Olet täällä

Intrum - 6.8.2021 06.05

Meh kirjoitti:

Suomen valmiuslait tuskin on kansainvälistä bisnestä tekevän yrityksen suurin uhka.

Väittäisin nimettömään sisäpiirilähteeseen vedoten että luotonhallinnan liiketoimintaan liittyvät julkisen sääntelyn riskit olivat koronapandemian alkuvaiheessa ihan akuutteja muuallakin kun Suomessa. Sitä en tiedä miten ne lopulta vaikuttavat osakekurssiin.

Näytä koko viesti
Vesiyhtiöt - 6.8.2021 05.52

Hyviä huomioita ketjun aikaisemmissa viesteissä! Mulla on se laiskan miehen ehkä helpoin ja perinteisin eli Lyxor World Water UCITS ETF tähän megatrendiin. Sitä kun lisäilee niin tulee bonuksena Ranskan 0,2% vero päälle. Varmaan joku löytäisi tuottavampiakin vaihtoehtoja mutta itse makselen mielelläni veroja Ranskan kaltaiselle valtiolle.

Näytä koko viesti
Intrum - 5.8.2021 07.37

Meh kirjoitti:

En minäkään ymmärtänyt, joten ostin sitten lisää. Ilmeisen volatiili tämä on muutenkin. Katsoo vaikka kuinka alhaalla käytiin koronassa ilman sen suurempaa syytä.

 

Ai ilman sen suurempaa syytä? Pääsikö nyt tilanteen kaoottisuus koronan iskiessä ja Valmiuslain käyttöönotto jo tyystin unohtumaan? Sen lain nojalla näiden firmojen liiketoiminta olisi voitu tuhota pariksi vuodeksi ja varmaan jotkut sijoittajien riskitasotkin hieman siinä tilanteessa kasvoivat.

Näytä koko viesti
Outokumpu - 5.8.2021 12.29

Artsipappa kirjoitti:

Mitä en nyt ymmärrä?

Itse en ole kyllä tätä osaketta ymmärtänyt ikinä. Seuraaminen vaatii ilmeisesti jotain alkemistin kykyjä tai vastaavia.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 5.8.2021 12.27

Tein oikein tuulipukumaiset tunnepohjaiset kaupat äsken. MOWI.OL veivattiin hemmettiin luettuani sanomalehdestä ISA-taudin leviämisestä Norjan kalankasvattamoilla ja omana vastalauseena Norjan osinkojen verotuksesta. Sisään BAYN.DE uhkapelinä havaittuani osarin ihan myönteiseksi. Saa nähdä miten käy glyfosaattioikeudenkäyntien kanssa mutta vaikka ei niin nousisikaan niin maksavat ainakin tasaisesti osinkoja...

Näytä koko viesti
Nordea - 7.6.2021 06.32

Bingo53 kirjoitti:

Ajallisen hajauttamisen idea on tehdä pieniä kauppoja säännöllisesti, vaikkapa kuukauden välein palkkatulosta - eli toimia piensijoittajana.

Toki Nordea hankaloitti juuri suomalaisen piensijoittajan ajallista hajauttamista Yhdysvaltojen markkinoille suorilla osakekaupoilla. Samalla vihjasivat selkeästi ettei heidän asiakkainaan olevien piensijoittajien nappikauppa Yhdysvalloissa ole heille hyvää businesta. Itse käytän Nordeaa osakekaupoissa ja totesin ettei tämä uusi hinnoittelu koske minua. Mutta olenkin ns. wanhaa liittoa.

Minusta kun taitaa lopulta olla lähinnä ajan peluuta ja torjuntataistelua vääjäämättömän edessä Nordealta nämä hinnoittelujen muutokset. Kehitystrendit maailmalla kertovat toista ja Suomessakin ihmiset ovat vähitellen oppineet (tai ainakin kokeilleet) suoraan osakkeisiin sijoittamista. Ei siinä välttämättä yksittäinen keskikokoinen pankki Pohjoismaissa omaa hinnoitteluaan muuttamalla enää käännä kehitystä takaisin pankkien kannalta vanhaan hyvään aikaan. Voisiko tässä vähitellen olla tilaus jopa Suomenkin markkinoille uudelle ketterälle toimijalle à la Robinhood erikoisalana osakekauppa Amerikassa?

Jaa miten liittyy Nordean osakkeeseen? No jos osakekauppa on jossain Robinhoodissa tai vastaavassa, tili vaikka N26-pankissa, luottokortti ja säästötili tyyliin Bank Norwegianissa ja asuntolaina jostain Santanderilta niin mihin sitä enää Nordeaa mihinkään tarvitaan? Yrityksasiakkuuksien hoitamiseen?

Ja sori ettei postaukseni ollut kovin analyyttinen. Mutta omat Nordeat olen tämän mutuilun perusteella jo myynyt.

 

 

 

Näytä koko viesti
Nordea - 7.6.2021 12.44

Ikävää kehitystä tämä välityspalkkioiden nosto, mutta eihän tämä vaikuta yli 800€ kauppoihin, Pohjoismaihin eikä ETF-kauppoihin mitenkään.

Näytä koko viesti
Kinnevik - 17.5.2021 03.54

Tänään Kinnevik sitten ilmoitti jakavansa omistavansa Zalandot osakkeenomistajilleen: https://www.kinnevik.com/investors/zalando-distribution

Mikä on mielestäni sinänsä ihan järkevää. Mutta onko tässä suomalaisen piensjoittajan kannalta jotain muuta huomioitavaa esim. verotuksen suhteen ottaen huomioon että Kinnevikit ovat Tukholmassa ja Zalandot Frankfurtissa? Sielä oli pienellä printillä mainittu että "Foreign shareholders may be obliged to pay withholding tax (Sw. kupongskatt)..."

 

 

Näytä koko viesti
Miten innostuit sijoittamisesta? - 25.4.2021 07.21

Pois kirjoitti:

Miten itse innostuit sijoittamisesta?

Täytyy tunnustaa että itse ryhdyin vasta asuntolainaa aikuisena miehenä otettuani laittamaan yliopisto-opintoihin lukeutuneiden pakollisten talouskurssien oppeja käytäntöön henkilökohtaisessa taloudenpidossani. Vaikka vanhempani olivat yrittäjiä niin en saanut lapsuudenkodissani juuri yhtään henkistä pääomaa osakesijoittamiseen. Vanhempani kun olivat ulkoistaneet raha-asiat kirjanpitäjälle. Ja opiskeluaika taas hujahti sen verran vasemmistolaisissa piireissä ettei sijoittaminen silloin tuntunut omalta jutulta. Eli oma syy sijoittamisen aloittamiseen oli se että viimein  tajusin kunnon asuntolaina niskassa pankkien yrittävän kusettaa minua. Parempi kai myöhään kun ei milloinkaan ja siitä se sitten lähti.

Jatkokysymyksenä olen joskus miettinyt seuraavaa: Tulisiko suomalaisten pankkien pyrkiä kusettamaan asiakkaitaan vähemmän lyhyellä aikavälillä saadakseen pitkällä tähtäimellä aikaan enemmän kestävää liiketoimintaa? Tässä maassa on minusta monitahoinen rakenteellinen ongelma sijoittamisen aloittamisen suhteen. Lopputuloksena kansa ei vaurastu kuten sen länsimaassa pitäisi.

Näytä koko viesti
Laatuyhtiöt - 1.4.2021 12.59

Mellon kirjoitti:

 

mskomu kirjoitti:

 

Tästä hommastahan tekee vielä huvittavamman se, että siinä, missä TSMC on maailman ainot toimittaja, niin sillä itsellään on tasan yksi toimittaja litografian lasereihin ja vissiin tuolla lasertoimittajallakin on vain yksi toimittaja. Eli mikä tahansa noista kolmesta ottaa isosti hittiä, niin siihen pysähtyy koko maailman chippituotanto :D No ei nyt sentään ihan, koska kylläpä nuo nykyiset laitteet jonkin vuoden pelittävät, vaikka uusia ei enää saisi.

 

 

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mikä tämä yksi litografian laserin toimittaja on?

 

Tietämättä asiaa tarkemmin tulee arvauksena mieleen perheyritys Trumpf lasersystems.

Näytä koko viesti