Olet täällä

Microsoft - 18.1.2022 08.32

Activisionin kurssi pyörii 82(+25%) dollarin kieppeillä, kun tätä kirjoitan. Microsoftin tarjous on kuitenkin 95 dollaria palalta. Pieni pesällinen tuli tuota napattua ahdisteluskandaalin jälkipyykistä. Kovasti tekisi mieli lisäillä. Activision Blizzard on ollut ja on yhä parhaita ellei paras pelitalo. Brändit call of duty, warcraft, starcraft, over watch ja moobilissa candy Crush ovat alan ehdotonta kärkeä ja takovat rahaa tasaisen varmasti. Over watchin ja diablon myöhästyminen ovat skandaalin lisäksi hieman pidätelleet kurssia "alhaalla".

Näytä koko viesti
Autostore IPO - 13.10.2021 08.34

Eipä tullut huomattua, että anti meni noin rivakasti kaupaksi. Eipä ihme näillä markkinoilla vaikkakin nykyisillä luvuilla Pe huitelee lähellä 200.

Hieman omaa pohdintaa firmaan liittyen. 

Tilauskanta on esitteiden mukaan 3 Miljardia. Arvauksia sopii esittää millä % toteutuu tilauksiksi? 50% seuraavan 3-5v sisään niin kasvua tulee kivasti. Tilauskantaan on tulevaisuudessakin tyrkyllä tavaraa ihan kivasti ja esim. Dematic taisi esittää 100% liikevaihdon kasvua warehousing bisnekseen tälle vuodelle.

Heillä on erittäin hyvät kanavat jakeluun isojen integroijien kanssa mm. Dematic ja swisslog jotka myyvät läpi autostoren järjestelmän osaksi isompaa varastoautomaatiota. Esimerkkinä osaksi järjestelmää mihin kuuluu hyllystöhissit ja kuljettimet. Täytyyhän tuo laatikkovarasto jotenkin täyttää...

 

Kilpailukyvyn ylläpitoon on monia patentteja järjestelmään liittyen. Kilpailijat Daifuku, tgw ja vanderlande eivät voi kehittää omaa vastaavaa järjestelmää vaikka rahkeita olisikin. Ko. talojen liikevaihdot miljardien luokkaa.

Patenttien vuoksi autostore pystynee ylläpitämään kovat marginaalit ja kilpailijoiden ei auta kuin kilpailla hinnalla järjestelmien kanssa, joiden tilavaatimukset ovat 1,5 kertaiset autostoreen nähden. Perinteiset Miniload hyllystöt. Vaikkakin näissäkin on etunsa autostoreen verrattuna. Kaikki ratkaisut eivät ole siis kaikille sopivia. Paljon riippuvuuksia käsiteltävien tuotteiden määrän ja niiden kiertoajat vaikuttavat myös.

Tuollaiset autostoren tyyppiset microkeräilyn keskukset tulevat lisääntymään isojen markettien yhteyteen missä tilaukset täytetään asiakkaalle saman päivän aikana. Tällä saadaan prisman kauppakassien keräilijöiden työ paljon tehokkaammaksi kun 80-90% tuotteista voidaan kerätä autostoresta tmv. ja lihat/kalat sitten tiskiltä erikseen.

Antiin voinee osallistua 18.10 asti, mutta allokaatio on varmaan aivan minimaalinen per osallistuja tai sitten ne arvotaan?

Näytä koko viesti
Betsson - 4.10.2021 02.23

Oli jo order sisällä, mutta tuon uutisen julkaisun jälkeen vedin pois. Onneksi oli niin pohjalla pilkki ettei napannut.

Numerot tosiaan hämää voiko Alankomaat olla 22% Ebitistä (75mSek/337mSek)? Missä koko western europe edustaa 22% liikevaihdosta...

Näytä koko viesti
Betsson - 29.9.2021 09.49

ttr kirjoitti:

 

 

 

Annala kirjoitti:

Tuli irtauduttua näistä @91,4 kurssilla. Melko hyvin luisuttu alas huhujen jälkeen. Kysymys kuuluukin. milloin hypätään takaisin kyytiin?

 

Ehkä eilinen olisi ollut paras hetki ostaa?

 

 

Maltan vielä hetken. Tätä sai kuitenkin alta 70 kruunun vielä elokuussa. Jotain osto-ohjelmaa tähän tarttis varmaan kyhätä.

Näytä koko viesti
Betsson - 27.9.2021 03.17

Tuli irtauduttua näistä @91,4 kurssilla. Melko hyvin luisuttu alas huhujen jälkeen. Kysymys kuuluukin. milloin hypätään takaisin kyytiin?

Näytä koko viesti
Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 19.2.2019 03.07

Hei,

Taidat puhu CFD(hinnanero) lapuista?

Vakioiduissa optoissa tuo verotus näyttää selkeämmältä.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48914/johdannai...

Näytä koko viesti
Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 19.2.2019 11.48

Yksityishenkilönä näitä on tullut veivattua.

Näytä koko viesti
Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 17.2.2019 12.35

Ja niinhän siinä kävi, että daimler sulki 50,61 ja laput häipyivät salkustani. Seuraavia veivejä siis virittelemään.

Näytä koko viesti
Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 15.2.2019 07.40

Tässä onkin tovi vierähtänyt viime viestistä. Toisella kierroksella Daimlerit napsahtivat salkkuun 50e strikellä, kun hinta pääsi valumaan vähän reilummin sen alle. Tänään erääntyy 50e tasolle tehty covered call ja DAI kurssi on 49,5e tasossa. Joten jäädään odottelemaan jäävätkö daimlerit salkkuuni vai lunastetaanko ne pois hinnan mennessä yli 50e.

Näytä koko viesti
Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 12.11.2018 02.13

Käytössäni oli amerikkalainen optio. Tulosvaroitus tuli option viimeisenä voimassaolopäivänä 19.10.2018 jolloin time valuen pitäisi olla häviävän pieni.
Spekuloijan on tietty helpompi laittaa lappu markkinalle, mutta jos olet suojannut positiosi ko. optiolla luulisi olevan järkevää toteuttaa optio?

Näytä koko viesti