Kaupallinen yhteistyö, Kumppaniblogit

Miksi hajauttaa sijoitukset? - Ota kolme vinkkiä haltuun

Estateguru |
Jaa Twiittaa

Muuttuva maailma ympärillämme muokkaa toimintaamme ja luo uusia toimintatapoja - oli kyse mistä tahansa elämän osa-alueesta. Sijoittamisessa tämä voi tarkoittaa uusia tapoja löytää oma suunta taloudelliseen vapauteen. Aloittaessamme sijoittamisen pohdimme pitkään ensimmäistä kohdetta ja tapaa toteuttaa - auto, asunto, osakkeet, rahastot… Pidemmällä aikavälillä sijoitusten hajauttaminen tulee ajankohtaiseksi, kun sijoitusten arvot kasvavat. Olethan kuullut sanonnan, ettei kannata laittaa kaikkia munia samaan koriin. Sama pätee myös sijoituksissakin.

Miksi sijoitusten hajauttaminen kannattaa?

Jos sinulla on monta eri korkean riskin sijoitusta ja yksi näistä epäonnistuu, kokonaissalkun riski on pienempi hajautettuna kuin se olisi pelkästään yhteen kohteeseen sijoitettuna. Älä siis laita kaikkia munia samaan koriin, jolloin kaikki sijoituksesi kärsisivät yhden suuremman epäonnistumisen vuoksi.

Tehdessäsi allokaatiopäätöksen esimerkiksi käteisen, yrityslainojen, kiinteistöjen, valtionlainojen tai osakkeiden välillä on hyvä seurata markkinoilla tapahtuvia muutoksia. Esimerkiksi pörssikurssien heilahdellessa on todennäköistä, että jokin muu omaisuuslajeista on tuottoisa, kuten vaikka kiinteistö saattavat pitää arvon ja nostaa tuottoaan entisestään.

Parasta sijoituskohdetta ei voi tietää etukäteen. Mahdollisuutesi onnistua sijoittajana nousee, kun sijoitussalkkusi on hajautettu. Oli se sitten joukkorahoituskohde, osake tai vaikka rahasto, jokaisessa on omat mahdollisuutensa onnistua. Monesti sijoituksia ajatellaan pitkän aikavälin asioina, jotka tuottavat käyttäjälleen hyödyn “vasta sitten kun”.

Jos haluat päästä nauttimaan sijoituksistasi ennen eläkeikää ja nauttia myös myöhemmin, kannattaa muutos tehdä nyt.

Osake- ja rahastosijoituksien lisäksi kiinteistövakuudellisiin lainoihin sijoittamisesta on tullut yhä useamman sijoittajan valinta. EstateGurun Maajohtaja Matti Vansén uskoo vahvasti edellämainitun lisäksi kiinteistösijoitusten, pörssin ja korkojen yhdistelmään omassa portfoliossaan. Lisätietoja Matin portfoliosta voit lukea EstateGurun omasta blogista.

Jos et halua jäädä paitsi hyvistä sijoituskohteista tai kuulla ystäviesi hulppeista lyhyen aikavälin sijoitusmenestyksestä, hajauta sijoitussalkkusi varmistamalla sijoituskohteiden optimaalinen tuotto eri aikajänteillä.

Liity EstateGurun sijoittajaksi muun yli 90 000 sijoittajan kanssa. Alkuun pääset vain 50€ summalla.

Lisätietoja suomalaisista ja muista Euroopassa sijaitsevista sijoituskohteista löydät täältä: www.estateguru.co

* * * *

EstateGuru on Finanssivalvonnan valvoma lainamuotoisen joukkorahoituksen välittäjä ja joukkolainanedustaja.

Yhteistyökumppanit ja tarjoukset: Mandatum Trader

Poimi pala Pohjoismaita sijoitussalkkuun. Kaupankäynti nyt alkaen 0,01 % tai min. 1 €.

Artikkelit

Kamux Q1/24 Seurantalista: Käänne etenee – Ruotsi heikko

Almanakka
20.5.2024
east Lue lisää
Kolumnit

Citykani tuli ulos kolostaan

Aki Pyysing
19.5.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Marimekko Q1/24 Seurantalista: Unikon juhlavuosi lähti juhlavasti käyntiin

Almanakka
18.5.2024
east Lue lisää