1
forum
|

yannis

+13
Liittynyt:
28.1.2020
Viestejä:
19

Karo Hämäläinen aikoo osallistua Koskisen Oyj:n listautumiseen: https://www.taloustaito.fi/Rahat/koskisen-oyj-listautuu-laskevaan-suhda…

Nostoja:

Reilun kolmensadan miljoonan euron liikevaihtoa tekevän yhtiön markkina-arvo asettuu osakeannin myötä vajaaseen 150 miljoonaa euroon. Yhtiö on perustettu yli sata vuotta sitten, vuonna 1909. Kaksi liiketoiminta-aluetta: sahateollisuus ja levyteollisuus.

Rahaa tarvitaan firman historian suurimpaan investointiin, joka on 50 miljoonan euron hintainen sahalaitos, jonka myötä yhtiön sahauskapasiteetti kasvaa ja jonka lasketaan tuovan vuodesta 2024 alkaen kahdeksan miljoonan euron vuotuiset säästöt käyttökatetasolla.

Koskisen Oyj kerää listautumisannillaan vajaat 30 miljoonaa euroa kulujen jälkeen. Silti Koskisen Oyj:n hallitus aikoo ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiö jakaisi ensi vuonna 10 miljoonan euron osingot. 

Tällä hetkellä Koskinen Oyj:llä on 17,8 miljoonaa osaketta, joten osakemäärä voi nousta annin myötä enintään 23,0 miljoonaan kappaleeseen (luvut pyöristettyjä). Osakeannin 6,14 euron merkintähinnalla laskettuna markkina-arvoksi tulisi 141,5 miljoonaa euroa. Yhtiö on annin jälkeen nettokassainen.

Tilikaudella 2021 Koskisen Oyj teki 311,5 miljoonan euron liikevaihdolla 29,2 miljoonan euron nettotuloksen. Tuosta saataisiin p/e-luvuksi jäätävän pieni viisi. Tämän vuoden ensimmäiseltä yhdeksältä kuukaudelta kasassa on peräti 34,7 miljoonan euron nettotulos. Jos vuoden viimeisellä kolmella kuukaudella yllettäisiin nollatulokseen, tämän vuoden nettotuloksesta laskettu p/e olisi neljä.

 P/b-luku asettuu suunnilleen 1,1:een.

Nykyiset omistajat eivät halua luopua osakkeista tällä arvostuksella, kun taas ankkureille on mennyt jo puolet tarjolle tulevasta määrästä.

 

**************************************************************************************

Oma tulkinta kirjoituksesta, sekä lisäys:

Syklinen ala, suhdanteet ovat olleet lähimenneisyydessä huippuluokkaa.

Listautumista mainostetaan täällä sijoitustiedossakin, https://koskisen.fi/sijoittajille/listautuminen/

 

 

 

 

0
0
24.11.2022 - 10:21

A

-51
Liittynyt:
31.3.2020
Viestejä:
485

Tuntuu, että tämän firman osalta kaikki muut osapuolet ovat jo pedanneet itselleen voitot jemmaan. Nykyiset omistajat saavat viimein velkarahansa korkoineen takaisin yhtiöstä, sen lisäksi osuutensa tulevista 10 miljoonan euroin osingoista (joka rahoitetaan näppärästi nyt kerättävistä 30 miljoonasta uudesta rahasta: kerää osalta, jaa kaikille), henkilöstö merkkasi pre-IPO:ssa puoleen hintaan, Hämäläinen saa rahaa yhteistyökuvioista (firman mainostamisesta somessa).

Kun toisaalla muutaman tonnin arvoviulun vastaanottaminen vaikutti urantuhoavasti, niin kuinkahan paljon rahan vastaanottaminen vaikutti tähän merkkauspäätökseen?

Itse firman bisneksestä.. selvää on, että ollaan poikkeuksellisessa tilanteessa, jossa jopa klapit maksavat hurjasti, saati sitten mikä tahansa jalostetumpi puutavara. Mikä vaan sahafirma tekee huipputulosta tältä vuodelta, eikä tätä voi oikein verrata Stora Enso / UPM / Metsä -akseliin, joiden bisnes on paljon enemmän ja muutakin kuin sahausta. Mielestäni Koskisen on aika hintava, mutta voi olla että merkkaan pikavoittojen toivossa silti.

0
0