Olet täällä

Mitään fiksua ei kannata jättää vaalikauden loppuun

25.11.2018, 20:48
#1
+940
Liittynyt:
9.6.2014, 17:41
Viestejä:
1230

Aki Pyysing 25.11.2018: Mitään fiksua ei kannata jättää vaalikauden loppuun

"Onnittelen Suomen Tilintarkastajat ry:tä, joka saattaa olla yksi menestyneimmistä lobbausorganisaatioista Suomessa. Varsin pienellä mellakalla vuonna 2007 samalla kun poistettiin yrityksiltä oikeus käyttää maallikkotilintarkastajia, laitettiin mikroyrityksille sivistyneen maailman alhaisimmat rajat auktorisoidulle tilintarkastukselle. EU:ssa Maltalla on vielä alemmat, mutta rajasinkin sivistyneeseen maailmaan. Nyt tämän tilintarkastajien saavutetun edun heikennysyritykset ovat ainakin toistaiseksi pysäytetty.

Sipilän hallitus luopui tilintarkastusrajojen nostamisesta hyvin matalalla profiililla. Miekin huomasin suru-uutisen vasta maanantaina, vaikka työ- ja elinkeinoministeriön tiedote oli tullut jo edellisenä perjantaina. Olen nimittäin ollut hyvin huolissani, että näin käy, koska hanke jäi niin lähelle vaaleja.

Jos lakihanke on sellainen, josta liikkuvat äänestäjät eivät ymmärrä juuri mitään, mutta sen saa maalattua heille yrittäjien ja hallituksen salaliitoksi, olisi se syytä toteuttaa hallituskauden alussa. Muuten oppositio ratsastaa hankkeella iloisesti vaalivoittoa kohti. Vaalikauden alussa tilintarkastusrajat eivät olisi herättäneet suurempia tunteita kuin niissä joita asia oikeasti koskee, eli yrittäjissä ja tilintarkastajissa."

1
+1
0
-1
1
0
26.11.2018, 19:10
+288
Liittynyt:
26.11.2018, 18:55
Viestejä:
472

Valvonta, jonka viranomainen ulkoistaa valvottavalle teetätettäväksi ulkopuolisella toimijalla ei tosiaankaan estä rikollista toimintaa. Käytännössä vilpillisin mielin liikkeellä olevalle se antaa paremmat mahdollisuudet tehdä vilppiä, koska viranomainen kuvittelee hoitaneensa valvonnan varmistettuaan valvojan olemassa olon.

Jos jokin tässä maassa lihoon, niin se on konsultti. Osaamattomat ja taitamattomat viranomaiset lisäävät erilaisin laein ja määräyksin yritysten velvollisuudeksi palkata konsultteja tekemään tarkastuksia viranomaisten puolesta ja viranomaisten tehtäväksi jää vain valvoa, että määräysten mukaiset konsultit on palkattu.

Seuraavaksi viranomaiset alkavat vaatia palkattavaksi konsultteja, jotka valvovat ja varmistavat, että palkatut tarkastavat konsultit tekevät tarkastustyönsä määräysten mukaisesti.

Wag the dog

 

1
+1
0
-1
1
0