USA:N OTC-osakkeille säilytyspalvelu/kaupankäyntialusta

17
forum
|

Jääkarhu

+73
Liittynyt:
10.11.2015
Viestejä:
65

Nordnetillä ei pysty enää maaliskuun jälkeen ostamaan eikä myymään USA:n OTC-osakkeita:

"Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovan viranomaisen, SEC:n, tiukentuneiden vaatimusten mukaisesti Yhdysvaltojen OTC-markkinat ovat ottaneet käyttöön pakollisen riskiarvioinnin kaikista OTC-markkinoilla noteeratuista yrityksistä. Tämän vaatimuksen sekä Nordnetin alisäilyttäjän uusien rajoitusten vuoksi Nordnet ei voi jatkossa tarjota kaupankäyntiä (ostoja eikä myyntejä) osakkeilla, jotka eivät saa hyväksyttyä riskiarviota. Katso tästä linkistä luettelo yhdysvaltalaisista OTC-osakkeista, joita et voi enää ostaa Nordnetin kautta ja joita ei voi myöskään myydä enää 31.3.2021 alkaen.

Koska Nordnet ei enää tarjoa kaupankäyntiä sellaisilla OTC-osakkeilla, jotka eivät ole saaneet hyväksyttyä riskiarviointia, sinun tulee myydä tällaiset omistuksesi ennen 31.3.2021 klo 23.00. Voit myydä osakkeesi tekemällä myyntitoimeksiannon itse Nordnetin verkkopalvelussa. Jos et ole myynyt osakkeitasi 31.3. klo 23 mennessä, sinun tulee siirtää OTC-osakkeesi toiselle palveluntarjoajalle voidaksesi myydä ne. 31.3.2021 jälkeen et voi enää myydä kyseisiä osakkeita Nordnetin kautta.

https://www.nordnet.no/download/18.774c17501770c6098ac62cde/16133779492… "

Itsellä on yhtä listalta löytyvää osaketta jota en olisi halukas myymään niin minnehän tuo lappu kannattaisi siirtää? Ei taida onnistua esim Nordeaan? Joutuuko tätä varten avaamaan erikseen tilin Lynxiin tms?

 

0
0
16.2.2021 - 16:53

Anssi A

+445
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
450

Meneekö Nordnet taas siitä, mistä aita on matalin vai eikö Nordnet muka olisi pystynyt mitään tälle tekemään? Jos onnistuu joltain muulta eurooppalaiselta välittäjältä, miksi ei onnistu Nordnetiltä?

0
0
16.2.2021 - 20:55

zd10

Liittynyt:
24.12.2020
Viestejä:
1

Lynxille ei voi brexitin takia avata tiliä. Tällaisen vastauksen sain heidän asiakaspalvelusta:

Uudistamme parhaillaan tilinavausprosessia brexitin takia. Tämän hetkisen arvion perusteella jatkamme tilien avausta jälleen helmi-maaliskuussa, mutta on mahdollista, että tilin avaus menee yli tuon mainitsemasi määräajan. Voit halutessasi jättää meille yhteystietosi oheisella verkkosivulla. Näin varmistat, että saat heti tiedon, kun tilin avaaminen LYNXin kautta on taas mahdollista. Lisäksi asiakkaat, jotka ovat odotuslistalla, saavat avata tilin LYNXillä ensimmäisenä.

Kiitos kärsivällisyydestäsi. Toivomme, että voimme palvella sinua asiakkaana lähitulevaisuudessa!

0
0
17.2.2021 - 03:46

Merta

+310
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
221

Otc-listatut osakkeet kiinnostaa ja Nordnetin 18,50 usd palkkio per treidi jo ihan vaan NASDAQin lapuille tuntuu korkealta. Seuraan.

0
0
19.2.2021 - 17:25

Jääkarhu

OP
+73
Liittynyt:
10.11.2015
Viestejä:
65

Rupattelin vähän Lynxin live-chatissa ja vaikka heille saisi tilin jossain vaiheessa taas auki niin kuulema nuiden OTC-osakkeiden siirto ei onnistu mutta heillä voi kyllä avata uusia positioita. Alkaa vaikuttaa siltä että Nordnetin palvelun heikennys johtaa pakkomyyntiin ja myyntivoittojen verojen maksuun kyseisen osakkeen tiimoilta. Onkohan todella näin että suomalaisella ei ole mahdollisuutta siirtää kyseisiä lappuja minnekään?

0
0
20.2.2021 - 12:34

Matti.K

+14
Liittynyt:
2.6.2015
Viestejä:
29

Itselläni Interactive Brokers käytössä juuri näitä otc lappuja varten, lynx toimii käsittääkseni ib:n pohjalla, joten toiminee samalla tapaa. Kaikki toiminut hyvin 2020 asti, mutta nyt on valitettavasti sielläkin alkanut homma tökkimään. Sinulta saatataan estää kaupankäyti osakkeella vedoten rule 405 affliate lakiin, jolla pyritään kait kontrolloimaan sisäpiirin ja bumb and dump treidaajien kauppoja. Tuo esto astui minulle päälle, kun ostin yhtä melko epälikvidiä yhtiötä ja möin osan pois 6kk päästä 300% voitolla. Laitoin viestiä asiakaspalveluun ja noin 2kk myöhemmin sieltä tuli viesti, että nyt on 2 viikkoa aikaa myydä osakkeet ja sen jälkeen esto astuu taas voimaan. En ollut kovin kiinnostunut myymään osakkeita ja kun koitin, niin ei siltikään olisi onnistunut, vaan esto oli edelleen päällä. Nyt odotellut taas useamman viikon, että viestiini vastattaisiin. En oikein tiedä onko mikään joustavampi otc-lappujen välittäjä suomalaisten saatavilla, kiinnostaa myös jos jollain kokemusta. Foorumeilla ib:n toimintaan kyllästyneet ovat suositelleet Schwab nimistä välittäjää, sinne on ainakin ilmeisesti otc-positioiden siirto onnistunut, mutta en tiedä onnistuuko suomalaisena avata tiliä sinne.

0
0
4.3.2021 - 10:52

Molaram

Liittynyt:
4.3.2021
Viestejä:
6

Sama ongelma.Pyysin Nordnetiltä tarkentamaan mitkä tiukentuneet turvallisuusvaatimukset ja mitkä alisäilyttäjän uudet rajoitukset estävät kaupankäynnin, saamatta heiltä ainakaan vielä vastausta. Puhelimessa antoivat ympäripyöreitä vastauksia. Vaikea asiakkaana saada selvää tietoa mistä kiikastaa. Homma vaikuttaa enemmänkin siltä että ongelma on Nordnetin päässä eikä niinkän sec:n tai otc-markkinoiden. Kauppaahan otc:llä on käyty iät ja ajat. Merkillistä miten se nyt yhtäkkiä rajoittuisi näin voimakkaasti heidän (otc-markets tai sec) toimestaan. Tietääkö kukaan tällä foorumilla mitä tämä sec:n uusi tiukentunut vaatimus ja otc-osakkeiden pakollinen riskiarviointi pitää sisällään? En meinaa netistä löytänyt mitään hiljattain asetettuja uusia sääntöjä...

OTC-osakkeiden siirto ainakin Nordealle ja Danske Bankiin onnistuu (siirto maksaa Nordealla 68€ ja Danskella 50€) mutta kaupankäynti (ei edes myynti) ei kyseisistä pankeista onnistu. Evli-pankki ei käy lainkaan kauppaa otc-osakkeilla eivätkä myöskään ota osakkeita säilytykseen  

Avasin tämän johdosta viime viikolla Interactive Brokersille tilin ja eilen meni eka testiosto otc markkinoilta (otc pink) ongelmitta. Kokeilen vielä myyntiä tällä viikolla. Tarkoitus on siirtää kaikki otc-positiot Nordnetiltä IB:lle. En ole vielä IB:lta saanut vastausta siihen miten osakkeiden siirto onnistuu.  lähetin kysymykseni vasta muutama päivä sitten, joten odottelen vastausta rauhassa.

Toivon että osakkeiden siirto, myynti ja osto sujuvat IB:lla jouhevasti! Tai onnistuisi ylipäätään. Hirveästi muita vaihtoehtoja en löytänyt. Aiemmin mainittu Schwab vaatisi vielä tarkempaa syyniä, mutta äkkiseltään ei mielestäni sinne saanut suomalaisena avattua tiliä. 
 

Pohdin jopa vaihtoehtoa synteettisellä osoitteella nettibroker-tilin avaamista jenkkeihin mutta säätöä oli sen verran näkökentässä etten siihen ryhtynyt. Homma kaatuu pitkälti siihen että täytyisi olla jokin jenkkiläinen henkilötunnus että saa normi pankkitilin avattua. Suomesta käsin varmasti mahdotonta. Mutta last resort ratkaisuna on tässä siirtää osakkeet amerikkalaiselle tuttavalle, joka sitten puolestani tekisi osakekaupat. Varat ja osakkeet täytyisi vain saada siirrettyä hänen tililleen....tämä tarkoittaa käytännössä sitä että osakkeet tarttis todennäköisesti ensiksi myydä. Verot siinä sitten paukkuisi. 
 

joka tapauksessa, todella perseestä tämä muutos Nordnetillä! Pakkomyynti tiettynä ajankohtana otc-markkinoilla se pahin mahdollinen. 
 

0
0
4.3.2021 - 22:41

Uuno

Liittynyt:
4.3.2021
Viestejä:
1

Olen kokematon sijoittaja. Miten on Degiron kautta onnistuisiko? Onko kyseisestä palvelusta kokemuksia ja mitkä ovat suurimmat syyt välttää Degiron käyttöä?

0
0
5.3.2021 - 10:39

Matti.K

+14
Liittynyt:
2.6.2015
Viestejä:
29
Molaram kirjoitti:

Avasin tämän johdosta viime viikolla Interactive Brokersille tilin ja eilen meni eka testiosto otc markkinoilta (otc pink) ongelmitta. Kokeilen vielä myyntiä tällä viikolla. Tarkoitus on siirtää kaikki otc-positiot Nordnetiltä IB:lle. En ole vielä IB:lta saanut vastausta siihen miten osakkeiden siirto onnistuu.  lähetin kysymykseni vasta muutama päivä sitten, joten odottelen vastausta rauhassa.

Toivon että osakkeiden siirto, myynti ja osto sujuvat IB:lla jouhevasti! Tai onnistuisi ylipäätään. Hirveästi muita vaihtoehtoja en löytänyt. Aiemmin mainittu Schwab vaatisi vielä tarkempaa syyniä, mutta äkkiseltään ei mielestäni sinne saanut suomalaisena avattua tiliä. 

Päivittelesitkö tänne onnistuiko tuo IB:lle otc osakkeiden siirto, ymmärtääkseni ei onnistu kovin helpolla. Mikäli Nordnet estää kaupankäynnin omistamallasi osakkeelle niin kyllähän ne silti sen säilyttää, että ei siinä periaattessa pakkomyydä tarvitse. Voihan niitä koittaa sitten myöhemminkin siirtää jos tulee tarvetta, mutta ongelma tosin lienee, että mikään välittäjä ei taida niitä ottaa vastaan. Ehkä niillä voi taas käydä kauppaa jos yhtiö joskus siirtyy päälistalle ja lappu on ikiholdissa siihen asti.

0
0
7.3.2021 - 01:13

Esa78

+18
Liittynyt:
3.3.2021
Viestejä:
21

Nordnet salkussani on kaksi pakkomyytävää OTC positiota. Lynx broker ei niitä ota vastaan, pakko on myydä 31.3. mennessä. Tilin avaus ei Lynxiin onnistu tällä hetkellä. Sitten kun tilin joskus tulevaisuudessa saa Lynxiin auki niin voi käydä normaalisti kauppaa OTC markets osakkeilla. Perseestä on verojen maksu.

0
0
19.3.2021 - 23:05

Molaram

Liittynyt:
4.3.2021
Viestejä:
6

Noniin...kaupankäynti Interactive Brokersilla onnistuu hienosti. Saan ostettua ja myytyä otc-osakkeita ongelmitta. Täytyy omiin settingsseihin valita "Investment Objectives"-kohtaan

"Growth, Profits from Active Trading and Speculation"  

Ja "Options" kohtaan että omaa vähintään 2v kokemusta optioiden kanssa kaupankäynnistä.  Sitten sinulla on oikeudet ostaa ja myydä otc-osakkeita. 
 

Huonot uutiset sensijaan se että IB ei vastaanota otc-osakkeita Nordnetilta (tai muilta kauppapaikoilta).  Tällainen vastaus tuli

"Thank you for your message. 

Please note that unfortunately we are not able to accept your assets due to being classified as US Micro-cap stocks. 

Kind regards 
Fabrizio 
Funds and Banking 
IBKR Customer Service"

 

Ainakin omat suunnitelmat vesittyivät ja pahasti. Taitaa myynti ja rahansiirto IB:lle olla ainoa vaihtoehto....

 

Olisi todella hyvä jos joku ratkaisun keksinyt raportoisi tälle foorumille miten osakkeet onnistuisi siirtää toiselle kauppapaikalle. Sellaiselle joka mahdollistaa myös otc-osakkeiden kaupankäynnin. Jumalaton kiirehän tässä jo on. Todennäköisesti ei ole enää muita vaihtoehtoja kuin myynti. 

0
0
19.3.2021 - 23:11

Molaram

Liittynyt:
4.3.2021
Viestejä:
6

Matti.K, totta myös tuo mitä sanot. Voi jättää osakkeensa Nordnetille roikkumaan ja odottaa että yritys vaihtaa pörssiä tai nousee riskiarvioinnin läpässeiden joukkoon. Tai päivittää itsensä korkeamman profiilin pörssiin. Ja siirto pitäisi tosiaan 31.3.2021 jälkeenkin onnistua. 

0
0
21.3.2021 - 21:21

Esa78

+18
Liittynyt:
3.3.2021
Viestejä:
21

Kyllä tässä on PAKKO painaa Nordnetista OTC-laput laitaan, myyntilaidalla olen ollut jo pari viikkoa joka päivä. Kuun loppuun asti myynti jatkuu joka päivä, lisäksi vielä meklarille soittelua joka päivä kun Caveat Emptor ja Pink Current lappua salkku täynnä. Lynxin salkun avuksesta ei ole vielä mitään kuulunut. Siellä voi normaalisti käydä OTC kauppaa jahka saa salkun auki. Minimi alkupääoma 10000€. Kyllä verottaja kiittää.

0
0
4.4.2021 - 18:22

Hane

Liittynyt:
4.4.2021
Viestejä:
1

Tässä aloittelevana sijoittajana ajattelin, että kun Nordnet kerran kirjoitti viestissä, että voit aina siirtää laput toiselle välittäjälle jos et myy ennen kuun loppua niin päätin olla myymättä. Nyt vasta eräpäivän jälkeen tyhmänä huomasin, että ei niitä voi siirtää mihinkään missä ne voisi myydä. Aloittelijan tyhmä virhe, mutta onko tästä mitään tietä ulos? Muuta kuin odotella ja toivoa, että ne paukahtaisi takaisin Nordnetin listoille, tai että IB ottaisi vastaan siirron..

0
0
3.5.2021 - 16:50

Molaram

Liittynyt:
4.3.2021
Viestejä:
6

Päivityksenä että 31.3 interactive brokersilla pystyi vielä ostamaan ja myymään omistamiani otc osakkeita. Huhtikuussa ei sitten enää onnistunut! Nekin muuttuivat "closing of position" tyyppisiksi osakkeiksi. Eli olemassa olevat osakkeet voi myydä mutta ostaa ei voi! Otc kaupankäynti ajetaan sielläkin alas. 
 

mitä siirtoon tulee niin näin muistaakseni sellaisen ehdon että IB vastaanottaa osakkeita jonka marketcap yli miljardi ja/tai osakkeen arvo ollut yli 5usd vähintään kuukauden ajan.

Omien osakkeiden kohdalla tämä olis tarkoittanut 8.7 usd osakehintaa. Turha sitä oli jäädä odottelemaan. Kaikki meni myyntiin ja palveluntarjoja vaihtui samalla.  
 

 

 

0
0
27.5.2021 - 23:13

Aloittelija2017

+17
Liittynyt:
20.1.2017
Viestejä:
32

Minulle kävi niin, että en ole edes lukenut noita viestejä Nordnetiltä (oma moka juu), koska yleensä noissa viesteissä ei mitään kovin oleellista ole ollut. Vasta nyt huomasin, että mitäs ihmettä, kun osakkeen hinta ei ole oikea ja aloin selvittelemään asiaa. Onko joku minua fiksumpi selvitellyt asiaa, pystyykö noita siirtämään jonnekin, jossa ne pystyisi myymään? Suunnitelmani oli pitää näitä osakkeita pitkään ja nyt tämä suunnitelma toteutuu vähän liiankin hyvin minun oikuistani huolimatta. Paha pelkään, että sellaista päivää ei enää tule, että pystyisin osakkeeni kauppaamaan. Se tästä vielä puuttuisi, että firman arvo vaikka 10 kertaistuisi... 

0
0
5.8.2021 - 07:17

Molaram

Liittynyt:
4.3.2021
Viestejä:
6

Hyvä vaan jos firman arvo 10-kertaistuisi 👍🏻. Silloin todennäköisyys saada osakkeet siirrettyä nousee. Interactive Brokers ottaa vastaan osakkeita joiden hinta on yli 5 dollaria ja yrityksen mcap yli 500 miljoonaa. 
 

kaikki suomalaiset pankit ottavat nihkeästi vastaan otc osakkeita. Oli ne sitten QB tai XB listalla. 
 

toivottavasti sijoittamaasi firma menestyy, uplistautuu tai 100 kertaistaa arvonsa. Sitten saat osakkeet siirrettyä. Muussa tapauksessa, toivottavasti et laittanut hirveästi niihin kiinni....

0
0
5.8.2021 - 07:26

Molaram

Liittynyt:
4.3.2021
Viestejä:
6

Ei minään sijoitusvinkkinä mutta yleisenä jakona muutama firma jotka kannattaa tsekata....

INTL intellabridge

NEXE Nexe Innovations

DELX Delphx

kaikki nämä irtautuneet jo pennimaasta, mutta kaikki potentiaalisia pidemmälläkin tähtäimellä. En ole myynyt ainuttakaan osaketta. Enkä aio myydä. 
 

ICBU IMD solutions ihan täysi riskiveto mutta hypetys kova. Tähän firmaan tiiviisti liitoksissa KYNC. Stockwitsilla lähes 10 000 seuraajaa ja markkinointi älyttömän kovaa. 

0
0