17
forum
|

sharkie

+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

Tämä tulee olemaan todella harvoin päivittyvä "sijoitusblogi". Lähinnä parhaat vinkit mun historialla tulee siitä että kun myyn jotain kun vituttaa niin äkkiä rollit siihen kun seurauksena yleensä myydyn osakkeet rakettimainen nousu :-)

En siis tiiä osakkeista tai skenestä hevonpaskaa. Ne mitä ostanut kuitenkin olen jotenkin tutkinut. Strategia aina ostaa sitä mikä myy. Eli toimialoina yleensä seksi,huumeet,vedonlyönti,viina tms. Joskus on osunut ja toisinaan sitten ei. Kuitenkin viimeseen 10vuoteen osakkeilla 6figs ylhäällä eikä eka numero ole 1. Jotain tämän foorumin vinkkejä esim. Pyysingiltä peesannut mutta liian seiftiä hommaa ja yleensä myynyt kun ei liikahtele kuukausitasolla mihinkään ja hermot ei kestä holdaa pidempään.

Tällä hetkellä allin käytännössä huumeosakkeisiin joita myös jossain luokiteltu terveyssektorille. Eli liki 100keilaa on kiinni Aphria,Canopy ja AuroraCannabis. Tätä strategiaa tulen jatkamaan eli kaikki ylimääräinen niihin kiinni. Se ylimääräinen tulee sitten työstä->pokeri. 

Tekisi jossain määrin ottaa kantaa myös näihin kryptovaluuttoihin ja lyödä sinne joku 20k kiinni. Lähinnä tutkinut ja päätynyt Ethereumiin. Olen lukenut tämän foorumin kryptovaluuttaketjun läpi mutta silti kaipaisin ohjeistusta kyseiseen gambooliin. Summa kohtuu iso ja haluaisin luotettavan mutta vähäkuluisen välittäjän. Ymmärtääkseni tuolla aika monta kusettajaa liikkeellä. Kraken taitaa olla yksi vaihtoehto mutta kuullut myös että niiden sivut on kohtuu paskat ja nurin jatkuvasti jne.  Myös noiden valuuttojen suojaus kiinnostaa jos joku pystyy ohjeistamaan miten onnistuu parhaiten/fiksuimmin. 

 

0
0
11.12.2017 - 17:20 #16769

sharkie

OP
+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

Täältä ei tullut mitään vinkkejä niin liikahtelin itse ja myin Aurora cannabikset (vähiten voitolla/tuorein hankinta) ja ostin tilalle nordnetin  Ethereum XBTE 20k:lla. 

Nyt sitten holdaillaan ja odotellaan uutisia Kanadasta. Päätös kannabiksen laillistamisesta pitäis tulla vielä tän vuoden puolella ja sen ollessa positiivinen pössyt ponkasee varmaan kivaan nousuun. Siellä on tiukka äänestys ilmeisesti ylähuoneessa tms. tulossa. Muutama konservatiivinen kiikun kaakun ääni sitä mieltä että valvonnan järjestäminen ei ole vielä nopealla aikataululla mahdollista ja lain valmistelu voi näin mennä vielä takaisin käsittelyyn alahuoneeseen. Quebec ilmeisesti erityisesti ollut huolissaan poliisien resursseista ettei tuote päädy alle 18vuotiaiden käyttöön. Tosin liki 50% nuorista highschoolissa myöntää käyttäneensä tuotetta viimeisen vuoden aikana vaikka se on muuhun kuin lääkekäyttöön kielletty. Nyt n. 5M kanadalaista käyttää tuotetta väh. kerran kuukaudessa ja tämän on ennustettu kasvavan liki 20% laillistumisen myötä. Kanadalaisista 70% kannattaa lain läpimenoa ja alahuoneestakin laki meni ylöspäin samanlaisella suhteella joten yleinen tahtotila on että laki tulee menemään läpi ennemmin tai myöhemmin. Jos tämä ei mene nyt kerralla läpi niin osakkeisiin tulee varmasti droppi joka tarjoaa sitten hyvän ostopaikan lisätankkaukselle. 

0
0
11.12.2017 - 17:39 #16771

sharkie

OP
+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

Niin sen verran piti vielä laittaa että itseodotan noiden kannabis osakkeiden olevan jotain 3-10x nykyseen seuraavan 3vuoden aikana perustuen arvioihin kasvusta.

Vielä on epätarkkaa se että kuka tuota tuotetta saa myydä laillistamisen jälkeen ja mitkä on tuotteesta menevät verot jne. Firmojen ceot pääasiassa sitä mieltä kuitenkin

että mitään osinkoja ei osakkeista ei tipu vaan kaikki menee kasvuun ja markkinoiden laajentamiseen sitten myös eurooppaan jne kun markkinat jossain vaiheessa avautuu. Jossain väläyteltiin myös Suomea yhtenä valtioina joihin se voisi laajentua mikä olis aika uskomatonta tässä holhous/monopoli valtiossa. En tiedä riittääkö oma elinikä siihen. Jenkkimarkkinat kiinnostaa kanssa,siellä on muutama osavaltio jossa kannabis on laillistettu. Leaflyn kaltaiset verkkojakelijat kiinnostas muttei taida olla osakeyhtiö jota pystys ostaan mistään? GW Pharmaceuticalia joka myy kaikkea muutakin lääkettä mulla oli jossain vaiheessa. Muttei viel oo oikein näkemystä mikä voisi olla se jenkkimarkkinoiden kannabisfirma johon kannattas panostaa. Vegasissa kuulopuheiden mukaan ei pelipöydissä näe omia korttejaan kun savuverho niin sankka,tosin tässä voi olla kertojan omaa värikynää mukana.

0
0
13.12.2017 - 02:46 #16871

Sampsa Pellervoinen

+23
Liittynyt:
20.11.2014
Viestejä:
29

Jos jaksat laittaa, niin olis kiva nähdä jotain tiivistettyä laskelmaa noista kannabisfirmojen ennustetuista myyntien kasvuluvuista sekä osakkeiden nykyisistä arvostustasoista suuhteessa ennusteisiin jne. Aika hypetettyjä tuntuvat olevan.

0
0
13.12.2017 - 16:24 #16925

sharkie

OP
+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22
Sampsa Pellervoinen kirjoitti:

Jos jaksat laittaa, niin olis kiva nähdä jotain tiivistettyä laskelmaa noista kannabisfirmojen ennustetuista myyntien kasvuluvuista sekä osakkeiden nykyisistä arvostustasoista suuhteessa ennusteisiin jne. Aika hypetettyjä tuntuvat olevan.

En mä noita sen tarkemmin oo tutkinut. Pari vuotta omistanut ja liikahdellut noiden kanssa enemmän ja vähemmän. Miettinyt vaan firmoja joilla on kassaa noihin panostaa jne jos/kun markkinat aukee. Jotain motleyfoolin artikkeleja jne lukenut https://www.fool.com/investing/2017/10/23/4-top-marijuana-stocks-to-buy…

Ite ajattelen että sitä hypeä ei ole vielä tullut vaikka osakkeet onkin nousseet kovasti. Tuolla on vielä varmasti aika paljon pelkäävää rahaa jotka ei uskalla sijoittaa kun markkinat eivät ole varmasti auki. Ostavat vasta siinä vaiheessa kun laki menee läpi ja kannabis laillistetaan kanadassa. Lisäks varmaan sellasia jotka vähän paheksuu alaa kun "huumekauppaa" ja kun lailistetaan ja osake raketoi katosta läpi ni näkevät että ehkä ton eri valossa ja tajuavat että tähän kelkkaan on pakko hypätä sitten kuitenkin mukaan..

0
0
18.12.2017 - 20:20 #17089

sharkie

OP
+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

Tänään lähti Ethereum XBTE myyntiin vajaa 10k upit sielt

Tilalle vähän hajautusta pössyihin Aurora Cannabis, Cronos Group ja Hydropothecary muodossa entisten Aphria ja Canopy lisäksi.

Tän lisäks 10k kotiutukseen kaikennäköisiin kuluihin mitä tässä jouluna tulee. Osan noista koitan siirrellä kryptopörsseihin ja liikahteleen johonkin suuntaan jos siltä tuntuu.

 

0
0
19.12.2017 - 08:30 #17094

sharkie

OP
+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

Kävin taas sellainen perinteinen Särki myy->osake raketoi katosta läpi seuraavan 12h aikana vietettyään viikon hiljaiseloa sitä ennen,gg

0
0
20.12.2017 - 14:02 #17122

sharkie

OP
+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

Eilen sain Binanceen siirretty 3k arvosta bitcoineja jolla pääsi ostaa kasan paskaa. Pokeristina teki mieli ostaa valuuttaa lyhenteellä GTO..

Mietin myös oman krypton Särkicoin perustamista kun tämä kaikkien aikojen puhallus on nytten menossa. Kävis vessassa louhimassa kerran pari päivässä ja löis pakettiin

aitoustodistuksen kera loppuelämän. Kertalaaki 100e kipale ja arvonnousu taattu kun onhan se Särjen paskaa. 

0
0
30.12.2017 - 04:32 #17252

sharkie

OP
+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

 

 

 

Laitetaanpas pieni vuosipäivitys kun kerrankin millä bragaa(ja jinxaa runit). Loppuvuoden pössymanian saatteleman vuosi tukevasti plussalle. Tänään oli vielä saumaa +100k vuoteen kun pössyt oli liki 10% nousussa. Sitten käsittämätön 30minuutin syöksy. Joka minuutti kun painoin refreshiä niin katos kilo salkusta. 30min päästä löytyi sitten ostolaita ja oltiin -8%. Siitä sitten kiri vielä päivän plussalle. Itellä ei mitään tietoa mikä aiheutti moisen paniikin yhtäkkiä ilman uutisia mut ihan hetkeen en pokeripöydissä kortteja nähnyt. Ilmeisesti joku botti laittoi myynnit urakalla päälle kun koko pössysektori tuli kertalaakista alas nopeesti? En oo tälläistä käytöstä nähnyt näin lyhyessä ajassa tällä aikaisemmin. Päivä on voinut alkaa jollain +3 plussal ja tasaseen sulanut sit koko päivän kun canada auki mut todella omituinen oli tuo 30min. Odotan kyllä dippiä tammikuulle(ilman uutista että canada jotenkin confirm laillisuuden),sama ilmiö ollut aikasempinakin vuosina  2014 ja 2016 kun Coloradossa laillistettiin ja pennipössyt nous ja itekkin etti jotain firmoja jotka jollain tapaa sidoksissa alaan esim. myi lamppuja kasvattamoihin. Tyyliin GreenGro tech oli kova sana hetken ja kun kattoo 5vuoden kuvaajaa näkee sen silloisen hypen. Tossa näkyy hyvin toi 2014 alkuvuoden boomi joka hyvä pitää mieles jos joku saa tästä blogista idean peesaa näitä :-) 

GreenGro TEch kurssikehitys

Tänään sain vasta tietää onnex verotuskäytännön noihin kryptoihin,ettei siis käsitellä kuin osakkeita/arvometalleja vaan aina kun vaihtaa oikeeks rahaks ni joutuu maksaa voitoista verot eikä tappioita saa vähentää. Tämä vähän kismittää mutta olkoon,pidetään sitten kryptoissa ilman välikotiutuksia ja gamlaillaan niillä ens vuosi vähän katellen pv kerrallaan mihin toi genre kehittyy. Tässä vuosi saldo josta puuttuu päivityksestä vielä tän päivän saldo joku +2k. Erittäin loistava tulos siis! Ens vuonna toivottavasti ei lasketella sitten pers mäkeä alas.. Anyways Hyvät Uudet Vuodet lukijoille!

0
0
9.1.2018 - 22:50 #17451

sharkie

OP
+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

Nyt joutu syömään sanansa ja keventämään salkkua. Savupilvi saa tulla golf-virran mukana Suomeen saakka että saadaan myynti vastaamaan edes jotenkin firmojen arvoja . Varsinkin Arphia alkoi hirvittämään kun 168k nousseeseen salkkuun liki puolet oli Arphiaa. Odotan myös pientä korjausta hurjaan nousukiitoon joten 40% salkusta lihoiksi Canopysta ja Arphiasta ja 100k jäi vielä odottelemaan aikoja parempia. Jos droppaa isosti niin takaisin kyytiin. Jos raketti menee kuuhun saakka niin eipä haittaa sekään. 

Vähän sama ilmiö alkaa olemaan pössyissä kuin coineissa. Siinä missä Bitcoin menettänyt marketcappiaan kun jengi ettii paskasta sitä halpaa rakettia kuuhun niin pössyissäkin tuntuu että isoja esim Arphia,Canopy ja Aurora aletaan jo pitää kovasti ylihintaisina ja aletaan jo tutkailla pienempiä vaihtoehtoja Usaa ja Australiaa myöten. Coini kupla ei imo ole puhkeamassa vielä muutamaan viikkoon. Sen verran on jumissa jokainen kolikkopörssi uusien asiakkaiden aiheuttamien ruuhkien takia. 

 

Tähän väliin kevennetyillä osuuksilla otin MotleyFoolin suosituksesta Amazon, Appian, Facebook, Nvidia ja Priceline Grouppia. 

 

0
0
10.1.2018 - 09:25 #17452

Lokki

+134
Liittynyt:
1.7.2014
Viestejä:
207

Moi,

Olet maininnut MotleyFoolin pari kertaa blogissasi. Olen itsekin jostain heidän palvelustaan maksanut (en nyt muista mikä taso jne.), mutta on alkanut kyllästyttämään se jatkuva spämmin määrä jonka heiltä saan. Posteja tulee pahimmillaan useita päivässä, ja sitten joudut klikkailemaan linkkejä loputtomasti, että löydät heidän sijoitusvihjeensä. Itse haluaisin, että palvelusta maksaneena saan tipsit ja perustelut selkeästi ja jatkan siitä itse analyysia. Pari kuukautta sitten kun olivat hehkuttaneet "seuraavaa Amazonia" väsymykseen asti laitoin heille sähköpostia ja kysyin suoraan mistä firmasta on kyse - ja sainkin lyhyen vastauksen vastauksen nopeasti jossa kertoivat osakkeen!

Olisinkin kysynyt miten itse käytän MotleyFoolia, mitä tietoa heiltä haet ja kirjoituksia luet? Oletko löytänyt kätevän tavan seurata heidän ajatuksiaan ilman, että siihen menee liikaa aikaa?

0
0
10.1.2018 - 11:52 #17455

sharkie

OP
+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

Joo itteä kans vituttaa se jatkuva spammays. Kai se on vastaava tapa hypettää niiden osakkeita kuin coinien pump&dumb ryhmät discordeissa :-)

Mullakaan ei oo kallein taso,oon lukenut niitä niiden top5 bestbuys listoja(löytyy aina jonkun linkin takaa) ja perusteluja ja missä hinnoissa ne on ollut ja verrannut vaan missä ne on nyt. En mä noista ite tajuu mitään. Ihan valideja osakkeita sieltä on löytynyt sen about 4-5v mitä niitä lukenut ja tuottanut varmasti paremmin kuin ois ite alkanut valkkaan. Ideana siis vaan itel pitää ne noissa jossain "turvasatamissa" sen aikaan kunnes alkaa ittee vituttaa niiden tasanen muutaman % tuotto tarttee vähän ettii jotain hypee gämblättäväks :-) 

Kaveri suositteli Googlea kanssa joka kuulostaa järkevältä ja lisään sen jos tulee tarvetta liikahdella pössyistä turvasatamiin päin. 

Tuli viel mieleen et itseasiassa se että mulla ylipäätään on pössyjä johtuu MotleyFoolista. Niil oli aikoinaan muutama vuos sitten suosituksena GW Pharmaceutical joka on kytköksissä lääkekannabikseen. Sitä kautta löysin ton sektorin ylipäätään. Eli ihan hyvin on maksanut sen satkun tms vuosimaksun takaisin.

0
0
11.1.2018 - 17:26 #17504

sharkie

OP
+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

Myin tänään ethereumit pois salkusta kun trendit näytti todella heikolta cryptois ja marketcapit ei oo viel ihan seurannut peräs. 

Vapautuneella 15k palasin Arphian omistajaks kun en kerennyt parempia tutkailla tähän hätään. Pössyt korjas jo eilen ja tänään se perus iso torstai monttu.

0
0
12.1.2018 - 18:00 #17526

sharkie

OP
+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

MotleyFoolit ei montaa päivää valoa nähneet :-)

Pössyt tänään -10% joten Motleyt myytiin ja taas ollaan allin pössyissä :-)

0
0