Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 21.5.2020 11.15

Fiilismies kirjoitti:

Tarkista Pinnaclen vedonlyöntisäännöt. Uskoakseni Pinnyllä saat rahat takaisin jos kandidaattisi ei osallistu vaaleihin. Selittää miksi Pinnyllä on molempien kandidaattien kertoimet alempana kuin Betfairilla.

Joo, voi olla noinkin mutta on niin pienestä summasta kyse että ei niin väliä miten ton käy. Just tsekkasin niin Trumpin kerroin oli tipahtanut 1,884 -> 1,8. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 21.5.2020 12.12

Aki Pyysing kirjoitti:

Ennen kuin betsaa isosti USA:n presidentivaaleissa, kannattaisi katsoa osavaltiokarttaa ja visioida, miten oma hevonen voisi voittaa. Mie tosin betsasin ensin ja siitä sitten innostuinkin uusiin tutkimuksiin.

https://www.realclearpolitics.com/epolls/2020/president/2020_elections_electoral_college_map.html

Seitsemän pinnan johtoa kaikissa flippiosavaltioissa ei ole olemassa kuin Markku Ruotsilan ja Fox Newsin toiveissa. Jos ei jaksa painella osavaltioita erikseen voi ainakin vilkaista etusivun oikean yläkulman "battleground states".

https://www.realclearpolitics.com/ 

No himputti. Betsasin taannoin muutamalla markalla Trumpia ja näyttää nyt että raa'alla alikertoimella (1,884 Pinnacle). Ajattelin että korona tuo niin paljon näkyvyyttä Trumpille että pelkästään sen takia se saa ison etulyöntiaseman (kaikki julkisuus on hyvästä - periaatteella siis ajattelin). Onneksi futis on palannut niin ei tarvi näitä enää sörkkiä :). 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 7.4.2020 01.28

Karhula58 kirjoitti:

Nykyisistä vasta-ainetesteistä ei taida olla suurta apua maan avaamisessa kun sairastuvuus on pientä.

https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/vasta-ainetestit-eivat-kykene-poimima...

 

Hmm. Dopingtesteissä otetaan A- ja B-näyte. Luultavasti tässäkin sydeemissä sama. Eli testataan ensin ja saadaan 50% todennäköisyydellä oikeita positiivisia. B-näyte tutkitaan kaikista positiivisista (oikeista ja vääristä) jolloin testi tarkentuu huomattavasti.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 09.53

Mä taas ajattelen et kyseessä on ihan yksinkertaisesti selviytymisharha - eli kun tarpeeksi moni arvailee ja ehdottelee, osuvimmat jäävät elämään vaikka niiden taustalla olisi vähän tai ei yhtään tietoa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.3.2020 07.25

Hubeissa 58,5 miljoona asukasta. Lockdown kun oli n. 300 tartuntaa. Suomessa 5,5 miljoona asukasta, valmiuslaki kun oli n. 250 todettua tartuntaa.

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca

Lockdownin jälkeen n. 2 viikkoa niin Hubeissa tartunnat lähtivät laskuun. Toki Suomi paljon harvempaan asuttu kuin Hubei + täällä ei syödä raakana sammakoita tai lepakoita. Hubeissa kuolleita tällä hetkellä 3099.

Ainakin omaan silmään näyttää että hallituksen toimet noudattavat aika pitkälle hyvin mitoitetuilta, harkituilta ja ennaltasuunnitellun mallin (THL:n) mukaisilta. Selväähän on että THL:n mallit ja arviot ovat muuttuneet kun tietoa on tullut lisää. Jos ei olisi niin sitten oltaisiin väärillä jäljillä. Aika näyttää mut jotenkin on kutina että Suomi selviää tästä hyvin - tosin talouden ongelmat sitten ovatkin eri asia.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.3.2020 01.39

Kiinan tilanne:

Kiinassa kasvukerroin on ollu 19 päivää alle yhden. Ja trendi on kokoajan laskeva. Itseäni ihmetyttää kun missään ei uutisoida noiden parantuneiden määrää. Nekin kasvaa eksponentiaalisesti joten karanteenit voivat hyvinkin toimia. Tai sitten ei. Paha sanoa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.3.2020 01.10

Vähän dataa. Lähde: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 (ladattavat csv-filet: https://github.com/CSSEGISandData/COVID-19)

Nykyinen tilanne:

Kiinan ulkopuolinen tilanne toteuttaa aika tarkkaan eksponentiaalisen kasvun kertoimella 1,0664:

Kasvukerroin on stabiloitunu noin välille 1,15-1,20 mikä merkitsee että lisää tapauksia on tulossa:

Toi kasvukerroin ei näytä pienemisen merkkejä joten aika paljon tartuntoja voidaan odottaa vielä lisää. Mutta jos menee vähänkään kuin Kiinassa, voi olla jopa että parhaassa tapauksessa n. viikon sisään alkaa kasvukerroin laskemaan. Aika isostihan Italia reagoi joten voi jopa olla että tästä ei tulekaan mitään ison mittakaavan pandemiaa. Selvää on että viikko, pari pitää vielä odotella ennenkuin tietää pureeko karanteenit yms. Tuskin toi kasvukerroin tosta enää nousee mutta sitä on hankala sanoa kuinka nopeasti se lähtee laskemaan.

Näytä koko viesti
Trolli vai ei? - te päätätte. - 24.7.2019 02.47

JP kirjoitti:

Pohjimmiltaan raha on velkaa.

Valuutta vaatii taakseen suvereenin toimijan, eli valtion, joka vahvistaa ja vakuuttaa sen arvoa. Uutta valuuttaa taasen luo keskuspankki, joka toimii suvereenin toimijan jatkeena. Meidän lähimaastossamme tämä toimija on aina demokratia, jos Venäjääkin sellaiseksi voi haukkua. Euron ja sitä luovan Euroopan keskuspankin takana on ainoastaan demokraattisia valtioita.

Rahan luominen on siis valtiollisten toimijoiden tukemien keskuspankkien monopoli, jotka sitten lainaavat rahaa eteenpäin yksityisessä omistuksessa oleville pankeille, jotka toimivat yrityksien, kotitalouksien ja valtioiden kanssa. Keskuspankki odottaa, että sen lainaama raha palautuu sille. Kyseessä ei ole ilmainen kädenojennus yksityisille omistajille. Myös valtio voi omistaa yksityisen pankin, näin esimerkkinä Suomen valtion omistama Solidium on suurin yksittäinen omistaja Sammossa, joka taas on Nordean suurin yksittäinen omistaja.

Olen hämilläni mitä haluat sanoa demokraattisemmalla tavalla luoda rahaa? Mistä välistä puuttuu kansan tahtoa?

Unohdit täysin että suurimman osan rahasta luovat yksityiset pankit myöntämällä lainoja.

khufu kirjoitti:

Mikä OP:n mielestä tällä markkinan osalla on se keskeinen ongelma esim. Suomessa?

Ongelma Suomessa ja muuallakin on se että talouskasvua ei voi käytännössä olla ilman velkaantumisen kasvua. Ja ilman talouskasvua, systeemi kaatuu.

Näytä koko viesti