Vinkkejä nuoren pieneen sijoitus+sijoitustietoalkupääomaan joululahjaksi

4
forum
|

carvnic

Liittynyt:
17.9.2017
Viestejä:
2

Ajattelin joululahjaksi ostaa sukulaisnuorille (17 ja 19 v) lapsille jonkin sijoituksen alkeet kirjan ja pienen sijoitussalkun, jos vaikka innostuisivat perehtymään asiaan. He eivät ole asiaan aiemmin perehtyneet, mutta jossain keskusteluissa tuli esiin että olisivat kiinnostuneita asiasta. Kyselisin vinkkejä hyvästä aloittelijan selkeäsanaisesta kirjasta ja nuorille sopivan pikkusalkun sisällöstä  -  onko muita jotka pohtineet vastaavaa tai ideoita muuten vain?

 

0
0
12.12.2017 - 10:51

TheMikkiz

+4
Liittynyt:
11.7.2014
Viestejä:
5

Marko Erola - Paras Sijoitus oli itelle ensimmäinen sijoituskirja jonka ostin, voin lämpimästi suositella. Vesa Puttonen - Miten sijoitan rahastoihin on myös jäänyt mieleen kiinnostavana kirjana aloittelijalle. Suosittelen aloittelevalle sijoittajalle indeksirahastoista (oman pankin tai sitten Nordnet/Seligson) koostuvaa salkkua.

0
0
12.12.2017 - 10:52

Domme

-3
Liittynyt:
7.12.2015
Viestejä:
25

Itse olen kans miettinyt, että hyvä lahja voisi olla arvo-osuustilin perustaminen ja sinne jonkun pienen summan tallettaminen. Vaikka se hullulta kuulostaa, niin uskon tän perustusvaiheen olevan aika iso kynnys monille lähteä mukaan. En oo tosin vielä selvittänyt miten suuri byrokratia tässä on, etenkin kun kyseessä ei ole omat lapset, mutta toivottavasti suhteellisen pieni.

Pahoittelut carvnicille, mutta kirjatipsejä en osannut antaa :)

0
0
12.12.2017 - 11:31

Donkchamp

+4
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
14

 

Mitä jokaisen kotiäidin (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta, Myllyoja ja Kullas. Varsin hyvä teos sijoitusmaailmaan tutustuvalle. Sisältää myös yleisesti päteviä asioita oman talouden hallintaan liittyen. Tämä on toki nimensä mukaan suunnattu naisille, mutta sisältö kelpaa oikein mainiosti vaikka kyseessä olisi miespuolisiakin henkilöitä. Kansikuva ei varsinaisesti viittaa sijoitustoiminnan harjoittamiseen, tai välttämättä miespuolisessa innostusta herätä :)

Toki kokemuksesta ja innostuksesta riippuen Jukka Oksaharjun ensimmäinen kirja HYVÄSTÄ YHTIÖSTÄ HYVÄÄN SIJOITUKSEEN sisältää varsin kattavasti informaatiota osakesäästämisestä. Tässä perehdytään enemmän suoriin osakesijoituksiin (ei niinkään rahastoihin) ja yhtiöiden arvostuksien laskemiseen, mutta on helppolukuinen ja kun sisällön itselleen avaa niin alkaa olla jo hyvät perusteet ja ymmärrys sijoitustoimintaan.

Indeksirahastoihin kk säästösopimus. Jos ei arvo-osuutiliä ole vielä niin sen luominen ja pienikin summa potkaisee homman kivasti käyntiin.

0
0