Outokumpu -

Oliko tämä maksettu artikkeli?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Ainakaan mulla ei ole koskaan ollut asian kanssa ongelmia, mutta aktiivisesti kauppaa käyvälle tuossa ei liene ongelmia. Jos ainoastaan ostat ja pidät, sitten teet muutaman tappiollisen luovutuksen hämmästyttävän tarkasti vastaten pääomatulojesi verotettavaa kokonaissummaa harkitsisin tarkemmin takaisinoston ajankohtaa.

Näytä koko viesti
Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa -

Taitaapi Random Walker olla jokusen sijoitusbloggarin oppi-isä. Buy’n’Hold arvomallilla vai kuinka se nyt oli. Mulla on termit hukassa. Ei se väärin ole tämäkään.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Miten monen näistä mokista uskot olevan ennakoitavissa etukäteen eikä vain sen lopputulos ettet voi tietää asioita etukäteen?

Itse tulee mokattua paljon ja usein, viimeksi kuluneella viikolla. Ne olisivat olleet vältettävissä  hallitsemalla täysin järjetöntä tunnesyöksyä (lue: tuntemattoman pelkoa) ja pysymällä valitussa strategiassa.

Näytä koko viesti
Kossusta ja kivihiilestä olisi saanut enemmänkin – Altian, Fortumin ja Spondan kyydissä -

Ikävä Urpilaista. Ja kyllä, outoa sanoa tuo ääneen. Henkilökohtaisesti demarien politiikka pelottaa ja ihmettelen suuresti kuka helvetti niitä oikein äänestää. Toisaalta mitäs minä sitä ihmettelemään kun kyseessä on kuitenkin Suomen virallinen kateuspuolue.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset -

Millaista rekyyliä odotat eurusd parille? Kun treidaat mikä on sulle riittävä voittomarginaali? Haetko prosenttien muutoksia vai prosentin kymmenyksiä per treidi? Kysyn ihan vain ymmärtääkseni paremmin minkälainen filosofia sinulla on.

Jos makroa katsoo, niin näyttää siltä, että korot tulevat puskemaan dollaria jollain aikavälillä vahvemmaksi, mutta toki kurssi tulee sahaamaan ees taas jollain hajonnalla trendin ympärillä. Ja muitakin kurssin suuntaan vaikuttavia vahvasti poliittisia voimia on ilmoilla, joten turha kai spekuloida kun ei ole kristallipalloa näyttämässä suuntaa. Itse olen ollut pitkänä dollarissa pari viikkoa ja ajattelin pysyäkin jonkun hetken.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Kiitos hyvästä jutusta. Oli erittäin mielenkiintoista kuulla salkkusi sisällöstä ja tosi hienoa, että sijoituksesi ovat tuottaneet mallikkaasti. Toivottavasti loppuvuosikin sujuu vähintään yhtä hyvin.

Olitko paljastanut nimimerkkisi Sharevillessä? Olisi todella mielenkiintoista seurata edesottamuksiasi sitäkin kautta.

Mietin uskoasi rakennusyhtiöihin. Lehto vaikuttaa itsestään selvältä (mahtaako olla yleinen bias tässäkin) osta -tapaukselta, mutta YIT on usvaisempi. Kurssin laskiessa useaan otteeseen funasin mikä on se hetki, jolloin alan erä kerrallaan osaketta ostamaan. Vielä sitä ei omalle kohdalle ole tullut ja maaginen 5 euroa oli miltei menemässä rikki. Inderesin eilinen ulostulo oli erittäin negatiivinen ja en kieltämättä ihmettele että miksi näin. Itsellä ajatuksissa juurikin ylireagointi ja rekyyli eikä niinkään pidemmän aikavälin valoisat ”fundamentit”. Toivottavasti kykenevät säilyttämään volyyminsa kannattavasti työntekijäpulan ja kallistuvien materiaalikustannusten keskellä.

Hauskaa lomaa ja toivotaan myrskyisiä pörssikuukausia, jotta kaupankävijöillekin riittää tulosta tehtäväksi.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Cryptobullerot heräilevät taas vai? En tiedä muista, mutta itse olen ainakin kaivannut tätä viihteelliset mittasuhteet saavuttanutta maniaa ja pöhinää.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Mä en jaksa uskoa Outokummun tulosodotusten merkittävään paranemiseen tälle vuodelle. Mutta koska kurssi varmasti heiluu +- 15 % jonkun pe -lukutason ympärillä jos ei enemmänkin, niin osake on hyvä valinta. Vaikea jäädä tappiolle jos uskoo että hinta on lähellä ”oikeaa” hintaa nyt.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Varmaan turha sinulle sanoa, että Outokummusta saattaa kannattaa irtautua ennen ekaa osaria. Näkymät q1:lle, jos linjassa aiemman viestinnän kanssa, ovat todella heikot ja vähän uumoilen, että alle 5 euroa saatetaan nähdä hinnassa vielä ennen kesää. 

Olet varmasti läksysi tehnyt ja totesitkin sijoituksesi olevan spekulatiivinen, joten turhaan tässä löpisen. Outokumpu on vain itselle Helsingin suosikki juuri volatiliteetin ja ihan ok vaihdon vuoksi.

Näytä koko viesti