Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Surgical science Sweden julkaisi neljännesvuosituloksen, enkä lue, kurssi onneksi nousi. Tällä haavaa sijoitus on 9% tappiolla.  Muut osakkeet on aika hyvissä tältä vuodelta. Aika lähellä vesirajaa käytiin alkusyksystä, mutta nyt on hyvä meininki päällä. Salkku on: Stora enso, Svenska cellulosa, SKF, Surgical science Sweden ja Siltronic. Yht'äkkiä tuntuu siltä , että saatoin unohtaa jonkun firman. Kaikenlaista sälää on ollut salkussa tänä vuonna, onneksi nopat pysähtyi näihin. Canadian solaria on tehnyt mieli ostaa joka välissä, mutta onneksi järki on voittanut. On meinaan tullut pahasti alas. SUS:n kanssa on ihan tarpeeksi jännäämistä. Talouden seuraaminen on jäänyt hyvin vähälle kesäkuusta alkaen.  Taidan katsoa salkkua seuraavan kerran joulukuussa, kun veroasiat tulevat ajankohtaisiksi.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Salkku on taas ohentunut. Syypäänä on ollut Surgical science Sweden, joka painunut aika syvään kuoppaan. Se ei ole tainut vielä julkaista neljännesvuositulostaan, joten kaikenlaista voi sattua. Siltronic on kovassa iskussa ja metsäteollisuusosakkeet eivät ole jostain syystä pudonneet enempää. Salkku on jotenkin plussalla, ei oikein kiinnosta seurata pitääkö edes paikkansa. Lisäostot eivät ole mahdollisia rahapulan takia. Toivottavasti en joudu myyntipuolelle, nihketä on. Ensi vuoden alun päälle ei ole näkyvissä palkkatuloja.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Pääsalkku on sen 10% voitolla, mutta osakesäästötili on melkein saman tappiolla, eli jonkun verran johdossa tämän vuoden osalta. Osakkeiden hinnat näyttivät olevan  alhaalla, sen puolesta on vaihtoehtoja. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Olipa ruma päätös kesälle. Yhden kortin varassa salkku, muut laput ovat menneet pakkaselle. Salkku on edelleen yli 10% voitolla, vaikkei tunnu siltä, eikä tee mieli tutkia yksityiskohtia. Surgical sciencekin meni tonttiin, vaikka on vielä kruunuissa voitolla, mutta eihän sitä lasketa. Jonkun nivaskan vielä syyskuussa ostan, mutta sitten omatkin rahanäkymät ovat heikot. Aika pienistä puroista pitää säästää. Ruotsalaisilla varmaan edelleen, vaikka kotimaisetkin lienevät halpoja. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Tuli vilkaistua salkun tilanne, ei ole kesä ihan huonosti mennyt. Alas on tultu, mutta mikään ei ole romahtanut pahasti. En tosin katsonut yksittäisten osakkeiden tilannetta tarkasti. Metsäteollisuusosakkeet ovat varmaan pudonneet, mutta muut ovat ilmeisesti pitäneet pintansa. Surgical science Swedenin osavuositulos taitaa tulla myöhemmin, ihan mitä tahansa voi käydä.  Huono tulos ja salkku sulaa vuoden alun tasolle pahimmillaan. Kukkaron nyörit kiinni ja uusia ostoja syyskuussa. Siihen saakka, jos pystyisi pitämään raha-asiat poissa mielestä. 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Kukaan ei ole tainnut mainita HEKA:n huippukohteita asuntosijoituksina. Katajanokalla ja ehkä Jätkäsaaressa on vuokrasäännösteltyjä kohteita kovalla alennuksella markkinavuokriin verrattuna. Itselle sellaisen hankkiminen ei onnistu, mutta lapset ovat otollinen kohde. Ei omaisuutta, ei tuloja, asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella, opiskelu- tai työpaikka stadista, ehkä jopa asunnoton. Näillä spekseillä pääsee vuokrajonon keulaan. Nokan jonossa kunnes asunto tipahtaa. HEKA:lla on jopa asuntopörssi, jossa voi vaihtaa asunnon toiseen. Ekana jalka oven väliin ja pörssin kautta vaihto isompaan, kun tulee tarves. Lisään vielä sen, että HITAS korvataan piakkoin. Sellainen kutina on, että HEKA:n vuokra-asuntoja voi kohta lunastaa itselle, jos on ollut pitkään vuokralla. Tässä on ison freerollauksen paikka.  

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Kun lukee muiden osakemurheita, niin itsekin odottaa pahinta. Surgical science Sweden nousi 25% hyvän tuloksen takia. Omassa salkussa osakkeen paino 30%, ei kovin huono päivä. SKF:n kurssi on pudonnut jo alle 180 kruunuun tai jonnekin sinne tienoille. Mieli tekisi ostaa taas salkkuun, mutta rahaa ei ole yhtään enempää, vaikka salkku pullistuu. SUS laskenee taas alle 200 kruunun osake, luvassa pelkkää miinusta koko kesäksi. Täytynee pitää muutaman kuukauden tauko, kun ei ole kuitenkaan rahaa ostaa mitään.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Tulipa yllätyksenä Svenska Cellulosan osakekurssin nousu. Kunpa joku ymmärtäisi osavuosikatsauksen numeroista jotain ja selittäisi, miksi osaketta kannattaa omistaa jatkossakin.Toivotaan edes, että osakekurssin hidas luisu jo päättyisi.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Metsäteollisuuden näkymistä ei ole ollut juuri puhetta. Tämän hetken näkymät ovat huonot ja se näkyy osakkeen hinnassa. Omat laput ovat hieman pakkasella. Kannattaako tässä odottaa parempia aikoja vai kylmästi keventää ja hankkia jotain muuta?

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Olipa villiä menoa pankkikriisin aikaan. Onnistuin tyhjentämään salkun ennen kuin otin isoa osumaa ja täytin takas suht halvalla. Alku ja loppu hyvä, mutta välissä tuli haparoitua osakevalintojen kanssa. Joskus pitää toimia kuin laivan viisas kapteeni. Täytyy osata myös peruuttaa, eikä vain luovia karien välitse. Ruotsalaisia yrityksiä salkussa edelleen. Tein poikkeuksen Stora Enson kanssa, joka on puoliksi kotimainen tai jotain. Toki salkku pullistui tänään sattumalta, en muuten olisi innostunut tuulettamaan. Vaalit ja lakot ohi toistaiseksi. Lasken lopputuloksen puolittaiseksi voitoksi niille, joilla on rahat kotimaisissa yrityksissä kiinni.

Näytä koko viesti