Olet täällä

jupe

jupe

  • Liittynyt 8.11.2014
  • 24 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Technopolis - 28.8.2018 14.38

Omat oli menneet tarjoushinnalla. Hintaan täytyy olla tyytyväinen, kun olisin myynyt halvemmallakin. Kiitoksia Akille ja Petterille - tuskin tähän olisi ilman herrojen kirjoitteluja tutustuttu.

Moderni arvosijoittaja haluaa arvostusta (Arvoguru) - 15.5.2018 21.00

Tuli myös hankittua ja luettua - ihan pätevä opus. Kirjassahan siis käydään läpi eri arvosijoittamisen menetelmiä ja sovelletaan niitä Helsingin pörssin yhtiöihin.

Kirjan teemat esillä Pörssipäivän haastattelussa:

https://areena.yle.fi/1-4423604?autoplay=true

 

Ostin/Myin tänään - 1.12.2017 18.28

Myin eilen puolet Providence-lapuista (PRSC) $59.75. Jenssin kelojen perusteella tätä alunperin aloin tutkimaan - eli kiitoksia sinne suuntaan.

Sijoitustiedon kysymysketju - 6.11.2017 21.16

Voit periaatteessa saada muualla salkun säilytyksen ilmaiseksi ja sekä mahdollisuuden sijoittaa pienempikuluisempiin rahastoihin. Alkutietojen perusteella ei voi kuitenkaan päätellä saatko kummastakaan käytännön hyötyä.

Katat varmaankin salkun säilytyskulut jo nyt OP:n bonuksilla. Näin osakesalkun siirtäminen ei varmaankaan ole perusteltua. Rahastosijoitusten suhteen järjestelyt voi olla paikallaan. Mutta alkuun olisi hyvä tietää mihin rahastoihin olet sijoittanut ja selvittää niiden kulut. Tämän jälkeen voi tutkia saako saman muualta paremmin ehdoin.

Ostin/Myin tänään - 12.5.2017 19.02

Täällä on laitettu merkkejä seuraavien puolesta: SKT, KIM, SPG. Eivät kuulu tuohon "B-luokan mall"-kategoriaan, mutta samalta sektorilta kuitenkin.

Sijoitustiedon kysymysketju - 26.3.2017 12.35

Kauppalehden ja itse pörssinkin nettisivuilla näkyvä hinta on viimeisimmän toteutuneen kaupan hinta. Periaatteessa tämä voi olla jopa yksittäisen osakkeen kauppa. Lisäksi sivuilla näytetty hintatieto ei ole reaaliaikainen (tyypillisesti viive on ~15 min). Välittäjältä saa myös ajantasaisen hintatiedon, mutta siitä voi joutua maksamaan erikseen.

Varsinainen osakekauppa menee osto- ja myyntitarjousten perusteella. Eli jokainen kauppa vaatii voimassaolevan ostotarjouksen toteutuakseen. Koko myyntierän ei tarvitse mennä kerralla vaan siitä voidaan myydä osa kerrallaan eri ostajille(*). Osakkeet joille ei myyntitarjouksen erääntymiseen mennessä (tyypillisesti pörssipäivän loppu) löytynyt ostajaa jäävät salkkuun myytäväksi toisella kertaa.

Eli tossa sun miljoonan osakkeen esimerkissä voisi käydä esim. niin että firma Y ostaa 10000, firma Z 50000 ja Seppo 1000 osaketta 2€ hinnalla. Ja kauppapäivän päätteeksi sinulle jäisi vielä 939000 osaketta.

Alla vielä esimerkki Helsingin pörssistä:
http://www.nasdaqomxnordic.com/aktier/microsite?Instrument=HEX24371&name...

Oikealla alhaalla kohdassa "TRADES" on lista viimeisimmistä toteutuneista kaupoista ja kohdassa "ORDER DEPT" viimeisintä kauppahintaa lähimpänä olevat osto- ja myyntitarjoukset. Nämä tiedot näkyy jälleen viiveellä ja päivittyvät vain pörssin ollessa auki.

 

(*) Tarjoukseen voi myös halutessa määritellä että erä on myytävä kerralla tai kauppaa ei synny.

Sijoitustiedon kysymysketju - 23.3.2017 21.10

Verovähennysjutun innoittamana kysyisin maksettujen osinkojen ilmoittamisesta. Eli tiedot ei mene ulkomaisen välittäjän tapauksessa suorilta verottajalle ja haluaisin välttää jokaisen maksun näpyttelyn erikseen sähköiseen veroilmoitukseen. Onko tähän joku hyväksytty kikka kolmonen? Esim. jos osinkoja voi niputtaa valtioittain / firmoittain, vähenisi näpertely jonkin verran.

Ostin/Myin tänään - 6.3.2017 20.42

Ameria oli tullut @22.40€

Saga Furs Oyj - 2.1.2017 16.36

Olen kans mielenkiinnolla lukenut iinupin viestejä molemmilla palstoilla. Sagasta on vähän vaikea saada keskustelua aikaiseksi, jollei satu tuntemaan ihmisiä tuoteketjun tai lopputuotetta kauppaavien joukosta. Toki sama asia rajoittaa muidenkin yhtiöiden kohdalla, mutta kynnys on selvästi pienempi esim. teleoperaattorien ja kiinteistöfirmojen kohdalla.

Sagan koko, omistajapohja ja valittu tiedotuspolitiikka tekee firmasta kuitenkin mielenkiintoisen. Vaihto on kahdesta ensimmäisestä johtuen pientä ja tiedottamista on lähes ainoastaan huutokauppojen, vuodenvaihteen ja yhtiökokouksen yhteydessä. Potentiaalisen pelilappu, jos tykkää ekstrapoloida pörssikurssien nahkojen myyntihintojen perusteella.

Omat lappuni myin viime vuoden viimeisinä tunteina verosuunnittelun tuloksena. Tämän päivän perusteella meni liian aikaisin.

Ostin/Myin tänään - 11.11.2016 18.13

Myyty Nordeaa (9.80), Sampo (43.40) ja Pfizer ($33.57).

EDIT: Technopolista (3.02) ja Tikkurilaa (16.80) oli saatu tilalle.