Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 1.2.2023 02.21

Onpa ollut villi tammikuu. Vuosi alkoi pieneltä plussalta, nousi isosti voitolle ja sieltä melkein miinukselle. Evosta luovuin tammikuun alussa, mutta mikään ei tunnu pysäyttävän menoa. Pääosin ruotsalaisissa yrityksissä rahat kiinni, enkä ole muuttamassa suuntaa. Luulisi, että omalla valuutalla hallitus voi operoida vientiyritykset huipputuloksiin. Kruunun lasku on hieman kirpaissut salkussa, mutta minkäs teen. Ostan ruotsalaisia lisää helmikuussa ja sitten mennään rahattomana loppu vuosi. Pienillä panoksilla liikenteessä, ettei synny väärinkäsityksiä.

Saapas nähdä miten AY-liikkeen pullistelu onnistuu, toivottavasti viimeistä kertaa. Saatan palata kotimaisiin osakkeisiin, jos hallitus on sopiva. Korkea inflaatio, korot, paljon velkaa ja AY-liike aiheuttaa kylmiä väreitä selässä. Omat taidot ei riitä luovia tässä myrskyssä.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 25.1.2023 10.52

Herkullisia uutisia. Vähään jää liikkuvan äänestäjän vaihtoehdot, onneksi on yksi ylitse muiden. Anna äänesi rehellisten liikemiesten ja ahkerien työläisten puolesta, isänmaalliset voimat kiittävät. Jyrkkä ei ay-liikkeelle ja liikemiesten verotusta on kevennettävä,

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 13.1.2023 10.28

En tiedä, mutta yleensä yrityksen johto yrittää tehdä päätöksiä, jotka nostavat yrityksen arvoa. Omistajilla ei ole niin väliä, kuten on nähty. Jos johto tekee tuon tason päätöksiä viisi putkeen ja tuloksena kurssi aina vain laskee, niin monoa tulee.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 9.1.2023 02.55

Ei pitänyt hermo. Evot meni, jäljelle jäi kaksi pelikorttia. Toinen olisi hyvä myydä pois ja tilalle messinkilaattoja. Ihan huomaamatta tuli ostettua pelikortteja, vaikka tarkoitus oli peesata äitiä. Wahlroos on tainnut noudattaa neuvoa viimeiset 30 vuotta. Viime vuonna osakkeet oli kuulema taas tuottaneet ihan hirveesti.

(Lisään, että äitillä oli niin iloinen ilme joulun aikaan, kun osakkeet olivat taas tuottaneet niin paljon. Yritin toppuutella, että inflaatio ja korot ovat iskeneet osakkeisiin tänä vuonna. Vastasi napakasti, ettei ole näkynyt.)

Näytä koko viesti
Vuodenvaihteen tilinpäätös omassa salkussa - 9.1.2023 12.49

Oma pieni salkku selvisi myrskyistä hyvin. Yhdessä vaiheessa oli jo 10% tappiolla, mutta jotenkin se hilautui 2% voitolle. Salkun surkimus oli Citycon, johon haksahdin melkein topissa, möin pois ennen viimeistä osinkopäivää. En ole ostamassa takaisin tällä hetkellä. Voittaja oli Evolution, jota onnistuin veivaamaan kahdesti. Isossa rysäyksessä ostin melkein pohjalta ja möin hyvään välikohtaan. Tein saman paljon pienemmässä liikkeessä kuukautta myöhemmin. Ilman tuuria salkku olisi tukevasti tappiolla. Tälläkin hetkellä sormi liipasimella, kun tekisi mieli myydä Evot pois.

Salkun sisältö on ruotsalaisissa yhtiöissä poislukien yksi saksalainen. Mieli on tehnyt kovasti ostaa Canadian solaria, mutta välistä korkea hinta, kallis dollari, firman velkaisuus ja oma persaukisuus on estänyt oston.

Parin viime päivän kova meno innoitti tämän viestin.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 6.1.2023 11.41

Joudun pitämään kielen keskellä suuta, jotten lipsahda bannin puolelle. Totean vain, että erään ajatussuunnan edustajat yrittävät provosoida perussuomalaisia äänestäjiä. Puolueemme johto ei tule missään olosuhteissa  syyllistymään sellaiseen iljettävään petokseen, jota täällä yritetään tarjota vaihtoehtona. Perussuomalaiset eivät anna tuumaakaan periksi kieliasiassa. Yksi kieli riittää tämän maan yhtenäiselle kansalle.

Näytä koko viesti