Olet täällä

_TS_

_TS_

  • Liittynyt 2.9.2016
  • 18 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.4.2018 13.16

Cryptobullerot heräilevät taas vai? En tiedä muista, mutta itse olen ainakin kaivannut tätä viihteelliset mittasuhteet saavuttanutta maniaa ja pöhinää.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 31.3.2018 10.04

Mä en jaksa uskoa Outokummun tulosodotusten merkittävään paranemiseen tälle vuodelle. Mutta koska kurssi varmasti heiluu +- 15 % jonkun pe -lukutason ympärillä jos ei enemmänkin, niin osake on hyvä valinta. Vaikea jäädä tappiolle jos uskoo että hinta on lähellä ”oikeaa” hintaa nyt.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 29.3.2018 21.36

Varmaan turha sinulle sanoa, että Outokummusta saattaa kannattaa irtautua ennen ekaa osaria. Näkymät q1:lle, jos linjassa aiemman viestinnän kanssa, ovat todella heikot ja vähän uumoilen, että alle 5 euroa saatetaan nähdä hinnassa vielä ennen kesää. 

Olet varmasti läksysi tehnyt ja totesitkin sijoituksesi olevan spekulatiivinen, joten turhaan tässä löpisen. Outokumpu on vain itselle Helsingin suosikki juuri volatiliteetin ja ihan ok vaihdon vuoksi.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 25.3.2018 13.09

Mitä mieltä Daytrader on minifutuista ja muista warranttituotteista kuten vaikkapa unlimited turbot yms? Et ole ainakaan julistanut käyttäväsi näitä tuotteita itse.

Outokumpu - 4.2.2018 18.31

Pitkään salkkuun huono paperi, mutta lyhyellä aikavälillä ihan parhaimmistoa Helsingissä, koska siinä on kunnon volyymi ja vola. Tartuin perjantain myöhäisillä minuuteilla pohjilta kiinni ja enpä niiden kanssa aio kauaa ihmetellä. Fiilis on, että laskee kohti kuutta ja sen alle suosituslaskujen myötä tulevien viikkojen aikana, mutta eipä omalla fiiliksellä aiemminkaan ole ollut väliä. 

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 2.2.2018 21.41

hauturi kirjoitti:
_TS_ kirjoitti:

Minulla on yksi sijoitusasunto, pieni kaksio, ihan kokeilun vuoksi hankittu. En ole erityisesti tästä nauttinut, mutta menee se siinä sivussa ihan mainiosti. Sama vuokralainen ollut nyt sen muutaman vuoden ja mitään kummempaa vaivaa tästä ei ole minulle ollut. Laina-aika minulla on 25 vuotta ja lainoitusastekin taisi olla peräti yli 90 %. Omaisuutta on toki pantattu taakse kuten olettaa saattaa. Vuokra kattaa mainiosti niin vastikkeen, lyhennyksen kuin verotkin. ROE on siis kunnossa. Asunto on ostettu muutama vuosi sitten, joten liekö  lieat kiristyneet vai kokeeko pankki sinussa erityistä riskiä en osaa sanoa.

Nykyään jo FiVan ohjeet maksimiluototussuhteesta estävät yli 90% lainoitusasteen (pl. ensiasunto, jossa maksimi on 95%, sekä tietyt erityistapaukset). Tämä on pankeille pakottava säädös, vaikka sitä käytännössä joskus kierretäänkin esim. rahoittamalla osa vakuudettomalla kulutusluotolla.

Näinhän tuo varmasti nykyään on. Pääviesti oli 25 vuoden laina-aika ja se, ettei asunto ainakaan mulle mikään lottovoitto ole huolimatta korkeasta oman pääoman tuotosta. Mielestäni riskit ja sen eteen nähty vaiva turhan korkeita.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 2.2.2018 20.11

Hauska lukea treidipäivistä ja paljonko volyymia on. Paljonko sulla tulee liikevaihtoa vuositasolla? Ja meneekö kaikki yhtiöiden kautta?

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 2.2.2018 8.30

RiverD:

Minulla on yksi sijoitusasunto, pieni kaksio, ihan kokeilun vuoksi hankittu. En ole erityisesti tästä nauttinut, mutta menee se siinä sivussa ihan mainiosti. Sama vuokralainen ollut nyt sen muutaman vuoden ja mitään kummempaa vaivaa tästä ei ole minulle ollut. Laina-aika minulla on 25 vuotta ja lainoitusastekin taisi olla peräti yli 90 %. Omaisuutta on toki pantattu taakse kuten olettaa saattaa. Vuokra kattaa mainiosti niin vastikkeen, lyhennyksen kuin verotkin. ROE on siis kunnossa. Asunto on ostettu muutama vuosi sitten, joten liekö  lieat kiristyneet vai kokeeko pankki sinussa erityistä riskiä en osaa sanoa. Minulla laina on otettu yhdestä jo mainitsemistasi pankeista. Asunto sijaitsee pääkaupunkiseudun ulkopuolella yhdessä isoimmista kaupungeista.

Onnea matkaan. Minulla asunto on heikoiten tuottava sijoitukseni huolimatta poskettomasta vivusta ja kaiken lisäksi koen riskit hankalasti hallittaviksi. Siitä huolimatta sijainti, sijainti ja blaablaablaa eli hyvältä paikalta, hyvänkokoinen taloyhtiö, kaikki isot peruskorjaukset tehty ja hyvä pitkäaikainen vuokralainen, niin ei kai se asuntokaan niin huono sijoituskohde sitten ole.

 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 30.1.2018 17.29

Varmaan olisi pitänyt olla sijoittajatilaisuudessa itsekin. Strategia jäi hieman auki eli mikä on pitkän aikajänteen tähtäin. Suomi on pieni maa ja järkeviä yrityksiä on rajattu määrä. Mikä on penetraatio näissä tällä hetkellä? Toisin sanoen haen miten hyvin kasvutavoite on perusteltua ilman kansainvälistymistä.

Tuotteen idea on hyvä ja se osuu monen yrityksen kipukohtiin. Firmakin ollut pystyssä jo pitkään. Kallistuisin hyvän sijoituksen puolelle riippuen valuaatiosta mitä en katsonut. En aio osallistua. Antaa fiksumpien rikastua. FN ongelma epälikvidiys.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 23.1.2018 7.44

Joo, nyt on hassu ympäristö. Ihan aina ei pysty sanomaan mikä lopulta osaketta laskee. Markkinoilla on lievää euforiaa havaittavissa ja kurssit vain nousevat ja nousevat. Itsellä harmillisesti nollapositio pitkänä, joten en nauti tästä kuin ajottaisilla pistoilla sisään ja ulos yhden parin laskupäivän jälkeen joita näitäkin osalla vaihtamistani lapuista on ollut - onneksi.