Olet täällä

ETFS Gold Trust

Käyttäjän Husaari kuva
Liittynyt: 1.1.2017, 21:04
Viestejä: 5

Millainen lienee tuo kultarahasto, sopiiko kulta vaihtoehdoksi ikämiehelle? Löytyykö jotain vastaavaa lähempää?

Käyttäjän Timo Tikkala kuva
Liittynyt: 11.7.2016, 13:14
Viestejä: 48

En tunne kyseista instrumenttia kovin hyvin. Pikaisen vilkaisun perusteella rahasto, joka sijoittaa fyysiseen kultaan johdannaisinstrumenttien sijaan.

Enemman teki mieli kommentoida tuohon kysymykseen, etta sopiiko kulta ikamiehelle. Jos pistaa kaikki rahansa kiinni kultaan, niin silloin ottaa spekulatiivisen nakemyksen siita, etta koko maailman finanssijarjestelma romahtaa - ei kovin tuottava vaihtoehto, jos on vaarassa. Sen sijaan kulta sopii hyvin osaksi hajautettua sijoitussalkkua, varsinkin ikamiehelle, jolla sijoitussalkun realisointi kenties lahestyy ja siksi vahainen riskinsietokyky (ei ole aikaa toipua osakemarkkinoiden laskuista). Kulta on harvoja 'sijoituksia', joilla on taipumus, ei ainoastaan sailyttaa arvonsa, vaan nousta reilusti stagflaation vallitessa (talous supistuu ja inflaatio kiihtyy samanaikaisesti). Kiinteistot, osakkeet ja bondit kaikki tuppaavat laskemaan tassa tilanteessa. Suuruusluokkaa 10% osuus kultaa sijoitussalkussa toimii ihan hyvana omaisuusvakuutuksena esim. euron hajoamista vastaan - jos euron arvo romahtaa, niin kullan arvo euroissa mitattuna uskoakseni nousee pilviin. En yrita ennustaa euron kohtaloa, kunhan vain pohdin eri skenaarioita.   

Käyttäjän Husaari kuva
Liittynyt: 1.1.2017, 21:04
Viestejä: 5

Mandatum Lifen Kulta indeksi-sijoituskori sattui silmiini, on ainakin eurosellainen. Riskeistä varoittavat kovasti. Mitenhän tuo toimisi stagflaatiossa tai euron romahtaessa?

Mainos: Zalando
Talviale - Säästä jopa 70%!
Lue lisää