Olet täällä

 stdClass Object
(
  [vid] => 1292
  [uid] => 0
  [title] => Asianajotoimistojen kilpailutilanne?
  [log] => 
  [status] => 1
  [comment] => 2
  [promote] => 0
  [sticky] => 0
  [vuuid] => 9a3ca680-9fe4-4d9d-89d5-7136c81260f7
  [nid] => 1292
  [type] => forum
  [language] => fi
  [created] => 1479920535
  [changed] => 1542324190
  [tnid] => 0
  [translate] => 0
  [uuid] => d5928339-1982-490f-8a40-4c7ea923fc39
  [revision_timestamp] => 1542324190
  [revision_uid] => 8
  [taxonomy_forums] => Array
    (
      [und] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [tid] => 5
              [taxonomy_term] => stdClass Object
                (
                  [tid] => 5
                  [vid] => 2
                  [name] => Kahvihuone
                  [description] => Vapaata keskustelua
                  [format] => 
                  [weight] => 8
                  [uuid] => 5efb4c1e-0b25-4fa8-9318-4ecc4273654f
                  [vocabulary_machine_name] => sijoituskeskustelu
                  [rdf_mapping] => Array
                    (
                      [rdftype] => Array
                        (
                          [0] => skos:Concept
                        )

                      [name] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => rdfs:label
                              [1] => skos:prefLabel
                            )

                        )

                      [description] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:definition
                            )

                        )

                      [vid] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:inScheme
                            )

                          [type] => rel
                        )

                      [parent] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:broader
                            )

                          [type] => rel
                        )

                    )

                  [status] => 1
                )

            )

        )

    )

  [body] => Array
    (
      [und] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [value] => 

Tervehdys,

Lieneekö jollakin pienemmillä paikkakunnilla pulaa asianajajista? Asianajajakoulutuksessa erään isomman toimiston osakas vihjaisi, että näin on, muttei tarkentanut sen kummemmin.

[summary] => [format] => basic_text [safe_value] =>

Tervehdys,

Lieneekö jollakin pienemmillä paikkakunnilla pulaa asianajajista? Asianajajakoulutuksessa erään isomman toimiston osakas vihjaisi, että näin on, muttei tarkentanut sen kummemmin.

[safe_summary] => ) ) ) [rdf_mapping] => Array ( [rdftype] => Array ( [0] => sioc:Post [1] => sioct:BoardPost ) [taxonomy_forums] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:has_container ) [type] => rel ) [title] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:title ) ) [created] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:date [1] => dc:created ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) [changed] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:modified ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) [body] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => content:encoded ) ) [uid] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:has_creator ) [type] => rel ) [name] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => foaf:name ) ) [comment_count] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:num_replies ) [datatype] => xsd:integer ) [last_activity] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:last_activity_date ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) ) [cid] => 10427 [last_comment_timestamp] => 1480234648 [last_comment_name] => baatiful [last_comment_uid] => 0 [comment_count] => 6 [name] => [picture] => 0 [data] => [forum_tid] => 5 [entity_view_prepared] => 1 [rate_thumbsup] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
Thumbsup
[#title] => Thumbsup [#type] => item ) [rate_numbersup] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
1
+1
0
-1
1
0
[#title] => numbersup [#type] => item ) [rate_bothnumbers] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
bothnumbers
 • ylös
  100%
 • down
  0%
[#title] => bothnumbers [#type] => item ) )

Asianajotoimistojen kilpailutilanne?

23.11.2016, 19:02
#1
Käyttäjän Tuntematon käyttäjä kuva
Tuntematon käyttäjä (ei varmistettu)
OP

Tervehdys,

Lieneekö jollakin pienemmillä paikkakunnilla pulaa asianajajista? Asianajajakoulutuksessa erään isomman toimiston osakas vihjaisi, että näin on, muttei tarkentanut sen kummemmin.

1
+1
0
-1
1
0
23.11.2016, 20:06
Liittynyt:
26.6.2014, 13:39
Viestejä:
382

On, mutta kannattaa huomioida, että asianajaja-ammatissa on pienille paikkakunnilla erilainen logiikka. Siellä on kaksi asiakasryhmää, paikalliset rikolliset sekä paikalliset yrittäjät ja muut rahamiehet.

Paikalliset rikollisia saa asiakkaakseen jos tulee epäsosiaalisen aineksen kanssa toimeen, kilpailua välttämättä ole ja rahaa voi tulla oikeusaputöistä mukavastikin. Toki kannattaa huomioida, että paikalliset rikolliset eivät ole aina mukavinta tuttavapiiriä, he näet pikkukaupungissa tulevat kadullakin vastaan ja tietävät missä asut. Kannattaa siis pysyä heidän kanssaan väleissä, jos heitä edustaa. Tuossa auttaa kun tuntee rötöstelijät ja osaa jättää aivan hulluimmat sekopäät muiden asiakkaiksi.

Toinen asiakasryhmä ovat yrittäjät ja muut rahamiehet. Tuossa ryhmässä sitten on syytä olla asiakkaiden mielestä hyvä tyyppi. Jos on mukana paikallisissa rotareissa, Lions-clubissa ja golf-seurassa, asiakkaat tai ainakin heidän kaverinsa tuntevat sinut ja jos vielä näyttää, että hommat sujuu, töitä on mukavasti. Muuten voi olla tosi vaikeaa.

Sekin on toki huomioitava, että pienillä paikkakunnilla kilpailutilanne vaihtelee, jos paikkakunnalla on jo useampia vahvassa asemassa olevia asianajajia, kilpailutilanne voi olla tiukkakin. Markkina on kuitenkin aika rajallinen.

 

 

1
+1
0
-1
1
0
24.11.2016, 14:07
Käyttäjän Tuntematon käyttäjä kuva
baatiful (ei varmistettu)
OP

Hyvä pointti, en ole tullut ajatelleeksi rikollisia kyllä asiakaskuntaani muutenkaan. Köyhimmät rikolliset palvelee julkinen oikeusaputoimisto, kaikista oudoimpia gangstereita siis tuskin yksityisen aa-tston pakeille tulee, elleivät ole nimenomaisesti toivoneet tiettyä asiamiestä puolustajakseen. Elikkä julkiset oikeusavustajat asia erikseen, harvinaista saada sieltä tehtävän siirto jalkautumaan yksityiseen asianajaja-portaaseen, tosin ei siitäkään mitään kirjaa kuulemma pidetä. Siis lähinnä jos julkinen oikeusavustaja esteellinen, eikä sijaiseksi löydetä esteetöntä julkista oikeusavustajaa, saattaa gangsterin juttu tippua oman pöydän ääreen hoidettavaksi.

Selvitin paikkakuntia, jossa nuoria lakimiehiä tarvitaan, korkeammalta taholta. Seinäjoki, JKL, Vaasa ja Lahti ainakin.

Tuohon markkinan rajallisuuteen, kyllähän ne liikevaihdot siellä 200 000-400 000 e vuositasolla pienemmilläkin paikkakunnilla pyörivät ilman sen suurempia kuluja. Kilpailutilanteesta kyllä vaikea saada käsitystä, ei ne osakeyhtiöt julkista mitään toimintakertomuksia, osakeyhtiöiden ollessa puhtaasti asianajajien/lakimiesten omistuksessa.

1
+1
0
-1
1
0
24.11.2016, 23:01
Liittynyt:
26.5.2016, 12:00
Viestejä:
66

Kaverilla on maaseudun pikkukaupungissa asianajotoimisto ja ymmärtääkseni valtaosa töistä on siviilioikeutta, siis tavallisia avioeroja, perunkirjoituksia ym. tylsää perushommaa. Täytyypä ensi kerran tavatessa kysellä, minkälainen asiakaskunta on mutta ymmärtääkseni hyvin vähän on rikosjuttuja. Eikä se kyllä kovin rahoissaankaan tunnu olevan, eli ei se mikään huippubisneskään taida olla.

 

1
+1
1
-1
1
1
26.11.2016, 11:48
Käyttäjän Tuntematon käyttäjä kuva
baatiful (ei varmistettu)
OP

Voithan selvitellä asiaa kaverisi kohdalla Finderistä, jos haluat jotain mistä lähteä liikkeelle sen arvioinnissa, onko kaverisi rahoissaan vai ei. Verotus kyllä syö ison osan kakusta. Asianajajien keskipalkka on siinä 5000 euroa, riippuen tietenkin työtilanteesta ja paiskiiko esim. ylitöitä. Toimeksiannoistahan saa myös kieltäytyä halutessaan, itsellä melko paljon vaikutusvaltaa palkkakehitykseen, kuinka kaikkiruokainen näissä asioissa on, ja on valmiutta esimerkiksi matkustaa. Matkustaessa täytyy huomioida, kuka toimistolla sen aikaa sitten on sijaisena vai laittaako tilapäisesti lapun luukulle, yms.

Pienillä paikkakunnilla liikevaihdon kasvattaminen voi olla vaikeampaa, kun perinteisesti lähinnä erityisosaamisella pääsee rahastamaan, jolle taas ei maaseudun pienillä pitäjillä ole kysyntää verrattuna isompiin kaupunkeihin, joihin erityisosaaminenkin keskittyy.

 

 

2
+1
2
-1
2
2
26.11.2016, 12:15
Liittynyt:
26.5.2016, 12:00
Viestejä:
66
baatiful kirjoitti:

Voithan selvitellä asiaa kaverisi kohdalla Finderistä, jos haluat jotain mistä lähteä liikkeelle sen arvioinnissa, onko kaverisi rahoissaan vai ei.

Liikevaihtoa näköjään 65 k€ / naama. Olisi ruvennut putkariksi niin tienaisi paljon paremmin. Vastaus alkuperäiseen kysymykseesi siis on, että voi niissä olla ja tulla pulaa asianajajista mutta siihen on syynsä. Kuka helvetti opiskeluaikojen jälkeen lähtee jonnekin perähikiälle nälkäpalkalla. Lääkäreistäkin on pulaa mutta niille sentään maksetaan ihan suolaisesti siitä, että vaivautuvat syrjäseutujen terveyskeskuksiin mummoja luuraamaan.

 

2
+1
0
-1
2
0
27.11.2016, 10:17
Käyttäjän Tuntematon käyttäjä kuva
baatiful (ei varmistettu)
OP

Totta, ei tuonne monet lähde, ei sillä että itsekään tässä nyt olisin lähtemässä, etenkään yrittäjäksi. Ongelmaksi muodostuisi jo puhtaasti toimitilojen järjestäminen, en rupeaisi mitään kiinteää toimipaikkaa makselemaan alkuvaiheessa missään nimessä, enkä vapaaehtoisesti kokoaikaisesti syrjäseudulle muuta. Idis lähti kytemään vain siitä, kun korkean profiilin henkilö tosiaan mainitsi pikkupaikkakuntien mainiosta työtilanteesta, hänen sanaansa kyllä luotankin, täytyy joku kompromissi tähän keksiä.

Jos toimistolla on rahkeita, niin voihan toiminta-alue periaatteessa olla (käyttäen omaa autoa ja julkisia liikenneyhteyksiä) vaikka Pohjois-Pohjanmaan maakunta tjs., että yhteen kylän pahaseen ei tarvitse lukittautua, käräjille kuitenkin pääsee kulkemaan. Käräjäoikeuksiakinhan tosin nyt karsitaan, että siinäpä se liikkumantarvekin samalla vähenee, jos jotain positiivista tuostakin täytyy löytää. :)

(Lähtee sivuraiteille, mutta menköön nyt, asian ollessa ajankohtainen. Aiemmin oli 27 KäOa, piakkoin 20:tä, vuodesta 2018. Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Maarianhamina, Mikkeli, Oulu, Pori, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku, Vaasa ja Vantaa hoitavat jatkossa tehtävät).

2
+1
0
-1
2
0