Intrum -

https://www.intrum.com/press/press-releases/press-release-article/?id=D…

 

Aika rajua on lasku tänään. ~3mrd sek write down.

Yhtiö väittää ettei olisi muita kirjauksia tulossa. Korot tässä kuitenkin nousee ja jossain asseteissa se varmasti lyö myös tuulettimeen.

Mietteitä?

Näytä koko viesti
Nordea -

Kiitos varmennuksesta. Tyypillisesti jenkkien takaisin ostot olleet luokkaa 1-2% niin oli pakko vähän varmistella etten lasken aivan mitä sattuu.

Noilla määrillä voisi olettaa tukevan kurssiakin jonkun verran jos rahat saa pistää omiin eivätkä mene Italiaan.

Näytä koko viesti
Nordea -

Meniköhän nyt laskut oikein.. 1,5Miljardilla ostetaan omia on se n. 4,5% markkina-arvosta nykyisellä kurssilla?

Osinkoakin lienee vielä tulossa niin hyvin vaikuttaisi pyyhkivän.

Näytä koko viesti
Microsoft -

Activisionin kurssi pyörii 82(+25%) dollarin kieppeillä, kun tätä kirjoitan. Microsoftin tarjous on kuitenkin 95 dollaria palalta. Pieni pesällinen tuli tuota napattua ahdisteluskandaalin jälkipyykistä. Kovasti tekisi mieli lisäillä. Activision Blizzard on ollut ja on yhä parhaita ellei paras pelitalo. Brändit call of duty, warcraft, starcraft, over watch ja moobilissa candy Crush ovat alan ehdotonta kärkeä ja takovat rahaa tasaisen varmasti. Over watchin ja diablon myöhästyminen ovat skandaalin lisäksi hieman pidätelleet kurssia "alhaalla".

Näytä koko viesti
Autostore IPO -

Eipä tullut huomattua, että anti meni noin rivakasti kaupaksi. Eipä ihme näillä markkinoilla vaikkakin nykyisillä luvuilla Pe huitelee lähellä 200.

Hieman omaa pohdintaa firmaan liittyen. 

Tilauskanta on esitteiden mukaan 3 Miljardia. Arvauksia sopii esittää millä % toteutuu tilauksiksi? 50% seuraavan 3-5v sisään niin kasvua tulee kivasti. Tilauskantaan on tulevaisuudessakin tyrkyllä tavaraa ihan kivasti ja esim. Dematic taisi esittää 100% liikevaihdon kasvua warehousing bisnekseen tälle vuodelle.

Heillä on erittäin hyvät kanavat jakeluun isojen integroijien kanssa mm. Dematic ja swisslog jotka myyvät läpi autostoren järjestelmän osaksi isompaa varastoautomaatiota. Esimerkkinä osaksi järjestelmää mihin kuuluu hyllystöhissit ja kuljettimet. Täytyyhän tuo laatikkovarasto jotenkin täyttää...

 

Kilpailukyvyn ylläpitoon on monia patentteja järjestelmään liittyen. Kilpailijat Daifuku, tgw ja vanderlande eivät voi kehittää omaa vastaavaa järjestelmää vaikka rahkeita olisikin. Ko. talojen liikevaihdot miljardien luokkaa.

Patenttien vuoksi autostore pystynee ylläpitämään kovat marginaalit ja kilpailijoiden ei auta kuin kilpailla hinnalla järjestelmien kanssa, joiden tilavaatimukset ovat 1,5 kertaiset autostoreen nähden. Perinteiset Miniload hyllystöt. Vaikkakin näissäkin on etunsa autostoreen verrattuna. Kaikki ratkaisut eivät ole siis kaikille sopivia. Paljon riippuvuuksia käsiteltävien tuotteiden määrän ja niiden kiertoajat vaikuttavat myös.

Tuollaiset autostoren tyyppiset microkeräilyn keskukset tulevat lisääntymään isojen markettien yhteyteen missä tilaukset täytetään asiakkaalle saman päivän aikana. Tällä saadaan prisman kauppakassien keräilijöiden työ paljon tehokkaammaksi kun 80-90% tuotteista voidaan kerätä autostoresta tmv. ja lihat/kalat sitten tiskiltä erikseen.

Antiin voinee osallistua 18.10 asti, mutta allokaatio on varmaan aivan minimaalinen per osallistuja tai sitten ne arvotaan?

Näytä koko viesti
Betsson -

Oli jo order sisällä, mutta tuon uutisen julkaisun jälkeen vedin pois. Onneksi oli niin pohjalla pilkki ettei napannut.

Numerot tosiaan hämää voiko Alankomaat olla 22% Ebitistä (75mSek/337mSek)? Missä koko western europe edustaa 22% liikevaihdosta...

Näytä koko viesti
Betsson -
ttr kirjoitti:

 

 

 

Annala kirjoitti:

Tuli irtauduttua näistä @91,4 kurssilla. Melko hyvin luisuttu alas huhujen jälkeen. Kysymys kuuluukin. milloin hypätään takaisin kyytiin?

 

Ehkä eilinen olisi ollut paras hetki ostaa?

 

 

Maltan vielä hetken. Tätä sai kuitenkin alta 70 kruunun vielä elokuussa. Jotain osto-ohjelmaa tähän tarttis varmaan kyhätä.

Näytä koko viesti
Betsson -

Tuli irtauduttua näistä @91,4 kurssilla. Melko hyvin luisuttu alas huhujen jälkeen. Kysymys kuuluukin. milloin hypätään takaisin kyytiin?

Näytä koko viesti
Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi -

Hei,

Taidat puhu CFD(hinnanero) lapuista?

Vakioiduissa optoissa tuo verotus näyttää selkeämmältä.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48914/johdanna…

Näytä koko viesti
Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi -

Yksityishenkilönä näitä on tullut veivattua.

Näytä koko viesti