Olet täällä

Day traderin tärkeät kysymykset

10.9.2020, 23:45
#1
-6
Liittynyt:
1.8.2017, 11:34
Viestejä:
4

Kryptomaailmassa mennyt treidaukset hyvin ja ajattelin kokeilla ihan oikean maailman pörsseissä. Vähän olen koittanut tutkailla muutamia asioita, mutta muutama todella tärkeäkin asia jäänyt aivan totaalisen auki.

1. Esim NYSE:ssä on informaatio delay. Minkä takia kuitenkin dow jones, nasdaq etc päivitykset napsahtaa poikki välittömästi 23.00 jolloin pörssi sulkeutuu suomen aikaa? Käsittääkseni päivitysten pitäisi loppua 23.20?

2. Onko netissä olemassa mitään underground palveluita joissa kyseiset tiedot saa ilman viivettä? Esim. maksa 100e/kk ja saat tiedot suorana. Tälläisiä hieman vastaavia palveluitahan on että joku ostaa kalliin palvelun ja sitten myy niitä eteenpäin polkuhintaan. En varsinaisesti ole tälläisen toiminnan fani, mutta näillä miljardööreillä on muutenkin jo niin törkeä edge ilman viivettä etten näkisi kauheana rikoksena että saisin itseni kipeäksi maksamalla kavennettua sitä edes hieman.

3. Onko tämä sama viive käytössä myös Helsingin pörssissä vai tuleeko tiedot käytännön reaaliajassa kaikille sivustoille?

4. Onko Nordnetin kautta kaupat helsingin pörssissä reaaliaikaisia vai onko niissä joku viive? Mitä olen joskus aikoinaan pankkien kautta käynyt jotain rahasto tai osakekauppaa niin viive on ollut jotain järkyttävää. Jos Nordnet takkuaa esim. minuutteja tai edes useampia sekunteja niin tämä olisi mukava tietää.

5. Käsittääkseni ainakin joissakin pörsseissä on rajoituksia nopeatempoiselle treidaamiselle, onko tälläisiä esim. Helsingin pörssissä?

6. Hyvä softa jolla näkee sekä helsingin sekä mieluusti myös NYSEN tiedot reaaliaikaisena kohtuu hintaan?

7. Premarket indicator heittää suhteessa oikeaan markkinaan. Esim tänään Nasdaq-100 pre market indicator näytti aika paljon parempaa päivää, kuin miten päivä aukesi tai ylipäätään meni. Paljonko näihin premarket indikaattoreihin voi luottaa? Vai onko ne yhtä tyhjän kanssa?

0
+1
0
-1
0
0
14.9.2020, 21:10
+23
Liittynyt:
18.5.2020, 09:18
Viestejä:
23

1. Pörsseissä ei ole käytännössä viivettä, mutta moni välittäjä näyttää kurssit viivästettyinä. Tuo milloin päivitykset menee poikki riippuu siitä mistä kursseja katselet. Oletko varma ettet ole katsellut reaaliaikaisia kursseja?

2. Välittäjät yleensä tarjoavat tiettyjen pörssien reaaliaikaiset kurssit vakiona, ja pientä korvausta vastaan saa reaaliaikaiset kurssit melkein mistä tahansa pörssistä. Nämä löytyy kyllä välittäjien hinnastoista.

3. Pörssissä ei ole käytännössä viivettä ja viive riippuu välittäjästä. Luulen että Helsingin pörssin hinnat ovat reaaliaikaiset kaikilla suomalaisilla välittäjillä.

4. Nordnetissa ei ole pohjoismaisten pörssien osalta viivettä, ja viidellä eurolla kuussa saa jenkkipörssit reaaliaikaisena. Pörssin ulkopuolisissa rahastoissa viive on päiviä, mutta pörssikaupoissa tuskin on internet-aikakaudella merkittävää viivettä koskaan ollut. Toimeksiantojen viiveet ovat varmaan jotain kymmenien millisekuntien luokkaa.

5. Ei ole käytännössä rajaa jos omin käsin puuhailet. En tiedä onko robottikaupassa jotain omia sääntöjä.

6. Nordnetista on ihan hyvä aloittaa jos haluat käydä kauppaa Helsinkin pörssissä. Jos on tarkoitus käydä paljon kauppaa USA:ssa niin Interactive Brokers taitaa olla järkevin. Degiro on myös hyvä vaihtoehto, siellä on ainakin Helsinki, NYSE ja Nasdaq reaaliaikaisena ilmaiseksi.

7. En tiedä mitä tarkoitat premarket indikaattoreilla. Jos meinaat futuureita niin ne antavat kyllä hyvin suuntaa, se miten paljon niihin voi "luottaa" on jotenkin väärästä näkökulmasta ajateltu kysymys.

0
+1
0
-1
0
0
14.9.2020, 23:12
+23
Liittynyt:
18.5.2020, 09:18
Viestejä:
23

Pörssijumala kirjoitti:

6. Nordnetista on ihan hyvä aloittaa jos haluat käydä kauppaa Helsinkin pörssissä. Jos on tarkoitus käydä paljon kauppaa USA:ssa niin Interactive Brokers taitaa olla järkevin. Degiro on myös hyvä vaihtoehto, siellä on ainakin Helsinki, NYSE ja Nasdaq reaaliaikaisena ilmaiseksi.

.

Hups unohtui että suomalaisia osakkeita ei ole Degirosta enää pariin kuukauteen saanut.

0
+1
0
-1
0
0