Olet täällä

Nordic Lights - 27.6.2022 03.24

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/ap/20346ffa-3f5c-4b92-920b-266933b0dea...

27.6.2022 julkaistun uutisen mukaan:

Raskaiden työkoneiden valaisimia toimittava Nordic Lights aloittaa listautumisantinsa huomenna tiistaina kello 10. Anti päättyy aikaisintaan 1.7.2022 kello 16. Yleisöannin merkintähinta on 5,02 euroa osakkeelta.

Yhtiö pyrkii keräämään osakeannilla noin 15 miljoonan euron bruttovarat. Lisäksi vanhat omistajat ovat myymässä osakkeita noin vastaavan potin.

Näytä koko viesti
Nordec Group - 6.6.2022 10.05

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nordecin-listautumisannin-merkintahin...

Keskeistä:

Yleisöannin merkintähinta on 7,36 euroa osakkeelta. Yleisöannin merkintäaika alkaa keskiviikkona 8.6. kello 10.00 ja päättyy arviolta 20.6. kello 16.00. Anti voidaan keskeyttää ylimerkintätilanteessa aikaisintaan 17.6. kello 16.00. Kaupankäynnin odotetaan alkavan arviolta 23.6.2022.

Listautumisannin yhteydessä saksalaisen pääomasijoitusyhtiö Mutaresin tytäryhtiö Donges SteelTec myy alustavasti enintään 3 330 783 Nordecin osaketta.

Näytä koko viesti
Witted Megacorp - 11.4.2022 09.14

En nyt tiedä miten täällä suhtaudutaan kilpailevaan keskusteluryhmään viittaamiseen, mutta kai se pitää lähteenä mainita. Inderesin keskusteluissa:

https://keskustelut.inderes.fi/t/witted-uuden-sukupolven-ohjelmistokehit...

Ankkurisijoittajia ovat:

Wip asset management, jossa hallituksessa on mm. Ilkka Herlin

Coeus investment yhtiön grit -rahasto. Tässä yhtiössä on mukana mm. täälläkin aiemmin kirjoitellut Jens Kyllönen. 

Twin engine oy, joka on Inderesiltä lähteneen Petri Kajaanin yhdessä Kamuxin toimarin kanssa perustama yhtiö.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/inderesin-jattanyt-petri-kajaani-perus...

En aiemmin syttynyt Wittedille, mutta em. tiedon saatuani alkoi kyllä kiinnostamaan.

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj - 5.4.2022 09.14

Karo Hämäläisen analyysi: https://www.taloustaito.fi/Rahat/lifa-air-listautuu--jatkuuko-ffp-maskie...

Ei merkkaa Karokaan, koska ei usko yhtiön kasvutarinaan. Kritisoi myös yhtiön tapaa kertoa asioista listauksen yhteydessä. Hauskana anekdoottina oli tehnyt kasvomaskeista hintavertailun Puuilon myymien tuotteiden kanssa.

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj - 3.4.2022 09.26

Omavaraisuushaaste -blogissa on analyysi: https://www.omavaraisuushaaste.com/lifa-air-listautuminen-analyysi/#more...

Keskeisimpänä nostona: Ei itse merkkaa. Syy: Teot puhuvat sanoja vastaan. Toimitusjohtaja ilmoitti, etteivät omistajat myy emoyhtiön osakkeita. Toimitusjohtajan myynnit on piilotettu tytäryhtiön osakemyynteihin, joihin osa antirahoista käytetään yhtiön toimesta. Kyseessä on myös samanaikaisesti toimitusjohtajan tilipäivä, koska hän saa omistamistaan tytäryhtiön osakkeiden myynnistä n. 1,8 miljoonaa euroa.

Hienoista dramatiikkaa on siis löydettävissä.

Näytä koko viesti
Lapwall - 31.3.2022 03.42

Jo eilen tuleen tiedon mukaan anti keskeytettiin ylimerkinnän johdosta: https://www.arvopaperi.fi/porssitiedotteet/lapwall-oyjn-listautumisanti-...

Tiedotteen mukaan yhtiön osakkeiden ensimmäinen kaupankäyntipäivä First Northissa on arviolta 8.4.2022. 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 22.4.2021 07.48

Kehitys kehittyy, kaksi varsin kriittistä kirjoitusta Veikkauksesta

HS: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007933468.html Kehutaan Lidlin päätöstä ja ihmetellään veikkausmonopolin tarkoituksen kadottamista.

IL: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1ef17ff0-7932-4d82-a900-bc703e5bdd4f?... Veikkaus rinnastetaan dietin suorittamista haittaavaan kumppaniin.

Näytä koko viesti
Tikkurila - 7.1.2021 05.28

Aiemman PPG:n ostotarjouksen 25,00 € päälle tuli korotettu ostotarjous 27,75 €. Syynä oli toisen tahon kilpaileva ostotarjous. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ppg-industries-korotti-tikkurilasta-tekemaansa-ostotarjousta-preemio-nousee-lahes-85-prosenttiin/f235a5ff-4aab-4827-9909-3fa34823a282

Osakkeen hinta tätä kirjoitettaessa on n. 28.75 €, eli markkina uskoo vielä uuden ostotarjouksen tulevan.

Ostin näitä lapseni salkkuun vuonna 2015. Tuolloin ajatus oli, että sijoitan lapsille heidän luonteensa ja mieltymysten mukaisesti. Eli jos tykkään pelata angry birdsiä, niin sitten roviota. Roviota ei kyllä ole, kun ei sitä kukaan pelaa. Ongelma oli kuitenkin, että kyseinen jälkeläinen oli vauva. Eli varsin kevyt analyysi oli taustalla, kun päättelin: vauvat tykkää väreistä, Tikkurila valmistaa värejä. Siispä salkkuun. Vaikka strategiana oli ostaa ja unohtaa, niin kyllä oli melkoista maalin kuivumista silloin tällöin vilkuilla kurssikehitystä. Taisi olla sijoitus -17 % ennen ensimmäistä ostotarjousta. Onneksi lopputulos ratkaisee.

Ensimmäiseen ostotarjoukseen en myynyt, kun kurssi oli alle sen ja ajattelin lunastuksessa rahojen tulevan ilman kuluja. Enkä kyllä keksinyt mihin rahatkaan vaihtoehtoisesti laittaa, niin oli hyvää aikaa katsella. Nyt kun pörssikurssi oli preemiolla toiseen ostotarjoukseen nähden, myin tuohon 28,75 €. Saattoi olla virhe, perussääntöhän on, että kun firmastasi kilpaillaan, pitää istua osakkeen päällä ja nauttia kyydeistä koiliseen. On hyvin mahdollista, että jäi rahaa pöydälle ja jälkeläinen minut hoitokotiin aikanaan kostoksi unohtaa.

Aika näyttää kuinka käy. Myönnän, että Neleksen ostotarjouksesta saadut opit olivat taustalla tässä myynnissä. Sieläkin oli preemio julkistetun hinnan ja pörssihinnan välillä. Silloin myynti kannatti. Katsellaan tätä, tulevaisuudessa tiedetään enemmän. Myyty se jokatapauksessa on, minun on enää turha jossitella.

Näytä koko viesti
Viafin Service - 24.8.2020 08.50

Viafin servicen toimitusjohtaja Inderesin videovieraana:

https://www.inderes.fi/fi/videot/viafin-service-sijoituskohteena-0

Näytä koko viesti
Exel Composites - 11.8.2020 08.23

Pultruusiosta

Aloitetaan kauempaa. Charles Lindbergh oli ensimmäinen Atlantin lentokoneella yksin ylittänyt ilman välilaskuja. Amelia Earhart oli ensimmäinen nainen, joka ylitti Atlantin yksin ilman välilaskuja.

4/5 Bmw:n omistajista ei tiennyt autonsa olevan takavetoinen. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/80-taman-bemarin-omistajista-ei-tiennyt-autonsa-olevan-takavetoinen-iso-muutos-luvassa-seuraavaan-sukupolveen/7319588#gs.d4djhh

Tullaan jo vähän lähemmäs ja itse aiheeseen, vuoden 2000 kieppeillä Nokia porskutti maailmalla kännyköillään. Exelin kasvutarinaksi ajateltiin sauvakävelyä, tuota suomalaista uutta innovaatiota, josta kiinalaisten oletettiin innostuvan joukoilla ja tuovan hilloa yhtiöön. Katselen itsekin tätä tapausta, ja jo silloin se oli pultruusion maailman ykkönen. Silloin ei googlaamalla löytynyt mitä ihmettä tämä pultruusio on.

Myöhemmin eräässä yleisötilaisuudessa salat aukenivat. Pultruusio on ilmeisesti kotoutettu termi sanoista pull trough. Vastakohta on, tättärättädää, push trough. Varmaksi en tätä tietoa väitä, itse olen siihen uskovainen.

Jos tuota toteamaa pultruusion maailman ykköstilasta suhteuttaa, niin itse ajattelisin näin:

Se on valmistustekniikka. Jos Exel on ykkönen, niin jossain täytyy olla kakkonen ja kolmonen. Eli Exel ei ole tekniikan ainoa soveltaja.

Muinaisessa Esson baarissa oltiin varmaankin vakaasti sitä mieltä, että BMW on aina takavetoinen. Tuskin kukaan kuitenkaan omisti bemaria. Bemarin kannattaa kuunnella niitä asiakkaita, jotka tuotteista maksavat. Jos heille takaveto ei ole tietyissä automalleissa mikään juttu, niin miksikäs sitä sitten perinteen vuoksi ylläpitämään. Ehkä insinöörit tietävät paremmin. Maallikkona voisi Exelin tekniikasta ajatella, että se onko työstettävään kappaleeseen kohdistuva voima vetävä vai työntävä, ei merkitsisi hirveästi, ainakaan loppuasiakkaalle. Joissakin tuotteissa sillä voi olla merkitystä, mutta tuolloinkaan Exel ei ole ainoa toimittaja maailmassa.

Law of marketing: jos et voi olla jossakin kategoriassa ykkönen, keksi uusi (ala)kategoria. Amelia Earhart ei voinut olla ensimmäinen yksin Atlantin ylilentänyt. Se kategoria oli jo varattu. Otettiin avuksi uusi kategoria, ensimmäinen nainen. Exel ei väitä olevansa komposiittimarkkinan ykkönen, vaan on ottanut markkinointiavukseen alakategorian valmistustekniikasta, jossa voi olla ykkönen.

Näytä koko viesti