Ensimmäinen 100 000 € ?

+103
Liittynyt:
3.3.2023 - 13:36
Viestejä:
Viestejä: 124

Mielenkiinnosta kysyn edistyneiltä sijoittajilta, miten pitkään teillä aikoinaan meni ensimmäisen 100.000,00€ euron saamiseen sijoittamalla/säästämällä?
Oliko kova homma, hyvä säkä vai poikkeuksellinen taito mukana?

23.6.2023 - 10:14
#99550
+161
Liittynyt:
18.3.2020 - 14:33
Viestejä:
Viestejä: 114

4000e alkupanoksella ja sen jälkeen ka n 400e/kk niin 100ke rikkoutui muistaakseni n 8 vuoden kohdilla. (200ke meni tästä n 3v kuluttua.) 

Ka tuotto oli n 11%. Muutama onnistuminen ja pari aivan hirveää epäonnistumista (Talvivaara johon tuli lapattua rahaa sisään mitä alemmas meni…). 

23.6.2023 - 11:55
#99552
+4108
Liittynyt:
4.3.2016 - 20:21
Viestejä:
Viestejä: 1627

Minä menen todennäköisesti aika eri kategoriaan, kuin suurin osa täällä. Minulla asiat tapahtui nopeasti ja ohitin tuon 100k€ rajan, sekä miljoonan rajan käytännössä saman vuoden aikana, ja toimin hyvin pitkälti vastoin kaikkia mahdollisia perinteisiä sijoitusoppeja. Ja koko matka nollasta miljoonaan kesti alle kaksi vuotta. Toki aiemminkin oli pientä osakesijoittamista, mutta tuossa 2016 on hyvä nollakohta, koska silloin laitoin kaikki omaisuuteni kiinni yhteen arpaan, eli Ethereumiin. Mutta en toki kerralla laittanut kaikkia rahoja kiinni, vaan 2016 vuoden aikana. Se vuosi meni opiskellessa käytännössä kaikki mahdollinen teknologiasta mitä pystyin ja samalla sen vuoden aikana laitoin rahaa siihen kiinni, aina kun vaan pystyin. Ja seuraavan vuoden, eli 2017 aikana, tapahtui tuo yli 100x nousu ja sen jälkeen olen käytännössä käyttänyt vain noita rahoja, koska oikein muuta tulonlähteitä ei ole ollut sen jälkeen. Jos laskee tuon 2016-2017 vuoden vaihteen nollakohtana, jossa olin kaikella mahdollisella kerätyllä rahalla all-in kiinni Ethereumissa, niin siitä on helppo laskea tuottoprosentti tähän päivään. Se on tällä hetkellä jossain 17000-18000% tietämissä, ja siihen lasken tietty siis kaikki jo nostetut rahat, niistä uudelleensijoitetut, sekä edelleen kiinni olevat.

Kovaa hommaa, säkää ja poikkeuksellista taitoa oli jokaista varmasti mukana. Elämä on aina satunnaisten sattumien sarja ja jokainen aiempi päätös vaikuttaa tulevaan, sekä myös muiden päätökset ja tekemiset. Eli aina tuurilla tietty osuus onnistumisissa. Samoin tietty minulla. Ensinnäkin tietty siinä, että löysin Ethereumin noin alkuvaiheessa ja kiinnostuin siitä. Siihenkin kiinnostumiseen liittyy tietty tuuria, että olen aina ollut kiinnostunut tietokoneista ja nettisivuista ja nettipalveluista jne, sekä ihmisten käyttäytymisestä jne. Eli sattumusten kautta minusta on tullut sellainen, jota tuollainen uusia teknologia puhuttelee. Toki siinä mielessä myös huonoa tuuria, että missasin ensimmäisen 10x parilla kuukaudella Ethereumista. Mutta myös ensimmäiset rahat jota laitoin kiinni, oli hyvin pieniä, niin ei se olisi niin älyttömästi vaikuttanut. Ja ehkä olisin saattanut myös silloin myydä aiemmin, ensimmäisten vastoinkäymisten tullessa, koska olisin halunnut suojata tuota 10x nousua.

Kovaa hommaa oli myös mukana. Tietty tuo jo aiemmin tehty "ura" nettijuttujen parissa, joka pohjusti teknologian ja potentiaalin ymmärrystä, mutta myös tuo koko 2016 vuoden aikana tapahtunut opiskelu teknologiasta. Käytin siihen silloin käytännössä oikeita työpäiviä aikaa melkein päivittäin. Opiskelin teknologiaa, eri mahdollisuuksia, osallistuin yhteisön keskusteluihin jotta ymmärtäisin millainen porukka siellä pyörittää sitä jne. Ja edelleenkin käytännössä päivittäin seuraan mitä alalla tapahtuu. Nykyään vain hyvin paljon vähemmän. Saattaa olla, että siihen menee nykyään vain esim tunti päivässä.

Ja poikkeuksellista taitoa oli myös mukana. Jokaisella meistä on omat vahvuudet ja heikkoudet. Minun on ollut aina helppo ymmärtää isoja kokonaisuuksia ja paketoida ne loogiseen nippuun. Ymmärrän hyvin syy-seuraus-suhteet, sekä ihmisten käyttäytymispsykologiaa. Ilman niitä en varmasti olisi ymmärtänyt sitä potentiaalista kokonaisuutta, mitä tällä uudella teknologialla on mahdollisuus tehdä ja en varmasti olisi silloin niin sitoutunut siihen. Ja jos ei ole vahvasti sitoutunut, niin silloin helposti lähtee pois positiosta, kun asiat ei näytä sillä hetkellä hyviltä. Minun oli suhteellisen helppoa olla sitoutunut ja odottaa niitä parempia aikoja.

Eli jos tuon haluaa tiivistää jotenkin, niin riskillä voi rikastua, vaurastumiseen tarvitaan aikaa. Riskejä voi minimoida työllä ja omilla vahvuuksilla, mutta aina on tuo tuuri-aspekti mukana ja riskit voi realisoitua. Se on sitten todennäköisyyksistä kiinni miten helposti. Ja minusta ainakin, mitä nuorempi, niin sitä enemmän kannattaa ottaa hallittuja riskejä, koska silloin on vielä aikaa kerätä työelämässä sitä rahaa ennen eläkettä ja saada ne epäonnistumiset takaisin. Mutta vain hallittuja riskejä, en tietenkään voi suositella mitenkään tuollaista riskiä mitä itse otin. Mutta minä pystyin sen omasta mielestä ottamaan, juuri noiden kovan työn ja oman taitopohjan ja ominaisuuksien takia.

23.6.2023 - 18:55
#99554
+141
Liittynyt:
29.1.2020 - 20:35
Viestejä:
Viestejä: 154

Aktiivisen tekemisen alusta meni 4,3 vuotta sadan tonnin nettovarallisuuteen. 

Sittemmin on helpottanut kummasti. 

JOtkut sanovat, että ensimmäisen miljoonan jälkeen helpottaa. Itse sanoisin että kyllä sata tonnia alkaa antaa vauhtia tekemiseen. 

24.6.2023 - 11:18
#99558
+344
Liittynyt:
16.12.2014 - 18:48
Viestejä:
Viestejä: 276
Ensimmäinen 100k tuli työllä ja puoliammattilaisharrastuksella melko nopeasti ja helposti. Nämä rahat+(Osa myöhemmistä) on tungettu seiniin (oma kämppä, mökki, muutama vuokrahämppä). Pörssiin sen jälkeen. Oma riskiprofiilini on lähes aina ollut sellainen, että pörssiin raha jonka voi hävitä ilman, että perhe-elämä kärsii. Tätä noudattaen on kuopattu mm. Talvivaara (vähän), Fingerprint cards (vähän enemmän) + jotain muitakin pienempiä vuosien saatossa. Tällöin summat olivat hyvin maltillisia. Oman sijoitus’uran’ mullistus tapahtui hieman ennen koronaa. Sain jonkinkokoisen perinnön ja ajattelin nyt on aika käyttää enemmän aikaa ja mielenkiintoa sijoitushommiin. Löysin (isosti tämän palstan innoittamana 🙏) Aspire Globalin, jota pidin hyvin aliarvostettuna jo 30 kruunun hintaan. Otin tähän reippaan position. Sitten tuli korona ja kaikki romahti. Minä yritin pitää katseen pallossa ja tankkasin Aspiree aina pohjalle (10 Sek) asti, koska ei kai se rahapelaaminen vähene koronan myötä vaan pikemminkin päin vastoin. Olin tällöin käytännön all in Aspiressa. Sitten alkoi nousu, johon keventelin hitaasti. Suurin osa osakkeista meni ostotarjousilmoituksen jälkeen hintaan ~108 Sek. Nyttemmin bitcoinin kanssa vähän dejavu meininkiä. Ostin bitcoinsijoituksia jo 50k hintaan ja koko pulkkamäen tankkasin aina 15k asti. Nyt hinta on n. 30k ja sitä on noin 80% salkusta ja huippu mielenkiintoiset pari vuotta tulossa. Pientä osaa keventelen ja ostelen - lopullinen tavoitehinta jossain 150k-200k. Hyvää juhannusta itsekullekin ja onnea loppuvuodelle! Keijokepuli