Olet täällä

Yhdistelmärahastot - 19.1.2022 07.21

Tietämättömän sijoittajan määritelmä on täällä varmaan aika paljon tiukempi kuin jossakin muualla. Vastaavasti vaikka ruokavalion/treeniohjelman/tietokoneen suhteen tietämätön/laiska riippuu aika paljon siitä, mitä foorumia lukee.

Merkittävä osa suomalaisista ei aluksikaan sijota yhtään mihinkään. Lisäksi kaikki käyttävät rahojaan monella tavalla epäoptimaalisesti jonkun toisen näkökulmasta. Ja kuten Bingo53 myös totesi, niin nuista yhdistelmärahaston omistajista varmasti isolla osalla on muitakin sijoituksia.

Tietenkään yhdistelmärahastot eivät siis ole kovin hyviä sijoituksia, mutta silti niihin sijoittavat eivät välttämättä ole mitenkään erityisen tietämättömiä sijoittamisesta millään järkevähköllä asteikolla arvioituna. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.9.2021 07.17

En mielestäni omista bitcoinia. Kuitenkin vilkaisin huvikseni paria tiliä ja näytti olevan molemissa rapean euro verran bitcoinia. Jäänyt jostakin siirrosta desimaaleina tms vähän samaan tapaan kuin omistan myös useita ulkomaan valuuttoja kaapin pohjalla. Epäilen myös vahvasti, että nuiden tilien kuuluminen samalle henkilölle näkyisi jossakin datassa. Yleisesti minulla ei ole mitään käsitystä käyttäjämääristä, mutta kyllä tuo "ball park" numero voi olla todella pahasti pielessäkin, jos se automaattisesti jostain datasta on kaivettu?

Koko termi "käyttäjä" on tuossa jotenkin omaankin korvaan oudon kuuloinen kuvaamaan henkilöä, joka ei ikinä ole muuta tehnyt kuin omistanut. Mutta en ole asiaan perehtynyt, joten se voi olla yleisesti käytettykin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.4.2021 07.04

Tiedän tuon vitsilähtökohdan. Teknisiä eroja nuissa on ja niihin en ole perehtynyt. Olen kuitenkin antanut itseni ymmärtää, että arvon nousut (vaikka Bitcoinin) perustuvat lähinnä massojen haluun niitä hankkia ja ehkäpä siitä seuraavaan hyötykättöpotentiaaliin, josta taas mahdollisesti seuraa lisää hankintapainetta. En siis hahmota, että miksi Dogecoin ja Bitcoin eivät voisi olla euromääräisiltä arvostuksiltaan vaikka päinvastaiset vuoden päästä. Isot muutokset tietenkin omalla tavallaan ovat aina "uskomattomia".

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.4.2021 06.34

Artsipappa kirjoitti:

Wow. Doge painelin 5. Isoimmaksi. Onhan tässä snadia kuplanpoikasta ilmassa 🤔 nousisiko vielä 3. Heti kahden isoimman taakse. Uskomatonta.

Kun en nuista mitään tajua, niin miksi on uskomatonta, että Doge on 5. isoin? Se on tietysti aina uskomatonta, että jonkin asian arvo nousee yhtäkkiä reilusti. Mutta onko siis joku erityinen syy miksi Dogen ei ole luontevaa olla top5 tai vaikka top1? 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.9.2020 09.43

tomjar kirjoitti:

 

Tein analyysin (1-sample t-test) yllä olevian lukujen perusteella ja tilastollisesti vuosi 2020 eroaa noiden muiden lukujen keskiarvosta ts. 

95% CI for μ (4600,4; 4874,6), johon 4965 ei sovi. Kansankielellä siis sama: "95% luottamusvälillä vuosi 2020 on suurempi, kuin aikaisempien vuosien keskiarvo ts. joudumme hylkäämään nollahypoteesin 

H₀: μ = 4965H₁: (ja turvaudumme vaihtoehtoiseen hypoteesiin μ ≠ 4965)". 

Tämä tulos ei tosin kerro syytä tähän, mutta tilastollisesti luku on suurempi.

Päätysit samaan johtopäätökseen eli poikkeaa tilastollisesti merkitsevästi myös käyttämällä vuosia 2012,2013,2014 tai 2019. Epäilen, että luvut eivät noudata normaalijakaumaa.

Näytä koko viesti