Subprime talouskriisi 2007-2008 johtui monikulttuurisuus agendasta

starsailor
-154
Liittynyt:
26.5.2017 - 14:03
Viestejä:
Viestejä: 220

Kuuntelin mielenkiintoisen Youtube keskustelun (linkki lopussa), jota alustaa useamman tunnin aikaisemmat keskustelut Yhdysvaltojen diversity politiikasta, joka kääntyy suomeksi monikulttuurisuuden suosimiseksi, eli vähemmistöjen aseman parantamiseksi erinäisin toimin. Yhdysvalloissa vähemmistöjä on miljoonia, joten asia on siksi siellä tärkeä ja poliittisesti merkittävä. Keskustelu lähti aluperin liikkeelle Starbucksin välikohtauksesta, jossa kaksi mustaa miestä ei suostunut poistumaan pyynnöstä ja lopulta Starbucks järjesti henkilökunnille "diversity-koulutusta" ja maksoi miehet yliopistoon, vaikka he olivat toimineet vastoin kiinteistön omistajan pyyntöä ja niskoittelivat poliisille. Mikä kaikessa on takana ja miten Juutalaiset tähän liittyvät?

(Vähemmistöjen asiasta on tullut Yhdysvalloissa iso bisnes, jossa lakimiehet (Juutalaiset pääasiassa) toimivat vähemmistöryhmien, kuten erikaupunkien asukas neuvostojen (joiden hallinta on aina isoimman vähemmistön hallussa) kanssa ja ikään kuin kiristävät yrityksiltä rahalahjoituksia, jotta he saavat perustaa ketjuliikkeitä keskustoihin ja ostaa kiinteistöjä. Tämä on iso, miljardibisnes, jossa Starbucks on aktiivisesti mukana ja käyttää taktiikkaa, jossa savustaa muut kahvilat pois alueelta omien kahvin myynnin. Kuvioon kuuluu vähemmistöjen pääasiassa mustien imartelu ja rahan jakaminen heille ja kaveeraus, mistä syystä näitä kahta lakia rikkonutta mustaihoista ei voitu yksinkertaisesti poistaa liikkeestä ja nostaa kannetta, vaan syy välikohtaukseen piti löytää paikan johtajasta, joka vain noudatti ylemmän johdon järjestyksen ylläpito ohjeita. Pitää olla sensitiivinen ja jatkossa huomoida vähemmistöt entistä paremmin :D )

Jokatapauksessa pohja subprime talouskriisille luotiin useamman presidentin aikana, mutta sai alkuunsa George W. Bushin vaalikampanjan aikana, jolloin hän antoi lupauksen parantaa latinoiden asemaa Yhdysvalloissa (asia, josta Bush on vieläkin nostanut ääntä). Jossain vaiheessa vähemmistöryhmät huomasit, että heistä aniharva omistaa asuntoa toisin kuin valkoiset ja aasialaiset ja asiaa lähdettiin penäämään pankeilta, että miksi ette myönnä mustaihoisille asuntolainoja. Tausta oli siinä, että mustaihoisilla on useammin pienemmät tulot, tai epäsäännölliset ja he asuvat alueilla joissa työmahdollisuudet ovat heikommat, jolloin pankki joutuu laittamaan riskikerrointa ylemmäs ja tästä syystä laina jää antamatta. Mutta lupaus oli annettu, että vähemmistöjen asemaa parannetaan ja pankit joutuivat keksimään jotain, jotta saavat jatkaa toimintaansa, jolloin luotiin roskalainat, joita vakuutettiin yhteisvastuullisesti, koska jo etukäteen tiedettiin, että niistä valtava osaa jää lopulta maksamatta.

Monikulttuurisuus agendan ajaminen sai siis aikaiseksi valtavan asuntokuplan, jonka lopulliset maksajat ovat... no, varmasti arvaatte. Asian opetus on siinä, että mikäli markkinoilla jollekin ryhmälle annetaan heidän etnisyyden johdosta erityisoikeuksia, niin seurauksena on enemmin tai myöhemmin romahdus. Tätä voisi käyttää hyväkseen, jos tietää jonkun asian olevan valtiovallan tukema monikulttuurisuus agendan kautta, niin se tulee kaatumaan lopulta kaikkien veronmaksajien päälle.

 

Story they burned part II: https://www.youtube.com/watch?v=vah4WclsOFA

25.7.2018 - 22:19
#20687
+30
Liittynyt:
12.5.2018 - 18:14
Viestejä:
Viestejä: 59

eikös tälläisen paskan levittämiseen ole muitakin kanavia? ylläpito voisi poistaa ....

25.7.2018 - 23:49
#20688
+2
Liittynyt:
25.2.2018 - 21:14
Viestejä:
Viestejä: 9

Heh, hauska nähdä saako tämmönen vääränlaisen mielipiteen ilmaisu olla täällä sivulla. Ei ole meinaa muodissa nykymediassa tämmöiset mielipiteet.

 

26.7.2018 - 00:22
#20689
+193
Liittynyt:
30.7.2014 - 20:05
Viestejä:
Viestejä: 178

Kuuntelin mielenkiintoisen Youtube keskustelun

Ja roskiin.

26.7.2018 - 08:16
#20692
+637
Liittynyt:
12.1.2016 - 14:44
Viestejä:
Viestejä: 441

Maahanmuutostta ja monikulttuurisuudesta jauhaminen tunkee joka foorumille. Trooli.fi esim oli vielä vuoden 2013 tienoilla ihan asiallinen keskustelusivusto treidereille ja sijoittajille. Mutta jostain syystä monikulttuurisuudesta yms kirjoittajat ovat kaikkein aktiivisimpia ja happi loppuu nopeasti itse pääasialta, kun rasisti/suvakki väittelyä tungetaan joka paikkaan.

Aika kohtuu sama, mitä Sijoitustiedon kirjoittajat miettivät monikulttuurisuudesta. Olisi parempi, kun mitään ei tarvitsisi sensuroida. Mutta nämä tuppavat aina lähtemään käsistä, niin parempi kun ei aloiteta edes. Täällä olisi kiva keskittyä sijoittamiseen.

26.7.2018 - 09:16
#20694
+216
Liittynyt:
7.1.2018 - 14:21
Viestejä:
Viestejä: 143

Toki kyseenalaiset lainoitussäätelyt liittyvät lopulta sijoittamiseenkin, mutta jenkkien ownership society -politiikat ja myöhemmin siihen liittyneet rajoitteet ja velvoitteet lainoittajille on sellainen juttu mistä pystyy 70-luvun säädöksistä lähtien kirjoittamaan pari raamatullista tekstiä jos meinaa tehdä mitään edes puolijärkevää analyysiä. 

"Katoin youtube-videon ja selvisi että kyseessä oli juutalaisten juoni" on sellainen postaus millä ei yleensä kerätä rakentavaa kritiikkiä vaan tälläiset johtavat yleensä suoraan banneihin. Osa minusta toivoo että YP poistaisi ketjun kokonaan, mutta se korkeintaan laajentaisi vähän suppean näkemyken muotoon "juutalaisten ja kaljujen salajuoni".

Haluan kannustaa lukemaan pankkisääntelystä ja toivon ettei sitä tarvitse tehdä Stormfrontin palstoilla tai venäläisten youtubetrollien videoista.

26.7.2018 - 09:30
#20695
eke
-788
Liittynyt:
30.11.2014 - 23:50
Viestejä:
Viestejä: 505

En jaksanut katsoa videota, enkä täten kommentoi mitään salaliittoteorioita. Sen vain halua muistuttaa, että siellä missä on mahdollista tehdä rahaa siellä sitä myös tehdään, oli kyse vaikka monikulttuurista.

26.7.2018 - 11:46
#20697
starsailor
OP
-154
Liittynyt:
26.5.2017 - 14:03
Viestejä:
Viestejä: 220

Tarkoitin Juutalais maininnan vitsinä, koska se on aina mukana äärioikeiston teorioissa, mutta joku perä siellä kuitenkin on. Yhdysvalloissa juutalaiset, valkoisena väestönä ovat yllätävän suurena prosenttina mukana värillisten erinäisissä "Anna rahaa, koska sorto" järjestöissä. Se on helppo tapa tehdä rahaa vanhojen pahojen tekojen kautta, joka ei vaadi yrittämistä ja epäonnistumisen riskiä.

Tuossa keskustelussa tulee muuten ilmi, että Barack Obama oli myös lakimiehenä tällaisessa värillisten asiaa ajavassa järjestössä, jonka perustehtävä on pumpata veronmaksajien rahaa vastikkeetta värillisille. Tämä kehitys tulee eritavoin myös Suomeen ja Eurooppaan, kun ryhmien määrä kasvaa vuosien varrella. Jos joku ryhmä on sosiaalisesti alemmassa asemassa, eikä hyväksytä henk. koht. ominaisuuksiin liittyvää selitystä, niin ainut selittävä tekijä on sillloin sorto ja rasismi. Oli sitä olemassa, todettavissa tai ei, niin sorto ja rasismi ja seuraus on rahan siirrot sorron kohteille.

Monet elokuvat/dokumentit ovat hyvin käsitelleet sitä miksi finanssikriisi puhkesi ja kuka sillä nettosi, mutta se pohjaimmainen kysymys, että "Miksi sellaisille annettiin asuntolainoja, jotka eivät niitä pysty maksamaan?" on jäänyt käsittelemättä. Minä ja tuo keskustelu kertoo faktojen kautta, että kyse oli hallituksen ajamasta ohjelmasta, jolla haluttiin kasvattaa vähemmistöryhmien osuutta asunto-omistajissa. Samanlaista asuntopolitiikkaa ovat ajamassa vihreät ja vasemmisto.

Mikä tämän toteamisessa on rasismia ja eikö tämä ole yksi tärkeä talousasia, jolla voi tulevaisuudessa netota?

26.7.2018 - 12:06
#20699
starsailor
OP
-154
Liittynyt:
26.5.2017 - 14:03
Viestejä:
Viestejä: 220

Ensimmäinen lause:

" the purpose of subprime lending was to provide credit to borrowers who faced credit constraints in the primary mortgage market, and such borrowers would be expected to face a higher price of credit and have worse credit market outcomes. African-Americans and Hispanics have lower levels of wealth (Charles and Hurst 2002, Herbert et al. 2005), and as a result are likely to face significant downpayment constraints that create barriers to homeownership (Deng et al. 2003, Gyourko et al. 1999, Duca and Rosenthal 1994). Further, minority mortgage applicants tend to have, on average, lower credit quality and incomes, as well as higher loan to value ratios than white borrowers (Ross and Yinger 2000, Bhutta and Canner 2013). In fact, many studies of loan pricing at the individual lender level find at most modest and often zero racial and ethnic differences in prices (Black et al. 2003, Courshane 2007, Courshane and Nickerson 1997). "

https://voxeu.org/article/minority-mortgage-market-and-crisis

Lue vain otsikko:

"Federally Backed Mortgages Are Vital To Minority Homeownership, Says Government Report"

https://www.forbes.com/sites/eriksherman/2018/06/03/federally-backed-mo…

Trumpia vihaava ja juutalaisomistuksessa oleva New York Times ei tunnu oppineen mitään talousromahduksesta. Tämä artikkeli väittää rasismia syyksi, miksi vähemmistöille ei myönnetä yhtä paljon ja samoilla ehdoilla asuntolainoja, vaikka syy on heikommassa tulotasossa ja työtilanteessa, myös asuinpaikka vaikuttaa riskikertoimeen. New York Times haluaa yhteiskunnan luovan taas uuden kuplan:

" Banks often claim that they deny mortgages in minority communities based on credit scores — but that claim is almost impossible to check, given that the credit scores are not publicly available. "

https://www.nytimes.com/2018/03/07/opinion/mortage-minority-income.html

26.7.2018 - 12:17
#20700
+10971
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6328

Kannatan sananvapautta. Lisäksi kannatan sitä, että maahanmuuttokeskustelua ei tuoda Sijoitustietoon. Mutta nyt lähden pelaamaan Tallinan Summer Showdownin pääturnausta, enkä aio palata tähän keskusteluketjuun enää koskaan, ja jos se on palatessani suljettu tai kadonnut lopullisesti, en jää suremaan. Ehkä sulkeminen olisi paras optio?