Olet täällä

Aktia - 17.8.2021 10.50

varatonnit kirjoitti:

Hesarin kolumnista lainattua: "Aktiaa ei juuri hetkauta, vaikka tähtisalkunhoitajat jättävät yhtiön. Paljon tärkeämpää on se, mitä tekevät Taalerilta Aktialle siirtyneet pankkiirit."

Onko foorumilaisilla kommenttia tähän?

https://www.hs.fi/visio/art-2000008198617.html

Luulen, että asiakkaiden kanssa tekemisissä olevat olisi sitoutettu melko hyvin muutaman vuoden ajan jonkinsorttisilla uskollisuusbonuksilla. Olen kolumnistin kanssa yleisesti samaa mieltä, harva yksityishenkilö tuotteiden takia yrityksessä pelkästään on mukana. Tuotteet eivät sysipaskoja voi olla, mutta kelvolliset tuotteet tuotetulla lisäarvolla ovat mainio kombinaatio varainhoitoalalla. Kurssireaktiotakaan ei uutinen oikeastaan aiheuttanut. Tuloksentekokyvystä on vaikea vielä sanoa mitään.

Näytä koko viesti
Nokia - 29.4.2021 12.34

Pekan perässä tätä ostin, en kuitenkaan Pekka Perää (onneksi). Ikävästi pilkin WSB-huumassa myyntihintaa ja turskaa jäi jonninverran lapaan.

Olisiko sittenkin kuplan paikka, kun jopa Nokia yllättää positiivisesti?

Näytä koko viesti
Alexandria - 14.4.2021 11.48

Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta. Alexandrian epäeettiset toimintatavat ainakin ennen vanhaan ovat tiedossani, mielenkiintoista nähdä miten markkina ottaa heidät pörssissä vastaan. En ole tarkemmin perehtynyt nykyjohtoon ja nykyiseen toimintamalliin, mutta on mielestäni erittäin epäloogista pitää jonkinlaista vihaa yllä, mikäli firman toimintatavat ovat muuttuneet. Jos yrityksen toiminnassa on tapahtunut muutoksia ja markkina hinnoittelee yrityksen vanhan maineen perusteella, on tässä mahdollisuus erittäin suuriinkin tuottoihin, todennäköisesti vasta annin jälkeen.

Jos mietin omaa profiiliani sijoittana on olemassa sijoituspalveluyrityksiä joiden tuotteisiin voisin itsekin sijoittaa, mutta Alexandrialta ei tämmöisiä tuotteita ole viimeksi tarkistettuani löytynyt. Tämä voidaan nähdä hyvänäkin asiana yrityksen osakkeenomistajille, sillä pankkiiriliikkeiden hyvät tuotteet asiakkaille, eivät ole hyviä tuotteita osakkeenomistajille. On olemassa vaihtoehtoisia sijoitusrahastoja ja erittäin taitavien salkunhoitajien rahastoja, joissa pystytään luomaan omistaja-arvoa ja pankkiiriliikkeen osakkeenomistajille myös hyviä tuotteita. 

Kamux on toinen hyvä esimerkki yrityksestä, jonka mainehaitat hankaloittivat pörssitaipaleen alkupäätä, toki yritykset ovat profiililtaan hyvin erilaisia keskenään. Olisi mielenkiintoista kuulla minkälaisia mielikuvia ihmisillä on Alexandriasta ja onko uusilla asiakkailla yhtä epäedullisia tuotteita kuin esimerkiksi ketjussa mainitulla asiakkaalla?

Näytä koko viesti
Aktia - 10.3.2021 04.45

Yrityskauppoja kulahtaneissa kirkkovarusteissa

Ostaessaan Taalerin varainhoidon sai Aktia sitä urheilumaailmasta tuttua tähtivoimaa Mika Heikkilän ja muiden kokeineiden tekijöiden myötä. Heikkilän ja hänen opetuslapsensa Viitikon aura-auton perässä on miellyttävää kulkea varsinkin jos tätä osaamista saataisiin skaalattua entistä suuremmalle pääomalle. Numeroiden valossa Aktia osti työstettävää pääomaa 4.4 miljardia kohtuullisilla arvostuskertoimilla ja kuten aikaisemmin Hemminki twiiteissään totesi varainhoito on ihmiskauppaa sen puhtaimmassa muodossa.

Tosiasiallisen siirtyvän pääoman määrä tulee todennäköisesti olevan lähempänä kolmea kuin neljää. Asiakkaista huolehtivien kokeineiden työntekijöiden siirtyminen vahvasti henkilöomisteisesta yrityksestä S-mafian kaltaiseen paikallisten säästöpankkien omistamaan yhtiöön on mielestäni aiheutettava melko paljon muutosvastarintaa ja työntekijöiden kilpailuttaessa itseään markkinoilla merkittävä määrä asiakasvaroista ohjautumaan kilpaileviin pankkiiriliikkeisiin. 

Taaleri Varainhoito Oy:n ongelmat olivat keskijohdon keräytymisessä. Liian vähän myyjiä, liian edukkaita ja asiakasystävällisiä tuotteita pääosin kuluttajille tai sitten spekulatiivinen raha markkinoilla oli väärässä. Omasta mielestäni markkinat kuitenkin määrittävät hinnan ja spekulatiivinen raha on oikeassa. Jatkuvat tuotot eivät olleet omistajien mielestä kannattavalla tasolla. Keskijohtoon kerättiin ties mitä insinööreihin verrattavissa olevia "asiantuntijoita" ja ikäloppuja neuvonantajia. Tuoteportfolion kasvaminen ja valinnanvaran kasvamista en pidä asiakaslähtöisesti ollenkaan huonona asiana.

Suomalaisten pankit ovat mielestäni kohtuullisella arvostustasolla yleisesti ja en näe Aktiaa sektorin huonoimpana yrityksenä, mutten myös parhaimpanakaan.

 

 

Näytä koko viesti
It's a Process - 28.12.2020 09.01

Todella mielenkiintoinen blogi. Lähinnä kun luulin sen kertovan itsestäni. Ilman tota insinööriosuutta ja hieman eriävillä omistuksilla. Tsemppiä markkinaan!

Näytä koko viesti
Investors House - 7.12.2020 04.05

Eniten haastattelusta jäi mietityttämään, että miksi Akin olut kului nopeammin kuin Petrin, vaikkei Akia tuossa grillivastuksilla käristelty. Alkoholin väärinkäytön lisäksi, itseä jäi harmittamaan tapa väistellä luoteja. Omasta mielestä sijoittajien palaute ja näkemykset yritysjohdolle tulisi ottaa enemmän oppimus/kehityskokemuksena, kuin niin haasteellisena esteenä, että janojuomakin pääsee unohtumaan.

Näytä koko viesti