Olet täällä

Aseteollisuus - 3.3.2022 05.31

Oma aseyhtiöitä painottava osakesalkku on näemmä paisunut tämän sodan johdosta. Nyt pitäisi sitten miettiä että mitä sitä tekee ja onko kurssinousu kestävällä pohjalla. Vaihtoehdot:

a) Ostaa lisää niitä asefirmoja joiden katsoo hyötyvän ennakoidusta asevarustelusta.
b) Vähän keventelee kaikkia nyt kun ovat nousseet.
c) Ei tee mitään ja kattelee miten tilanne pidemmän päälle etenee.
d) Myy kaiken pois isomman sodan pelossa.

Ajatuksia?

 

 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 1.2.2022 04.31

N. O. Varakas kirjoitti:

Tämän osakkeen kurssiheilunta on ollut viime aikojen rytäkässä aika vähäistä.

Mulla on jotain sukua Ahvenanmaalla ja niillä on sellainen mentaliteetti että mitään ei myydä. Ja jos myydään niin ei ainakaan kenellekkään mantereelta tulevalle. Mieluummin ostetaan toisinaan takaisinkin saarelaisten haltuun... En sitten tiedä onko tämän pankin ja sen osakkeen kannalta hyvä vai huono asia. Käsittääkseni yksikään analyytikko ei taida edelleenkään seurata tätä virallisesti.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 1.2.2022 04.17

HKICITYBOY kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

Myin pois iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc) (IS3N) @31,50

 

Oikein teit yes

Eikö toi ollut noita Kiinaa painottavia? Voisitteko hieman perustella näkemyksiänne?

 

Näytä koko viesti
Aseteollisuus - 15.1.2022 09.32

varatonnit kirjoitti:

 

Anssi A kirjoitti:

 

Sienimies kirjoitti:

Vuoden 2021 aikana ostin merkittävästi lisää General Dynamicsia ja siirryin omistamaan Saabia vain Investorin kautta. Nämä ovat toistaiseksi olleet hyviä päätöksiä.

 

Avaatko, mikä tämä on?

 

Investor on ruotsalainen Wallenbergin sukuun henkilöityvä listattu sijoitusyhtiö, joka omistaa Saabista noin 30% ja äänivallasta vielä enemmän.

Riskienhallintaa. En ole vielä keksinyt miten pienen Saabin hävittäjä- ja sukellusveneliiketoiminnat saataisiin jatkossa kannattaviksi millään normaaleilla liiketalouden mittareilla mitattuna. Näin ollen taustalla täytynee olla ruotsalaisen aseteollisen kompleksin toimintalogiikkaan liittyviä poliittisia tekijöitä ja siinä Wallenbergien suvun sijoitusyhtiö edustaa minusta jatkuvuutta. Kuten aikaisemmin mainitsin niin aseyhtiöiden kvartaali on neljännesvuosisata. Nämä eivät ehkä sovellu sijoituskohteena hätäisille ja tuottavampiakin kohteita löytyy. Itsellä näiden asefirmojen omistaminen liittyy myös kansainvälisen politiikan ja aseteknologian seuraamiseen jotta pysyy niistäkin vähän kartalla.

Näytä koko viesti
Aseteollisuus - 14.1.2022 04.38

Vuoden 2021 aikana ostin merkittävästi lisää General Dynamicsia ja siirryin omistamaan Saabia vain Investorin kautta. Nämä ovat toistaiseksi olleet hyviä päätöksiä.

Lisäksi minun piti heivata Leonardo mäkeen mutta en sitten raaskinut. Näemmä italialaiset aina löytävät jostain rahaa kotimaisten aseiden ostoon ja jopa vienti vetää jonkin verran.

Uutena aseyhtiönä salkkuun on saatu L3Harris Technologies. Ei ole ihan perinteinen alan firma mutta kooltaan Yhdysvaltojen kuudenneksi suurin puolusvälinealan yritys ja jostain syystä arvioin hieman aliarvostetuksi. Saapa nähdä.

 

 

Näytä koko viesti
Intrum - 6.8.2021 06.05

Meh kirjoitti:

Suomen valmiuslait tuskin on kansainvälistä bisnestä tekevän yrityksen suurin uhka.

Väittäisin nimettömään sisäpiirilähteeseen vedoten että luotonhallinnan liiketoimintaan liittyvät julkisen sääntelyn riskit olivat koronapandemian alkuvaiheessa ihan akuutteja muuallakin kun Suomessa. Sitä en tiedä miten ne lopulta vaikuttavat osakekurssiin.

Näytä koko viesti
Vesiyhtiöt - 6.8.2021 05.52

Hyviä huomioita ketjun aikaisemmissa viesteissä! Mulla on se laiskan miehen ehkä helpoin ja perinteisin eli Lyxor World Water UCITS ETF tähän megatrendiin. Sitä kun lisäilee niin tulee bonuksena Ranskan 0,2% vero päälle. Varmaan joku löytäisi tuottavampiakin vaihtoehtoja mutta itse makselen mielelläni veroja Ranskan kaltaiselle valtiolle.

Näytä koko viesti
Intrum - 5.8.2021 07.37

Meh kirjoitti:

En minäkään ymmärtänyt, joten ostin sitten lisää. Ilmeisen volatiili tämä on muutenkin. Katsoo vaikka kuinka alhaalla käytiin koronassa ilman sen suurempaa syytä.

 

Ai ilman sen suurempaa syytä? Pääsikö nyt tilanteen kaoottisuus koronan iskiessä ja Valmiuslain käyttöönotto jo tyystin unohtumaan? Sen lain nojalla näiden firmojen liiketoiminta olisi voitu tuhota pariksi vuodeksi ja varmaan jotkut sijoittajien riskitasotkin hieman siinä tilanteessa kasvoivat.

Näytä koko viesti
Outokumpu - 5.8.2021 12.29

Artsipappa kirjoitti:

Mitä en nyt ymmärrä?

Itse en ole kyllä tätä osaketta ymmärtänyt ikinä. Seuraaminen vaatii ilmeisesti jotain alkemistin kykyjä tai vastaavia.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 5.8.2021 12.27

Tein oikein tuulipukumaiset tunnepohjaiset kaupat äsken. MOWI.OL veivattiin hemmettiin luettuani sanomalehdestä ISA-taudin leviämisestä Norjan kalankasvattamoilla ja omana vastalauseena Norjan osinkojen verotuksesta. Sisään BAYN.DE uhkapelinä havaittuani osarin ihan myönteiseksi. Saa nähdä miten käy glyfosaattioikeudenkäyntien kanssa mutta vaikka ei niin nousisikaan niin maksavat ainakin tasaisesti osinkoja...

Näytä koko viesti