Olet täällä

Artikkelit
Kaupallinen yhteistyö

Coinmotion webinaari: Sijoittaminen kryptovaluuttoihin yrityksenä

Jaa Twiittaa

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen kiinnostaa monia suomalaisia yrityksiä

Kryptovaluuttasijoittamisen valtavirtaistuminen on lisännyt myös yritysten kiinnostusta hankkia kryptovaluuttoja taseeseen. Teslan ilmoitus 1,5 miljardin dollarin bitcoin-sijoituksesta keräsi suurta huomiota alkuvuodesta ja Microstrategyn jatkuvat suuret bitcoin-ostot ovat myös nousseet laajasti otsikoihin.

Suomalaisten pörssiyhtiöiden osalta vastaavia tiedotteita ei ole vielä kuultu, mutta listaamattomien yhtiöiden joukossa kiinnostus on selvässä kasvussa. Pienten yritysten sijoitustoiminta ei näy vastaavalla tavalla julkisuudessa, eikä niissä tapahtuva sijoitustoiminta tule vastaavasti päivänvaloon, sillä pienillä yrityksillä ei ole samanlaista raportointivelvollisuutta kuin pörssiyhtiöillä. Coinmotionilla on ollut jo pitkään suomalaisia yritysasiakkaita monelta eri alalta ja viime vuosina yritysasiakkuuksien osuus on kasvanut selvästi.

Moni pieni ja keskisuuri yhtiö etsii tapoja hankkia tuottoa ja yrityksen perustoiminnasta poikkeavia ratkaisuja sijoittaa ylimääräisiä kassaan kertyneitä varoja. Kasvava joukko yrityksiä ja yhteisöasiakkaita on kiinnostunut kryptovaluutoista vaihtoehtoisena omaisuusluokkana ja inflaatiosuojana. Kryptovaluuttoihin sijoittamiseen ei vaadita LEI-tunnusta, jota tarvitaan esimerkiksi suorien osakesijoitusten tekemiseen. Sijoittaminen ja sijoitusten hallinta Coinmotionissa tapahtuu aivan samaan tapaan kuin yksityisasiakkailla, vain tilin luontiin liittyvä tunnistautumisprosessi on hieman erilainen.

Coinmotionin webinaari yrityksen kryptosijoittamisesta ja sijoitusten verotuksesta. Katso webinaari tallenteena alta.

Webinaarissa käydään läpi yrityksen sijoitusten hallintaa, kirjanpitoa sekä verotusta asiantuntijoiden johdolla. Coinmotionin henkilöstön lisäksi webinaarissa esiintyy Veronmaksajain keskusliiton verojuristi Miika Härkönen, joka keskittyy omassa puheenvuorossaan yrityksen sijoitusten verotukseen.

Muina puhujina webinaarissa esiintyvät Coinmotionin Head Of Private Banking Sami Kriikkula, talousjohtaja Aleksi Kirsilä ja Head Of Compliance Jukka Karhapää.

 

Coinmotionin erikoistarjous Sijoitustiedon lukijoille

Avaa ilmainen tili ja myy ja osta kryptovaluuttoja alhaisilla välityspalkkioilla.
Liity Sijoitustiedon jäseneksi