24.2.2021 - 13:55 #66313

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78
Makaroonilaatikko kirjoitti:

En oikein ymmärtänyt, että miksi lähetit laskusi heille?

Vastataan nyt vaikka ensireaktio oli olla vastaamatta... :)

Miksi en olisi laittanut laskua heille? Sähköpostin kirjoittaminen vie muutaman minuutin. Jos he vaikka maksaisivat tuon laskun (tai hyvittäisivät minulle vajaa 2k€ 1% ajasta, niin ihan ok tuntipalkoille pääsisin silti parin minsan sähköposti kirjoittelusta). Pokeritermillä "freeroll" imo.

Makaroonilaatikko kirjoitti:

Ei heillä ole kiinnostusta (kuten varmaan olet huomannut) tai velvoitetta (valitettavasti) korvata mitään.

Joo tästä emme ole eri mieltä.

Miksi tänne aiheesta (ja vielä viimein parin kuukauden vääntämisen ja rahojen saannin jälkeen) avaudun, niin ymmärtääkseni vastaavia keissejä on muilla vielä auki. Monella on pelitili kiinni ja rahat jumissa, EIKÄ BETFAIRIIN SAA YHTEYTTÄ MILLÄÄN.

Jos kirjoitteluni johdosta edes yksi päättää jättää pelaamatta kyseisellä lafkalla, niin katson tämän olleen hyödyllinen entry.

0
0
26.2.2021 - 17:06 #66468

RaimoRaitis

+148
Liittynyt:
4.9.2019
Viestejä:
120

Tervehdys, ja onnittelut tilin auki saamisesta!
Mihin asti pääsit tuon mainitsemasi Ron Hearnin kanssa tapauksessasi? Ajattelin ottaa viimeisenä oljenkortena suoraan herraan yhteyttä ennen lakimiehille soittelua. Ei vain jaksa enää tuota betfairin jatkuvaa kusetusta ja pompottelua.😕

0
0
26.2.2021 - 18:44 #66474

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Morjens Raimo!

Avasin keissin IBASin sivuilla https://www.ibas-uk.com/ ja oisko siinä mennyt muutama viikko niin Ron otti yhteyttä sähköpostitse. Veikkaisin että tuolloin heillä oli aika monta vastaavaa Betfairin keissiä jonossa. 

IBASin ottaminen mukaan kuvioon tuo vähän painetta Betfairille. Viet Betfairille IBAS Dispute -numeron, jota vastaan sitten pyydät heiltä deadlock -numeroa. Joskaan Betfair ei koskaan suostunut minulle kyseistä numeroa antamaan. Vastasivat vaan että tutkitaan asiaa, eikä deadlock -numeroa anneta ennenku tutkimukset on tutkittu. Ja aikarajaa tälle tutkinnalle ei siis ole olemassa. IBAS vastasi minulle myös etteivät he voi edistää keissiä ilman tuota Deadlockia.

***

Itse veikkaan että IBAS auttoi prosessissa sen verran että betukka huomasi etten anna asian olla. Pelkästään IBASin avulla en kuitenkaan usko että oma keissini olisi välttämättä vieläkään maalissa.

Joo ärsytti maksaa aika kovia tuntipalkkoja asianajajalle muutamasta yksinkertaisesta sähköpostista. Jos olis tiennyt että tämä ratkeaisi ihan vaan parilla maililla asianajajalta, niin oisin toki kilpailuttanut asian ja sopinut vaikka vähän kohtuullisemmasta hinnoittelusta. 

Jos oisin vielä tuossa tilanteessa, niin rummuttaisin sinne joka kanavalla (betukan twitter, escalations sähköposti, sivuston chätti) että maksakaa minulle kuuluvat rahat NYT. Tai haastan oikeuteen. Tämä oli sen asianajajan viesti ja tähä he vastasivat että mille pankkitilille rahat siirretään. Ja siirrossakin kesti mitä, pari kolme viikkoa. 

Tsemppiä ja toivottavasti selviää nopeasti.

0
0
26.2.2021 - 19:18 #66475

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Jos joku on asianajaja tai tuntee jonkun joka vois järkevästi jeesata Raimoa keississä, niin saa rohkeasti heittää tähän mun päivikseen toimiston webbisivut tai muun yhteystiedon. Jos Raimo haluat hyödyntää tai vaikka pelkästään rupatella mun asianajajan kanssa niin visko mailia ostopaallikko1 gmail.

Sen verran tunteet pinnassa vielä omastakin keissistä (vaikka tässä kerennyt jo tovi kulumaan), että tekis oikeasti hyvää nähdä jotain konkreettisia sanktioita tommoselle kusetuslafkalle. Ymmärrän että jokainen keissi on erillainen ja mukaan varmasti mahtuu rahanpesijöitä yms, joita pitää tutkia KYC-säännösten perusteella. Tämä betukan toiminta (viikkojen ja kuukausien pompottelu) ei ole mielestäni missään muotoa hyväksyttävää toimintaa. Ja he uskoisin että he jatkavat tätä juuri niin pitkään kun se on heidän mielestään hyödyllistä. Ei niin väliä vaikka mentäisiin vähän rikollisen toiminnan puolelle... 

Tuo detaili että kaikki keissit ovat tavallaan uniikkeja taitaa estää class action -haasteen??  

0
0
2.3.2021 - 13:40 #66620

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Välitilinpäätös

Avasin blogin päivälleen vuosi sitten. Olin juuri myynyt rahastoni pois ja uskoin löytäväni hyviä ostopaikkoja osakedipin pohjalta. No en löytänyt. Mutta löysin kaikkea muuta jännää! Tässä postauksessa käyn läpi muutamia hassuttelubetsejä. 

Disclaimer: En ole sijoitusneuvoja, tämä ei ole sijoitusneuvo, eikä Nordnetin mainos, eikä kissa. Tykkään väriliiduista.

Noniin, eli mitä tapahtui viime keväänä? Tilin avauksessa Mandatum Traiderille kesti mielestäni liian kauan ja päädyin avaamaan asiakkuuden Nordnettiin. Tämä on pelittänyt erinomaisesti ja olen saanut nopeata, henkilökohtaista ja varsin moitteetonta palvelua heiltä. Kiitos kuluneesta vuodesta Nordnetille!

Mitä Nordnetin kautta en ole vielä löytänyt on tapoja shortata tiettyjä osakkeita. Ja kaipaisin myös edullisia tapoja indeksishorttaamiseen (olen ETF:llä leikkinyt, mutta niissä on aika kovat kulut imo). Optiohommelit on kans kuulemma hauskoja. Hmmm.

Osakkeita en siis osannut ostaa 2020 dipin pohjalta enkä matkalla ylös. Mielestäni oli väärin noustu. :P

Vuodessa tuli 28k turskaa. Ihan ok tulos ottaen kaiken huomioon. Isoimmat damaget tuli indeksishorteista (100-200k oli ajoittain kiinni Xetran kautta inverse S&P 500:een). Varsinkin se 2X leveraged teki nopeesti tappiota kun indeksin suunta ei sitten ollutkaan suoraan alas. :D

Biden betsistä jäätiin ihan kivasti ylläälle ja Unibetin referral-bonaribetseistä ja muista kasinohassutteluista kulujenkin jälkeen joku 40k uppia.

WSB-betseihin pääsin mukaan ihan ok aikaan ja olin niistä parhaimmillaan joku 40k ylläällä. Sitten tuli isompi dippi ja holdasin muutaman viikon. Suljin pari päivää sitten 3/4 betsistä ja tänään vikat 1/4. WSB-hassutteluista omat takasin. Pahimmillaan oltiin jossain total 100k kuopassa, mutta ei nostanut ostiksen tilttitasoja läheskään niille lukemille mitä Betfairin slow-rollaukset. Noh, nää on näitä. :D

Tällä hetkellä ei ole positiota arvopaperimarkkinoilla. Varallisuus on siis kiinni kiinteistöissä ja käteisessä. Olen kuitenkin valmiina liikkeisiin jos ja kun taas löytyy sopivia saumoja. 

Näkemykseni on että olemme tällä hetkellä isossa kuplassa (varsinkin US tekkifirmojen osalta), enkä halua long-positioita. En välttis edes lyhyempiä WSB-jutskia tässä vaiheessa. Toki hurmostila saattaa kestää kuukausia taikka vuosia, joten en oikein viitti lähteä enää ajoittamaan tätä indeksishortin muodossa. Jos ei nyt löydy jotain parempia kuten optioita (joista ei ole niin kokemusta/osaamista). Jos S&P 500 tipahtaisi 3000 pisteen hujakoille niin varmaan tekisin jonkinmoisen long-entryn. 

Ollut mielenkiintoinen vuosi ja jotain tullu opittua. Eniten omaksunut asioita varmaan kokemuksen kautta, lukemalla sijoitustietoa ja kattelemalla muutamaa Youtube-kanavaa. 

Jos ylläpidolle käy niin heitän linkit muutamaan Youtube-kanavaan. Jos ei niin saa poistaa. :)

Bearinsh:
https://www.youtube.com/c/TheMoneyGPS/videos

https://www.youtube.com/c/GameofTrades/videos (bullish on crypto)

Bullish:
https://www.youtube.com/c/DumbMoneyLIVE/videos

Motivation:
https://www.youtube.com/c/SUCCESSCHASERS/videos

Ja toki Spotifystä Joe Rogan Experienssiä. 

***

Diclaimeri vielä tvarmuuden vuoksi toistamiseen: Käsitten blogissani lähestymistäni sijoittamiseen. Tässä viestissä olen käynyt läpi blogin ensimmäistä vuotta omaksi huvikseni. Mielestäni minulla on aika hyvä riskinsietokyky enkä tiedä muiden riskinsietokyvystä. En siis suosittele kenellekkään mitään.

Ostis

0
0
15.8.2021 - 09:35 #73550

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Tuli vastaan erittäin mielenkiintoinen podcasti ja ajattelin jakaa sen täällä (jos vaikka joku kaipaisi viihdettä sateiselle sunnuntaille).

Pari tuntia aika jännää analyysia parilta TA-treideriltä koskien nykyistä markkinaa ja meemiosakkeita. Ei sijoitussuositus. 
 

Edit: podcasti alkaa noin 30 minsan kohdalta (embeddedillä ei jostain syystä taida toimia aloituskohdan asettaminen).

0
0
18.8.2021 - 10:49 #73651

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78
Aki Pyysing kirjoitti:

Ohitin Jyri Merivirran Cityconin omistajalistalla💪🏼. Juuri nyt on 403.666 kpl. Tosin on hyvin mahdollista (jopa todennäköistä), että tilanne ei ole enää kuun vaihteessa tämä, joten ajattelin läpällä päivittää. Jos kurssi nousee, luultavasti juustohöylään. Jos laskee, luultavasti lisään.

En ole ohittanut monia tunnetumpia GameStopin omistajia. Tilanne kuitenkin kutkuttava 💪🏼. Juuri nyt on 1,000 kpl. Tosin on hyvin mahdollista (jopa todennäköistä), että tilanne ei ole enää kuun vaihteessa tämä, joten ajattelin läpällä päivittää. Jos kurssi kymmenkertaistuu, luultavasti juustohöylään. Jos laskee, luultavasti holdaan.

0
0
23.8.2021 - 00:11 #73915

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Miksi olla katkera, jos on joskus päättänyt olla hyödyntämättä jotain isoa sijoitusmahdollisuutta?

Aina ajoittain tulee vastaan ihmisiä, jotka murehtivat menneitä ja hyödyntämättä jääneitä mahdollisuuksia tehdä 10-bäggereitä tai 100-bäggereitä. He ovat saattaneet omistaa aikanaan kymmeniä tai jopa satoja bitcoineja tai vaikka dogecoinia. Tai ehkä heillä on ollut mahdollisuus mutta ovat sitten syystä tai toisesta jättäneet ne käyttämättä.

Toisena esimerkkinä vaikka Teslan osake. Ei siitä koskaan mitään tule. Ja sitten kun on tullut, niin harmitellaan ja keksitään kaikenmoisia syitä ja verukkeita.

Kaikki kuplat tulevat joskus alas. Tarpeeksi kun ilmaa pumpataan mihin tahansa, oli se sitten osakekupla, kryptokupla tai asuntokupla, niin eiköhän se sieltä tule ja tasoitu alas. Mutta eikö tätä saumaa voisi ja olisi hyödyllistä hyödyntää? Opiskella aihetta (nyt kun tietoa on netistä saatavilla vaikka kuinka paljon) ja tehdä riskisimpiä sijoituksia. Jos siis 10x tai 100x tuotot kiinnostavat.

Jos tämmöiset tuotot eivät kiinnosta eikä omaan sijoitusprofiiliin oikein sovi, niin eihän siinä ole mitään vikaa. Mutta jos ei itseään nappaa ottaa moisia riskejä, niin miksi dissata niitä jotka haluavat tällein sijoittaa? Mikä kumma on patistaa muita tekemään ja sijoittamaan oman sijoitustyylin mukaisesti? Antaa kaikkien kukkien kukkia ja pelata omilla rahoillaan. Ja unelmoida isoista voitoista, varsinkin jos taustalla on ihan järkeenkäypiä skenaarioita (kuten shortsqueeze tai vaikka kiinaan sijoittamiset ihmeellinen maailma).

Jos muut tekevät peliliikkeitä ja itse ei ole valmis niitä tekemään niin miksi tehdä asiasta haloota? 

Arvostan osinkosijoittajia jotka tekevät vuodesta toiseen hyvää tuottoa pieniriskisillä sijoituksillaan. Arvostan myös spekulantteja, jotka etsivät sanotaanko vaikka black swan -eventtejä ja tekevät sitten isoa tiliä vaikka kerran kymmenestä kun spekulaatiot joskus osuvat kohdalleen. Kuittailu tämmöisille sijoittajille heidän profiilistaan on mielestäni yhtä paheksuttavaa kun Tesla- tai kryptomiljonäärien nännännää’ttely profittien kotiuttamisen jälkeen.

Opiskellaan erilaisia sijoitusmuotoja ja hyödynnetään jokainen itsekseen niitä mitkä itselleen parhaiten sopii.

Koetetaan muistaa että kaikilla on erilaiset riskinsietokyvyt ja hyväksyä se, että onnistuneitakin sijoituksia ja sijoittajia on montaa eri lajia.

Ei sijoitussuositus mihinkään suuntaan.

Ostis

 

  

0
0
25.8.2021 - 01:06 #74057

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Sieppaa1

------------------

 

Sieppaa2

------------------

 

Sieppaa3

 

------------------

 

------------------

 

 

Sieppaa5

 

------------------
 

Googlettamalla Superstonk saattaa löytyä lisää tietoa aiheesta. 

[muista lisätä vastuunvapautus-disclaimeri tähän, ettei vaan kukaan mene tekemään vastuuttomia osakekauppoja internetissä löytyvien vaaralllisten meemikirjoitusten perusteella]

0
0
25.8.2021 - 12:06 #74069

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

2008 finanssikriisi johtui pankkien ja hedgerahastojen perseilystä. Ei Michael Burryn ja kumppaneiden positioista. Netflixistä löytyy muuten saagasta ainakin jokseenkin totuudenmukainen leffa The Big Short. Leffa siis ensimmäinen ja ainut suositus tähän blogiin.

---

JOS GameStoppia ja muita meemiosakkeita on shortattu liikaa ja JOS tästä tulisi kuprua markkinoille, niin valtamedia sysäisi syyn varmaan retail-tuulipukusijoittajien niskaan. Kenestä tehdään tämän tarinan pahis!?

Kävi miten kävi, niin... 

Don't fucking dance

0
0
27.8.2021 - 13:31 #74178

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Oheinen lainaus TA:n blogista kun en halua spämmätä enempää offtopicia sinne. 
 

TuuriTuuli kirjoitti:

Qt on loistava esimerkki siitä kuinka vaikea on ennustaa tulevaisuuden tenbaggereita vaikka tekisi minkälaista pohjatyötä. Katsotaan vaikka Inderesin ennustehistoriaa...

Onnittelut niille, jotka eivät ole poimineet salkkuunsa kymmenkuntaa vastaavaa meemifirmaa, vaan ovat kerralla onnistuneet valikoimaan juuri sen puljun, jonka arvostus ei ole palannut normaalimmille tasoille. Keskimäärin tuotot näilläkin jäänevät vähän heikommiksi, etenkin jos ostaa PE 200 -tasoilta.

Kun riskiä ottaessa valitsin kurssinousijoista jotain, niin valitsin aikoinaan mieluummin Kamuxin ja Harvian, kun fundat olivat paljon nätimmät kuin Qt:lla, ja nyt ne sitten ovat kyykkäämässä frown Osoittautui ihan hyväksi taktiikaksi ottaa alkuperäisen sijoitetun pääoman verran ulos firmoista heti kun tajusi että kurssit ovat nyt kaksinkertaistuneet. Ei kiusaa yhtä paljon kun voi ajatella että nyt kurssilaskut kohdistuvat vain "ylimääräiseen rahaan" eikä alkuperäiseen pääomaan.

TuuriTuulin käyttämä termi meemifirma jäi kaivelemaan. Siis mitä tahansa firmaa voi kutsua meemifirmaksi tai miksi tahansa. Mutta yleisesti ottaen meemiosakkeilla on tarkoitettu tammikuussa 2021 alkanutta saagaa, jossa GameStopin kylkiäisenä moni muu isosti lyhyeksimyyty firma (AMC, BlackBerry, Bed Bath & Beyond, jne) tekivät hurjia nousuja. Näitten ohessa mm. Nokian jenkkiosaketta ostettiin huomattavasti ja myös NOK nousi reilusti ilman mitään kummempaa yritykseen liittyvää uutista. Nokiassa ei taida olla mitään isoa shorttikeissiä kuitenkaan? GME:n isot liikkeet saattavat heiluttaa Nokian kurssia jatkossakin ja suomalaisten sijoittajien on hyvä tiedostaa tämä riippumatta siitä onko mielenkiintoa osallistua GameStopin karkeloihin.

Lähde: https://www.reddit.com/r/Superstonk/comments/p37osl/are_futures_or_swaps_the_secret_sauce_to_price/

0
0
28.8.2021 - 15:51 #74241

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Pörssikurssit menevät vaan ylöspäin. Vai menevätkö?

Arvostustasot ovat irtaantuneet todellisuudesta ja yhä useampi mittari puoltaa indeksin vahvaa korjausliikettä tai jopa romahdusta. …Siis jossain vaiheessa.

Tässä olisi pyyntö Sijoitustiedon kolumnisteille. Voisiko joku kirjottaa kustannustehokkaista tavoista hyötyä mahdollisista korjausliikkeistä?

Koetin viime vuonna etsiä tapoja shortata indeksiä ja näihin kokeiluihin meni suuruusluokkaa 40k. Kurssitasot menivätkin pääasiallisesti vaan ylöspäin. Ostelin useampaan inverse daily swappi -ETF:ää Saksan Xetran kautta. Varsinkin tuo 2x leveraged -tuote tuli kalliiksi kun kurssin suunta ei ollut näkemyksen mukainen. No biggie.

Optioista en tiedä eikä Nordnet taida noita tarjoilla kovin monipuolisesti. Ainakaan jenkkiosakkeita ei näyttäisi olevan tarjolla. Kaupankäyntiluvan kävin pyytämässä, mutta taitaa jäädä käyttämättä.

Kysyin Nordnetin meklarilta asiasta viime vuonna ja hän vinkkasi tutustumaan Unlimited Turboihin. Näiden hinnoittelu tuntuisi kuitenkin esitteen ja kululaskurin mukaan varsin tuularille suunnatulta. Ei oikein hotsittaisi maksaa 10-20% kuluja kuukauden tai parin betsistä. Myöskin päiväkohtainen vaihto (joitain kymmeniä tai satoja euroa päivässä) ei oikein vakuuta kokeilemaan.

Oppisin mielelläni vaihtoehdoista shortata vaikka S&P 500 indeksiä. Kustannustehokkaasti!

------

Hieman asiaan sivuten, minulla on iso(hko) positio GameStoppia ja erään nettikirjoituksen mukaan GME:llä olisi negatiivinen Beta. Eli indeksin tullessa alas GameStoppi saattaisi bongahtaa ylös. En ymmärrä aiheesta tarpeeksi, joten pidän tätä pelkkänä spekulaationa tässä vaiheessa. EDIT: pankkiirituttava tokaisi että GME tulisi indeksin mukana alas mahdollisessa pörssiromahduksessa.

Ohessa kuitenkin lähde:

https://www.reddit.com/r/Superstonk/comments/p1ep8g/3_major_reasons_why_i_am_all_in_gme/

------

Blogini on tarkoitettu sijoitushommeleiden ja varallisuuden kehittämisen opiskeluun ja yleisesti viihdetarkoitukseen. Mitään blogistani ei tule ottaa sijoitusneuvona. Bongasin Random Walkerin kolumnin lopusta oivasti muotoillun disclaimerin. Tämä pätee mielestäni hyvin myös blogiini ihan kokonaisuudessaan. Kukaan ei varmaan pahastu jos lainaan suoraan:

Sijoitusneuvonta on luvanvaraista toimintaa. Tässä kirjoituksessa esitetyt ajatukset eivät ole sijoitusneuvoja. Kukaan ei voi antaa oikeita neuvoja tuntematta sijoittajan taloudellista tilannetta, sijoitushorisonttia, riskinsietokykyä tai muita hänen sijoitussuunnitelmansa yksityiskohtia. Pelkästään yhden kirjoituksen välityksellä ei ole myöskään mahdollista käsitellä sijoituskohteita sillä tarkkuudella kuin jokaisen sijoittajan tulisi tehdä ennen sijoituspäätöksen tekoa. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin.

 

0
0
28.8.2021 - 22:57 #74250

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Arvon Sijoitustieto!

Kirjoitin blogiini kahden viikon aikana hieman meemiosakkeista ja varsinkin GameStopista. Odotin saavani ylläpidolta nuhtelua tai jopa bännejä näin vaarallisen aiheen pohdinnasta julkisesti. Kokeilin vähän kepillä jäätä ja ajoittain hieman jopa provoavaan tyyliin. Sori.

Bännejä ei ole kuulunut, kiitos tästä. Aiheesta ole juuri edes keskustelua herännyt, joskin muutama yläpeukku irronnut kymmenien lukukertojen (ja oletettavasti tuhansien bottivierailujen) saattelemana, kiitos myös tästä.

Syy miksi halusin pohtia keissiä ääneen on vilpitön uskoni että tässä keississä on mahdollisesti saumaa isoille profiteille. Riskejäkin toki löytyy. Maailmanlaajuisesti GameStoppia omistaa miljoonia ihmisiä ja varsin yleinen konsensus on että retail omistaa floutin tässä vaiheessa moninkertaisesti. Jos GameStoppia on shortattu moninkertaisesti liikaa synteettisillä osakkeilla, niin näkisin erittäin todennäköiseksi suurimman Short Squeezen mitä maailman pörsseissä on koskaan nähty. Tämä saattaa tapahtua lähiaikoina tai vuoden päästä. Mutta nähdäkseni tilanne ei ole muulla tavoin raukeamassa. Retail ei ole unohtamassa tätä vaikka siihen menisi vuosia.

Mitä voi tapahtua osakekurssille jos tämän kokoluokan firma ajautuu puristelluksi? Margin callit ja satojen miljardien (tai jopa biljoonien) dollarien likvidoinnit? Jää nähtäväksi. Ohessa hieman taustatietoa Volkkarin 2008 squeezestä ja muista pienemmistä sneezeistä.

https://www.quora.com/What-is-the-largest-gain-a-stock-has-ever-made-in-one-day

---------

Superstonkin DD on ollut usein vakuuttavaa. Ja viihdyttävää. Toki moni redditin juttu on aivan huuhaata. Järkevä lähdekritiikki kannattaa aina pitää mukana matkassa (yleisestikin, oli aihe mikä tahansa).

Oma sijoitusstrategiani on painaa rahaa sieltä mistä sitä parhaiten löytyy. Ja olen laittanut tähän nettovarallisuudesta aika merkittävän summan. Pokeria pelatessa bankroll managementtini oli aika tiukka. Yksittäisenä kuukautena saatoin hävitä pahimmillaan maksimissaan 1-2% networthistäni. Tähän keissiin olen betsannut sitten paljon isommin. 

Uskon siis keissiin, mutta jos tulee uutta tietoa niin olen toki valmis muokkaamaan lähestymistapaani. Tässä perimmäinen syy miksi näinkin häröstä aiheesta uskalsin blogiini kirjoittaa. Jokuhan olisi voinut tuoda ulkopuolelta jonkin tiedon mitä en ole harkinnut. Toki lähdekritiikkiä pitää harkita myös lähestymistavan muutosta harkitessa...

Mitä olen hyötymässä GameStopista blogiini kirjoittamisella?

JOS Short Squeeze tai kuten Redditissä nykyään mainitaan, Mother of All Short Squeezes (MOASS) tapahtuu, niin voitan muutamia internet pisteitä. Ja jos ei niin olen tehnyt itsestäni pellen. Tai, no, jos 1/2 tai 1/5 todennäköisyyden keissi ei menisi maaliin, niin ei kai siinä kovin isoa pelleä voi itsestään tehdä. :D

Paitsi siis jos brändää itsestään täysin hihhulin, joka uskoo keissiin uskonnollisella vakaumuksella. Joo näitäkin löytyy. Enkä haluaisi moista stigmaa itsestäni edes täällä ~50 enemmän tai vähemmän aktiivisen Sijoitustietolaisen yhteisössä. 

---------

Mutjoo, aiheesta ei herännyt täällä kovin suurta keskustelua. Ehkä parempi tälleen. Ehkä jengi oli jo päättänyt kantansa keissiin ennen elokuun puolta väliä. Tai aihe ei muuten vaan kiinnosta.

Pari viikkoa sitten kun ekat viestit tästä tänne kirjoitin GME:n kurssi oli 160 pinnassa. Tällä hetkellä 200 paremmalla puolella. Mihin ylletään tulevien viikkojen tai kuukausien aikana? Jää nähtäväksi.  https://www.webull.com/quote/nyse-gme 

---------

Mun osalta päättyy GameStopista kirjoittelu tähän. Ainakin tässä blogissa. Kun ei tästä tämän hurskaammaksi tule. Jään jännäilemään mitä keississä tapahtuu ja lurkkailen jänniä teorioita Superstonkissa. On todella paljon helpompi lukea toisten tuotoksia kun riskeerata naurettavaksi tuleminen. Varsinkin kun tästä ei mitenkään itse hyödy (joku taisi täällä juuri mainita ettei internetpisteitä voi syödä / vaihtaa rahaksi)...

Kävi miten kävi niin en tule itkemään tappioitani tai lesoamaan miljoonillani. Jos MOASS tapahtuu, niin jokainen päättää uskooko valtamedian syytösiin että syy tapahtuneeseen oli retail-sijoittajissa jotka ostivat osaketta. Vai olisikohan sittenkin hedgerahastoissa jotka ahneuksissaan lyhyeksimyivät osaketta aivan liikaa? 

Mukavaa syksyä ja onnistuneita sijoituksia kaikille!

Jos pääsit tähän asti ja mietit että mitä seuraavaksi niin katso vaikka oheinen haastattelu aiheesta. 

Ja vielä viimeisen kerran, mikään tässä blogissa ei ole sijoitussuositus. 
   
Ostis

0
0
29.8.2021 - 07:14 #74252

Indrid Cold

+457
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
620

ei Gamestopissa ole mitään salaisia shortteja sisässä, ainoa mikä pistää silmään statistiikassa on fail-to-deliver. Ne ovat laittomia shortteja eli tehty ilman osakelainausta.

https://fintel.io/ss/us/gme

Kun Fed alkaa taperoinnin niin markkinoiden likvi alkaa kuivua, se oikeasti alkaa kuivua jo aiemmin kun  isot pelurit  frontrunnaavat Fediä alkavat myymään ja rakentamaan shorttipositioita. Kaikki unelmahöttö tulee rajusti tonttiin. Markkinakorot lähtevät nousuun vaikka Fed ei ole nostamassa ohjauskorkoa.

0
0
29.8.2021 - 08:39 #74253

Kalle

+142
Liittynyt:
6.8.2020
Viestejä:
134

Short interest 7 miljoonaa. Päivä vaihto keskimäärin 20miljoonaa. Tässä oli validi short squeeze case alkuvuodesta. Se jäi vähän piippuun erinäisistä syistä. Enää en sitä näe.

0
0
29.8.2021 - 11:17 #74254

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78
Kalle kirjoitti:

Short interest 7 miljoonaa. Päivä vaihto keskimäärin 20miljoonaa. Tässä oli validi short squeeze case alkuvuodesta. Se jäi vähän piippuun erinäisistä syistä. Enää en sitä näe.

Tässä juuri kiteytettynä asian ydin. Itseäni pohdituttanut seuraavat näkökulmat:

- Jos tammikuussa oli oikeasti isoja shortteja päällä, niin missä vaiheessa nämä positiot ovat suljettu? Missä volyymi mikä olisi varmaan näkynyt shorttien sulkeutumisessa pitkänä ja jyrkkänä nousuna? Ehkä shortit suljettiin matkalla alas? :D Onko mahdollista, että näitä ei olisikaan suljettu todellisuudessa, vaan piilotettu ETF:iin tai vaikka jollain optiokikkailulla (Deep Out of The Money Puts). Ja edellä mainittu Failure to Deliver. 

- Miksi syyt mainitsemiisi "erinäisiin syihin"? Miksi vaikka rajoittaa kaupankäyntiä, kuten tammikuun lopulla tehtiin? Jos Short Squeeze keissin perusteet olisivat muuttuneet tammikuun lopussa, niin miksi sen jälkeen kurssi on käynyt pariin otteeseen 300-350 dollarin tienoilla? Eikö tämän olisi pitänyt laantua ja unohtua jo helmikuussa? Gamma Squeeze näyttäisi toimivan, niin mielestäni on todennäköisempää että ollaan takaisin 350 dollarin tuntumilla kun vaikka 50 dolsussa. DD:n mukaan shorttien ylläpidon kustannukset tulevat kasvamaan sitä mukaa kun kurssi nousee. Ja eräitten arvioiden mukaan juuri tuo 350 pisteen raja alkaisi käydä aika tukalaksi.

- Päiväkohtainen volyymi S&P 400 firmaan todellakin epäilyttävä. Volyymi on viime viikolla kuitenkin noususuhdanteessa. 

--------

Kiitoksia vastauksista ja valitettavasti en pysty tämän parempia perusteluja antamaan. En ole asiantuntija enkä missään nimessä väitä semmonen olevani. Nämä ovat edelleen pohdintoja eikä sijoitussuosituksia. 

PS. Kieltämättä vähän salaliittoteoreetikko-fiilis kun vahvin argumenttini on että kaikki ei tässä keississä mätsää. :D Aiheesta on kuitenkin tehty kymmeniä erittäin hyvätasosia DD-artikkeleita (pariin linkit aiemmissa viesteissä) ja veikkaisin että GameStop on maailmanlaajuisesti seuratuin osake tänä vuonna. Yksistään Superstonkissa on vajaa 600k jäsentä ja kaupankäyntipäivinä linjoilla 100k+. Ja tämä subreddit on käytännössä vain ja ainoastaan GameStopista. Jos arviot tämänkaltaisen massan ostovolyymista viimeisen 8kk aikana pitävät paikkaansa niin eikö kurssin suunta tulisi olla koiliseen?

EDIT: Tarkennukseksi vielä, että en tiedä asiasta, mutta veikkaan että on jokin nollasta poikkeava todennäköisyys sille, että shortteja ei oltaisi suljettu tammikuun lopun jälkeen. En näe viitteitä siitä, että shortit olisi suljettu alkuvuodesta. 

0
0
29.8.2021 - 12:57 #74258

Kalle

+142
Liittynyt:
6.8.2020
Viestejä:
134

Tammikuussa rajoitettiin ostoja Robin Hoodin taholta koska heillä ei ollut varaa vakuuksiin enää sen jälkeen kun clearing house nosti vakuuden osuutta jostain parista pinnasta sataan omien riskien minimoimiseksi. https://www.google.fi/amp/s/fortune.com/2021/02/02/robinhood-gamestop-restricted-trading-meme-stocks-gme-amc-vlad-tenev-nscc/amp/
Tästä saatiin mahtavat salaliittoteoriat väännettyä mutta lopputulos oli se että pahin short squeeze jäi piippuun. Sen jälkeen on lähinnä joukkovoima ja Gamma squeeze nostanut osaketta. Ja koska uskovaisia riittää voi kurssi nousta vielä vaikka mihin.

Gamestop teki myös annin huhtikuussa mikä lisäsi 3.5miljoonaa osaketta. Tämä entisestään vähentää shorttien painetta. https://news.gamestop.com/news-releases/news-release-details/gamestop-completes-market-equity-offering-program

0
0
29.8.2021 - 13:17 #74260

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Kiitos vastauksesta Kalle. Olen tietoinen näistä ja aika pitkälti samalla linjalla kanssasi.

Pari tarkennusta tosin. Ymmärtääkseni Robinhood esti osakkeen oston koko päiväksi ja tämän lisäksi ostonappi disabloitiin 7 vai 8 muultakin merkittävältä kauppapaikalta tunnin-parin ajaksi. En jaksa kaivaa lähdettä.

Huhtikuun anti oli varmasti pettymys monelle sijoittajalle. Tämä kuitenkin mahdollisti itse GameStopin taloudellisen aseman vakauttamisen. Käsittääkseni pitkäaikaiset velat on maksettu pois ja yritys on nyt velaton. Väitän että kyseessä on aika erilainen yritys kun vaikka vuosi sitten. Ja väitän että Sijoitustietolaisista 95% osaa arvioida nykyisen yrityksen taloudellisen tilan ja edellytykset tuottavaan toimintaan ja kasvun potentiaalin paremmin kun minä.

En ole sjoittamisen asiantuntija. En tiedä monistakaan asioista tarpeeksi. Opiskelen juttuja omaan tahtiin ja pyrin tekemään omat päätökset omien päätelmieni perusteella. GameStopin osake on äärimmäisen volatiili ja on heitellyt mihin sattuu. Uskon että jossain vaiheessa kurssi palautuu ja tasottuu fundamenttien tasolle. Kirjoitukseni on pelkästään omaan pohdintaan ja opiskeluun. Ja viihdearvoon. En suosittele enkä halua että kukaan tekee sijoituspäätöksiä tai mitään muutakaan minun kirjoituksien perusteella. 
 

0
0
29.8.2021 - 14:05 #74263

Kalle

+142
Liittynyt:
6.8.2020
Viestejä:
134

Ostot kiellettiin kun massiivinen osto ja treidaus alkoi todella volatiililla osakkeella samalla kun vakuudet nostettiin 100% clearinging taholta. Tämä on huomattavasti yksinkertaisempi kun joku maailmanlaajuinen salaliitto tuulipukuja kohtaan.

Annin jälkeen Gamestop on huomattavasti vakavaraisempi ja käänne voi onnistua. Fundamentti arvo on siis kohonnut merkittävästi. En kiellä sitä.

0
0
12.9.2021 - 17:37 #74890

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78
Indrid Cold kirjoitti:

ei Gamestopissa ole mitään salaisia shortteja sisässä

 

6

 

 

https://www.reddit.com/r/Superstonk/comments/pmj9yk/i_found_the_entire_naked_shorting_game_plan/

36,9k upvotea ekaan 13 tuntiin. Yksi Reddtin luetuimmista artikkeleista tänään.

Ihan varmaan vain harmitonta salaliittoteoriahöttöä, mut jos ei muuta niin opinpahan ainakin uusia jänniä termejä hedgerahastojen toiminnasta ja sijoittamisesta yleisestikin...

 

 

0
0
19.9.2021 - 14:58 #75150

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Juoksin kesällä ekan ultrani. David Goggins tarjoaa reeniin motivaatiota (Spotify -> podcastit, löytyy aikas hyvää matskua). 

0
0
19.9.2021 - 15:18 #75152

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Aloin kuuntelemaan JRE podcastia pari vuotta sitten muuan pokeritiedon blogin vinkistä. Kiitos Kelopurolle, olisi todennäköisesti jäänyt mm. kahden edellisen viestin podcastit kuuntelematta muuten...

Sieppaa34
0
0
19.9.2021 - 23:05 #75167

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Tän sunnuntain Sijoitustiedon pääkirjoituksesta puuttui mielestäni jo standardiksi muodostunut hokema:
 

Jos sijoitushorisonttisi on kymmeniä vuosia, niin ei haittaa vaikka matkalle sattuisi korjausliikkeitä tai romahduksia.

Muuten tätä hokemaa kun alkaa näkymään yleisesti valtamediassa (muutenkin kun sijoituksiin liittyvillä sivustoilla), niin aletaan mielestäni olla lähellä huippuja.

Kolumni oli mielestäni ihan mainiosti kirjoitettu. Rokotevastaisten kanssa keskustelusta olen samaa mieltä. Ja melkeinpä kaikesta muusta olenkin sitten eri mieltä. Näkemyksethän saavat olla erilaisia. Eikö vain? Ymmärrän varsin hyvin ihmistyypiä joka ei suostu hyväksymään muita omaisuusluokkia tai markkinanäkemyksiä kun omansa. Omat sijoitukset saattavat kärsiä pörssin rommauksesta ja sehän nyt ei vaan käy päinsä! 

Itselläni on omassa salkussa suojaukset tulevien viikkojen ja kuukausien varalta. Eikä minulla ole myöskään tarvetta dissata kenenkään muun näkemyksiä tai sijoituksia. Toivotan onnea alkavalle pörssiviikolle ihan tasaisesti jokaiselle Sijoitustietolaiselle. :)

Ja vielä tämän tiltti-räntin loppuun viileähkö toteamus, että kolumnistista poiketen minulla ei ole lupaa, ammattitaitoa, kokemusta, eikä varsinkaan halua antaa minkäänlaista sijoitussuositusta kenellekkään.  

Ostis

0
0
20.9.2021 - 12:58 #75196

ostopäällikkö

OP
+96
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
78

Frendi haukkui mua nössöksi. Kuulemma pelkään antaa sijoitusneuvoja blogissani finanssivalvonnan pelon vuoksi.

-

Kelpaako tämä?

Investointi terveellisiin elämäntapoihin kannattaa aina!

 

Sieppaa36

 

-
-

Pitäkää itsestänne ja läheisistänne huolta. 

-
-
-
-
-
-
-

plot twist: mulla mitään frendiä oo

I am not a financial advisor and I am not providing financial advice.

 

 

 

0
0