+1
Liittynyt:
27.7.2015 - 14:25
Viestejä:
Viestejä: 7

Tänään Biohit laittoi pörssitiedotteen ulos. Osake lähti iloiseen nousuun ja itsekin tuli tankattua vähän heti pörssin aukeamisen jälkeen. Alun huuman jälkeen tuli nopeasti korjausliike ja osake on nyt jo päivän aloituksen alla. Itse olisin olettanut mahdollisen korjausliikkeen tulevan myöhemmin (Ylekin mainitsi Kiinan kaupoista uutisissaan, joka helposti kasvattaa ostajien määrää).

Onkos foorumilla joku tehnyt analyysiä Biohitistä?

29.7.2015 - 06:36
#4617
Liittynyt:
9.7.2014 - 13:09
Viestejä:
Viestejä: 3

Olen seurannut ja eilisen lisäyksen jälkeen on nyt aika lailla rahaakin kiinni tässä. Mitään tunnuslukuihin tms. perustuvaa analyysiähän tästä ei pysty tekemään, koska pörssikurssi perustuu tulevaisuuden odotuksiin. Asiantuntemukseni ei riitä myöskään arvioimaan noita tulevaisuuden odotuksia, mutta pari pointtia, minkä takia tämä on mielestäni ainakin lyhyellä tähtäimellä mielenkiintoinen sijoitus juuri nyt:

Biohitin kurssi on noussut pari kertaa 8€ tuntumaan (parhaimmillaan n. 9€) parin viime vuoden aikana kun on TOIVOTTU jotain tämän eilisen pörssitiedotteen kaltaista uutista. Nyt kun viimein tuli merkittävä uutinen, niin kurssi on eilisen nousunkin jälkeen vain 5,7€. Kurssia on parin viime kuukauden aikana painanut erityisesti yhden kuolinpesän myynnit. Alunperin pitkälti yli 100000 osaketta, joista käsittääkseni oli ennen eilistä myyty alle puolet (merkittävä myyntimäärä näin pienivaihtoiselle osakkeelle). Mahdollisesti eilen meni loput (tai suurin osa lopuista) kuolinpesän myynneistä, kun vaihtoa syntyi ja kurssikin nousi. Odotan kyllä lähitulevaisuudessa merkkittävää kurssinousua, kun nämä kuolinpesän osakkeet loppuvat/loppuivat ja ihmiset heräilevät kesälomilta.

31.7.2015 - 02:15
#4632
+1
Liittynyt:
15.7.2015 - 23:52
Viestejä:
Viestejä: 43

Yllä tulikin todettua jo oleellisia asioita lapusta. Olen tehnyt tällä noin 35% tuotot heinäkuussa kun myin sekä lehdistötiedotteen että pörssitiedotteen jälkeen positioni, toinen takaisinhankinta on vielä tekemättä. Ennen puolivuotiskatsausta täytyy ainakin vanhat ostella takaisin.

Tuntuu että Suomessa uskotaan ansaintapotentiaaliin vasta kun se näkyy tilinpäätöksessä, joten osto- ja myyntipaikkoja tulee tällä tiellä vielä useita. Riskisyyden huomioonottaen mukavintahan on päästä freerollaamaan veivauksen tuotoilla :-)

26.4.2021 - 09:35
#69331
+216
Liittynyt:
7.4.2016 - 15:10
Viestejä:
Viestejä: 486

Pörssiiikon alkuun mielenkiintoista seurattavaa miten viikonlopun HS Vision tutkiva journalismi saa liikettä Biohittiin, joka onkin hyvin tunnettu tarinavetoisista liikkeistään. (En omista)

26.4.2021 - 17:24
#69346
+10971
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6328

Yllättävän vähän otti Biohit osumaa (3,9%) HS Vision jutusta.

Yhtiö vastasikin, että "Yhtiön suuromistajaa edustavan Liu Fengin näkemys ei edusta yhtiön kantaa."

https://www.hs.fi/talous/art-2000007941925.html

Jännä tarina, jota aion seurailla pelkästään katseella. Yleisenä elämänkokemuksena totean kuitenkin, että kun yhtiön suurimmat osakkeenomistajat keskustelevat lehdistön välityksellä, odotettavissa on vielä kaikenlaista vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Kurssikäyrä osoittaa viimeiseltä kuudelta vuodelta napakasti kaakkoon (8->2,20). Tämäkin usein kiristää osakkeenomistajien välejä.

Ikärasismi-kortti käytetty:

"Suovaniemellä (77v) on erinomaiset edellytykset toimia tehtävässään yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja myös toimitusjohtajan sijaisena. Biohit edistää tasa-arvoa ja vastustaa kaikenlaista syrjintää, kuten myös ikään perustuvaa syrjintää."

Toistan vielä eilisen kolumnini tekstin:

"Hehkutan uudelleen HS-Visiota. Olen nähnyt paljon istuvia pörssiyhtiöiden hallitusten puheenjohtajia, joiden parasta ennen päiväys oli vuosikymmen pari sitten. Mutta en ole muistaakseni koskaan nähnyt valtamedian paljastavan, että keisarilla ei ole vaatteita.

Elina Lappalaisen lauantainen juttu Biohitistä ja sen pääomistaja/hpj Osmo Suovanniemestä oli aika kova. Epäilen asiasta käytävän vielä oikeutta, sillä ainakin nuorempi Osmo oli kova poika prosessoimaan.

En tiedä nykytilanteesta jutun ulkopuolelta mitään, mutta touhuiluaan Labsystemsin kanssa 80-luvulla tarkkailtuani olen menestyksekkäästi väistellyt kaikkia sijoituksia Suovanniemen yhtiöihin. Enkä siis saanut mitään osumaa Labsystemsissäkään.

En silloinkaan erityisesti halunnut koskea sellaiseen, mitä en ymmärtänyt. Lisäksi vaikutti siltä, että Osmon lausunnot olivat säännöllisesti optimistisempia kuin mitä oikeasti tapahtui, joten en nähnyt kovin tarpeelliseksi yrittääkään ymmärtää."

26.4.2021 - 23:08
#69360
+3015
Liittynyt:
30.1.2020 - 19:23
Viestejä:
Viestejä: 1944
Aki Pyysing kirjoitti:

YEn tiedä nykytilanteesta jutun ulkopuolelta mitään, mutta touhuiluaan Labsystemsin kanssa 80-luvulla tarkkailtuani olen menestyksekkäästi väistellyt kaikkia sijoituksia Suovanniemen yhtiöihin. Enkä siis saanut mitään osumaa Labsystemsissäkään.

En silloinkaan erityisesti halunnut koskea sellaiseen, mitä en ymmärtänyt. Lisäksi vaikutti siltä, että Osmon lausunnot olivat säännöllisesti optimistisempia kuin mitä oikeasti tapahtui, joten en nähnyt kovin tarpeelliseksi yrittääkään ymmärtää."

Tuli koskettua Labsystemsiin 1980-luvulla. Ei tosin osakkeeseen vaan olin siellä töissä useita vuosia armeijan jälkeen. Osa työkavereista siirtyi Osmon kutusta Bio-Hittiin silloin 1980-luvun lopulla kehittämään sähköpipettiä, jonka myyntilvaltti oli langaton lataus. Labsystems kehitti samaan aikaan omaa sähköpipettiä jossa oli langallinen lataus.

Suovaniemi harrasti silloin Labsystemsin aikaan vähän joustavaa laskutusta ja tilinpäätöksen laatimista. Labsystemsillä oli tytäryhtiöitä ympäri maailmaa. Vuoden lopussa pakattiin varastossa olevat kalliit analysaattorit konttiin ja lähetettiin tytäryhtiöhin. Lasku lähetettiin perään vuoden lopussa. Näin saatiin kätevästi laskutusta. Kun tytäryhtiö reklamoi laskusta ja ilmoitti ettei ole tilannut moista laitetta, tehtiin tietysti hyvityslasku, mutta alkuperäinen lasku oli kasvattanut edellisen vuoden liikevaihtoa ja tulosta. Seuraavana vuonna homma piti tehdä vähän isommin. Ei tuota kauan jatkunut ja lopulta päävelkoja SKOP savusti Osmon ulos, jonka jälkeen Bio-Hit perustetiin pari vuotta myöhemmin. Aika suuri oli henkilöstön siirtymä Bio-Hittiin ja sitä ei kyllä katsottu hyvällä Labsystemsissä. Muistan kun kävin ex. työkaverin luona Bio-Hitissä (ja sen kotona) pariinkin otteeseen vierailulla. Salaa se piti tehdä, ei siitä voinut kenellekään Labsyssa kertoa.

8.11.2022 - 16:12
#92742
+10971
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6328

Katsoin Pörssitalolla Stockmannin siviilivahinkona Biohitin toimitusjohtajan Jussi Hahtelan shown.

Siltainsinööri Jaatisena (oli nimittäin vittumainen mies) kysyin vieläkö Suovaniemi mikromanageeraa Biohitissä. HS: Yritys muuttaa Biohitin toimintaa epäonnistui  

Toimitusjohtaja yllättäen vastasi, että noudatetaan normaalia hallintokoodia ja Osmo on rivijäsen vain😎. Mutta ei kierrellyt kysymystä ja myönsi lehdissä kirjoitellun kaikenlaista. Miksi kukaan muu ei kysynyt tätä liittynee siihen, ettei yhtiö ollut muille paikallaolijoille tuttu. Labsystems olisi voinut mediaani-iältään varsin kokenutta joukkoa enemmän kiinnostaa.

Esitys oli muuten vakuuttava, ja voisin hyvin sen perusteella gämblätä toimialalla, jossa ei ole mitään kompetenssia. Mutta en mie osta sellaisesta yhtiöstä osuutta, jossa enemmistö äänivallasta on 79-vuotiaalla Pelle Pelottomalla.