet

Relaisin tavoitteena on kaksinkertaistaa yhtiön liikevaihto seuraavan viiden vuoden aikana. Relais tavoittelee kasvua orgaanisen kasvun ja yritysostojen yhdistelmällä.

 • Orgaaninen kasvu: Yhtiön tavoitteena on jatkaa keskimäärin markkinaa nopeampaa kasvua, mitä tukevat tavoiteltavat synergiat, kuten ristiinmyynti nykyisten ja hankittujen yhtiöiden välillä.
 • Relaisin johdon näkemyksen mukaan markkinat kokonaisuudessaan ovat viime vuosina kasvaneet maltillisesti mutta tasaisesti noin 1–3 prosenttia vuosittain riippuen tuotekategoriasta ja maantieteellisestä alueesta.
 • Yritysostoihin perustuva kasvu: Yhtiön tavoitteena on tehdä 1–2 uutta yrityskauppaa vuodessa.
 • ABR/Huzells-yrityskaupasta tavoiteltavat synergiat: Konsernin tavoitteena on saavuttaa pitkäaikaisesti vaikuttavia huomattavia synergioita ABR/Huzells-yritysostosta. Synergioiden odotetaan syntyvän konserniyhtiöiden yhteisistä lisämyynneistä sekä ostoista. Keskipitkällä aikavälillä vuoteen 2021 mennessä Relaisin tavoitteena on saavuttaa vuosittaiset 6–8 miljoonan euron liikevaihtosynergiat. Synergioiden odotetaan vaikuttavan tilikaudesta 2020 eteenpäin.

First North -listautumisanti

Relais Group Oyj hakee osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North Growth Market Finland -markkinapaikalle ja järjestää listautumisannin.

Relaisin listautumisannin tavoitteena olisi mahdollistaa Relaisin kasvustrategian toteuttaminen ja lisätä strategista joustavuutta vahvistamalla yhtiön tasetta. Relais tarjoaa Listautumisannissa merkittäväksi uusia osakkeita enintään noin 20 miljoonan euron arvosta ja tietyt yhtiön osakkeenomistajat tarjoavat myytäväksi yhtiön olemassa olevia osakeita enintään noin 10 miljoonan euron arvosta.

Tärkeitä päivämääriä

 • Esite saatavilla sähköisenä (www.relais.fi/ipo)  7.10.2019
 • Merkintäaika alkaa  7.10.2019 klo 10.00
 • Merkintäaika voidaan keskeyttää aikaisintaan  11.10.2019 klo 16.00
 • Yleisöannin ja Henkilöstöannin merkintäaika päättyy  14.10.2019 klo 16.00
 • Instituutioannin merkintäaika päättyy  15.10.2019 klo 12.00
 • Lopullisen tuloksen julkistaminen (viimeistään)  16.10.2019
 • Antiosakkeiden kirjaaminen arvo-osuustileille (arvio)  16.10.2019
 • Kaupankäynti osakkeilla alkaa First Northissa (arvio)  17.10.2019

Merkintäpaikat yleisöannissa

 • Evlin internetpalvelu osoitteessa www.evli.com/relais.
 • Evlin toimipiste osoitteessa Aleksanterinkatu 19 A, 00100 Helsinki, arkisin klo 9–16.
 • Evlin merkintäpiste, johon merkinnän voi toimittaa faksilla tai sähköpostilla. Lisätietoa p. 09 4766 9645
 • Nordnetin internetpalvelu osoitteessa www.nordnet.fi/relais.

Yhtiöön tehtävä sijoitus sisältää riskejä, jotka on tarkemmin kuvattu esitteessä.

Lisätietoa ja esite: www.relais.fi/ipo

Sijoittajatilaisuudet

Relais Group Oyj:n sijoittajatilaisuudet järjestetään Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Tilaisuudet ovat täynnä, mutta Helsingin tilaisuus videoidaan ja lähetetään webcastina osoitteessa www.inderes.fi 7.10. klo 18.00 alkaen.

Sijoitustieto.fi

Avaa tili ja pyydä kirjoitusoikeus foorumille

Kolumnit

Nordeassa jyrää

Aki Pyysing
21.4.2024
east Lue lisää

Toimitilan tuottoon voit vaikuttaa enemmän kuin asunnon tuottoon

Miika Vuorensola
21.4.2024
east Lue lisää
Artikkelit, Kaupallinen yhteistyö

Kulta nousi uuteen ennätyshintaan

Johannes Ankelo
18.4.2024
east Lue lisää