Olet täällä

Joutomiesten vertaistukiryhmä - 29.12.2020 02.22

Jos taloudellinen tilanteesi mahdollistaa elämisen ilman palkkatyötä niin yksi vaihtoehto voisi olla yrittää löytää jotain mielekästä vapaaehtoistyötä. Mainitsit urheiluharrastukset, ehkä siihen liittyen voisi löytyä jotain juniorien valmennusta tms? Myöskin mainitsemasi yliopisto-opinnot voi olla erittäin antoisa ja hyvä vaihtoehto. Varttuneemmalla iällä opintojen pariin palaavia löytyy kyllä muitakin, eli todennäköisesti löydät kyllä opintojen yhteydessä seuraa muistakin kuin parikymppisistä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 2.12.2020 08.49

Aki Pyysing kirjoitti:

Rampaa ankkaa kohdellaan jo sellaisena:

https://www.politico.com/news/2020/12/01/congress-rebukes-trump-foreign-...

https://www.politico.com/news/2020/12/01/georgia-election-official-conde...

Mutta tämä rampa ankka ei luovuta koskaan:

https://www.politico.com/news/2020/12/01/trump-2024-presidential-run-442...

Tähän vielä lisäyksenä että Attorney General Bill Barr sanoi AP:lle että DOJ ei ole löytänyt mitään todisteita laajasta vaalivilpistä. Barr on aiemmin ollut hyvin vahvasti Trumpin äänitorvena, esim ennen vaaleja hän väitti postiäänestämisen avaavan ovet vaalihuijaukselle.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 26.11.2020 04.22

Kertoimien raju muutos eilisestä johtunee useamman rintaman hyökkäyksestä. Nyt siis Trumpin tukijoilla on menossa m.m. seuraavia kanteita:

  • Fox kertoo että Pennsylvaniassa tuomari pysäytti vaalitulosten vahvistamisen postiääniin liittyvän kanteen takia. Kanteen mukaan postiäänestämisen laajentaminen oli osavaltion perustuslain vastaista. Presidentinvaalien tulos on jo Pennsylvaniassa vahvistettu, mutta muiden vaalien tulosta ei siis voi tällä hetkellä vahvistaa.
  • Trumpin lakimiestiimiin kuulunut Sidney Powell on nyt laittanut vireille jutut Georgiassa ja ilmeisesti myös Michiganissa. Näissä on väitteitä laajasta vaalihuijauksesta, johon liittyy m.m. Venezuela ja Dominion-yhtiö. Vox ei ollut kovin vakuuttunut ainakaan materiaalin esitystavasta.

En odottanut että Trumpin kertoimet vielä tälle tasolle laskee, mutta kun näin kävi niin pakkohan sitä oli vähän lisää laittaa (Bidenille toki). Ihan mukava tilanne kun voi voittorahoja vielä panostaa toistamiseen - jos joku olisi tällaista väittänyt ennen vaaleja niin en olisi uskonut.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.11.2020 09.49

AP raportoi että tuomari hylkäsi Trumpin kampanjan pyynnön hylätä Pennsylvanian annetut äänet näytön puutteen takia. Pennsylvaniassa on tarkoitus vahvistaa ääntenlaskennan tulos maanantaina (countien osalta), ja tällä hetkellä ei ole näkyvissä mitään esteitä sille miksi tätä ei voisi tehdä. Myös Pennsylvanian republikaanisenaattori Pat Toomeyn mukaan Trumpin olisi jo aika luovuttaa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 20.11.2020 08.48

Georgian käsin tehty äänten tarkistuslaskenta on nyt valmis, ja Bidenin voittomarginaali on nyt n. 12k ääntä (kun se ennen uudelleenlaskentaa oli n. 14k). Seuraavaksi Trumpin kampanja pyytänee vielä uudelleenlaskentaa, joka tehdään koneellisesti.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 19.11.2020 03.35

Konservatiivi kirjoitti:

Demokraatit yrittävät nyt kaikin keinoin estää äänien auditoinnin, koska kyse näyttää olleen organisoidusta vaalipetoksesta. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että "cat is out of the bag" ja lopulta Supreme court tulee määräämään täyden auditoinnin Pensylvaniaan, Wisconsiniin, Georgiaan ja Michiganiin. 

Bidenin kannalta huono juttu on myös se, että mail in ballotien hyväksyntäprosentti ei tule kestämään tarkempaa tutkimista. Pensylvaniassa hylkäysprosentti oli 1% vuonna 2016 ja nyt se oli 0,03%. Todellinen battleground state, ei voi muuta sanoa.   

Tehdään pieni laskelma: Oletetaan että ainoastaan Biden on saanut postiääniä, ja että 100% Bidenin saamista äänistä ovat postiääniä (oikeasti toki Biden sai ääniä myös vaalipäivänä, ja Trump sai myös postiääniä). Bidenillä on nyt ääniä Pennsylvaniassa n. 3,45 miljoonaa. Jos näistä Bidenin saamista äänistä 1% hylättäisiin, niin Bideniltä poistuisi siis n. 34,5k ääntä. Bidenin johto on tällä hetkellä n. 83k ääntä, eli Biden voittaisi selkeällä erolla tästä huolimatta. Tämä lähinnä osoittaa Trumpin kampanjan tehtävän toivottomuuden - ääniä pitäisi jotenkin saada hylättyä aivan valtavia määriä jotta tulos muuttuisi.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.11.2020 08.49

otso kirjoitti:

Wisconsinissa äänten canvassing-prosessi on valmis, ja lopputuloksena Bidenin johto kasvoi vajaalla 200 äänellä (johto on nyt n. 20600 ääntä). Trumpin kampanja voi vielä pyytää uudelleenlaskentaa, mutta tämä pitää tehdä keskiviikon aikana, ja 7,9 miljoonan dollarin kulut pitää maksaa etukäteen. Nähtäväksi jää vaivautuuko Trump edes pyytämään uudelleenlaskentaa, kun mahdollisuus voittaa sen seurauksena on minimaalinen, ja rahoille voisi olla muutakin käyttöä.

Trumpin kampanja aikoo pyytää vain osittaista uudelleenlaskentaa Wisconsinissa, Milwaukeessa ja Danessa. Näillä alueilla Bidenin voittomarginaali oli suurin. Tämä osittainen uudelleenlaskenta maksaa myös "vain" 3 miljoonaa, verrattuna lähes 8 miljoonaan täydestä uudelleenlaskennasta.

Georgian käsin tehty uudelleenlaskenta on lähes valmis, ja Bidenin johto on nyt n. 12800 ääntä, kun se ennen käsin laskentaa oli n. 14200 ääntä.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.11.2020 12.42

Wisconsinissa äänten canvassing-prosessi on valmis, ja lopputuloksena Bidenin johto kasvoi vajaalla 200 äänellä (johto on nyt n. 20600 ääntä). Trumpin kampanja voi vielä pyytää uudelleenlaskentaa, mutta tämä pitää tehdä keskiviikon aikana, ja 7,9 miljoonan dollarin kulut pitää maksaa etukäteen. Nähtäväksi jää vaivautuuko Trump edes pyytämään uudelleenlaskentaa, kun mahdollisuus voittaa sen seurauksena on minimaalinen, ja rahoille voisi olla muutakin käyttöä.

Pennsylvaniassa ääntenlaskenta jatkuu edelleen, ja Bidenin johto on nyt jo 1,2% (n. 82000 ääntä). Pennsylvaniassa ei siis tule automaattista uudelleenlaskentaa, koska tämä tehdään vain jos ero on 0,5% tai alle). Pennsylvaniassa on kuitenkin mahdollista pyytää uudelleenlaskentaa riippumatta lopputuloksesta, mutta tällöin uudelleenlaskenta pitää pyytää vaaliin osallistuineiden äänestäjien toimesta (väh. 3 äänestäjää), mutta normaalitapauksessa uudelleenlaskenta rajoittuu vain äänestäjien countyyn, Uudelleenlaskentaa pyytäneet joutuvat tällöin myös maksamaan uudelleenlaskennan kulut.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 17.11.2020 08.25

NY Timesin mukaan Georgian Floyd Countyssa löytyi noin 2600 ääntä joita ei laskettu alkuperäisessä ääntenlaskennassa. Floyd County on vahvasti Trumpin aluetta, ja nämä uudet äänet vähentävät Bidenin johtoa n. 900 äänellä (14200 -> 13300). Muuten laskenta on artikkelin mukaan edennyt ilman merkittäviä ongelmia eikä muilla alueilla olla huomattu mitään joka merkittävästi muuttaisi äänimääriä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 10.11.2020 04.07

koirantoffee kirjoitti:

 

Totte kirjoitti:

(Boldaus minun.) Pennsylvaniassa suurin "uhka" taitaa olla, että myöhäisten äänten hyväksyminen viedään korkeimpaan oikeuteen. Tässä ei käsittääkseni ole mitään viiden pävän aikarajaa, sillä kyseessä ei ole uudelleenlaskenta. Itse uskoisin Trumpin katsovan tämän kortin, sillä tämänhän vietiin oikeuteen jo kerran. Poikkeuksena on, jos rahat loppuu tai jos myöhäinen äänimäärä on niin pieni, että ne ei teoriassa edes voisi muuttaa tulosta (Tosin viimeksi mainittu ei välttämättä ole este. Sen verran kuolleena syntyneitä ideoita Trumpin kampanja on oikeuteen jo vienyt.)

Toisaalta, uudelleenlaskentakin voi viedä vaikka kuinka kauan, vaikka se pitää pyytää viiden päivän sisällä. Eli en pitäisi senkään takia viikkoa minään realistisena takarajana.

 

Googlettelin myöhästyneiden äänien määrää, ja tuli aika poikkeavia tuloksia. En jaksanut tarkistaa lähteiden luotettavuutta, mutta arviot liikkuivat välillä 3k-4k tai 10k.

Nyt kun Bidenin johto Pennsylvaniassa on jo n. 45k ääntä niin kohtahan Trumpin leirin melkein kannattaa vaihtaa kantaa ja toivoa että nämä myöhäiset äänet lasketaan (kun he tähän asti ovat ajaneet sitä että niitä ei lasketa). Mikäli olen ymmärtänyt oikein niin nykyisissä luvuissa ei siis ole näitä myöhään tulleita ääniä mukana, eli ne poistamalla ei Bidenin johto pienene lainkaan. Täten vaikka myöhäiset äänet ovat melko varmasti Bidenille suosiollisia niin kannattaahan ne Trumpin näkökulmasta laskea jos Trump on perässä, jos oletukset olisivatkin vääriä.

Muutenkin laskematta olevat äänet ovat melko varmasti Bidenille suosiollisia (absentee-ääniä sekä provisional-ääniä suurista kaupungeista). Täten voittaakseen Trumpin pitäisi jotenkin saada invalidoitua suuri määrä Bidenin ääniä, esim jotenkin haastamalla annettujen postiäänien allekirjoituksia tms. Lienee melko toivoton tehtävä.

Näytä koko viesti