Ovaro (os. Orava) -

Taitaa olla eri mielisyyttä hyvistä ratkaisuista. Ainakin uutisissa noussut esille nykyisen toimarin positiivinen kuva yhdestä vuokrakämppien välittäjästä, sekä hallituksen puheenjohtajan Roinisen mielestä tämän olevan huono juttu. Tosin Roiniselta kysyin asiasta ja kielsi eri mielisyydet.

Tänäiset uutiset kyllä Ovaron osakkeiden jakamisesta Investor Housen osakkeen omistajille kyllä herättää ihmetystä. Eikä Roinisen esityksestä löytynyt mielestäni yhtään selkeää syytä miksi näin tehdään. Ainoa tuntuu olevan tuo Ovaron heikon maineen tarttuminen Investor Houseen, joka herättää närään. Tosin tuskin n. 25% asemasta 20,1% asemaan siirtyminen tilannetta muuttaa.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Kyllä minulta Ovaroa löytyy salkusta. Seurannut nyt muutaman vuoden tarkemmin ja käynyt useissa yhtiön pitämissä tilaisuuksissa. Hieman viime vuotinen yhtiökokous huokui huolestuneisuutta Roinisen taholta. Nyt taas oli johdolla ja Roinisella touhu päällä. Tuntuivat ennen tilaisuutta selvästi omaavan oman vision ja aktiivisesti tekevän töitä sen toteuttamiseksi. Erittäin harmistuneita joihinkin yhtiöön kohdistuneeseen viestintään. Ainakin tällä hetkellä luotan, että he tekevät kaikkensa kääntääkseen yhtiön paremmalle polulle. 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -
von Fyrckendahl kirjoitti:
Dronningholm kirjoitti:

Apteekkarinkatu 5, Viikki, Helsinki, 63,5 m².

275k€ viimeisin pyynti, 31.12.2017 JLL:n mukaan yhteensä neljä kohdetta, 344m2, arvoltaan 1 618 000€

Ovaron. Markkinointiaika 2 vko.

Dronningholm kirjoitti:

Schaumanin Puistotie 22, Lutakko, Jyväskylä, 76m2.

195k€ viimeisin pyynti, JLL: kolme kohdetta, 228m2, arvoltaan 651k€. 

Ovarolla oli talossa 3x 76 m2 asuntoa. Kaksi jo poistunut 179+195 k€. Kolmas myynnissä samaa kokoa 183 k€: https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/jyv%C3%A4skyl%C3%A4/14903809

179+195+183=557 k€ tekee 14 % alennusta JLL:n arvioon. Jos nämä nyt Ovaron ovat. Kaksi viimeistä voisivat olla koska sama välittäjä. Epäilyttävän monta samasta talosta lyhyen ajan sisällä.

 

Mistä tiedät tuon JLL hinta-arvion? Onko lähdettä?

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -
Kiinteistöpro kirjoitti:

Farseer kirjoitti:

Enkä pidä 5 euroa minään maagisena lattiana

Tästä olen täysin samaa mieltä. Jos teoreettisesti ajatellaan, että kaikki realisoitaisiin ja käteen jäisi rahaa 5€/osake, niin käsitykseni mukaan Suomen nykyinen verotuskäytäntö on sellainen, että tuota rahaa ei pystytä siirtämään omistajille ilman veroseuraamuksia.

Yksityissijoittajat maksaisivat tuosta 25,5% tai 28,9% veroa (osinkovero), jolloin käteen jäisi per osake 3,55 - 3,72 euroa, siis selvästi vähemmän kuin nykyinen osakekurssi.

Osakeyhtiöitä verotettaisiin 20% verokannalle, jolloin käteen jäisi 4€/osake

Investors House saisi itselleen tuon 5€/osake ilman välittömiä veroseuraamuksia.

Jos olen ymmärtänyt verotuskäytännön väärin, niin saa korjata mielellään.

 

Mitään kurssirakettia en minäkään todellakaan Ovarosta odota.

Nyt mennään taas metsään. Veroa maksetaan tuotosta. Tässä tapauksessa siis jos ostat markkinoilta esim. 4.5 euron hintaan osakkeen. Likvidointi sujuu kuin strömsöössä ja saadaan Inderesin 5.1 euroa. Verolaskelma olisi seuraava olettaen, että olet omistanut sen n. 1kk ja kuulut pääomaverossa alempaan verokantaan. 5.1 - 4.5 euroa tuottaa luovutusvoittoverotukseeen perustuvan luovutusvoiton. Eli 60 senttiä, josta maksat pääomaverosi verran 30%. Näin ollen saat 5,1 euroa rahaa ja joudut maksamaan 0,6 eurosta veroa 0,6*0,3=0,18. Joten lopputulema on 5,1-0,18 = 4,92 euroa rahaa verojen jälkeen. Ostit osakkeen hintaan 4,5 euroa. Tuotoksi sinulle kertyy näin ollen 4,92-4,5=0,42 euroa. Näin ollen sinulle jää 0,42/4,5 euron prosenttuaalinen tuotto lähtötilanteeseen 9,3%. Tässä nyt useampi yksinkertaistus, jotta saisi jonkin laskelman tehtyä.

Summa summarun 5,1 euroa likvidoindi - 4,5 euroa ostohinta - 0,18 euroa veroa - 0,42 euroa tuottoa per osake.

Muistin virkistykseksi tulisi muistaa, että kaupankäyntikuluista kertyneet kulut saadaan vähentää verotuksessa.
 

Näytä koko viesti
Afarak -

FIVA:n tietopaketissa lukee yksiselitteisesti että ei. Ainoastaan ne jotka omistavat osakkeen voivat saada korvauksen.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Inderisin analyytikon ja Roinisen kanssa keskusteltuani en tiedä mistä olet lukusi repäissyt. Alaskirjaukset myynneissä olivat heidän mukaansa 2-3% luokkaa.

1. ongelma - Oravan omaisuusmassasta 10% on jossain ihme myyntilaarissa, jota ei huomioida vuokra-asteessa. Joten 10% on tyhjä käytössä. Roininen ainakin puhui että heidän vakaa aikomuksensa on pistää näistä kaikki mahdollinen vuokralle ja jatkaa myyntejä. Yleensä myynnit saadaan helpommin kun asunto on vuokrattu ja joka tapauksessa yhtiölle tuottaa tappiota makuuttaa asuntoja.

2. ongelma - Pahana ongelmana yhtiölle ovat nuo 4% velat joista päästää eroon ilmeisesti vasta n. 1.5 luultavasti oikeasti 2 vuoden päästä. Eli seuraavan parin vuoden ajan yhtiö todennnäköisesti menestyy heikosti.

3. ongelma - Kaikkien tietämä 12 kuukauden irtisanomisaika hallinnointisopimuksessa.

Investors Housen suunnitelmahan on että Oravassa siirrytään heidän yhtiön mukaiseen toimintaa. Ellei tulosta synny ei osinkoa makseta. Eli tuo epäilys osingon maksun loppumisesta osuu varmasti oikeaan.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Tässähän on nyt siis useampi muuttuva tekijä. Eliten tarjouksen yksityiskohtien kertominen. Heidän arvostuksensa. Kyseeseen tulee myös Investor Housen ja sen lähipiirin hallinnassa olevien Oravan osakkeiden määrä. Tuon määrän noustessa korkeaksi taidetaan vaatia aikamoista puhelin rumbaa Eliten toimesta, jos ehdotus vaatii taakseen 2/3 äänistä yhtiökokouksessa. Investor Housellahan kannaltahan luultavasti on järkevintä torpata ehdotus.

Oravan hallitus ottaa lopullisesti kantaa IH ehdotukseen 4.10. ja pitää kuulemma ylimääräisen yhtiökokouksen vasta IH:n tarjouksen umpeutumisen jälkeen. Tosin IH voi tietysti peliliikkeennä pidentää tarjousta, sekä muuttaa sen ehtoja kuten käteisvastikkeen määrää tai vaihtosuhdetta.

Kovasti pidän Akin kirjoittamien näkemyksien puolta osakkeen omistajana ja muiden omistajien osalta. Olisihan se parasta kun yhtiöstä saataisi edes se n. 6.5 - 7 euroa lähiaikoina.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Jaksaako joku tosiaan istua Eliten kanssa 6kk että pääsee irtautumaan? 

Tuona aikana ilmeisesti pitää maksaa 1.5% vuotuista rahastopalkkiota ja sitten 5% irtautumispalkkio. 8% menee järjestelyihin. Alkaa kuulostaa entistä sekavammalta. Aluksi kuulosti hyvältä tarjoukselta. Kaikki detaljit avattuna ehkei olekaan niin hyvä.

 

Näytä koko viesti