Olet täällä

34 miljardin suursijoittaja: "Suurin uhka meille sijoittajille on EMP."

30.6.2019, 18:42
#1
+1759
Liittynyt:
9.2.2019, 09:20
Viestejä:
714

Millä voit näyttää toteen omistuksesi sijoitussalkussasi ja tileilläsi, jos pankkien tiedot ja kaikki muut elektronisessa muodossa olevat tiedot niistä niistä yhtäkkiä häviäisivät? Onko tämä mahdollista tai jopa todennäköistä pelkästään pikku luonnonvoimien ansiosta? Onko sinulla ajantasaiset tiedot paperimuodossa? No, voi olla, että niillekään ei enää ole käyttöä – tilanteesta riippuen.laugh

 

Hedge-rahasto Elliott Managementin perustaja ja toimitusjohtaja, miljardööri Paul Singer on huolissaan EMP:stä eli sähkömagneettisesta pulssista. Hän on kertonut kirjeissään rahaston sijoittajille pitävänsä sähkömagneettista pulssia suurimpana pelkonaan.

Sähkömagneettisella pulssilla tarkoitetaan lyhyttä ja voimakasta sähkömagneettista aaltoa, joka vaurioittaa sähköllä toimivia laitteita. Tämä tarkoittaisi myös taivaalta putoavia lentokoneita, maanteille hyytyviä autoja, kaatuvia puhelin- ja tietoliikenneverkkoja sekä laajamittaisia sähkökatkoja. EMP saattaa paistaa siis paistaa elektroniikan pysyvästi. Tällaisen aallon voisi synnyttää esimerkiksi ja todennäköisimmin pelkästään voimakas aurinkomyrsky, kuten vuonna 2012 oli lähellä (tai korkealla ilmakehässä tapahtuva tahallinen ydinräjähdys).

Singerin mielestä tällainen purkaus olisi jopa ydinsotaa pahempi uhkakuva sijoittajille – ja ihmiskunnalle.Tiedemies Pete Riley on laskenut todennäköisyyden sille, että maapalloon osuu Carrington-luokan aurinkomyrsky seuraavan kymmenen vuoden aikana. Vastaus on 12 prosenttia.https://www.wired.com/2012/02/massive-solar-flare/

Coloradon yliopistossa työskentelevä tutkija Daniel Baker on tutkinut aurinkomyrskyjä yhdessä NASAn ja muiden kollegojensa kanssa. He ovat julkaisseet mm. tutkimuksensa siitä, kuinka voimakas koronan massapurkaus (CME) paiskautui läpi Maan kiertoradan 23. heinäkuuta 2012.

https://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2014/23jul_superstorm/

”Olen viimeaikaisten tutkimustemme myötä entistäkin vakuuttuneempi, että Maa ja sen asukkaat olivat uskomattoman onnekkaita, että vuoden 2012 purkaus tapahtui silloin, kun se tapahtui. Jos purkaus olisi sattunut vain viikkoa aikaisemmin, Maa olisi ollut tulilinjalla”, Baker sanoo.

Käytännössä osuma – koosta riippunen - olisi voinut tuhota globaalisti sähköverkon ja syöstä ihmiskunnan takaisin 1800-luvulle. Nasan mukaan kaikki, mikä on kiinni seinän pistorasiassa, olisi voinut lakata toimimasta, suuri osa lopullisesti, kuten myös pienemmät jutut, kuten esimerkiksi vesivessat, koska vesijärjestelmä nojaa sähköisiin pumppuihin.

Heinäkuun 2012 myrsky oli vähintään yhtä iso kuin vuoden 1859 myrsky, josta käytetään löytäjänsä Richard Carringtonin mukaan nimitystä Carrington Event. Silloin lennätinlinjat ympäri maapallon kipinöivät ja jopa sytyttivät joitakin lennätintoimistoja tuleen.

Tahallisesta EMP:stä, jota nyt kovasti kehitellään eri tahoilla,  lisää tässä mukavassa tarinassa, jos haluat menettää yöunesi:

http://www.firstempcommission.org/uploads/1/1/9/5/119571849/nuclear_emp_attack_scenarios_and_combined-arms_cyber_warfare_by_peter_pry_july_2017.pdf

 

Good luck yes

1
+1
0
-1
1
0
30.6.2019, 18:50
+2561
Liittynyt:
4.3.2016, 20:21
Viestejä:
1229

Hajautetut tietokannat, lohkoketjut ja pilviratkaisut pitää kyllä huolen noista alueellisista mahdollisuuksista, mutta jos tulee koko maapallon laajuinen pulssi, niin sillon sijoitukset ei ole kovin korkealla huolenaiheiden listalla.

0
+1
0
-1
0
0
2.7.2019, 00:27
+15
Liittynyt:
13.1.2017, 22:52
Viestejä:
94

Itseasiassa potentiaalinen ratkaisu on ollu olemassa jo kauan, nyt ollaan teknologisella tasolla pääsemällä käsiksi siihen, datan tallennus DNA:han: 

https://youtu.be/tBvd7OSDGgQ

Huikeeta ajatella kun kirjoitus- ja lukunopeus viel kehittyy niin mitä mahdollistaa. DNA:han pitäisi kestää EMP koska sehän indusoi vaan sähköä johtaviin materiaaleihin virtaa. 

0
+1
0
-1
0
0
2.7.2019, 09:26
+1759
Liittynyt:
9.2.2019, 09:20
Viestejä:
714

Lähetetäänpä kaikki pankeillemme ja Finassivalvonnalle kysymys, ovatko talletustietomme varmasti turvassa aurinkomyrskyn aiheuttaman sähkömagneettisen pulssin varalta. Pankkien ja Finanssivalvonnan väellä voivat alkaa kainalot hikoamaan, kun he alkavat rustata vastauksia ja siksi osa sijoituksista kannattaa pitää kiinteässä omaisuudessa (muu kun voi yhtäkkiä kadota ja maailman finanssimarkkinat seota täysin).laugh

”Carringtonin kokoluokan myrsky tänä päivänä olisi todella vakava tilanne. Sen kerrannaisvaikutukset olisivat isot, ja Suomessakin tällainen tapahtuma on nostettu kansalliseen riskiarvioon VAKAVAKSI UHAKSI."  Helsingin yliopiston laskennallisen avaruusfysiikan professori Minna Palmroth

Tosiasia on se, maa tiettävästi kiertää jatkuvasti aurinkoa ja suurempia ja pienempiä aurinkomyrskyjä auringossa tapahtuu koko ajan. Aurinkomyrskyjen on havaittu huipentuvan noin 11 vuoden välein eli seuraavaksi vuonna 2023. On vain ajan kysymys, milloin maapalloa kohtaa sen kokoinen osuma, että elektroniset laitteet ja tietovarastot tuhoutuvat enemmän tai vähemmän. Tuleeko se neljän vuoden päästä, sadan vuoden päästä vai myöhemmin jää nähtäväksi.

”Vuonna 1859  teknologiaa ei ollut kovin paljon käytössä, joten vahingot jäivät vähäisiksi. Mikäli vastaava purkaus tapahtuisi tänään, vahingot nousisivat tuhansiin miljardeihin”, Harvardin yliopiston tutkija Avi Loeb laskee. ”Vastaava purkaus sulkisi sähköverkot, tietokoneet, viilennyslaitteet ja ydinvoimalat. Hieman voimakkaampi purkaus vahingoittaisi jo otsonikerrosta.”  https://iopscience.iop.org/article/10.3847/1538-4357/aa8e96/pdf

Täytyy vissiin  harkita kultaharkkojen hankintaawink

 

Siunausta!

In Gold we trust yes

 

0
+1
0
-1
0
0
2.7.2019, 10:20
+24
Liittynyt:
15.2.2015, 13:35
Viestejä:
47

Heikin Ashi kirjoitti:

Täytyy vissiin  harkita kultaharkkojen hankintaa

Kaikki maailman pakastimet, jääkaapit ja vesipumput hajoaa. Miljardit ihmiset taistelevat eloonjäämisestä.

Mitä siinä kohtaa tekee kultaharkoilla?

0
+1
0
-1
0
0
2.7.2019, 10:58
+1759
Liittynyt:
9.2.2019, 09:20
Viestejä:
714

Meidän pienten sijoittajien kannattaa  tulevaa EMP pulssia odotellessa  luottaa samaan kuin keskuspankit ja isot valtiotkin (ks. alla) enlightened

Toki pelkillä kultaharkoilla ei pitkälle pärjää - pulssin voimakkuudesta riippuen - vaan pitää olla myös kotivara, joka meiltä kaikilta varmaan löytyykin.  http://72tuntia.fi/varaudu/#lepo smiley 

 

"Keskuspankit ovat siirtyneet monen kymmenen vuoden jälkeen kullan netto-ostajiksi vuoden 2009 puolivälistä alkaen, eli keskuspankit kumuloivat kultaa. Saksan keskuspankki ilmoitti juuri että se kotiuttaa ulkomailla säilytyksessä olevaa kultaa omalle maaperälleen. Venezuela kotiutti kultavarantonsa ulkomailta jo aikaisemmin viime vuonna. Kiina ja Venäjä ostavat kultaa joka kuukausi. Keskuspankkien kultaryntäys on leviämässä myös kaupallisiin pankkeihin. Baselin pankkivalvontakomitea on ehdottanut, että kullan roolia muutetaan pankkien likvidejä varoja määriteltäessä. Ehdotus on se, että kultaa kohdeltaisiin likvidinä varallisuuseränä yhtä likvidinä kuin käteistä rahaa. Mikäli ehdotus toteutetaan Basel 3 säännöissä, merkitsisi se sitä, että kaupalliset pankit pystyvät ostamaan kultaa ja pienentämään likviditeettiriskiä samanaikaisesti. European Market Infrastructure Regulation (EMIR) on äskettäin sallinut eurooppalaisten selvitysyhtiöiden hyväksyä kultaa luottojensa vakuudeksi. Kaupallisten pankkien keskuudessa on myös yleistymässä kullan hyväksyminen vakuudeksi lainoille. "

Tähän asti todellisina kunnon kriisiaikoina kulta on ollut ainoa todellinen käypä valuutta, sillä voi ostaa kaikenlaista tarpeellista.

"The Second World War witnessed predictable turbulence in economic conditions and despite the financial pressures of rebuilding Europe and Japan as well as further major conflicts in the form of the Korean War and the Vietnam War, the price of gold performed remarkably well given the circumstances.

The effect of the Nazi attack on the Low Countries and the subsequent fall of France meant that World War 2 created a sharp increase in the rate of flow of gold to the United States, which was being used in order to provide payment for war materials.

Britain paid for its war purchases by transferring in excess of $2 billion worth of gold to the U.S as well as drawing down British dollar balances by $235 million and also selling $335 million of U.S securities."

yes

0
+1
0
-1
0
0
19.11.2020, 16:20
+1976
Liittynyt:
17.8.2020, 18:12
Viestejä:
1581

Heikin Ashi kirjoitti:

Meidän pienten sijoittajien kannattaa  tulevaa EMP pulssia odotellessa  luottaa samaan kuin keskuspankit ja isot valtiotkin (ks. alla) enlightened

Toki pelkillä kultaharkoilla ei pitkälle pärjää - pulssin voimakkuudesta riippuen - vaan pitää olla myös kotivara, joka meiltä kaikilta varmaan löytyykin.  http://72tuntia.fi/varaudu/#lepo smiley 

yes

Eipä tarvitse EMP-pulssia odotella auringosta tai vihamieliseltä taholta. Riittää kun etelästä vähän tulee - sähkökatkokartta:

Sähköttömiä on suurin piirtein 75.000 asiakasta vaikka johdinten korjaajat nipistävät lankoja yhteen minkä kerkiävät:

Teepä siinä etätyötä pitkän langan päässä olevalla mökillä. Voi olla tiukkaa löytää toimiva tukiasemakin langattomaan viestintään.

Tuo fyysisenä kultana pitäminen on ihan harkittavissa, kun pankkien ja välittäjien systeemit näyttävät tökkivän. Ehkäpä osa sijoituksesta on parempi olla pöytälaatikossa.

0
+1
0
-1
0
0