Olet täällä

Timo Tikkala

Timo Tikkala

  • Liittynyt 11.7.2016
  • 39 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.7.2017 16.32

Onko kenelläkään kokemusta bitcoinin shorttaamisesta? Olisi mielenkiintoista kuulla miten onnistuu käytännössä (jos on ylipäätään edes mahdollista).

Tämä kysymys ei liity mitenkään omaan näkemykseen bitcoinin hinnasta. Ihan yleissivistyksen kannalta kyselen.

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 15.6.2017 14.47

Massojen varallisuus siirtyy ETF-rahasto-osuuksiin. Kuinka tästä voisi hyötyä? - 13.6.2017 19.36

Varmaan yksi sivuvaikutus ETF-sijoittamisen ylesitymisessa on, etta sijoittajista tulee laiskoja. Ketaan ei kiinnosta penkoa yksittaisia yrityksia huolella lapi. Maalaillaan vaan isolla pensselilla eika valiteta yksityiskohdista. Kun valtio X joutuu vaikeuksiin niin sijoittajat myyvat koko maan osakkeet kerralla. Olen mietiskellyt, etta juuri tasta johtuen esim. kehittyvien markkinoiden osakepoiminnalla voisi menestya hyvin. Sijoittajien rahahan virtaa naihin maihin suurilta osin ETFien ja muiden indeksirahastojen kautta. Voisi ostaa niita kehittyvien markkinoiden osakkeita, jotka eivat kuulu indeksiin (aliarvostettuja) tai sitten ostaa aina kun indeksisijoittavat myyvat makropelkojen takia. Tama tosin vaatisi ihan oikeata tyota. Joutuisi tekemaan kaiken paperityon ja nakemaan kaiken vaivan ennen kuin loytaisi edes osakevalittajan joka hommaa sinulle osakkeita suoraan vaikkapa jostain Afrikan maasta. Ehka se voisi kuitenkin olla vaivan arvoista. Jim Rogers sanoi, etta on mentava vaarallisiin paikkoihin jos haluaa suuria tuottoja.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 1.6.2017 17.40

Oon avaamassa tätä varten Interactive Brokers-tilin. Ymmärtäkseni se on paras vaihtoehto tällä hetkellä, vai tietääkö joku parempia? 

Itse olen käyttänyt Alliance Traderia -https://www.alliancetrader.com - jenkkiosakkeilla treidaamiseen. Alliancella pystyy helposti avaamaan myös margin accountin shorttaamista varten. Allliance suunnattu erityisesti aktiivisille treidaajille, kun taas IB käsittääkseni parempi jos käy harvemmin kauppaa. En tosin asu Suomessa vaan Englannissa, joten en osaa sanoa onnistuuko kaikki yhtä helposti Suomesta käsin.

Nordea Markets - 29.5.2017 14.00

Moi,

Tuon blogissa kuvatun salkun suojauksen pystyy tekemään myös myyntioptioita ostamalla. Mikä on minifutuurien etu optiostrategioihin verrattuna? Ainakin normaalit futuurit ovat yleensä likvidimpiä ja halvempia kuin optiot, mutta koskeeko sama myös minifutuureita?

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 19.5.2017 20.25

Grafiitissa onglemana juurikin se, etta ei tahdo loytya kunnollisia instrumentteja, joiden kautta siihen sijoittaa. Sama onglema kuin koboltin kohdalla. Naihin raaka-aineisiin erikoistuneet firmat ovat niin pienia, etta niihin sijoitettaessa ottaa enemman yhtioriskia kuin raaka-aineen hintariskia. 

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 18.5.2017 10.23

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.5.2017 19.08

En ole ihan varma ymmärsinkö kysymystä oikein, mutta ei maksuvälineen rajallisen määrään pitäisi itsessään olla sen käyttöä rajoittava tekijä. Maksuvälineen arvonnousu synnyttää deflaatiota, mutta transaktioiden määrää ei tarvitse rajoittaa niin kauan kuin maksuväline on jaollinen. Kryptovaluutan arvon voi jakaa loputtomiin desimaaleja lisäämällä ja näin ollen sen käyttöä ei tarvitse rajoittaa, vaikka se olisikin niukka.

Se on sitten eri asia onko deflaatio hyvä vai huono asia. Tästä voisi kait väitellä loputtomiin.

Kurssiromahdukseen varautuminen - 6.4.2017 23.35

Kun volatiliteetti markkinoilla on alhaalla, niin se tarkoittaa, että optioita saa nyt edullisesti. Yksi hyvä tapa suojautua kurssilaskulta on ostella out-of-the-money myyntioptioita (Delta luokkaa 20 tai alle) niille osakkeille, joita omistaa. Eli toisin sanoen protective put strategialla liikkeellä.

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 23.2.2017 13.13