Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Jos rahoitan hankinnan joko palkankorotuksella tai nostamalla rahaa holdarista, niin siitähän menee x% veroa heti kättelyssä. Nyt jos ostan holdarin kautta, niin ei mene veroja ollenkaan ja saan vielä kirjattua hankinnan kuluksi (1200 €/v) vähentämään yhteisöveroa.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Saunatonttu wrote:

Velho wrote:

tj_hodl wrote:

Onko foorumilaisilla kokemusta pyöräedusta holdinyhtiön kautta? Varsinainen työsuhde on toiseen yritykseen, mutta olisin kiinnostunut hankkimaan pyörän holdarin kautta. 1200€/v saisi verovapaasti ja ymmärtääkseni tämän voisi vähentää kuluna esim. osinkotuloista?

Etuhan on nimensä mukaisesti verovapaa, eli edun saaja ei voi vähentää sitä mistään. Sen sijaan työnantaja, joka pyörän hankkii, saa vähentää hankintahinnan omassa tuloverotuksessaan. Se vähentäisi siis holdingyhtiön verotettavaa tuloa. Tämä oletuksella, ettei tuota kuviota, jossa saisit vain luontoisetua, tulkittaisi ongelmalliseksi. Palkan saa kyllä maksaa kokonaan luontoisetuina, mutta taustalla pitäisi kait olla jonkinlainen työsuhde? Tämä ei liene ongelma, jos olet paperilla yhtiön toimitusjohtaja.

Pelkkä luontaisetu ei ole ongelmallinen, jos omistaa 100% (en muista tarkkaa rajaa mikä riittää) yrityksestä. Yrittäjä voi palkansaajasta poiketen nauttia luontaiseduista tai nosta km-korvauksia tai päivärahoja vaikkei hänelle makseta palkkaa.

Jos jokatapauksessa ostaa fillarin, niin se kannattaa ostaa firmalle. Tulos pienenee 1200€ eli säästöä tulee 240€. Toki kassasta lähtee tämä 1200€ jolla on jokin vaihtoehtoiskustannus.  Ja jos joka tapauksessa nostat yrityksestä rahaa, säästyy tässä marginaaliveroprosentin verran. Hyöty on tapauskohtaista.

Joka tapauksessa tulen sieltä nostamaan rahaa ja olen tosiaan varsinaisessa työsuhteessa eri yrityksessä (saan sieltä palkkaa). Omistan 100% holdingyhtiöstä, mutta yhtiöllä ei ole toimitusjohtajaa.

EDIT: ja tuolla vähennyksellä tarkoitin juurkin, että holdinyhtiölle se on kulu joten voin vähentää sen tuloista.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Onko foorumilaisilla kokemusta pyöräedusta holdinyhtiön kautta? Varsinainen työsuhde on toiseen yritykseen, mutta olisin kiinnostunut hankkimaan pyörän holdarin kautta. 1200€/v saisi verovapaasti ja ymmärtääkseni tämän voisi vähentää kuluna esim. osinkotuloista?

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/47886/luontoisedut-verotuksessa12/#11-polkupy%C3%B6r%C3%A4etu

Näytä koko viesti
Fortum -
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Reaalimailman uutisia: Inderes nosti targetin 16 -> 18. https://www.inderes.fi/fi/system/files/company-reports/yhtiopaivitys_for...

Ostin poikkeuksellisesti kaikki myymäni takaisin analyysin luettuani, kun kurssikin oli laskussa. Fortum on niin iso, että siinä ei Inderes-efekti pääse juuri näkymään. Luen siis paljon analyysejä, mutta harvoin painan lukukokemuksen perusteella nappia.

En targetin noston takia, vaan Saksan energiaturvallisuuslain takia, joka miulle oli uutinen. Suurimmat murheet Fortumin arvonmäärityksessä ovat Uniperissa. Ja juurikin sen kaasufutuureissa ja niiden toteuttamisessa. Energiaturvallisuuslaki antaa selkänojaa sille, ettei Uniperin tarvitsisi toimittaa kaasufutuuriensa takia kaasua, jota sille ei Venäjältä ole tulossa. Tosin tässä nyt ollaan sekavassa skenaariossa joka tapauksessa. Noita futuurihäkkyröitä viraomaisten kanssa purkaessa riittää varmasti surua ja murhetta. Fortumin kova ydin on joka tapauksessa arvokas ja nykyhinnassa Venäjän toiminnalla tuskin on edes positiivista optioarvoa. On se kai mahdollista, että Fortum voisi saada Venäjältä jotain rahaakin. Tätähän tj Rauramo Talouselämässä kuun alussa yritti vakuutella. 

https://www.talouselama.fi/uutiset/venaja-riski-osui-lujaa-fortum-sijoit...?

Toki Fortumissa on kaikenlaista riskiä, mutta näen näistä sähkön hinnan reilun laskun melko pienenä.

 

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun ystävä häll' on myötä, kun latu on aukaistu edessään – mut parempi hiihdellä yksinään, tiens' itse aukaista itselleen ja yksin uhmata yötä.

Nostin Fortum-määräni läpästä kohtuulliseksi, kun Inderesin mukaan Saksan energiaturvallisuuslaki suojeli Uniperia. En tehnyt aiheesta mitään omia tutkimuksia.

Tänään, yhdeksän päivää myöhemmin Inderes: 

Uniper kertoi käyvänsä keskusteluja Saksan hallituksen kanssa energian toimitusvarmuuden turvaamisesta ja sen taloudellisista vaikutuksista yhtiölle. Käsityksemme mukaan Saksan energiaturvallisuuslain yhtenä tarkoituksena oli juuri turvata energiayhtiöiden toiminta tilanteessa, jossa kaasun saatavuus heikkenee oleellisesti ja tätä kautta hinnat nousevat holtittomasti. Nyt energiakriisin keskellä korvausmekanismia ei silti ole säädetty, mikä tekee tilanteesta erittäin vaikean arvioida. Uniperin Global Commodities -liiketoiminnan korvausmekanismin käyttöönotto olisi mielestämme kriittistä, varsinkin jos kaasusta tulee yhä suurempi pula.

Olemme aiemmin olettaneet edellä selitetyn ”hintariskin” pitkälti poistuneen lakiuudistuksen mukana, mutta nyt Uniperin kannalta avoin riski voi palata lakitulkintojen liittyvien epävarmuuksien takia. Tilanteen vakavuutta korostaa edelleen se, että Uniper kertoi keskustelevansa Saksan hallituksen kanssa myös yhtiön likviditeettiin ja rahoitukseen liittyvistä instrumenteista.

Mie taas oletin, että anaalit olisivat ihan tutkineet asiaa, eivätkä pelkästään olettaneet.

Note to self: Älä ikinä osta minkään analyysin perusteella yhtään mitään.

Luin uutisen eilen illalla ja sanoin varsin ruman sanan tai kaksi. Juuri tämä skenaario on pitänyt miuta Fortumin suhteen varovaisena. Termiinikiikku voi kaataa isonkin pelurin.

 

Eikö liiketoiminnat ole kuitenkin yhtiöitetty eri yhtiöihin. Luulis, että jos kunnolla lentää tuulettimeen, niin tytäryhtiö(t) päästetään konkurssiin? Vai onko niin paljon sisäisiä eriä / saamisia, että eskaloituisi täysin?

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus -
Bingo53 kirjoitti:

Eikö tuon Unilever PLC:n saa ostettua Nordnetin kautta Xetrasta? Ainakin sen sivu näyttää niin ja antaa ostaa:

Nimi: Unilever PLC, ISIN: GB00B10RZP78

Tunnus: UNVB, Noteerauspäivä: 2000-09-26, Omistajia Nordnetissä: 236

ISIN on brittityyppiä ja siten osingot pitäisi tulla järkeenkäyvästi Lontoon maksamana?

"Verosopimuksen mukaan toimivat ainakin Yhdysvallat ja Ruotsi, eli ne pidättävät lähdeveroa 15 prosenttia, sekä Iso-Britannia, joka pidättää lähdeveroa 0 prosenttia."

En tiedä mikä tuo on, Unileverin sijoittajasivut ei tunne tuollaista tikkeriä.

https://www.unilever.com/investor-relations/shareholder-centre/about-sh…

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus -

Kiitos infosta. Yktityisellä puolella minulla myös IB käytössä, mutta yrityksen käytössä ainoastaan Nordnet ja sieltä eivät osanneet sanoa ennakonpidätyksistä mitään järkevää. Nordnetissa tomeksianto Alankomaihin pitää tehdä puhelimitse... Helpoin olis ostaa NYSE:stä, mutta sitten joutuu pelleilemään kirjanpidossa valuuttojen kanssa (osingot jne.) Pieni asia sinällään.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus -

Onko foorumilaisilla kokemusta tai näkemystä Alankomaissa listatun Unilever PLC:n osinkojen ennakonpidätyksestä?
Meneekö kuten pitää, eli 0% ennakonpidätyksellä (pääkonttori UK:ssa)?

Harkitsen ostoa sijoitusyhtiön kautta, pääsisin vähemmällä vaivalla jos ei tarvitse hakea hyvitystä Suomen verottajalta ja valuutat olisi euroissa (Unilever listattuna myös UK:ssa ja USA:ssa). Verot Suomeen sitten aivan normaalisti 20% sijoitusyhtiön tuloksesta.

Näytä koko viesti