1
forum
|

1UP

+140
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
186

Kuinka pitkiä aikoja olette onnistuneet säästämään rahastoon/ETF:ään? Tuntuu, että monikin tekee jopa vuosikymmenien suunnitelmia, mutta moniko lopulta malttaa sitten jatkaa säästämistä 2-3 vuotta pidempään? Warren Buffet taisi sanoa, että pörssi on paikka, jossa kärsivällinen vie kärsimättömien rahat.

0
0
4.9.2023 - 14:47

Bingo53

+2927
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2074

Kyllä nämä ovat enemmänkin elämänikäisiä tapoja.

Joku kerää postimerkkejä, toiset osakkeita ja jotkut muut rahasto-osuuksia. Näitä on helpompi nyt osoittaa, kun pankit alkavat tehdä säästöistä graafisia. Alla pari omaa Nordeassa olevaa rahastoa, joissa näytön liittymä rahastoon on parantunut:

Olen aloittanut yllä olevaan BlackRock World Healthscience Fundiin säästämisen syyskuussa 2018 eli viisi vuotta sitten ja muuttanut sen kuukausisäästämisen piiriin vuoden 2019 alussa. Siellä se nakuttaa edelleenkin.

Samanlainen on T.Rowe Global Focused Growth Equity Fund

Siihen ohjelma on alkanut kesällä 2019 ja jatkuu edelleen.

Sama näkyy toisessa salkussa Nordnetin XTrackers S&P500 positiossa:

Kuukausisäästöohjelma on alkanut syksyllä, lokakuussa 2018 ja jatkuu edelleen. Vihreät pallukat ovat ostoja. Pari myyntiä on tehty salkun allokaation säätämiseen, ettei yksittäisen paino kasva liikaa.

Aika monella yrittäjällä on kauan sitten, viime vuosisadalla tehtyjä vakuutuskuoria tai varainhoitosopimuksia, joissa tuottoja siirretään sijoitussäästöiksi. Alla erään sijoittajan näkökulma parin vuoden takaa lehtileikkeenä:

Siinä on suunnitelmaa noudatettu neljäkymmentä vuotta. Oma arvo-osuustilini on vielä tuotakin vanhempi.

4
0