Olet täällä

Fortum - 9.9.2020 01.36
Filippiinit kirjoitti:

Mistä Saksa sitten saa energiansa? Jos luovutaan hiilestä ja ydinvoimasta. 

 

 

Lyhyellä saksallanakin on selvinnyt että tavoitteena on Energiewende eli täysi vallankumous energiantuotannossa. Saksalaiset poliitikot vertaavat sitä ilmeisen vakavissaan kuuhun menemiseen. Siinä siis Pohjanmerelle, Itämerelle ja Hollannin rajan tuntumaan rakennetaan tuulivoimapuistoja. Etelä-Saksaan taas aurinkovoimaa ja kaikkialle biovoimaloita. Energiatehokkuutta lisätään ja älykäs sähköverkko kytkee talojen kattojen aurinkopaneelit valtakunnanverkkoon, uudet suurjännitelinjat rakennetaan pohjoisesta etelään ja energiaa varastoidaan sähköautojen akkuihin ja vetypohjaisilla ratkaisuilla. Jos ei onnistu niin tuodaan ydinsähköä Ranskasta. En ole asiantuntija joten en osaa arvioida suunnitelman toteuttamiskelpoisuutta. Fortumillehan tuo on parhaimmillaan suuri laboratorio jossa testataan tulevaisuuden energiajärjestelmiä ja pahimmillaan totaalinen floppi.

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 3.9.2020 08.14

Tota eliteä on tosiaan rikkaat espoolaiset kaverini kehuneet. On kuulemma tosi elite rahasto. Sanoin niille että mulle kelpaa tuulipukuna ihan Xtrackers FTSE Vietnam Swap ETF. Ei tartte maksaa 5 % merkintäpalkkiota ja aktiivisen osakerahaston hallinnointikuluja ja silti pääsee helposti Vietnamin markkinoille. Eivät vakuuttuneet.

Näytä koko viesti
Kinnevik - 3.9.2020 04.19

Onko muuten tietoa miten lunastusosakkeiden verotus määrittyy? Onko verotus erilaista riippuen siitä myykö lunastusosakkeet itse kaupankäytiaikana verrattuna siihen että ne lunastetaan automaattisesti? Ruotsin ja Suomen verosopimuksessa lähdevero on 15 % ja ilmeisesti sitä sovelletaan tässä.

Näytä koko viesti
Kinnevik - 2.9.2020 06.16

Ihan hyvin tämän arvo on mielestäni kehittynyt jollei erehtynyt ostamaan edellisessä huipussa 2018 kesällä tai sitä edellisessä 2014 alkuvuodesta. Ovat kai lopettaneet perinteisten osinkojen maksamisen ja päättivät laittaa nekin rahat pääosin (listaamattomiin ruotsalaisiin) teknologia-alan kasvuyrityksiin ja jakaa toisinaan erikoisosinkoja.  Olen toisinaan ostellut tätä koska laiskana ja tyhmänä suomalaistuulipukuna en jaksa tehdä suoria osakesijoituksia ja seurata jotain First North Tukholmaa.

Tänään ilmestyi arvo-osuustilille uusia Kinnevikejä joten piti oikein selvitellä mistä on kyse:

 

Per den 31 augusti 2020 är det totala antalet aktier i Kinnevik uppdelat i två stamaktieserier och elva incitamentsaktieserier enligt följande:

  • 67.510.864 stamaktier av serie A med tio röster vardera och 483.822.412 stamaktier av serie B med en röst vardera (varav Kinnevik i eget förvar innehar 385.854 stamaktier av serie B), och
  • 84.068 incitamentsaktier av serie D 2018, 200.344 incitamentsaktier av serie E 2018, 200.344 incitamentsaktier av serie F 2018, 594.516 incitamentsaktier av serie G 2018, 82.650 incitamentsaktier av serie D 2019, 232.650 incitamentsaktier av serie E 2019, 232.650 incitamentsaktier av serie F 2019, 843.990 incitamentsaktier av serie G 2019, 126.400 incitamentsaktier av serie C1 2020, 710.880 incitamentsaktier av serie C2 2020 och 1.600.320 incitamentsaktier av serie D 2020, samtliga med en röst vardera (varav Kinnevik i eget förvar innehar 16.550 incitamentsaktier av serie C1 2020, 81.480 incitamentsaktier av serie C2 2020 och 248.730 incitamentsaktier av serie D 2020).

 

Näytä koko viesti
Citycon - 10.8.2020 07.17

ItiksenKiekko kirjoitti:

 

Sienimies kirjoitti:

Minä kun olen sen verran herkkä idealisti että voin pahoin aina kun Suomessa tuetaan epämääräisiltä näyttävillä järjestelyillä tiettyjen kiinteistöjen arvonnousua ja tiettyjen paikkakunnan tahojen liiketoimia ja koko soppa viimeistellään vielä hämärällä kaavoituksella.

 

Mielenkiintoinen aihe, olisiko antaa tähän taustoitusta tai viittausta? Satuin juuri lukemaan hieman samasta aiheesta.

Jos taustoittaisin tarkemmin päätyisin varmaan kunnianloukkauksesta oikeuteen. Korkeintaan voin joskus kolmen promillen kännissä pienessä piirissä kertoa tarinoita joihin liittyy kunnallispoliitikkoja, kaverien firmoja, liikemiessukuja, osuuskuntia, kestitsemistä, huoria, vapaamuurareita, rakennusliikkeitä, kaavoittamista ja kiinteistöjä. Epäilen että monella muullakin on pakko olla Suomessa vastaavia kokemuksia.

Lienee kuitenkin parasta palata keskustelemaan A. Pyysingin ansiokkaan kolumnin pohjalta!

Näytä koko viesti
Citycon - 10.8.2020 10.49

On itselläkin toki tota Citykania jonkun verran mutta en ole tyhmänä idealistina uskaltanut ostaa lisää koska olen aina kokenut että kiinteistöbisneksestä puuttuu Suomessa läpinäkyvyys enkä siksi lopulta ymmärrä mihin sijoitan. Minä kun olen sen verran herkkä idealisti että voin pahoin aina kun Suomessa tuetaan epämääräisiltä näyttävillä järjestelyillä tiettyjen kiinteistöjen arvonnousua ja tiettyjen paikkakunnan tahojen liiketoimia ja koko soppa viimeistellään vielä hämärällä kaavoituksella. Ehkä Citycon pärjää jatkosssakin tässä hieman kyseenalaisessa sekatalousjärjestelmässä voittajana. Toistaiseksi ovat pärjänneet ihan mukavasti.

Näytä koko viesti
Mistä lähteä liikkeelle kun ei tajua - 5.8.2020 07.13

Pitää muistaa että tällä foorumilla tuntuvat olevan enemmistössä Espoossa omistusasunnossa asuvat valkoiset heteroseksuaaliset miespuoliset insinöörit ja ekonomit. Se ei tarkoita etteikö sijoittaminen olisi muillekin kannattavaa. Se vaan voi toisinaan masentaa kun näkee kaikenlaisia rakenteellisia kannustinloukkuja. Toiset kun elävät tässä maassa aina kädestä suuhun, niillä on korkeakorkoista velkaa ja silti ne saa tuet asumisoikeusasuntoonsa (omaa ei kande ostaa eikä omaisuutta kerryttää kun sit menee asumistuki). Joten niillä jää toisinaan enemmän käteen ja ne elää leveämmin mitä tulee kulutukseen jääviin rahoihin verrattuna niihin jotka koittavat säästää ja sijoittaa. Koita siinä sitten pankkien kusettamille Hennoille perustella sijoittamisen järkevyyttä pitkällä tähtäimellä...

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 5.8.2020 06.57

Luin osarin läpi enkä ihan heti keksinyt miksi UPM olisi jotenkin täysin paska sijoitus arvosijoittajalle. En  ole ainakaan itse myymässä kunnes joku perustelee miksi pitäisi. Suomen metsäteollisuudella on toki oikeitakin ongelmia mutta en ihan heti tyhmänä taas tajua miten pääasiassa Uruguayn sellutehtaaseen ja Saksan biotuotteisiin investoiva ja Suomen kulukuurit läpikäynyt firma niistä eniten kärsisi.

 

Näytä koko viesti
Robinhood - jenkkisijoittajat tuulipuvuissaan - 5.8.2020 08.53

Mikähän on tosiaan kehityskulku Suomessa? Ehkä ensin välityspalkkiot pienenevät tai poistuvat. Sitten poliitikot havahtuvat asiaan ja lisäävät sääntelyä. Mahdollisesti lätkäisevät vielä jonkun lisäveron siihen päälle. Odotan innolla!

Näytä koko viesti
Aseteollisuus - 4.8.2020 06.08

Muutama aseteollisuus-ETF maailmalta löytyy myös: https://etfdb.com/etfs/industry/aerospace--defense/ En varsinaisesti suosittele koska aseteollisuus ei ole mikään kultakaivos. Yleisesti ottaen aseteollisuus ei ehkä sovellu sijoittajille, jotka aikovat luopua osuuksistaan kahdenkymmenenviiden vuoden aikana. Lisäksi aseteollisuudessa on huomioitava poliittinen riski, valuuttariski ja markkinoiden keskittymisestä aiheutuva riski.

Mutta jos jaksaa sijoittaa sen 25 vuotta niin nuo ovat kait aika turvallisia sijoituskohteita. Tämä ei tarkoita että ne voisi vain ostaa ja unohtaa. Ajoitus on tärkeä ja niitä pitää ostaa kun ne ovat vähän halvempia (halpoja ne eivät ole koskaan) ja toisinaan keventää esim. osakkeiden takaisinosto-ohjelmien muodossa. Se onko aseisiin sijoitaminen minkäänlainen megatredi voidaan tietenkin keskustella. Näkemyksiä?

Näytä koko viesti