256
forum
|

Dharma

+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Onpas mukava olla täällä taas!

24.7. eli kalenterin mukaan 3 kk ja 24 d golfkautta takana. Arvioni mukaan pisin tauko ollut kolme päivää. Aamuisin suoristelen sormiani toisella kädelläni. 

Settini:

5-P Cobra F9 stiff

4 Cobra utility 22.5 astetta paraikaa, stiff

driver 9 asteiseksi säädetty F8, regu, pitäisi olla stiff

joku Callawayn random puu-3

putteri odyssey

52, 56 ja 60 wedget 

Driveni on ruma, mutta su meni Pickalassa tasaisella 275m suoraan (+25). Vitosella 195 m väylältä.

 

 

 

Tulosta ei synny, koska minulla on lyönnit sub par kierrokseen, mutta varianssi astronominen. Tasoitukseni (28,7) nousee kisasta toiseen. Pin high kahdella par vitosilla, kunhan onnistuu. Miksi yrittää muuta? 100+ 3,5+ e palloa hukattu tällä kaudella so far. Pelaan par aikaa Wilson Staff Duoilla.

15 kk ja 23 d Suomessa takana. Talvikauden punttaan, juoksen ja makaan sängyllä. Kesäkauden golfaan ja makaan sängyllä. Katson golfin, KHL, Valioliigan, tenniksen majorit, Mestarien liigan, Eurooppa Liigan, HJK:ta satunnaisesti. 

Istun kesäkauden 18- Eliten terassilla. Lauantaisin aamusesta Töölöntorilla, josta ostan viikonlopun FT:n. Talvikauden Starbucksissa lapseni kanssa.

En osallistu yhteisölliseen toimintaan juuri muuten pl. lapsiin liittyvä toiminta.

Varsin mainio hetki aloittaa uusi blogi, koska lähden Berliiniin pariksi viikoksi ja golf jää tauolle.

Sijoitusvinkki: Palauta pantilliset pullot ja tölkit erikseen (ota käteisenä), koska ostoksen yhteydessä niiden arvo vähennetään bonuksesta. Arvo: n. 20 e/v. 

 

 

0
0
24.7.2019 - 22:52

Casteliero

+5628
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2011

Sori mut ei mee tuolla swingillä 275m, muuta kun myötätuuleen, alamäkeen ja kovilla väylillä. Ne jotka lyö tuota mittaa, lyö ihan erilailla. Tuossa vuotaa tehoja vartalosta aika paljon ja lyöt liikaa käsillä. Ja jos korjaat tuon negatiivisen loopin toisinpäin, niin saat paremman toistettavuuden swingiin. Eli pystympi backswing ja flätimpänä downswingi.

0
0
25.7.2019 - 01:11

rockafella

+95
Liittynyt:
11.2.2016
Viestejä:
219

Hienon lajin olet löytänyt ja kovia mittoja. Sitä yhteisöllistä toimintaa löytyy golfin ympäriltä. 

Caste tietää mistä puhuu. Tuollakin voi lentää, kun liikkeet ja ajoitukset osuvat kohdalleen. Vauhtia näyttäisi piisavan. Omasta kokemuksesta suosittelisin vahvasti tässä vaiheessa pro:ta, rotary swingiä, klubien harkkaryhmiä tai vastaavaa. Seuraava taso löytyy nopeammin. 

Filmaamisesta iso plussa, lisää näitä!

0
0
25.7.2019 - 02:03

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

275:n mittasin su Pickalan Parkin 5:lla. 60:n tiiltä kuvan kohtaan. Lipulle jäi 110 m. 

Toistettavuus on hyvää niin kauan, kun kroppani jaksaa. Löin 25/32:sta tuossa treenissä onnistuneesti. Sitten kun kroppa ei jaksa enää kääntyä auki, niin lapa jää auki ja se siitä. Tuo kuvan svingi tuottaa vähän yli 200 m carryn lievään ylämäkeen Tapiolan rangella ja sen palloilla.

Eilen Hirsalassa pisin, mitä mittasin (tasaisella) oli n. 245m. 

Mutta eivät ne metrit, vaan muut tekijät.

 

0
0
25.7.2019 - 06:23

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Driveni on laastariratkaisu rautalyöntieni svingimuutokseen, jonka tein alkukesästä. Tapiolan rangella takanani lyönyt pro opasti minua puolisen tuntia (maksutta) ja sain rautasvingeihini räjähtävän voiman. Sen seurauksena driveni tuhoutui, mutta sitten fiksasin sen tuohon rumaan versioon. Olkoon siinä tämän kauden. 

Täytyykin kuvata rautasvingiäni. Mutta nyt tauko ja jo vieroitusoireita, koska lähes aina lähden tähän aikaan treeniin tai kierrokselle.

Ostin rautasetin viikko svingimuutoksestani. Seiskalla mailapäänopeuteuni oli tuolloin 83mph, kun tour pelaajien average 90 netin mukaan. Väittäisin, että nyt menee vielä vähän enemmän.

Aloittelijan tapaan kiinnitän paljon huomioita näihin epäolennaisuuksiin. 

Golf- ja Eliten terassikaudet ovat niin lyhyet, että pitää käyttää joka tilaisuus hyväksi. Hyvä vertaus ihmisen elämään. Sweet spotit ovat kaikilla lopulta vähissä ja kuluvat nopeasti loppuun. 

2019 on ensimmäinen alijäämäinen vuoteni 17 seurusteluvuoteni aikana. Toki budjetoitu kauan aikaa sitten ja mennyt aika lailla odotetusti. Alijäämäisyydestä johtuen en ole hirveästi sijoitusmaailmaa seurannut. FT viikonloppuisin ja päivittäiset pörssikurssit ja niiden takana olevat isommat syyt vain.

Kokonaiskuva on edelleen sama eli nollakorkojen inflatoimat assesttihinnat kaikkialla. Voi olla, että globaali talouskasvu väestön- ja teknologian kasvun myötä lunastavat nollakorkoajalla kirjoitetut tuottovaateet, mutta voi sitten taas olla, ettei näin käy. Ennen se vaan oli niin, että kun raha oli halpaa, oli tavara kallista ja toisin päin. Sakottoman lihan ikään kasvaa pian sukupolvi, jolle inflaatio on kuin polio meille eli historiaa.

Itse kuitenkin olen aina varautunut menneisyyden paluuseen sanoivat Lapinlahden linnut mitä hyvänsä.

 

0
0
25.7.2019 - 07:26

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Trumpin toisen kauden tn 1. kauden alusta:

Käytännön ATH nyt siis, koska nuo aiemmat yksittäiset piikit mitättömällä volyymilla. 

Trumpin Amerikassa kaikki talousluvut ovat erinomaisia pl. liittovaltion alijäämä, joka nyt tosin on kohta keski-ikään ehtinyt ilmiö. Jos sukupuolimoraalikysymyksiä ei ole esillä, niin talous ratkaisee USA:n vaalit. (Suomessa taasen, jos Makasiinien suojelukysymystä ei ole esillä, sukupuolikysymykset ratkaisevat vaalit.)

Suuruusluokkana: 

USA kasvaa >3 % pa. täystyöllisyys

Ruotsi kasvaa >2,5 % pa. täystyöllisyys

Suomi kasvaa reilun prossan pa. tuotantokuilu on ainakin 10 % BKT:sta

Vaatii merkittävää poliittista puuttumista markkinoiden toimintaan aikaansaada tilanne, jossa vuosikymmenen mittainen BKT-gap ei kasva muun maailman vedossa muita _nopeammin_ kiinni. Tällaisia tilanteita on nähyt Neuvostoliiton jälkeisissä maissa itäblokisssa, jossa korruptio esti kasvun. Suomessa syynä on julkisen sektorin resurssien allokaatiopäätöksiin puuttuminen tavalla, joka on estänyt talouden sopeutumisen. 

Maailman suurin tuotantokuilu on Afrikassa. Suomi tulee kovaa vauhtia perässä.

Tuotantokuilu tarkoittaa siis potentiaalisen ja todellisen tuotannon välistä eroa. 

Asuin 6 v 8 kk ulkomailla ja siellä tein sen normivirheen, että tarkastelin Suomea rationaalisesti. Nyt 15 kk ja 24 d Helsingissä ja olen luovuttanut asian suhteen. Helsinki on tuttu paikka monista lastentarhoista, joissa olen koti-isyyteni (10,5 v) aikana vieraillut. Voihan niille lapsille yrittää käydä kertomassa, että niitä pikkupalikoita ei kannata nieleskellä, mutta ajan oloon sitä huomaa, että vain omat lapset kiinnostavat. Sama juttu Helsingissä/politiikassa. Perussuomalaisistakin erosin viime syksynä. Minulla ei ole motivaatiota eikä taipumuksia lastentarhanopettajaksi.

Annan tästä yhden kuvaavan esimerkin:

Diplomi-insinööri Noora Airaksisen väitöskirja ”Polkupyöräilijöiden, mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden tapaturmat: vammojen vakavuus ja tapaturmien tilastointi” tarkastettiin marraskuussa 2018 Itä-Suomen yliopistossa. Tiedonkeruu tehtiin Kouvolassa toimineessa tapaturmien ja väkivallan ehkäisykeskuksessa sekä Pohjois-Kymen sairaalan sähköisestä erikoissairaanhoidon potilasaineistosta ja potilaskertomuksista.

Airaksisen väitöstutkimus osoittaa, että polkupyörä-, mopo- ja moottoripyörätapaturmia sattuu sairaalatietojen perusteella huomattavasti tilastoitua enemmän. Kansallinen uhritutkimus vuodelta 2017 korostaa asian merkitystä. Uhritutkimuksen mukaan kotitapaturmia tapahtui 396 000, liikuntatapaturmia 334 000, työtapaturmia 218 000 muita vapaa-ajantapaturmia 169 000 ja liikennetapaturmia 40 000. Liikennetapaturmissa uhrina oli pyöräilijä 20 400 kertaa ja mopoilija tai motoristi 3 200 kertaa.

Virallisen tieliikenneonnettomuustilaston mukaan tieliikenteessä oli 5 574 loukkaantunutta, joista pyöräilijöitä 656 ja mopoilijoita tai motoristeja 868.

https://moottori.fi/blogi/paakirjoitus-iso-osa-liikennetapaturmista-jaa-piiloon/

Henkilövahinkoon johtaneita polkupyöräonnettomuuksia siis sattuu vuodessa noin 20 000 ihmiselle. Se on puolet kaikista liikenteen uhreista. Näistä kuitenkin virallisiin tilastoihin päätyi vain 656! 

No nyt sitten tehdään politiikkaa, joka _suosii_ pyöräilyä. Tämän seurauksena pyöräily lisääntyy ja samoin onnettomuudet. Kerroin vain on vähän eri, mitä päättäjät olettavat. 

Lasten pienissä leluissa sentään lukee, ettei alle 3-vuotiaille. Ongelma on siinä, etteivät alle kolmevuotiaat osaa lukea. Tässä hetken taas Helsingissä hengailleena täsmälleen sama pätee Helsinkiin/politiikkaan. 

Rationaalisesti politiikka sopii vain idealisteilla ja muille uskoville ja heille, joiden suku- tai muussa lähipiirissä on julkiselle sektorille palvelujaan myyviä yrityksiä. Muille suosittelen yksityistä sektoria. Tästäkin on tuore hyvä esimerkki:

Apollonkadun ja Oksaksenkadun risteykseen rakennettiin pyöräteline ajoradalle. Tieliikennelain mukaan polkupyörät saavat pysähtyä ja pysäköidä jalkakäytävälle. Katuosuudella ne rinnastetaan täysin muihin ajoneuvoihin. TM teki aiheesta jutunkin. Toisin sanoen polkupyörien pitää maksaa pysäköintimaksu. Olin yhteydessä ao. virkamiehiin Helsingissä. Heitä sitoo virkavelvollisuus, jonka tarkoituksellinen rikkominen on rikos. Näin he kuitenkin tekivät, koska poliittinen painostus. 

No entä yksityinen sektori? Eliteä huolletaan Apollonkadulta aamuisin ja ajan siitä usein. Kirjoitin Eliteen, että jos eivät kuorma-autot siirry vähän sivuun, niin pistän boikottiin. Ovat sen jälkeen jättäneet aina auton mentävän reitin.

Noblesse oblige.

 

 

0
0
25.7.2019 - 11:37

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Sanovat, että jokaisen lapsen myötä sydän laajenee ja rakkauden määrä vain kasvaa. Tämä pätee havaintojeni mukaan myös aikuisiin. Vuoden aikana olen rakastunut ensi silmäyksellä sekä Nathalie Fayhin (Hangover ykkösen respa):

 

 

että urheilujumalatar Iona Stepheniin:

 

 

Molempien kanssa olen keskustellut asiasta chatissa, kiitos somen.

Nathalie on räväkkä luonne ja muutenkin super. Iona taas jumalatasoa. Opiskeli nollasta proksi neljässä vuodessa. 

Monet sanovat Jumalan puhuvan heille. Tältä se kuullostaa:

 

 

0
0
25.7.2019 - 17:04

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

I like thinking big. I always have. To me it's very simple: if you're going to be thinking anyway, you might as well think big. Most people think small, because most people are afraid of success, afraid of making decisions, afraid of winning. And that gives people like me a great advantage.

-Donald Trump

Köllötellessäni sängylläni toista vuosikymmentä putkeen päivisin, on ollut aikaa ajatella. Kontrasti sosiaalisiin ihmisiin kasvaa koko ajan. Regressio tarkoittaa taantumaa ja tilastotieteessä trendin taantumaa kohti keskiarvoa (suurten lukujen laki). Sosiaalisesti pätee sama. Ihminen on laumaeläin. Lauman koheesio edellyttää tasalaatuisuutta. Keskiarvon haastavat haastavat koko lauman. Jos haastaja voittaa, siitä tulee johtaja. Muuten ostrakismus eli karkotus lauman suojasta. Sama metodi elämillä ja ihmisillä.

Lauman ulkopuolella eläminen antaa heikollekin mielelle(ni) tilaisuuden kasvaa.

Laumasieluisuuteen kuuluu se, että arvot, tavoitteet, moraali, normisto, tavat, ilmeet, jne. omaksutaan laumasta. Jos elää laumassa, mutta vastoin lauman trendiä, kärsii kognitiivisesta dissonanssista jatkuvasti. Sen ratkaisemiseksi kehittää itselleen perustelut poikkeavuudelleen eli sopeutuu. Mutta jos ei elä laumassa, tätä prosesia ei tarvitse käydä läpi. Tuloksena saavutettu rationaalisuus on tällöin eri ongelman ratkaisu - sen todellisen.

Kaikki ihmiset haluavat lopulta samaa, mutta koska vain promillen promille voi sen saada, kollektiivinen normisto, motivaattorit ja itselle ryhmästä omaksutut vaatimukset ovat kehittyneet huippuunsa. Niin kuin kaksikymppinen valtavan kaunis nainen todellakin nauttisi siitä, että tehtyään päivän power point -slideja Nordean backofficessa, hän vain odottaisi pääsevänsä hymykuoppaisen ohjelmistosuunnittelijansa kanssa syömään suklaata sohvalle ja katsomaan Netflixiä. Juuri tämän sijaistoiminnon korporaatiot ovat tuotteistaneet ja sen haluttavuutta vahvistavat ne, joiden paikka ei tosiaan koskaan siitä poikkeaisi. Mutta se promillen promille...

Laumaeläimen tavoitehorisontin kaukaisin piste on todellisuudessa kuitenkin aina vapaus. Uskonnot myyvät juuri tätä. Tyytymällä elämässään vankeuteen, on kuoleman jälkeen vapaa. If not, ei sittenkään.

Maallistunut yhteiskunta myy vapauden ajatusta viikonloppuina, lomina ja eläkkeenä.

Vaan todellisuudessa viikolla vanki ei voi olla viikonloppuna vapaa. Etenkään jos on ollut tilanteessa pitkään.

Sanoin kerran Akille Pokeritiedon vuositilaisuudessa, ehkä noin vuonna 2010, että "sinun ja minun ero on se, että sinä pelaat korttia." Näin Akin tuolloin vapaana. Mutta hän pelasi korttia. Minä en. Enkä tehnyt juuri muutakaan. Enkä tee vieläkään. Ja Aki pelaa edelleen korttia. 

Eroana aiempaan, en kuvittele (enää) olevani menossakaan minnekään. Ihmisen tiloista tulee helposti pysyviä.

Ja lopulta kaikki päättyy siihen, että elimistön itsediagnostiikka ei ole evoluution saatossa rakentunut sisäelinsolumutaatioiden tai valtimotukkeumien varhaiseen havaitsemiseen. Savannilla kun ei olisi ollut paljon EV-iloa tietää, että nyt suolistossani on tapahtunut hallitsemattomaan solulisääntymiseen johtava geenimutaatio. Tätä nykyä olisi. Vaikka ei se lopulta juuri mitään muuttaisi itse asian kannalta.

En ole koskaan tavannut (netissäkään) ihmistä, johon samastuisin. Jokaisella vastaan tulleella on ollut sosiaalisesta normistosta poimittu tavoitehorisontti tai sitten he ovat päihteidenkäytön orjuuttamia, vailla sen laajempaa tavoitteellisuutta. Tämä ei tarkoita, etteivätkö päihteiden suurkäyttäjät voisi kuulua edelliseen porukkaan, mutta kuten sanottua, kokemukseni mukaan eivät erotu siitä olennaisesti.

Vapaus toki on kallista. Laumaeläimet kun tuppautuvat samoille hoodeille ja inflatoivat niiden arvon. Sosiaaliset normit estävät elintasoerojen tehokkaan hyväksikäytönkin suuressa osaa maailmaa. En usko, että alle viidellä kymmennellä miljoonalla eurolla voi olla vapaa. Silloinkin vähät varansa joutuu käyttämään tarkasti. 

Vasta miljardöörinä pienessä maassa voi ostaa itselleen vapauden: tilan ja median ja älymystön pois tieltään. Suuressa maassa mikään raha ei siihen riitä.

3794 päivää edellisestä työpäivästäni ja sen myötä minuun kohdistuneesta sosialisaatiovaateesta.

It's a problem that you think
we need to explain ourselves. 
Don't... to anyone. 

-Moneyball

0
0
25.7.2019 - 20:21

eke

-841
Liittynyt:
30.11.2014
Viestejä:
504

Tämä Dharman viimeinen postaus taisi olla taas sellainen käännekohta tälle(kin) blogille. Eikä siinä mitään, itse tykkään juuri näistä filosofisista pohdinnoista, en ole golf-ihmisiä.

Laumasta tulee mieleen meneillään oleva länsimaisen kulttuurin alennustila, trendistähän siinäkin on kyse, mitä järjettömämmät ja todellisuudelle vieraat asiat saavat kannatusta. En tiedä uskovatko ihmiset oikeasti asiaan vai onko kyse kognitiivisesta dissonanssista?

Mitä valtavan kauniin naisen tulisi tehdä suklaansyönnin ja neflixin katselun sijaan, myydä persettä jotta kauneudesta pääsisi nauttimaan mahdollisimman moni ja itse saisi kunnon korvauksen/vapauden kauneudestaan?

Vapaus on jonkilainen mysteerio jossa tuskin on kyse pelkästä rahasta, niin kuin Charles Manson asian omalla kohdallaan ilmaisi: https://youtu.be/H4uT6ou_ZGw?t=2401

 

 

0
0
25.7.2019 - 20:58

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Elämässä ei pidä tyytyä. Se on ydin.

Törmään vaatimattomuuteen useammin kuin uskonkaan. En pysty rationalisoimaan sitä muuten kuin juuri em. lauman tuottaman regression kautta.

Kirjoitin pari viestiä talvella Pokeritietoon, mutta muuten en vuoteen mihinkään. Helsinkiä päivittäin tarkkailtuani olen todennut, että on järjetöntä käyttää elämäänsä aiheeseen. Kuplassani olin väärässä ongelman todellisesta luonteesta. Paras siis vain ottaa se, minkä voi. 

Golfin erityislaatuisuus on siinä, että lukuunottamatta nukkumista, missään muussa toiminnassa ei viisi tuntia kulu niin nopeasti ja keskittyneesti. En koskaan katso kelloa pelatessani, koska se ei edes tule mieleeni. On vain lyönti ja sen jälkeen odotus siitä, miten pallo makaa ja mikä on linja, tuuli, kallistus, korkeusero, kohdealue ja lämpötila. Ja sitten taas uusi lyönti.

Mitä länsimaihin tulee, niin jotain isoa on tapahtumassa. Tästä on selkeitä indikaatioita. Esimerkiksi kantaväestön syntyvyyden romahdus, keskipainon nousu ja velkaantuminen. Moderni yhteiskunta ei tunne vastaavaa vapaaehtoista kurjistumista asumisen, perheen ja oman kehon kvaliteettien suhteen missään historiassa.

Eräs hypoteesi on, että historiallisesti äärimmäinen varaus ja poikkeuksellisen pitkä rauhanaika ovat tuottaneet elinkelvottoman sukupolven. Sellaisen joka tuhoaa sekä elintasonsa että jatkuvuutensa rationaalisilla valinnoillaan. Samaan aikaan globalisaation tuottama herkkyys ulkoinen riski on elintason suhteen on kasvanut kaikkien aikojen huippuunsa. Ei paljon tarvita, että arvoketju häiriintyy tavalla, joka sattuu juurikin meihin eniten.

Vuoden aikana  olen alkanut hyväksyä sitä, että Suomi ei ole enää Suomi. Vaikka tulonsiirtojärjestelmä massiivisella tavalla sitoo sukupolvia toisiinsa (työssäkäyvät elättävät koululaiset ja vanhukset), ei kärsimystä sietävää koheesiota enää ole. 1990-luvun lamasta ei tässä maassa enää noustaisi, koska nostajat eivät jää tänne nostamaan. Edellisestä selkeä todiste on se, että BKT on vieläkin ATH:n alla, vaikka tuotantopotentiaali on ainakin 10 % edellistä huippua suurempi. Ilman julkisen sektorin velkaantumista, suomalaisten elintasoerot olisivat (jo) revenneet. 

Mitä valtavan kauniin naisen tulisi tehdä suklaansyönnin ja neflixin katselun sijaan, myydä persettä jotta kauneudesta pääsisi nauttimaan mahdollisimman moni ja itse saisi kunnon korvauksen/vapauden kauneudestaan?

Katsoin sattumalta tänään kohtauksen 1980-luvun pornofilmistä, joka oli ensimmäinen, jonka näin. Siinä kaksi naista keskustelee ensin viinilasin äärellä. Eivät ole nähneet vuosiin. Toinen nainen kysyy toiselta: "Lopetit näyttelemisen, mitä olet tehnyt?" Tähän toinen nainen sanoo: "Palasin kotiin, iltakouluun, opiskelin biokemiaa ja raadoin päästäkseni lääketieteelliseen, jossa olen nyt." Ja sitten juoni jatkuu. Siinä vastaus.

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0
26.7.2019 - 01:10

Slice

+186
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Tervetuloa takaisin.

Mikas siina Akin kortinpeluussa? Sina ja mina, molemmat pelaisimme luultavasti myos livea jos vaan olisimme riittavan etevia, muun urheilun ja nautiskelun ohessa.

Pelit on reguloitu kuoliaaksi ja siirtyneet koteihin. Tama on nostanut kynnyksen ulottumattomiin mukavaan kortinpeluuseen.

Allekirjoitan ajankuvauksesi taysin, mutta unohdat tai sivuutat silti sen seikan etta tuskin haluaisit etta olisit syntynyt 100 tai 200 vuotta sitten.

Asiat on sinulla paremmin ja elama mukavempaa kuin isovanhemmillasi. Ja tulevilla sukupolvilla luultavasti menee viela paremmin kuin meilla.

 

Materiaalisesti Suomessa otetaan takkiin tai pysytaan nollissa, mutta immateriaalisella puolella meneillaan oleva teknologinen loikka saa kylla ihmeita aikaan. Olen myos muuttanut aikaa sitten ulkomaille ja ajatellut omaa blogia, mutta ehka joskus hamassa tulevaisuudessa sitten.

 

Kannattaa matkustaa ja hypata vaikkapa moottoripyoran selkaan. Menna paikkoihin joihin turistit tai tripadvisor eivat ole loytaneet.Sielta loytyy ihmisia joihin samastua taysin.. mutta taytyy olla avoin ja seikkailuhenkinen.

 

 

0
0
26.7.2019 - 06:15

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Dharma ei turisteeraa.

Epäilen myös sitä, että löytäisin ihmisiä, joihin samastua tuolla(kaan) tavoin. 

Materiaalinen täydellisyytemme (vs. historiallinen) peittää alleen sen, miten haavoittuvaisia me tosiasiassa olemme, kun aika on. 

Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden. Helsinkiä katsellessani olen kuitenkin kallistunut siihen ennustukseen, että tällaisen yhteiskunnan tuotantotaloudellinen kestävyys ei ole riittävää. Tasapainottavana tekijänä tosin on se, että velat eivät periydy ja nykyisten *sensuroitu* sukupolven elämäntyön tulokset myydään kymmenen kappaleen pusseissa yhden kappaleen hinnalla seuraavalle sukupolvelle. Ostaja tosin on suurella todennäköisyydellä ulkomainen sijoittaja.

Meno on heti terveempää ulompana. Idiotismi on niin moniulotteista, että sen vaikutus laskee kuutio- tai jopa sitä suurempaan juureen etäisyyden kasvaessa. 

Kortin pelaaminen tavoitteellista toimintaa (Akille). Minun vuorokaudestani tavoitteellinen toiminta ei, etenkään talvikaudella, täytä edes kahta tuntia. Kuten muukin pohjoisen luonto, joudun kesällä venymään ja vasta talvella palautumaan, mikä ei enää 41-vuotiaalle ole ideaali ratkaisu. Siksipä en jää tänne, sitten joskus.

Sosialismi on Suomessa vahvasti in. Keskusjohtoinen elämänhallinta. Päivittäisestä Hesarista löytää helposti kymmenen esimerkkiä, joissa ongelma on se, ettei julkinen sektori kirjoittajan mielestä puutu maailmaan edellenkään tarpeeksi. Tämä on keskeisin syy sille, miksi pidän Trumpia niin erinomaisena. Hänen kannatuspohjassaan julkisen sektorin puuttuminen vastaa samaa kuin suomalaisille kirkon puuttuminen yksityiselämään, sen rahankäyttöön ja arvoihin.

Eikä kyse ole vain taloudellisesta sosialismista. Kyse on ennen kaikkea mentaliteetista. Asia on helppo ymmärtää: Mikset siirtyisi yhteiskäyttöiseen sähköhammasharjaan? Onhan se vähän tyhmää, että harjasi on käytössä 4 minuuttia päivässä ja lopun aikaa parkissa viemässä tilaa hyllyltä ja kuluttamassa luonnonvaroja. 

Minä en käytä yhteiskäyttöisiä hammasharjoja tai kulkuvälineitä.

 

 

0
0
26.7.2019 - 07:03

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Eliten terassin sohvapöydässä istui vanhempi toimittajamies ja iäkkäämpi rakennusalan käsityöläinen, toisilleen entuudesta tuntemattomat. Toimittajamies kysyi rakennusmieheltä: "Mikä Töölössä on muuttunut hänen eläessään?" Vastasi: "Ei mikään."

Helsingin parhaita kesäpaikkoja on Hietsun pohjoispuolen pienen niemenkärki. Laskeva aurinko pitää sen lämpimänä läpi kesän auringonlaskuun saakka, mikä mahdollistaa ulkona istumisen meren äärellä myöhään iltaan (harvinaista Suomessa). Siinä rantaviivaa katsellessa huomaa, miten metsäinen se on. Seurasaaren selän rantoja ei rakenneta. Kaikki  muut kylläkin.

Turunväylästä vain pieni tyrä kuuluu Helsinkiin. Siksi Turunväylää ei voida tukkia. Huopalahdentie kylläkin, mutta kyse on melko pienestä pätkästä ja muutamasta lisäminuutista nykyiseen tukokseen nähden. 

Kaikki maa Töölössä on yksityistä.

Näistä syistä johtuen Töölö on kantakaupungin paras alue. Se ei tietysti absoluuttisesti vielä paljoa ole, mutta paikallinen optimi.

Kaikki muut kantakaupungin alueet tulevat kärsimään valtavasti *sensuroitu* yhteiskuntasuunnittelun implikaatioista, jotka ovat paraikaa tuotannossa.

Kaupungin sisäiset hintasuhteet ovat yllättävän volatiileja. 1970-luvulla uusi Pihlajamäen lähiö maksoi neliöhinnoiltaan enemmän kuin ränsistyneen Katajanokan vanhanpuolen asunnot. 1990-luvun lopussa 005xx-alueet maksoivat selvästi vähemmän kuin Töölö. 2000 luvun alkuun saakka Helsingin itäisten osien hintakehitys korreloi vahvasti keskustan kanssa. Sen jälkeen jokaista viisivuotistarkastelukautta kohden yhä vähemmän. Metro- tai juna-aseman välitön läheisyys alentaa kymmenillä prosenteilla alueen neliöhintoja.

Tähän päälle vielä turismin, hotellikapasiteetin riittämättömyyden ja airb'n'b:n inflatointi hintoihin.

79 % Jätkäsaaren (puolet rakennettu) asukkaista asuu vuokralla.

Sosialismi tuottaa juuri tällaisia vaikeasti ennakoitavia ja epäloogisia hintamuutoksia. USA:ssa asuntokupla koski pääsääntöisesti vain säänneltyjä alueita. Sääntelemättömässä rakentamisessa lisäkysyntä levitti tarjontaa markkinaehtoisesti eri etäisyyksille tasapainottaen hintojen nousua.

Suomessa, ja etenkin Helsingissä, tulonsiirtomekanismit siirtävät asuntojen kysyntää huomattavasti vs. vapaa tilanne.

Tähän päälle vielä tuleva kaksiosainen kiinteistöverojärjestelmän uudistus sekä erittäin edullisen lämmitysmuodon loppuminen. Ja sitten vielä uutuutena hallitusohjelmassa mainitut verovähennysoikeuksien poistot ja pääomatuloveron mahdollinen nousu.

Osakesäästäminen on taatusti suoraviivaisempaa ja turvallisempaa kuin asuntosijoittaminen tämän päivän Helsingissä. Mutta jos jostain pitää asunto tällä seudulla omistaa, niin Töölöstä.

PS. Pelasin viime vuoden ja alkukauden kerran viikossa Vuosaari golfissa. Tyypillisesti 9.00 sunnuntaisin. Lähdin kotoa noin 7.30. Ennätykseni oli 18 punaista valoa Töölöstä Vuosaareen. Espooseen ajaessani valot taasen vaihtuvat aina vihreiksi kun lähestyn niitä hiljaisina aikoina. Liikennevaloautomatiikka toimii toisin päin. Tämä on ollut yksi keskeinen syy siihen, miksi en enää pelaa idässä. En vaikka minulla on sinne yksi pelioikeuskin  (Nevas).

 

 

0
0
26.7.2019 - 10:44

hauturi

+3109
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2326
Dharma kirjoitti:

viisi tuntia kulu niin nopeasti ja keskittyneesti. En koskaan katso kelloa pelatessani, koska se ei edes tule mieleeni. On vain lyönti ja sen jälkeen odotus siitä, miten pallo makaa ja mikä on linja, tuuli, kallistus, korkeusero, kohdealue ja lämpötila. Ja sitten taas uusi lyönti.

Jos golfkierros kestää viisi tuntia, siihen sisältyy ihan helvetisti muutakin kuin kuvaamasi asiat, eli pääasiassa odottelua. Ilman odottelua golfkierros kestää yksin kävellen n. 1,5 - 2 tuntia. Kaikki siihen päälle on odottelua, eli viiden tunnin kierrokseen sisältyy 3 - 3,5 tuntia odottelua, joko oman peliryhmän tai luultavasti suurimmalta osaltaan edellä pelaavien.

0
0
26.7.2019 - 11:09

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
hauturi kirjoitti:
Dharma kirjoitti:

Minä en käytä yhteiskäyttöisiä hammasharjoja tai kulkuvälineitä.

Taksiakaan?

En. Sama kategoria. Olen ajanut Suomessa taksilla kerran vuosien aikana. En nyt muista, mikä oli viime kertaa ennen. Luultavasti pari kolme vuotta aiemmin.

Julkisilla kuljen keskimäärin kerran kuussa. Hartwall-areenalle lähinnä matseihin, joissa juon sen verran, etten aja.

Kävelen ja ajan kaikkialle. Myös lentokentälle. Lensin viimeksi vuosi sitten. Kaksi kertaa olen käynyt laivalla tässä välissä ja kerran Pihlajasaaressa vesibussilla. Wienissä asuessani jo vitutti käyttää Vaporettoa Venetsiassa, mutta eipä sitä oikein muu ratkaisu ole varallisuudellani mahdollinen.

EDIT: Oli muuten paska kokemus tuokin taksikerta. Tuttu 0100 0700 numero, uusi hyvä auto, mutta ajoi hitaasti 3 km matkan ja laskutti 16,70 e. Ruotsin taksikusetukset tulleet Suomeen. Aikaveloitus yms. Sen huomaa ajaessakin, kun taksit matelivat. Ennen kaahasivat. 

0
0
26.7.2019 - 11:10

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
hauturi kirjoitti:
Dharma kirjoitti:

viisi tuntia kulu niin nopeasti ja keskittyneesti. En koskaan katso kelloa pelatessani, koska se ei edes tule mieleeni. On vain lyönti ja sen jälkeen odotus siitä, miten pallo makaa ja mikä on linja, tuuli, kallistus, korkeusero, kohdealue ja lämpötila. Ja sitten taas uusi lyönti.

Jos golfkierros kestää viisi tuntia, siihen sisältyy ihan helvetisti muutakin kuin kuvaamasi asiat, eli pääasiassa odottelua. Ilman odottelua golfkierros kestää yksin kävellen n. 1,5 - 2 tuntia. Kaikki siihen päälle on odottelua, eli viiden tunnin kierrokseen sisältyy 3 - 3,5 tuntia odottelua, joko oman peliryhmän tai luultavasti suurimmalta osaltaan edellä pelaavien.

Kilpailukierrokset kestävät 5-6 tuntia. Salossa pelaan kolmen ryhmässä 3 h 20 min. Vuosaaressa menee nelisen tuntia.

Kierroksen aikana kävelen 7-10 km, joten selvää on, että suurin osa ajasta on paikallaan oloa eli odottelua. Lyönti kun kestää 20-30 sekunttia.

Joka tapauksessa en ole kokenut vastaavaa ajantajun katoamista missään niin kuin golfissa ja positiviisessa mielessä. Eli viisikin tuntia tuntuu kuluneen miellyttävästi ja keskittyneesti. Mietin koko ajan aina seuraavaa lyöntiäni. Lähinnä jännitän pallon paikkaa ja sen tuomia mahdollisuuksia. Pallolla mittaan tarkan etäisyyden ja valitsen lyönnin yleensä nopeasti, koska siinä vaiheessa vaihtoehtojen määrä on jo valmiiksi redusoitunut.

0
0
26.7.2019 - 11:15

Jmakela

+115
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Tuo ihmisten tavoittelemattomuus ja saamattomuus on monen summa Suomessa ja on sinäänsä ihan ymmärrettävää, ilmapiiri on Suomessa sellainen että jos menestyt niin sitten joku toimittaja tekee jutun  kuinka tienaat x-kertaa enemmän kuin perustyöläinen vaikka olet todennäköisesti tehnyt huomattavasti enemmän töitä sen eteen että olet saavuttanut asemasi. Toiseksi iskee aivan järjetön verotus joka vie yli puolet palkasta tai sitten reilun kolmanneksen jos pääomaverona. Ja vielä jos on lapsia niin joudut maksamaan lisää vielä veroja jos siirrät omistuksiasi heille sekä perintöveroa. Suomeen on luotu ilmapiiri joka ei todellakaan kannusta menestymään vaan vaikuttaa siltä että halutaan vain keskitasontyöntekijöitä jotka vaan puurtavat eläkeikään ja sitten astuvat sivuun.

0
0
26.7.2019 - 11:15

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Todettakoon vielä, että sovellan lapsiini samoja standardeja kuin itseeni. Ajoin viime koulu vuonan 800 kertaa kodin ja koulun väliä, kun kuskasin lapsiani.

0
0
26.7.2019 - 11:22

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Jmakela kirjoitti:

Tuo ihmisten tavoittelemattomuus ja saamattomuus on monen summa Suomessa ja on sinäänsä ihan ymmärrettävää, ilmapiiri on Suomessa sellainen että jos menestyt niin sitten joku toimittaja tekee jutun  kuinka tienaat x-kertaa enemmän kuin perustyöläinen vaikka olet todennäköisesti tehnyt huomattavasti enemmän töitä sen eteen että olet saavuttanut asemasi. Toiseksi iskee aivan järjetön verotus joka vie yli puolet palkasta tai sitten reilun kolmanneksen jos pääomaverona. Ja vielä jos on lapsia niin joudut maksamaan lisää vielä veroja jos siirrät omistuksiasi heille sekä perintöveroa. Suomeen on luotu ilmapiiri joka ei todellakaan kannusta menestymään vaan vaikuttaa siltä että halutaan vain keskitasontyöntekijöitä jotka vaan puurtavat eläkeikään ja sitten astuvat sivuun.

Sosialismilla on Suomessa erittäin kova kannatus. Kokoomuskin on tosiasiassa sosialistinen puolue tämän takia. Kuten kaikki muutkin.

Helsingissä on täysin järjetöntä elää muulla kuin tulonsiirroilla asumisesta, koulutukseen, suojatyöpaikkoihin, palveluihin ja liikenteeseen. Etenkin jos aloittaa käytännön nollasta.

4/5 Kalasataman ja Jätkäsaaren asukkaista elää enemmän tai vähemmän veronmaksajien piikkiin. Vaikea ymmärtää ihmistä, joka ostaa sieltä omilla rahoilaan 8000 e/m2 asunnon. Vähän kun jättäisi Ale Pubissa satasen tipin jokaisesta tuopistaan.

0
0
26.7.2019 - 11:27

hauturi

+3109
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2326
Dharma kirjoitti:
Lähinnä jännitän pallon paikkaa ja sen tuomia mahdollisuuksia. Pallolla mittaan tarkan etäisyyden ja valitsen lyönnin yleensä nopeasti, koska siinä vaiheessa vaihtoehtojen määrä on jo valmiiksi redusoitunut.

Suurin osa odottelusta tapahtuu tiiauspaikalla, missä ei tarvitse pallon paikkaa paljon jännittää, eikä tarkkaa etäisyyttä (pl par 3:t) mittailla.

0
0
26.7.2019 - 11:37

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
hauturi kirjoitti:
Dharma kirjoitti:
Lähinnä jännitän pallon paikkaa ja sen tuomia mahdollisuuksia. Pallolla mittaan tarkan etäisyyden ja valitsen lyönnin yleensä nopeasti, koska siinä vaiheessa vaihtoehtojen määrä on jo valmiiksi redusoitunut.

Suurin osa odottelusta tapahtuu tiiauspaikalla, missä ei tarvitse pallon paikkaa paljon jännittää, eikä tarkkaa etäisyyttä (pl par 3:t) mittailla.

Itse lyön viheriöille alle 230 metristä ja tämän takia voin lyödä viheriöille vasta kun se on tyhjä. Käytännössä jokainen onnistuneen avaukseni jälkeinen lyönti on viheriöille yritys (pl. par 3:t ja lyhyet par-4:t, joilla olen viheriöllä ykkösellä).

Olen itse myöskin nopea pelaaja eli hölkkään aina pallolleni (jotta saan luona eniten aikaa samalla) jne. Se, että kierrokseni ovat mitä ovat ajallisesti, ei ole yleensä omaa syytäni. Paitsi pallon etsimiseni, mutta siinäkin otan yleensä lost ballin nopeasti ja siksi niitä kuluu.

Pallolleen hölkkäämisessä on myös se etu, että monesti ehtii käydä viheriöillä katsomassa sen muotoa ja juosta takaisin omalle pallolleen peliseuran siitä kärsimättä.

0
0
26.7.2019 - 11:42

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

+25:ssä käytän seuraavia mittoja lyönnilleni ilman tuuli- ja korkeuserokorjauksia täydellisestä makuusta:

60 n. 70 m

56 n. 80 m

52 n. 88 m

P: n. 105 m

9: n. 120 m

8: n. 145 m

7: n. 155 m

6: n. 170 m

5: n. 195 m

4 (22,5 astetta): ei vielä pelikunnossa

puu-3 210-230 m

Driver: luotan 230 m carryyn 

Nämä siis täyden svingin maksimit ja toki sitten lyhyempiä svingejä yms. 

0
0
26.7.2019 - 12:00

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Huomenna sitten Berliiniin. Kuten sanottua, en pidä turisteeraamisesta, mutta en ole perheeni ainoa yksilö. Lisäksi matkustamme oikeastaan vain niin, että vaihdamme kämppiä pariksi viikoksi tuttujen kanssa, joten elämänlaatu ja kustannuspuoli säilyy hyvänä. Viime vuonna Pariisissa oli niin kuuma, että lähinnä nukuin. Toki vaikutti se, että golfkausi oli ollut intensiivinen, kuten nytkin. Pakkopysähdys tekee hyvää ja jaksaa painaa loppukauden.

Tärkeintä kuitenkin on, että Valioliiga käynnistyy kahden viikon päästä. Ehdin just avaukseen tv:n ääreen ja siitä sitten aamulla taas suoraan kisoihin.

Valioliiga on paras liiga. Tasainen kärki ja brittimaailma vetoaa edelleen minuun tv:n kautta. Toki jos itse kävisin matseissa, niin Saksa tai Italia olisi kiinnostavampi, mutta etänä näin.

Mestarien liigan suhteen on sama aikaero-ongelma, kuten ennenkin eli nukahdan aina matseja katsoessani. Pitäisi keksiä joku systeemi kääntää rytmiä, mutta kun sitä ei mihinkään koskaan tarvitse mennä, niin alkaa elää auringon mukaisesti, kuten muukin luonto.

 

 

0
0
26.7.2019 - 13:47

Casteliero

+5628
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2011

Tuo mailakohtaisten mittojen vertailu on vähän harhaanjohtavaa ilman, että ilmoittaa myös mailamallin tai asteet mailoista. Toki itselle ne on hyvä olla tiedossa. Esimerkiksi Titleistin AP1:sen i9 asteet on 38, kun MB bladen 39 astetta. Eli AP1:n ja MB:n ero on käytännössä yksi maila vaikka numerot pohjassa on samat. Näin on kaikkien merkkien game-improvement mailoissa. Tällä tavallaan huijataan aloittelijaa pidemmillä lyönneillä.

Noissa GI-mailoissa on myös sitä painoa siirrelty eri paikkoihin ja lavan pintaa kavennettu jne. että saadaan se pallo lähtemään paremmin siitä lavasta. Se toki antaa aloittelijoille ja klubipelaajille eri joukon onnistumisen tunteita, mutta tuo myös ongelmia, jota enemmän pelanneet eivät halua. Golf kun ei raudoilla enää ole pituuspeli, vaan tarkkuuspeli, niin pelurit haluaa tasaisuutta mitoissa. Näissä GI-kepukoissa on se ongelma, että sieltä tulee aina silloin tällöin näitä pomppulyöntejä, joissa se pallo lähtee lavasta normaalia kovempaa ja se saattaa olla 10-15m pidemmällä, mitä normaalimitat on. Se ei tietenkään ole hyvä asia. Alottelijoilla ja klubipelaajilla on myös tendenssiä pitää näitä maksimimittoja heidän normimittoina ja sillon taas pelataan satunnaisilla onnistumisilla.

Sinulla myös näyttää olevan noissa mitoissa vähän epäsäännöllisyyttä. Esim. i9 lentää 120m ja i8 25m pidemmälle, mutta sitten i7 enää 10m siitä. Voi toki osittain selittyä sillä, että tuossa i9 ja i8 välissä on se raja, missä backspinin vaikutuksessa menee raja ja i8 lyöty pallo ei pure enää greenillä hyvin vaan ottaa pomput ja rullit, kun i9 purasee ja jää ensimmäisen pompun jälkeen paikalleen. Mutta ei tämäkään toki selitä 25m eroa. Normaalisti kun se on samanlaisilla kovuuksilla lyötynä jossain 10-15m tietämillä.

Itse olen suhteellisen pitkälyöntinen. Biittaan varmasti n. 97% meidän seuran jäsenistä draivissa. Pelaan myös bladeilla niiden toistettavuuden ja työstettävyyden takia. Minun mitat menee näin (suluissa asteet):

60 85m
54 95m
50 105m
P (47) 115m
9 (43) 125m
8 (39) 135m
7 (35) 145m
6 (31) 155m
5 (27) 165m
4 (22) 180m
3 (19) 195m
puu 3 (15) 210m
draivi (9,5) 240-250m

Jos pitäisi arvioida, niin sanoisin, että lyön kuitenkin noin 75-80% teholla nuo mitat. Pystyn lyömään i7:lla esim. yli 160m ja jos on tarve. Mutta kun lyö pienemmällä teholla, niin toistettavuus, osuma, tarkkuus jne. pysyy paremmin, eli lopputulos on yleensä aina parempi.

Eli tuloksen teon kannalta ei nuo mitat ole oleellisia, muilla kuin draiverilla, jos vaan mailanpäässä on tarpeeksi nopeutta lyödä ilmassa lentäviä spinnaavia rautoja ja sinun swingillä ei ole mitään ongelmaa tuottaa sitä vauhtia. Toki klubilla voi jotain ihailua saada pitkillä lyönneillä aikaiseksi, mutta enemmän sitä ihailua tulee kun voittaa kisoja hyvällä tuloksella. Draiveilla voi sitten käydä pokailemassa ne pisimmän draivin kisat.

Sulla kun kuitenkin on sitä vauhtia siinä swingissä tarpeeksi, niin nyt ei kannata enää keskittyä noihin mittoihin ja pituuksiin, vaan siihen toistettavuuteen. Lyö sellaisella voimalla, että tunnet voivasi toistaa sen ilman ongelmia ja korjaat tuota swingiä sellaiseksi, että se tukee enemmän juuri tuota toistettavuutta, eikä maksimi mittoja. Sen jälkeen on hyvä käydä johonkin monitoriin piiskaamassa nuo mitat sillä toistettavalla swingillä ja teholla, ja sieltä saa ne oikeat pelimitat sitten mailoilla. Sen jälkeen aletaan tehdä sitä tulosta viimestään.
 

0
0
26.7.2019 - 13:59

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Pelaan käytännössä toista kesääni mailatkin vaihtuneet kuukausi sitten. Mietin noita pituuksia laittaessani parasta arvausta. Vain osa niistä on tuoreita testauksia. Esim. Salossa reikä 11. on minulla aina pin high 8:lla tiiltä ja se on 145 m. Kahdesti olen lyönyt 15:n lähetymisen tarkasti ojaan 83 metristä 56:lla peräkkäin, joten siitä otin tuon mitan. Puu-3:lla olen lyönyt nyt parin viikon aikana kolmesti 217 m pin high kakkoslyönnin, joista viimeisin lievään ylärinteeseen.  230 m avaus tasaisella tiiltä on myös kahden viikon sisältä kisoista puu-3.

Löin kakkoslyönnin tasaisella vitosella 210 m lipulle 10 metriä eteen, joten siitä 195 m arvaukseni vitoselle.

Varianssini on kuitenkin niin isoa, että käytännössä on vain pakko ottaa nämä maksimit huomioon, etten lyö pitkäksi. Harvoin onnistun.

Kävin keväällä kolme kertaa lyömässä täydelliseen laitteistoon Finnoolla eli mikä ottaa kaikki lyöntiparametrit ja kuvaa edestä ja takaa. Jatkan tätä jahka kausi kostuu eli pelit vähenevät.

Kisoissa, joissa pelaan, pisin drive on ollut tähän asti yli 300 m, joten turha odottaa voittoa.

En suoraan sanottuna välitä paskaakaan, voitanko jonkun pistebogikisan vai en. Oikea golf on lyöntipeliä. Siksi en ikinä pelaa kolmella lipulle.

Tähän on tosin poikkeus. Edustan toista kerhoani joukkuekisoissa ja niissä pitää tehdä tulosta joukkueen takia.

 

0
0
26.7.2019 - 14:06

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Mitä lyöntivoimaan tulee, niin olen nyt kahdessa kisoissa ollut kiinni voitossa Salossa peräkkäin. Reikä 17 on dogleg oikealle, par 4. Se vain, että se oikea on outti. No olen sitten himmaillut rautakutosella varmuuden vuoksi aina tässä sillä seurauksella, että ei-täysillä svingissä etujalkani ei ole räjähtänyt pystyyn, lantio jäänyt avautumatta ja lapa auki. 2 ja 3 kertaa outtiin avauksesta näissä kisoissa tällä väylällä. Tuloksena 4. ja 20. sija. Jäi moottorisaha ja silmälasit voittamatta.

Eli helpompi löydä täydellä voimalla tässä vaihessa. 

Tässä vielä nykyinen driveni ilman hidastusta:

 

Ostin muuten talvella mailan ja lämin tammikuun:

0
0
26.7.2019 - 14:14

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Arkistosta viime kauden lopusta lyönti, jonka perusteella nykyinen driverini säädettiin:

 

0
0
26.7.2019 - 15:07

Casteliero

+5628
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
2011

Ja mitä tulee tuohon ajankäyttöön kentällä, niin 4 tuntia on ihan maksimi mitä 4 hengen ryhmä siellä saa käyttää. Jos menee sen yli, niin siellä ollaan riistämässä muiden vapaa-aikaa. Ja niinkuin hauturi sanoi tuolla ylempänä, että suurin osa odottelusta tapahtuu tiiauspaikalla, mutta samoin myös viheriöllä ja palloa lyödessä väylällä. Tuo palloille siirtyminen ei ole ongelma, eikä siellä tartte hölkätä, koska silloin koko ryhmä liikkuu kerralla ja käytetty aika suhteessa per pelaaja ei nosta merkittävästi kokonaisaikaa.

Mutta jos siellä on esim. yksi hidas pelaaja, joka käyttää 20sek "normaalia" (normaali hakasissa, koska ei ole mitään normaalia) kauemmin jokaiseen lyöntiin ja pelaa vaikka 90 lyöntiä. Tällöin koko kierrokselle tulee 30min lisää mittaa pelkästään noista sen ylimääräisistä ajan käytöistä. Jos taas koko neljän hengen ryhmä käyttää 10sek ylimääräistä joka lyöntiin ja pelaavat keskiarvolla 90 kierroksen, niin se on tunti.

Samoin griineillä on telkkarista opittu pro-pelaajien manööverit ja käydään lukemassa putit kahdelta puolelta ja tepastellaan pitkin breikkejä jne. Kaikki tämä vie turhaa aikaa. Ja tiibokseissa ihmetellään säätä ja pähkäillään honoreita ja mailoja jne. Todella paljon siellä kulutetaan turhaa aikaa. Varsinkin Etelä-Suomessa.

Se ei kuitenkaan tietty tarkoita, etteikö siellä saa keskittyä lyönteihin tai jutella pelikavereiden kanssa, mutta neljän hengen ryhmä pysyy pelaamaan kentän helposti alle kolmen tunnin, jos kenttä on tuttu ja peli kulkee edes joten kuten, ja sillä tuo neljä tuntia on ihan maksimi. Ihmisillä on kuitenkin vapaa-aikaa rajoitettu määrä ja en ainakaan itse koe, että minulla olisi mikään oikeus toisilta sitä turhaan kuluttaa.

0
0