KPY -

Noista mainituista henkilökulujen kasvusta tuli mieleen, kun oma työnantajani on vuokrannut tilaa yhdestä KPY:n rakennuksesta.  Rakennuksen aulapalveluissa on töissä 2 ihmistä, välillä 3. Kerran olen tarvinnut heidän palveluitaan, kun avain jäi kotiin. Eipä silti, eivät he minun avainasioita varten siellä olekaan, mutta silti hieman isolta mitoitus tuntuu.

 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli. Lisenssijärjestelmä tulee? -

KL 19.4.2023, https://www.kauppalehti.fi/uutiset/veikkaukselle-tuli-kiire-avata-kilpa…

€ artikkeli. Joitain nostoja:

-Veikkaukselle tuli kiire avata kilpailua – ”Monopolin vahvistamiseen ei kannata palata”. Veikkaus käänsi kelkkansa. Monopolin kannattaja kiirehtii nyt nettipelaamisen avaamista kilpailulle.

-Veikkauksen toimitusjohtajan Olli Sarekosken mukaan kivet ja kannot käännettiin, mutta törmättiin siihen, että monopolin vahvistamiseen ei Suomessa löydetty riittäviä työkaluja. ”Mikä nyt olisi lyhyessä ajassa muuttunut niin, että siihen kannattaisi palata. Siksi pidämme parempana ja todennäköisempänä polkuna digitaalisen pelaamisen lisenssijärjestelmää. Siinä on paremmat mahdollisuudet saada riittävän suuri määrä rahapelitoimijoista virallisen järjestelmän piiriin”,

- Digitaalisessa pelaamisessa Veikkauksen markkinaosuus on kutistunut 50 prosenttiin ja laskee 2–3 prosenttiyksikköä lisää joka vuosi. Vielä pienemmäksi osuus on painunut digitaalisessa kasinopelaamisessa ja nettivedonlyönnissä, joille lisenssijärjestelmä olisi tulossa. Sarekosken mukaan 50 prosenttia on kriittinen raja, joka on muissakin maissa polkaissut lisenssivalmistelun liikkeelle.

-”Jos Suomi perisi ulkomaille hävitystä puolesta miljardista 20–30 prosentin arpajaisveron, valtion verotuotot kasvaisivat 100–150 miljoonaa euroa. Lisäksi lisenssitoimintaa täällä pyörittävät tytäryhtiöt toisivat Suomeen aktiviteettia ja välillisiä verotuloja.”

-Viisi vuotta sitten Veikkaus tilitti valtiolle vielä miljardin, viime vuonna enää reilut 700 miljoonaa. Suurin pudotus tuli, kun peliautomaattien määrää karsittiin puoleen aiemmasta.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
HC Bailut kirjoitti:

En nyt alapeukuta, mutta komppaan Castelieroa. Miksi haluat, että me käytettäisiin tähän aikamme?

Ketkä me, ketä kaikkia koet edustavasi? Vapaat yksilöt voivat kukin tehdä omia itsenäisiä harkintoja. Jokainen preferoi oman tietotarpeensa omista lähtökohdistaan samoin kuin sen mihin aikansa käyttää. Nyt olen lähinnä tuotu tiettäväksi, että ao. videoita on. Sitten alkaa se omaharkinta, jossa jokainen arvioi itse katsooko vai ei. Jos vaihtoehtoiskustannuksena on esim. syöpälääkkeen keksiminen, voi videot olla kannattavaa jättää katsomatta. Sen sijaan, jos esim. tuttava on juuri kysynyt perusteita kryptojen olemassaoloon, niin asiaa voi helpommin pohjustaa vinkkaamalla noista videoista.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Alapeukutusten uhallakin tuon tietoisuuteenne 3 videota. Katsoin nämä jo aikaa sitten, eivätkä jättäneet rauhaan. Postausta varten koetin palata katsomieni videoiden alkulähteille, ja sitten alkoi jo mennä sekaisin mikä on mistäkin peräisin. Siksi sekavuus.

Fiat-valuutta-asioihin vihkiytyneelle videot eivät suoranaisesti tuo uutta. Näitä voi käyttää silti opetusmateriaalina niille, jotka haluavat ottaa selvää. Videot tuovat myös aikaperspektiiviä, kun niiden julkaisuajankohdat 10-11 vuoden takaa. Olettaen, että videot on tehty lähellä julkaisuajankohtaansa, etenkin III-video koettaa ansiokkaasti hakea vaihtoehtoa fiat-valuutoille. Ainakin versiossa, jota minä katsoin hieman vihjaillaan bitcoinin suuntaan, muttei nimetä. Ikä näkyy videoilla, ne ovat nykyisiin ärsykkeisiin tottuneelle hieman hitaita ja pitkiä. Lisäksi videot sisältävät muinaisten ajattelijoiden lainauksia, joita ei lueta ääneen, joten äänikirjoiksikaan videoista ei ole.

Money as Debt I - Revised Edition 2009 (Full Movie). How could there BE that much money to lend?The answer is... there isn't. Today MONEY IS DEBT.

https://www.youtube.com/watch?v=2nBPN-MKefA

 

Money As Debt II. Bailouts, stimulus packages, debt piled upon debt, where will it all end? How did we get into a situation where there has never been more material wealth & productivity and yet everyone is in debt to bankers? And now, all of a sudden, the bankers have no money and we the taxpayers have to rescue them by going even further into debt! Money as Debt II explores the baffling, fraudulent and destructive arithmetic of the money system that holds us hostage to a forever growing DEBT.

https://www.youtube.com/watch?v=bSPzc5lNp08

Money as Debt III - Evolution Beyond Money. A illustration of how modern technology could implement a self-correcting self-issued credit system, from moneyasdebt.net

https://www.youtube.com/watch?v=hBj8YrHJru0

Videoissa tribuutit annetaan Paul Grignonille. (1) Paul Grignon - YouTube Paulin kanavalla (ymmärtääkseni) em.  videot ovat pienemmissä osissa, mutta itse koin mielekkäämmäksi katsoa kunkin videonumeraalin kokonaan. Kävin videokuvaukset hakemassa Paulin kanavalta.

Näytä koko viesti
Nordic Lights -

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/ap/20346ffa-3f5c-4b92-920b-266933b0de…

27.6.2022 julkaistun uutisen mukaan:

Raskaiden työkoneiden valaisimia toimittava Nordic Lights aloittaa listautumisantinsa huomenna tiistaina kello 10. Anti päättyy aikaisintaan 1.7.2022 kello 16. Yleisöannin merkintähinta on 5,02 euroa osakkeelta.

Yhtiö pyrkii keräämään osakeannilla noin 15 miljoonan euron bruttovarat. Lisäksi vanhat omistajat ovat myymässä osakkeita noin vastaavan potin.

Näytä koko viesti
Nordec Group -

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nordecin-listautumisannin-merkintahi…

Keskeistä:

Yleisöannin merkintähinta on 7,36 euroa osakkeelta. Yleisöannin merkintäaika alkaa keskiviikkona 8.6. kello 10.00 ja päättyy arviolta 20.6. kello 16.00. Anti voidaan keskeyttää ylimerkintätilanteessa aikaisintaan 17.6. kello 16.00. Kaupankäynnin odotetaan alkavan arviolta 23.6.2022.

Listautumisannin yhteydessä saksalaisen pääomasijoitusyhtiö Mutaresin tytäryhtiö Donges SteelTec myy alustavasti enintään 3 330 783 Nordecin osaketta.

Näytä koko viesti
Witted Megacorp -

En nyt tiedä miten täällä suhtaudutaan kilpailevaan keskusteluryhmään viittaamiseen, mutta kai se pitää lähteenä mainita. Inderesin keskusteluissa:

https://keskustelut.inderes.fi/t/witted-uuden-sukupolven-ohjelmistokehi…

Ankkurisijoittajia ovat:

Wip asset management, jossa hallituksessa on mm. Ilkka Herlin

Coeus investment yhtiön grit -rahasto. Tässä yhtiössä on mukana mm. täälläkin aiemmin kirjoitellut Jens Kyllönen. 

Twin engine oy, joka on Inderesiltä lähteneen Petri Kajaanin yhdessä Kamuxin toimarin kanssa perustama yhtiö.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/inderesin-jattanyt-petri-kajaani-peru…

En aiemmin syttynyt Wittedille, mutta em. tiedon saatuani alkoi kyllä kiinnostamaan.

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj -

Karo Hämäläisen analyysi: https://www.taloustaito.fi/Rahat/lifa-air-listautuu--jatkuuko-ffp-maski…

Ei merkkaa Karokaan, koska ei usko yhtiön kasvutarinaan. Kritisoi myös yhtiön tapaa kertoa asioista listauksen yhteydessä. Hauskana anekdoottina oli tehnyt kasvomaskeista hintavertailun Puuilon myymien tuotteiden kanssa.

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj -

Omavaraisuushaaste -blogissa on analyysi: https://www.omavaraisuushaaste.com/lifa-air-listautuminen-analyysi/#mor…

Keskeisimpänä nostona: Ei itse merkkaa. Syy: Teot puhuvat sanoja vastaan. Toimitusjohtaja ilmoitti, etteivät omistajat myy emoyhtiön osakkeita. Toimitusjohtajan myynnit on piilotettu tytäryhtiön osakemyynteihin, joihin osa antirahoista käytetään yhtiön toimesta. Kyseessä on myös samanaikaisesti toimitusjohtajan tilipäivä, koska hän saa omistamistaan tytäryhtiön osakkeiden myynnistä n. 1,8 miljoonaa euroa.

Hienoista dramatiikkaa on siis löydettävissä.

Näytä koko viesti
Lapwall -

Jo eilen tuleen tiedon mukaan anti keskeytettiin ylimerkinnän johdosta: https://www.arvopaperi.fi/porssitiedotteet/lapwall-oyjn-listautumisanti…

Tiedotteen mukaan yhtiön osakkeiden ensimmäinen kaupankäyntipäivä First Northissa on arviolta 8.4.2022. 

Näytä koko viesti