Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. -
Hesu kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:
Hesu kirjoitti:

Läheisellä saarella on NATOn toimintaa, joten lienee selvä, että sabotaasi on sen toimesta tehty näpäytys. Laitetaan putki kerralla poikki, jotta loppuu jahkailu -tyyliin.

 

Ei, ei liene selvä. 

 

On tietenkin loogista, että Venäjä tuhoaa omaa omaisuuttaan... koska?

Jos et voi itse voittaa niin tärkeinä on että kaikki häviävät. Ihan normaalia venäläistä peliä jos on vähääkään lukenut historiaa.

Näytä koko viesti
Fortum -
Hynägrande kirjoitti:

...mitään ongelmia ei voinut ennalta nähdä tai ennustaa. Riskienhallinta kunnossa.

Ihmettelen kyllä syvästi tätä puhetta etteivät riskit muka olleet tiedossa. Minusta riskit kyllä tiedettiin koska minäkin niistä luin erilaisista pumaskoista. Silti poliittisista syistä toimittiin kuten toimittiin.

Näytä koko viesti
Aseteollisuus -

Oma aseyhtiöitä painottava osakesalkku on näemmä paisunut tämän sodan johdosta. Nyt pitäisi sitten miettiä että mitä sitä tekee ja onko kurssinousu kestävällä pohjalla. Vaihtoehdot:

a) Ostaa lisää niitä asefirmoja joiden katsoo hyötyvän ennakoidusta asevarustelusta.
b) Vähän keventelee kaikkia nyt kun ovat nousseet.
c) Ei tee mitään ja kattelee miten tilanne pidemmän päälle etenee.
d) Myy kaiken pois isomman sodan pelossa.

Ajatuksia?

 

 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken -
N. O. Varakas kirjoitti:

Tämän osakkeen kurssiheilunta on ollut viime aikojen rytäkässä aika vähäistä.

Mulla on jotain sukua Ahvenanmaalla ja niillä on sellainen mentaliteetti että mitään ei myydä. Ja jos myydään niin ei ainakaan kenellekkään mantereelta tulevalle. Mieluummin ostetaan toisinaan takaisinkin saarelaisten haltuun... En sitten tiedä onko tämän pankin ja sen osakkeen kannalta hyvä vai huono asia. Käsittääkseni yksikään analyytikko ei taida edelleenkään seurata tätä virallisesti.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -
HKICITYBOY kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

Myin pois iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc) (IS3N) @31,50

 

Oikein teit yes

Eikö toi ollut noita Kiinaa painottavia? Voisitteko hieman perustella näkemyksiänne?

 

Näytä koko viesti
Aseteollisuus -
varatonnit kirjoitti:

 

Anssi A kirjoitti:

 

Sienimies kirjoitti:

Vuoden 2021 aikana ostin merkittävästi lisää General Dynamicsia ja siirryin omistamaan Saabia vain Investorin kautta. Nämä ovat toistaiseksi olleet hyviä päätöksiä.

 

Avaatko, mikä tämä on?

 

Investor on ruotsalainen Wallenbergin sukuun henkilöityvä listattu sijoitusyhtiö, joka omistaa Saabista noin 30% ja äänivallasta vielä enemmän.

Riskienhallintaa. En ole vielä keksinyt miten pienen Saabin hävittäjä- ja sukellusveneliiketoiminnat saataisiin jatkossa kannattaviksi millään normaaleilla liiketalouden mittareilla mitattuna. Näin ollen taustalla täytynee olla ruotsalaisen aseteollisen kompleksin toimintalogiikkaan liittyviä poliittisia tekijöitä ja siinä Wallenbergien suvun sijoitusyhtiö edustaa minusta jatkuvuutta. Kuten aikaisemmin mainitsin niin aseyhtiöiden kvartaali on neljännesvuosisata. Nämä eivät ehkä sovellu sijoituskohteena hätäisille ja tuottavampiakin kohteita löytyy. Itsellä näiden asefirmojen omistaminen liittyy myös kansainvälisen politiikan ja aseteknologian seuraamiseen jotta pysyy niistäkin vähän kartalla.

Näytä koko viesti
Aseteollisuus -

Vuoden 2021 aikana ostin merkittävästi lisää General Dynamicsia ja siirryin omistamaan Saabia vain Investorin kautta. Nämä ovat toistaiseksi olleet hyviä päätöksiä.

Lisäksi minun piti heivata Leonardo mäkeen mutta en sitten raaskinut. Näemmä italialaiset aina löytävät jostain rahaa kotimaisten aseiden ostoon ja jopa vienti vetää jonkin verran.

Uutena aseyhtiönä salkkuun on saatu L3Harris Technologies. Ei ole ihan perinteinen alan firma mutta kooltaan Yhdysvaltojen kuudenneksi suurin puolusvälinealan yritys ja jostain syystä arvioin hieman aliarvostetuksi. Saapa nähdä.

 

 

Näytä koko viesti
Intrum -
Meh kirjoitti:

Suomen valmiuslait tuskin on kansainvälistä bisnestä tekevän yrityksen suurin uhka.

Väittäisin nimettömään sisäpiirilähteeseen vedoten että luotonhallinnan liiketoimintaan liittyvät julkisen sääntelyn riskit olivat koronapandemian alkuvaiheessa ihan akuutteja muuallakin kun Suomessa. Sitä en tiedä miten ne lopulta vaikuttavat osakekurssiin.

Näytä koko viesti
Vesiyhtiöt -

Hyviä huomioita ketjun aikaisemmissa viesteissä! Mulla on se laiskan miehen ehkä helpoin ja perinteisin eli Lyxor World Water UCITS ETF tähän megatrendiin. Sitä kun lisäilee niin tulee bonuksena Ranskan 0,2% vero päälle. Varmaan joku löytäisi tuottavampiakin vaihtoehtoja mutta itse makselen mielelläni veroja Ranskan kaltaiselle valtiolle.

Näytä koko viesti
Intrum -
Meh kirjoitti:

En minäkään ymmärtänyt, joten ostin sitten lisää. Ilmeisen volatiili tämä on muutenkin. Katsoo vaikka kuinka alhaalla käytiin koronassa ilman sen suurempaa syytä.

 

Ai ilman sen suurempaa syytä? Pääsikö nyt tilanteen kaoottisuus koronan iskiessä ja Valmiuslain käyttöönotto jo tyystin unohtumaan? Sen lain nojalla näiden firmojen liiketoiminta olisi voitu tuhota pariksi vuodeksi ja varmaan jotkut sijoittajien riskitasotkin hieman siinä tilanteessa kasvoivat.

Näytä koko viesti